Butmirski Pregovori - Dayton 2

Locked

Sta ocekujete od Butmirskih pregovora??

Ipak se desava nesto pozitivno.
27
16%
Apsolutno nista, sve ce ostati isto.
49
28%
Mislim da ce biti samo gore.
42
24%
Nisam siguran. Skeptican sam. Ali ko zna...
56
32%

Total votes: 174

video

#26 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by video »

osa wrote:izvor srpski u hrvatskoj prezentaciji.

Na pomolu treći entitet?

Nova politička srpsko-hrvatska koalicija jeste u stvari posljednja faza razbijanja plana unitarističke i centralističke države u kojoj bi dominirao samo bošnjački narod uz imaginarnu bosansku naciju. Kako bi izbjegli ovaj crni scenarij, lideri Srba i Hrvata uz pomoć međunarodne zajednice i Amerike postigli su visok stupanj suglasnosti oko ustavnih promjena ili preciznije rečeno oko unutrašnjeg uređenja BiH, saznaje "Fokus" od izvora bliskog OHR-u.

Kao potvrda postojanja duboke američke upletenosti jeste i sastanak koji će se održati 9. listopada u vojnoj bazi Butmir s predstavnicima osam političkih stranaka i to pod vodstvom Jamesa Steinberga, zamjenika američkog državnog tajnika, Carla Bilta, predsjedavajućeg EU i Olija Rena, europskog povjerenika za proširenje.

Kako se saznaje iz pouzdanih izvora jedini i glavni razlog ovih ekspresnih ustavnih promjena su alarmantni signali koji su stigli iz Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda o potpunoj i apsolutnoj neodrživosti državnog aparata Federacije BiH i države BiH koje financijski već godinama kreditima opslužuju ove dvije institucije koje ih više ne mogu pratiti.

"Deset županija sa oko 130 ministarstava, deset skupština, Federalne institucije, te državni aparat predstavljaju preglomazni birokratski aparat koji ne služi ničemu, a ne doprinosi ekonomskom razvoju. Kap koja je prelila čašu za međunarodne financijske institucije bila je odluka bivše vlade Nedžada Brankovića o povećanju broja korisnika socijalnih i boračkih naknada čime se vanjski dug FBiH popeo na preko 11 milijardi maraka", navodi izvor "Fokusa" iz međunarodne zajednice.

Prema riječima banjalučkog izvora, Steinbergova izjava kako se novo ustavno uređenje nekima neće svidjeti, ali se mora provesti samo predstavlja javni medijski uvod u ukidanje županija i uvođenje tri savezne jedinice po oprobanom starom američkom receptu federalizacije.

"Jedina prepreka ustavnim promjenama kao i odgovornost za njihovo neprihvaćanje sada leži u rukama Bošnjaka koji imaju razjedinjene stavove oko mnogih bitnih stvari", dodaje on.

Izvor također tvrdi da dio američkog plana predviđa i slabljenje bošnjačkog utjecaja na ključnim mjestima u BiH, poput Ministarstva vanjskih poslova koje je Haris Silajdžić dosta puta zloupotrijebio potpomažući nuklearne ambicije Islamske Republike Iran s kojom Silajdžić ima mnoštvo veza, a što je utvrdio obavještajni sustav Echelon.

"Treća važna činjenica vezana za super brze ustavne promjene jeste postojanje oko 200.000 pripadnika vehabijskog pokreta koji može zaprijetiti i međunarodnim snagama i njihovim predstavnicima, te u konačnici čak i izazvati građanski rat između umjerenih Muslimana u BiH i vehabija, a ovaj scenarij predviđa posljednja analiza CIA", zaključuje sugovornik banjalučkog lista.

