Ubistvo Vedrana Puljica i mediji
Moderator: anex
-
Kenan-sa
#26 Re: Ubistvo Vedrana Puljica i mediji
Ovo u Sirokom je dno dna,pravi nacionalisticko-huliganski obracun! Siroki treba izbaciti iz lige,u suprotnom ne vrijedi se baviti nogometom u ovoj drzavi! Policija u tom hercegovackom zaseoku je pokazala sve odlike kriminala,i sve ih treba smjeniti i pokrenuti prema njima krivicni postupak!
-
in33sa
#27 Re: Ubistvo Vedrana Puljica i mediji
Kantonalna TV Sarajevo: idemo u Siroki da napravimo Uski
Mislim, bi oni, kada nebi imali dva lica, jedno za jutro, drugo za poslijepodne. Pa puste gledaoce u eter, da govore za njih.
Mislim, bi oni, kada nebi imali dva lica, jedno za jutro, drugo za poslijepodne. Pa puste gledaoce u eter, da govore za njih.
- JThomas
#28 Re: Ubistvo Vedrana Puljica i mediji
a koliko onda policija ZHK i njihova saopštenja imaju lica? pet-šest već?
hajde da rezimiramo:
1. verzija: ubijen kamenom, potvrdili "iskusni liječnici", policija ni luk jela ni luk mirisala
2. verzija: možda je ipak upucan, oteo policajcu pištolj pa ga morali upucati.
3. verzija kad se vidjelo da stoji 20 m od najbližeg policajca: morali su, branili su se.
4. verzija: nije ga ubio policajac, nego invalid domovinskog rata koji je oteo policajcu pištolj (da se ne baci komplet 2. verzija) a onda se predao i priznao.
update 4. verzije: invalid pobjegao iz pritvora.
koga bolan vi više jebete? jel vi mislite da je neko juče rođen?
hajde da rezimiramo:
1. verzija: ubijen kamenom, potvrdili "iskusni liječnici", policija ni luk jela ni luk mirisala
3. verzija kad se vidjelo da stoji 20 m od najbližeg policajca: morali su, branili su se.
4. verzija: nije ga ubio policajac, nego invalid domovinskog rata koji je oteo policajcu pištolj (da se ne baci komplet 2. verzija) a onda se predao i priznao.
- plemba
#29 Re: Ubistvo Vedrana Puljica i mediji
mene zanima sta je sljedece???JThomas wrote:a koliko onda policija ZHK i njihova saopštenja imaju lica? pet-šest već?
hajde da rezimiramo:
hoce li biti da su Alieni ubili Vedrana
-
dijaliza
#30 Jel to Avaz poziva na linč?
Ubica Vedrana Puljića prije rata živio na Vracama
Sarajevo napustio 1992. godine, nakon čega se priključio Kažnjeničkoj bojni
07.10.2009. 07:49
Oliver Knezović, osumnjičen za ubistvo Vedrana Puljića u neredima u Širokom Brijegu, rođen je u sarajevskom naselju Vraca, gdje je živio do početka agresije na BiH. Kako smo uspjeli saznati, Sarajevo je napustio 1992. godine, nakon čega se priključio ratnoj jedinici HVO-a Kažnjenička bojna.
Kuća porodice Knezović u ulici Derviša Numića na broju 23, u kojoj žive roditelji osumnjičenoga i njegov brat Igor s porodicom, jučer je prilikom naše posjete bila prazna. Svjetlo na ulazu još je bilo upaljeno, a na stolu ispred kuće "Avaz" s naslovnicom "Oliver Knezović ubio Vedrana Puljića".
Vlasnica ugostiteljskog objekta u prizemlju kuće u kojoj Knezovići žive kazala nam je da ih je posljednji put vidjela u ponedjeljak. Prvi komšija, koji živi u drugoj polovini kuće, također nije znao gdje su Knezovići.
- Ne mogu vam mnogo reći o njima, jer sam se nedavno doselio ovamo. Njegovog oca Stanka i brata Igora znam i nemam s njima nikakvih problema. Fini ljudi. Znam i da Stanko ima još jednog sina Olivera, koji živi negdje u Hercegovini, ali ga nikada nisam vidio. Mislim da bi ovo Stanka moglo dotući, jer je teško bolestan - ispričao nam je komšija.
