BO wrote:

Proslo je jarane moj vrijeme
BRATSTVA I JEDINSTVA
"Cuvaj te bratstvo i jedinstvo kao zjenicu oka svoga" na jednoj zgradi u Mostaru pise. Dok smo ga mi cuvaki ko niko, prema nama su cijevi okretane razlicitih milimetara.
Nikad nisam a niti volim osobe kojima kad pricaju med curi iz usta.
Da ti je ostala ista prica ko od prije, postovao bi te....a sad nakon ove NIŠTA.
Juce vuk danas janje
Jadan je onaj ko ti povjeruje. Trebalo bi njima jos 3-4 hiljada granata dnevno.
Ti si izgleda bošnjački nacionalista i to onaj pravi

? Znaš li da su drugom svjetskom ratu vino zajedno pili četnici (Srbi) i ustaše (Hrvati i muslimani) pa su klali civile posle toga. A partizani su marisali i jedne i druge!
E upravo zato bi ti mene više poštovao da sam ostao nacionalista nego što pokušavam u sebi vratiti sjećanje na bratstvo i jedinstvo.
A što se tiče komentara na moje prethodne postove, ne bih želio da me se pogrešno protumači jer sam ja i tada zastupao demokratične stavove ali sa nacionalnim naglaskom (pogledaj moje prethodne postove, teško ćeš naći da sam uskraćivao prava nekome ili da sam se zalagao za RS kao jedino entitet srpskog a ne i ostala dva naroda).
Sada sam pak uvidio da mi je preča država BiH nego Srbija i ne vidim ništa loše u naknadnoj pameti jer je čak i naknadna pamet bolja od nikakve, zar ne?
A bratstvo i jedinstvo nije nemoguće ponovo napraviti, pa makar u individualnim slučajevima.
Kažem, teže ga je sada izgraditi poslije rata, ali ja ću svoje lično da izgradim sa pripadnicima drugih vjera i nacija, a ti mene mrzi koliko hoćeš, tebi na dušu. Možda si nekoga izgubio u ratu pa te mogu razumjeti što me napadaš, ali nemoj misliti da i mi Srbi nismo izgubili najmilije. I to nije razlog da se postane nečovjek.
Svi smo mi žrtve zajedno, neko puno više, neko manje, ali svi smo! A ne samo Bošnjaci.
Budućnost BiH je svijetla ako je ponovno zajedničkim snagama počnemo graditi. Pa neka za par godina crknu od muke ''komšije'', Srbija i Hrvatska! Jer, iskustvo nam govori da je to moguće. Kako? Pa i poslije drugog svjetskog rata Bosna je bila najrazrušenija pa se u njoj najljepše živjelo u SFRJ. Džaba ovim drugima više para kad oni ne znaju s merakom uživati u onome što imaju,a mi smo vazda znali. Možda smo malo zaboravili u posljednje vrijeme jer su nam zatrovali glave nacionalizmima, ali vrijeme je za preporod!
Pa nek dušmani crknu od muke!