No, prema njegovim riječima, sve ove sigurnosne prijetnje po nacionalnu sigurnost Amerike i Europe Steinberg će odlučno otkloniti planom koji nosi u BiH u svojoj aktovci.
Ja iii :?
Ovo je, meshcini potpis onog legendarnog dzevad-dzedaj strashnog iz Maglaja (nekad bio a nikad vise ne dolazio) zajedno sa onim margeticem !!!
Posto osobu pod nick-om @osa stvarno smatram osobom koja ima mjeru, iznenadjuje me to sto ista nije stavila komentar na ovaj propagantni materijal iz "Cvetković i Maček" kuhinje.
osa

#27 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by osa »

video

kako nisam, "srpski izvor u hrvatskoj prezentaciji".
trinidad

#28 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by trinidad »

Her Flick wrote:
muha_sa wrote:u tudjoj ruci samo nešto naraste :D
ništa ne ocekujem.

potpisujem post kolege muhe

i kakav Dayton 2, dajete ljudi pa nije 95a, jeste da su i sada glave usijane kao tad, ali svijet drugacije razmislja, tad je u cilju bilo sprijeciti dalje mrcvarenje naroda, sad je cilj natjerati idiote na kompromis, ako se kompromis ne desi samim tim MZ je oprala ruke od BiH i komotno moze reci eto vam sad pa se hebite mi odosmo, bili smo ovdje 20 godina, pokusali smo vam pomoci ali vi i dalje po starom, eto vam sad sami nastavite dalje
mislim da je ovdje vise stvar pranja ruku MZe nego da se fakat dodje do nekog napretka

kakav Deyton mada bi volio da ih zatvore i ne daju im izaci dok se ne dogovore
evo potpis uz potpis i....ko ce ugasiti svjelo???
Elvis_je_ziv

#29 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by Elvis_je_ziv »

Alfa Kentaur wrote:SDA: Sulejman Tihic: :thumbup:
"Necemo pristati na bilo kakva rijesenja koja mogu dovesti ili mogu pak voditi prema podjeli Bosne i Hercegovine, ukljucujuci rijesenja koja bi isla kroz formu federacije ili konfederacije! Stvari su u Bosni krenule lose, zato ovo moramo da iskoristimo. Bojimo se podijela i sukoba! Ovo je velika sansa za sve nas, zato moramo pokazati hrabrost i spremnost za kompromis"

Hrvatske stranke:
"Kresevska deklaracija je podloga za ustavne pregovore. Sve stranke sa hrvatskim predznakom se slazu sa time!"

Stranke iz RS-a:
Medju njima vlada konfuzija i nesloga. Ne znaju sta da rade. Strah ih je! Jedini koji ce iz RS-a sigurno ucestvovati u pregovorima je Milorad Dodik, za ostale se ne zna.

Ne mislim da si u pravu (boldirano).
Napisao si post, bas kao da si ucesnik u pregovorima .
11sumirp

#30 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by 11sumirp »

Alfa Kentaur wrote:SDA: Sulejman Tihic: :thumbup:
"Necemo pristati na bilo kakva rijesenja koja mogu dovesti ili mogu pak voditi prema podjeli Bosne i Hercegovine, ukljucujuci rijesenja koja bi isla kroz formu federacije ili konfederacije! Stvari su u Bosni krenule lose, zato ovo moramo da iskoristimo. Bojimo se podijela i sukoba! Ovo je velika sansa za sve nas, zato moramo pokazati hrabrost i spremnost za kompromis"

Hrvatske stranke:
"Kresevska deklaracija je podloga za ustavne pregovore. Sve stranke sa hrvatskim predznakom se slazu sa time!"

Stranke iz RS-a:
Medju njima vlada konfuzija i nesloga. Ne znaju sta da rade. Strah ih je! Jedini koji ce iz RS-a sigurno ucestvovati u pregovorima je Milorad Dodik, za ostale se ne zna.
1.ne
2.ne i
3.NEEEEEEE sta ti je bolan tc tc tc?

1.Suljo uvijek pristane na bilo kakvo rjesenje,ukljucujuci i... no no no notorious :dance:
2.nikad se sve hrv.stranke nisu slozile oko bilo cega....
3.jEDINI KOJI ZNAJU STA RADE.kakva konfuzija,nista im ne treba do zadrzat postojece stanje....ostali i nisu potrebni ,do do sve sam zdogovori,nazalost po :bih:
do_tokija

#31 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by do_tokija »

milorade ne daj da te amerikanci prevare!

hrvatima se ne smije dopustiti treci entitet!
Elvis_je_ziv

#32 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by Elvis_je_ziv »

respo wrote:preporucujem da ban ki moon iz sjeverne koreje odredi butmir kao cilj svoje atomske bombe kad je bude testirao

nek pozuri nece jos dugo poligon i statisti na njemu biti zajedno
Ružno ime ima Ban.
11sumirp