Ostale komšije s kojima smo razgovarali nisu krile nevjericu. Knezovićev brat Igor jučer se nije pojavljivao na poslu. Zaposlen je u ugostiteljstvu u zgradi institucija BiH, a kolege pretpostavljaju da je cijela porodica Knezović još u ponedjeljak otišla u Široki Brijeg.
Ovo mi lici na poziv za odstrel od strane avaza. Krajnje je neukusno i neprofesionalno objavljivanje adrese i mjesta stanovanja familije Knezovica. Pa ljudi nisu krivi ako imaju crnu ovcu u porodici. Nek odgovara ako je kriv.Nemorate porodicu izlagati lincu.Iznenadjen sam ovim tekstom.
Sarajevo napustio 1992. godine, nakon čega se priključio Kažnjeničkoj bojni
07.10.2009. 07:49
Oliver Knezović, osumnjičen za ubistvo Vedrana Puljića u neredima u Širokom Brijegu, rođen je u sarajevskom naselju Vraca, gdje je živio do početka agresije na BiH. Kako smo uspjeli saznati, Sarajevo je napustio 1992. godine, nakon čega se priključio ratnoj jedinici HVO-a Kažnjenička bojna.
Kuća porodice Knezović u ulici Derviša Numića na broju 23, u kojoj žive roditelji osumnjičenoga i njegov brat Igor s porodicom, jučer je prilikom naše posjete bila prazna. Svjetlo na ulazu još je bilo upaljeno, a na stolu ispred kuće "Avaz" s naslovnicom "Oliver Knezović ubio Vedrana Puljića".
Vlasnica ugostiteljskog objekta u prizemlju kuće u kojoj Knezovići žive kazala nam je da ih je posljednji put vidjela u ponedjeljak. Prvi komšija, koji živi u drugoj polovini kuće, također nije znao gdje su Knezovići.
- Ne mogu vam mnogo reći o njima, jer sam se nedavno doselio ovamo. Njegovog oca Stanka i brata Igora znam i nemam s njima nikakvih problema. Fini ljudi. Znam i da Stanko ima još jednog sina Olivera, koji živi negdje u Hercegovini, ali ga nikada nisam vidio. Mislim da bi ovo Stanka moglo dotući, jer je teško bolestan - ispričao nam je komšija.
Ostale komšije s kojima smo razgovarali nisu krile nevjericu. Knezovićev brat Igor jučer se nije pojavljivao na poslu. Zaposlen je u ugostiteljstvu u zgradi institucija BiH, a kolege pretpostavljaju da je cijela porodica Knezović još u ponedjeljak otišla u Široki Brijeg.
Ovo mi lici na poziv za odstrel od strane avaza. Krajnje je neukusno i neprofesionalno objavljivanje adrese i mjesta stanovanja familije Knezovica. Pa ljudi nisu krivi ako imaju crnu ovcu u porodici. Nek odgovara ako je kriv.Nemorate porodicu izlagati lincu.Iznenadjen sam ovim tekstom.
- osa
#31 Re: Jel to Avaz poziva na linč?
nikakav linč, nego novinarska sloboda, a pogotovo za takve postupke nema šanse u sarajevu, ajde da je široki, banja luka, mostar, onda bi postojala opasnost od "linča", a ovako nema šanse.
- karanana
#32 Re: Jel to Avaz poziva na linč?
otisli su u lish'cu. bilo na vijestima jucer.
a mislim da nije ovo u redu od avaza.
a mislim da nije ovo u redu od avaza.
-
luni
#33 Re: Jel to Avaz poziva na linč?
Ne samo da nije u uredu od Avaza, ovo je činjenje krivčnog djela širenje mržnje koja može dovesti do osvet. Mislim da ovo treba pod hitno prijaviti policiji, tužilaštvu i svih udruženjima za reguliranje rada medija.
Ovo je strašto što Avaz radi"
- ultima_palabra
#34 Re: Jel to Avaz poziva na linč?
Očigledno da se ironija ne uči u policijskim školamaosa wrote:nikakav linč, nego novinarska sloboda, a pogotovo za takve postupke nema šanse u sarajevu, ajde da je široki, banja luka, mostar, onda bi postojala opasnost od "linča", a ovako nema šanse.
U potpunosti se slažem sa postavljačem, nije ovo prvi put od havaza da dovodi ljude u opasnost zbog senzacionalizma.
- dadoka84
#35 Re: Jel to Avaz poziva na linč?
Pod uslovom da je on stvarno taj koji je povukao obarac.
-
gold'n'brown
#36 Re: Jel to Avaz poziva na linč?
On ga je povuko sigurno, samo je pitanje jel koga ubiodadoka84 wrote:Pod uslovom da je on stvarno taj koji je povukao obarac.
- osa
#37 Re: Jel to Avaz poziva na linč?
zašto opasnost, pa ne počiniše oni zločin, a bogami ni njihovom sinu nije dokazan, a pogotovo što u jednom tolerantnom građanskom okružju kakvo je sarajevo ne treba očekivati incidente tipa osvete i sl.ultima_palabra wrote:Očigledno da se ironija ne uči u policijskim školamaosa wrote:nikakav linč, nego novinarska sloboda, a pogotovo za takve postupke nema šanse u sarajevu, ajde da je široki, banja luka, mostar, onda bi postojala opasnost od "linča", a ovako nema šanse.![]()
U potpunosti se slažem sa postavljačem, nije ovo prvi put od havaza da dovodi ljude u opasnost zbog senzacionalizma.
-
palermo
#38 Re: Jel to Avaz poziva na linč?
da se pridružim onima koji su zgađeni postupkom Avaza
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#39 Re: Jel to Avaz poziva na linč?
dijaliza wrote:- Ne mogu vam mnogo reći o njima, jer sam se nedavno doselio ovamo.
moji su nakon 10 dana znali ko će praviti probleme ko će svaki dan bušiti zid ko će dernečiti i praviti poplave
-
luni
#40 Re: Jel to Avaz poziva na linč?
Koja policijska agencija ili tužilaštvo bi bilo nadležno za Avazovo navođenje na osvetu nedužnih građana?
- karanana
#41 Re: Jel to Avaz poziva na linč?
pa barem na ovom forumu imas nasa misljenja o ovom postupku. otidji na one malo "juznije" forume pa zakljuci kako bi oni reagovali da je situacija obratna. ili cak stavi i svoj grad u takvu situaciju.osa wrote:zašto opasnost, pa ne počiniše oni zločin, a bogami ni njihovom sinu nije dokazan, a pogotovo što u jednom tolerantnom građanskom okružju kakvo je sarajevo ne treba očekivati incidente tipa osvete i sl.ultima_palabra wrote:Očigledno da se ironija ne uči u policijskim školamaosa wrote:nikakav linč, nego novinarska sloboda, a pogotovo za takve postupke nema šanse u sarajevu, ajde da je široki, banja luka, mostar, onda bi postojala opasnost od "linča", a ovako nema šanse.![]()
- neprilagodjena
#42 Re: Jel to Avaz poziva na linč?
Mislim da nisu trebali objaviti gdje ljudi zive,ovako ih dovode u opasnost.
-
VjecitiStudent
#43 Re: Jel to Avaz poziva na linč?
Fuj!
Koja pogana zabokrecina ova zemlja postaje ...
Sta je sljedece?
Koja pogana zabokrecina ova zemlja postaje ...
Sta je sljedece?