#33 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by 11sumirp »

Elvis_je_ziv wrote:
respo wrote:preporucujem da ban ki moon iz sjeverne koreje odredi butmir kao cilj svoje atomske bombe kad je bude testirao

nek pozuri nece jos dugo poligon i statisti na njemu biti zajedno
Ružno ime ima Ban.
hehehehe
Zoom Ke Ban :lol: :lol: :mrgreen: :skoljka:
Abacija

#34 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by Abacija »

Glasao sam da ce nam biti samo gore. Dok god Mjesna Zajednica pregovara umjesto da hapsi pojedine ucesnike od toga nema nista.
Maraschino

#35 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by Maraschino »

Jelko Kacin
'Sastanak u Butmiru je cirkus koji nameće Bildt'
Najava susreta evropskih i američkih visokih zvaničnika s političkim vrhom Bosne i Hercegovine u Butmiru za evropskog parlamentarca iz Slovenije liberala Jelka Kacina nije i najava mogućeg raspleta bh. političke krize, izvještava iz Bruxellesa dopisnik Glasa Amerike.
Jelko KacinPrije svega, on ne vjeruje u ozbiljnost poruke kakvu sa sobom nosi bitan učesnik u tim razgovorima švedski ministar vanjskih poslova i predsjedavajući Vijeća Evropske unije Carl Bildt.

Međunarodna zajednica, prije svega EU, trebala bi umjesto pompezno najavljivanog tzv. ključnog sastanka istinski i trajnim mjerama podržati BiH, upozorava Kacin i podsjeća da je Carl Bildt je već jednom imao priliku da se okuša u BiH i njegov (i) pokušaj(i) je propao(li). Sličan ishod slovenski europarlamentarac očekuje i za "butmirsku predstavu".

"Mislim da je taj sastanak na zahtjev nekog vanzemaljca koji se sada prvi put spustio u BiH i želio bi napraviti direktno satelitsko javljanje iz Bosne za cijelu galaksiju. Ja nešto takvo od gospodina Bildta nisam očekivao, i izgleda da je došlo krajnje vrijeme da se to švedsko predsjedavanje EU-om završi jer to, jednostavno, stvara samo štetu. Umjesto da se stvari smire i da se BiH okrene ka sebi, u sebe… Jer BiH nije problem za regiju, već sama za sebe, jer nije u stanju za sebe napraviti ono što ljudi u zemlji očekuju i moraju dobiti. Zato taj show pristup nije stvar koja bi u ovom trenutku mogla nešto veliko postići. Ja jednostavno želim taj deveti oktobar što je brže moguće zaboraviti", kazao je Kacin.

Šta onda reći svima onima koji polažu nade da će se ipak nešto pozitivno dogoditi – bilo je jedno od pitanja dopisnika Glasa Amerike Jelku Kacinu.

"Mislim da se čuda rijetko događaju i da se devetog nikakvo čudo ne može desiti. Ono što je BiH u ovom trenutku potrebno jeste dogovor da se smekšaju stavovi što se tiče promjene ustava. Bosna i Hercegovina jednostavno treba ustav koji će omogućiti da država profunkcionira. Sada je to najkompliciranija država na tlu evropskog kontinenta i ako želimo da u uslovima finansijske, ekonomske i političke krize, pa i podijeljenosti koja je u BiH odavno prisutna, nađemo neko rješenje, jednostavno, moramo smekšati ustav. To je pravi put i tu možemo nešto postići. Primjera radi, u ovom momentu je prošlo godinu dana otkako Mostar nema načelnika… Takve stvari treba rješavati. Znači, potreban je cijeli niz tih malih koraka, pomjeranja koja pokazuju da je BiH normalnija, a ne cirkus i show koji se sada na neki način nameće od Bildta", smatra Kacin.

Da li upoće treba očekivati da neko sleti na Sarajevski aerodrom donoseći sa sobom rješenja za BiH?

"Ne vjerujem u pristup kojim rukovodi gospodin Bildt. On je bio 'šerif' u BiH i nije se dokazao. I s takvim pristupom ponovo, u mojoj zemlji bi rekli 'podgrijana supa…', i to je to. Ja jednostavno mislim da iz toga ne može izaći ništa pozitivno. To je moje lično mišljenje i nudim svoju odgovornost za ovo što govorim, ali mislim da je došlo vrijeme da se ne možemo više jedan pred drugim pretvarati kako smo napravili veliki događaj, a u biti to je samo kampanja gospodina Bildta koji želi preuzeti neke druge funkcije unutar EU-a", zaključio je Jelko Kacin.
(FENA)
Vi pricajte sta god hocete ali gospodin Kacin je rekao SVE...
trinidad

#36 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by trinidad »

Maraschino wrote:
Jelko Kacin
'Sastanak u Butmiru je cirkus koji nameće Bildt'
....

"Mislim da je taj sastanak na zahtjev nekog vanzemaljca koji se sada prvi put spustio u BiH i želio bi napraviti direktno satelitsko javljanje iz Bosne za cijelu galaksiju. Ja nešto takvo od gospodina Bildta nisam očekivao, i izgleda da je došlo krajnje vrijeme da se to švedsko predsjedavanje EU-om završi jer to, jednostavno, stvara samo štetu. Umjesto da se stvari smire i da se BiH okrene ka sebi, u sebe… Jer BiH nije problem za regiju, već sama za sebe, jer nije u stanju za sebe napraviti ono što ljudi u zemlji očekuju i moraju dobiti. Zato taj show pristup nije stvar koja bi u ovom trenutku mogla nešto veliko postići. Ja jednostavno želim taj deveti oktobar što je brže moguće zaboraviti", kazao je Kacin.

...
nikad ne gotivih slovenacku politiku, al' s ovim...jbg...moram se sloziti :dance:
11sumirp

#37 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by 11sumirp »

Jedinstvena prilika,kad su vec svi na okupu,da im se postavi jedno jednostavno pitanje,dakle draga moja dejton 2 butmir 1 alfa bravo---GDJE SU PARE????
sad se napadaju obicni ljudi,za milijarde(spominju do 145 milijardi),a narod nit luk jeo nit luk miriso..a bogme od bilta,pa do nasih glavozija,svaki ima meda po njusci...
mojne vi lafine,dejton,ustav,ovo ono,ba de konkretno ušta spiskaste onolikew milijarde???
1gorstak

#38 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by 1gorstak »

Maraschino wrote: "Mislim da je taj sastanak na zahtjev nekog vanzemaljca koji se sada prvi put spustio u BiH i želio bi napraviti direktno satelitsko javljanje iz Bosne za cijelu galaksiju. Ja nešto takvo od gospodina Bildta nisam očekivao, i izgleda da je došlo krajnje vrijeme da se to švedsko predsjedavanje EU-om završi jer to, jednostavno, stvara samo štetu. ............To je moje lično mišljenje i nudim svoju odgovornost za ovo što govorim, ali mislim da je došlo vrijeme da se ne možemo više jedan pred drugim pretvarati kako smo napravili veliki događaj, a u biti to je samo kampanja gospodina Bildta koji želi preuzeti neke druge funkcije unutar EU-a", zaključio je Jelko Kacin.
(FENA)

Ja u ovom vidim samo to da Kacin pretenduje na iste te funkcije. Ili to, ili je potpuno neinformisan panj koji iz potpunog neznanja americki plan predstavlja Bildtovim planom.
Abacija

#39 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by Abacija »

1gorstak wrote:
Maraschino wrote: "Mislim da je taj sastanak na zahtjev nekog vanzemaljca koji se sada prvi put spustio u BiH i želio bi napraviti direktno satelitsko javljanje iz Bosne za cijelu galaksiju. Ja nešto takvo od gospodina Bildta nisam očekivao, i izgleda da je došlo krajnje vrijeme da se to švedsko predsjedavanje EU-om završi jer to, jednostavno, stvara samo štetu. ............To je moje lično mišljenje i nudim svoju odgovornost za ovo što govorim, ali mislim da je došlo vrijeme da se ne možemo više jedan pred drugim pretvarati kako smo napravili veliki događaj, a u biti to je samo kampanja gospodina Bildta koji želi preuzeti neke druge funkcije unutar EU-a", zaključio je Jelko Kacin.
(FENA)