- osa
#44 Re: Jel to Avaz poziva na linč?
quote="osa"]
pa barem na ovom forumu imas nasa misljenja o ovom postupku. otidji na one malo "juznije" forume pa zakljuci kako bi oni reagovali da je situacija obratna. ili cak stavi i svoj grad u takvu situaciju.[/quote]
pa zato i napisah ono što sam napisao u prvom postu, pročitaj.
zašto opasnost, pa ne počiniše oni zločin, a bogami ni njihovom sinu nije dokazan, a pogotovo što u jednom tolerantnom građanskom okružju kakvo je sarajevo ne treba očekivati incidente tipa osvete i sl.[/quote]ultima_palabra wrote:Očigledno da se ironija ne uči u policijskim školamaosa wrote:nikakav linč, nego novinarska sloboda, a pogotovo za takve postupke nema šanse u sarajevu, ajde da je široki, banja luka, mostar, onda bi postojala opasnost od "linča", a ovako nema šanse.![]()
pa barem na ovom forumu imas nasa misljenja o ovom postupku. otidji na one malo "juznije" forume pa zakljuci kako bi oni reagovali da je situacija obratna. ili cak stavi i svoj grad u takvu situaciju.[/quote]
pa zato i napisah ono što sam napisao u prvom postu, pročitaj.
-
luni
#45 Re: Jel to Avaz poziva na linč?
Sad sam konktaktirao vijeće za štampu bih.
wwwv.zs.ba
Pišite im da oni reagiraju na ovom.
- Putem e-mail adrese: [email protected]
- Putem fax-a: 033 272 271
Adresa: Sarajevo, Trampina 8
tel. 033 272 270 tel/fax. 033 272 271
wwwv.zs.ba
Pišite im da oni reagiraju na ovom.
- Putem e-mail adrese: [email protected]
- Putem fax-a: 033 272 271
Adresa: Sarajevo, Trampina 8
tel. 033 272 270 tel/fax. 033 272 271
- pustopoljina
#46 Re: Jel to Avaz poziva na linč?
naravno da je poziv na linc.
cemu adresa,imena ...nisu oni osumnjiceni,a nije dokazano da je pobjeglica pucao/ubio.
ako pricate o ovome u drustvu,spomenite to...jer ako se stvori kriticna masa,jos ce im i kucu zapaliti,posto njih nema.
avaz je davno zagrebao po dnu.
edit:hvala luni,ja cu to odmah uciniti.
cemu adresa,imena ...nisu oni osumnjiceni,a nije dokazano da je pobjeglica pucao/ubio.
ako pricate o ovome u drustvu,spomenite to...jer ako se stvori kriticna masa,jos ce im i kucu zapaliti,posto njih nema.
avaz je davno zagrebao po dnu.
edit:hvala luni,ja cu to odmah uciniti.
- osa
#47 Re: Jel to Avaz poziva na linč?
da li je objavljivanje imena obitelji stradalog vedrana i njihova adresa, također novinarski propust.
- pustopoljina
#48 Re: Jel to Avaz poziva na linč?
imena porodice ne-kako bi ljudi saznali o kome se radi,novine su sredstvo informiranja. adresa je vec nepotrebna,ali u slucaju da neko zeli izraziti sucut-ok.
ali imena i adresa roditelja osumnjicenog je posve nepotrebna:
1.on je osumnjicen,ne i osudjen
2.roditelji sigurno nisu ni osumnjiceni.
ali imena i adresa roditelja osumnjicenog je posve nepotrebna:
1.on je osumnjicen,ne i osudjen
2.roditelji sigurno nisu ni osumnjiceni.
-
musac
#49 Re: Jel to Avaz poziva na linč?
Hahahahaha. Stvarno smiješno. Čuj "poziv na linč"... Ja mislio naslov "Haj'mo ubit' Knezoviće", a ono obični tekst o njegovom porijeklu i rodbini.
Nevjerovatno je šta ovi koji ne vole Fahru rade...
Nevjerovatno je šta ovi koji ne vole Fahru rade...
- simonese
#50 Re: Jel to Avaz poziva na linč?
Bla,bla,blaluni wrote:Ne samo da nije u uredu od Avaza, ovo je činjenje krivčnog djela širenje mržnje koja može dovesti do osvet. Mislim da ovo treba pod hitno prijaviti policiji, tužilaštvu i svih udruženjima za reguliranje rada medija.
ono sto su Ustase uradile je strasno,licemjerno,fuj
i jos pokusavaju da se izvuku nekaznjeni
ali neka,radi tebe i tebi slicnih mi ovo zasluzujemo,udri baliju na svakom koraku,moze i balija baliju to je najbolja opcija