Ja u ovom vidim samo to da Kacin pretenduje na iste te funkcije. Ili to, ili je potpuno neinformisan panj koji iz potpunog neznanja americki plan predstavlja Bildtovim planom.
Ili si ti mozda neiformisan jer ovo nije samo americki plan nego u saradnji sa Evropom, prvenstveno Bildtom. Slovenac je pogodio u sridu sa "podgrijanom supom".
1gorstak

#40 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by 1gorstak »

Abacija wrote:
1gorstak wrote:
(FENA)

Ili si ti mozda neiformisan jer ovo nije samo americki plan nego u saradnji sa Evropom, prvenstveno Bildtom. Slovenac je pogodio u sridu sa "podgrijanom supom".
Nije samo americki, nego u saradnji sa Evropom ? Znaci Kacin grijesi kada kaze da je ovo Bildtov plan ?
Abacija

#41 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by Abacija »

1gorstak wrote:
Nije samo americki, nego u saradnji sa Evropom ? Znaci Kacin grijesi kada kaze da je ovo Bildtov plan ?
A od Evropljana glavnu ulogu u izradi prijedloga je igrao upravo Bildt. Znaci, Kacin ne grijesi.
Haris.ba

#42 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by Haris.ba »

1gorstak wrote: Ja u ovom vidim samo to da Kacin pretenduje na iste te funkcije. Ili to, ili je potpuno neinformisan panj koji iz potpunog neznanja americki plan predstavlja Bildtovim planom.
Da je americki plan, bili bi pregovori u americkoj bazi. Npr. na Kosovu. :D A ovako su u EUforovoj bazi. Nego zna li neko u kojem je entitetu ova baza? Ponavljam pitanje. Ne zamjerite.
nineinchnails

#43 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by nineinchnails »

Haris.ba wrote:
1gorstak wrote: Ja u ovom vidim samo to da Kacin pretenduje na iste te funkcije. Ili to, ili je potpuno neinformisan panj koji iz potpunog neznanja americki plan predstavlja Bildtovim planom.
Da je americki plan, bili bi pregovori u americkoj bazi. Npr. na Kosovu. :D A ovako su u EUforovoj bazi. Nego zna li neko u kojem je entitetu ova baza? Ponavljam pitanje. Ne zamjerite.
pola/pola...na granici
1gorstak

#44 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by 1gorstak »

Abacija wrote:
1gorstak wrote:
A od Evropljana glavnu ulogu u izradi prijedloga je igrao upravo Bildt. Znaci, Kacin ne grijesi.
:) zasto onda novinari zovu americku ambasadu da traze detalje plana a ne zovu svedsku ? Zasto americka ambasada daje obavjestenje da oni Lagumdziji nisu dali uvid u prijedlog, a Svedjane se pita koliko i Albance ? Zasto Bildt nije pozvao Ruse ako je on glavni arhitekt, a ne Amerikanci ? Ko kome treba kao paravan ?

Ja mislim da ovaj sastanak u Butmiru nece donijeti nista novo i da se diglo prasinu kako bi se bez otpora provuklo aplikaciju za clanstvo u NATO-u, za sto znamo da ce trebati jacati drzavu, a zbog cega je Dodik spominjao referendum o ulasku u NATO. Ovako, aplikacija je prosla, nije bilo referenduma a u Butmiru ce se samo neobavezno cavrljati.
trinidad

#45 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by trinidad »

1gorstak wrote:
Abacija wrote:
1gorstak wrote:
:) zasto onda novinari zovu americku ambasadu da traze detalje plana a ne zovu svedsku ? Zasto americka ambasada daje obavjestenje da oni Lagumdziji nisu dali uvid u prijedlog, a Svedjane se pita koliko i Albance ? Zasto Bildt nije pozvao Ruse ako je on glavni arhitekt, a ne Amerikanci ? Ko kome treba kao paravan ?

Ja mislim da ovaj sastanak u Butmiru nece donijeti nista novo i da se diglo prasinu kako bi se bez otpora provuklo aplikaciju za clanstvo u NATO-u, za sto znamo da ce trebati jacati drzavu, a zbog cega je Dodik spominjao referendum o ulasku u NATO. Ovako, aplikacija je prosla, nije bilo referenduma a u Butmiru ce se samo neobavezno cavrljati.
fakat, imal' rusa na sastanku??? nesto ne upratih sve ucesnike....
11sumirp

#46 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by 11sumirp »

Ja mislim da ce oni u Butmiru sve zdogovorit...
Zdogovorit ce, da se trebaju i dalje ovako zdogovarat...
Zdogovorit ce se, da su izbori iduce godine....
Zdogovorit ce se, da bi trebali nesto konacno i na papir bacit, i bar 10%od toga ispostoivat...
Zdogovorit ce se, da se i dalje i vole i mrze u isto vrieme, i da jedni bez drugih ne mogu...
Zdogovorit ce se,da su dobar posao odradili....
Zdogovorit ce se.... mozemo ovako do sutra :D
Abacija

#47 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by Abacija »

1gorstak wrote:

Sve je to samo bacanje dimnih u medijima. Ali ti detalji uopste nisu vazni. Vazno je da se ti i ja slazemo oko boldiranog.
nineinchnails

#48 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by nineinchnails »

11sumirp wrote:Ja mislim da ce oni u Butmiru sve zdogovorit...
Zdogovorit ce se, da bi trebali nesto konacno i na papir bacit, i bar 10%od toga ispostoivat...
Zdogovorit ce se, da se i dalje i vole i mrze u isto vrieme, i da jedni bez drugih ne mogu...
Al' ce se posvadjat' oko toga jesul' bolji sarajevski ili banjalucki cevapi.
I na kraju, opet oni siti od cevapa, a nama samo luk ostave.
11sumirp

#49 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by 11sumirp »

nineinchnails wrote:
11sumirp wrote:Ja mislim da ce oni u Butmiru sve zdogovorit...
Al' ce se posvadjat' oko toga jesul' bolji sarajevski ili banjalucki cevapi.
I na kraju, opet oni siti od cevapa, a nama samo luk ostave.
Nema svadje,stize svjeza janjetina iz jablanice...
Podzrav uz pjesmu druze gojko :D :D :D
U butmiru ce da vlada PIS.... :dance: :dance: :dance:
Ja predlazem dezurnim ekipama HMP-i(hitne medicinske pomoci)da budu u pripravnosti,jer je za ocekivat naglo povecanje holesterola,secera, i ostalih tantavica kod ucesnika BUTMIR 1 DEJTON 2 alfa omega jablanica Konferencije... haha :bih:
zavrzlama

#50 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by zavrzlama »

Butmir je pokusaj MZ da kupi dodatno vrijeme,da bi se izbjegao rat u BIH...MZ zna da velikosrbi nece nikad odustati od secesije i da ce uvijek raditi na secesiji...isto oni znaju da ishod sukoba nije samo nestanak rs-a nego nestanak srba kao naroda iz BIH..jednostavno se ide solucijom odgadjanja rata ,jer se konta da ce kako vrijeme bude prolazilo secesionisti biti sve slabiji i malobrojniji ,tako da ce ideja o secesiji gubiti vremenom na znacaju....rjesenje za BIH se ne moze trenutno naci ,jer su srbi kao narod satanizovani,isprepadani i izmanipulisani tolioko od strane velikosrba iz srbije, da oni nisu u stanju da razumno i logicki razmisljaju..Butmirom ce se stvoriti neke kao obaveze potpisnika nekih reformi koje trebaju da sprovedu,a koje opet velikosrbi nece nikad spovesti.....kupnja mira u BIH je u izcekivanuu sloma velikosrpstva u srbiji...od srbije zavisi sudbina BIH srba i rata i mira u BIH...sto rece gorstak "svilen gajtan se steze oko velikosrba"....Butmir nam produzuje rahat patnju...

ono sto ce biti vazno u Butmiru je sto ce Ameri jasno i glasno nekima sapnuti na uho na cijoj su strani ako neko pokusa da podijeli BIH i izazove rat....a to je ono sto BIH i treba..
Last edited by zavrzlama on 08/10/2009 14:37, edited 2 times in total.
Locked