Ubistvo Vedrana Puljica i mediji

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Kenan-sa

#26 Re: Ubistvo Vedrana Puljica i mediji

Post by Kenan-sa »

Ovo u Sirokom je dno dna,pravi nacionalisticko-huliganski obracun! Siroki treba izbaciti iz lige,u suprotnom ne vrijedi se baviti nogometom u ovoj drzavi! Policija u tom hercegovackom zaseoku je pokazala sve odlike kriminala,i sve ih treba smjeniti i pokrenuti prema njima krivicni postupak!
in33sa

#27 Re: Ubistvo Vedrana Puljica i mediji

Post by in33sa »

Kantonalna TV Sarajevo: idemo u Siroki da napravimo Uski

Mislim, bi oni, kada nebi imali dva lica, jedno za jutro, drugo za poslijepodne. Pa puste gledaoce u eter, da govore za njih.
JThomas

#28 Re: Ubistvo Vedrana Puljica i mediji

Post by JThomas »

a koliko onda policija ZHK i njihova saopštenja imaju lica? pet-šest već?

hajde da rezimiramo:

1. verzija: ubijen kamenom, potvrdili "iskusni liječnici", policija ni luk jela ni luk mirisala

2. verzija: možda je ipak upucan, oteo policajcu pištolj pa ga morali upucati.

3. verzija kad se vidjelo da stoji 20 m od najbližeg policajca: morali su, branili su se.

4. verzija: nije ga ubio policajac, nego invalid domovinskog rata koji je oteo policajcu pištolj (da se ne baci komplet 2. verzija) a onda se predao i priznao.

update 4. verzije: invalid pobjegao iz pritvora.

koga bolan vi više jebete? jel vi mislite da je neko juče rođen?
plemba

#29 Re: Ubistvo Vedrana Puljica i mediji

Post by plemba »

JThomas wrote:a koliko onda policija ZHK i njihova saopštenja imaju lica? pet-šest već?

hajde da rezimiramo:

1. verzija: ubijen kamenom, potvrdili "iskusni liječnici", policija ni luk jela ni luk mirisala

2. verzija: možda je ipak upucan, oteo policajcu pištolj pa ga morali upucati.

3. verzija kad se vidjelo da stoji 20 m od najbližeg policajca: morali su, branili su se.

4. verzija: nije ga ubio policajac, nego invalid domovinskog rata koji je oteo policajcu pištolj (da se ne baci komplet 2. verzija) a onda se predao i priznao.

update 4. verzije: invalid pobjegao iz pritvora.

koga bolan vi više jebete? jel vi mislite da je neko juče rođen?
mene zanima sta je sljedece???
hoce li biti da su Alieni ubili Vedrana
dijaliza

#30 Jel to Avaz poziva na linč?

Post by dijaliza »

Ubica Vedrana Puljića prije rata živio na Vracama
Sarajevo napustio 1992. godine, nakon čega se priključio Kažnjeničkoj bojni

07.10.2009. 07:49

Oliver Knezović, osumnjičen za ubistvo Vedrana Puljića u neredima u Širokom Brijegu, rođen je u sarajevskom naselju Vraca, gdje je živio do početka agresije na BiH. Kako smo uspjeli saznati, Sarajevo je napustio 1992. godine, nakon čega se priključio ratnoj jedinici HVO-a Kažnjenička bojna.

Kuća porodice Knezović u ulici Derviša Numića na broju 23, u kojoj žive roditelji osumnjičenoga i njegov brat Igor s porodicom, jučer je prilikom naše posjete bila prazna. Svjetlo na ulazu još je bilo upaljeno, a na stolu ispred kuće "Avaz" s naslovnicom "Oliver Knezović ubio Vedrana Puljića".

Vlasnica ugostiteljskog objekta u prizemlju kuće u kojoj Knezovići žive kazala nam je da ih je posljednji put vidjela u ponedjeljak. Prvi komšija, koji živi u drugoj polovini kuće, također nije znao gdje su Knezovići.

- Ne mogu vam mnogo reći o njima, jer sam se nedavno doselio ovamo. Njegovog oca Stanka i brata Igora znam i nemam s njima nikakvih problema. Fini ljudi. Znam i da Stanko ima još jednog sina Olivera, koji živi negdje u Hercegovini, ali ga nikada nisam vidio. Mislim da bi ovo Stanka moglo dotući, jer je teško bolestan - ispričao nam je komšija.

Ostale komšije s kojima smo razgovarali nisu krile nevjericu. Knezovićev brat Igor jučer se nije pojavljivao na poslu. Zaposlen je u ugostiteljstvu u zgradi institucija BiH, a kolege pretpostavljaju da je cijela porodica Knezović još u ponedjeljak otišla u Široki Brijeg.

Ovo mi lici na poziv za odstrel od strane avaza. Krajnje je neukusno i neprofesionalno objavljivanje adrese i mjesta stanovanja familije Knezovica. Pa ljudi nisu krivi ako imaju crnu ovcu u porodici. Nek odgovara ako je kriv.Nemorate porodicu izlagati lincu.Iznenadjen sam ovim tekstom.
osa

#31 Re: Jel to Avaz poziva na linč?

Post by osa »

nikakav linč, nego novinarska sloboda, a pogotovo za takve postupke nema šanse u sarajevu, ajde da je široki, banja luka, mostar, onda bi postojala opasnost od "linča", a ovako nema šanse.
karanana

#32 Re: Jel to Avaz poziva na linč?

Post by karanana »

otisli su u lish'cu. bilo na vijestima jucer.

a mislim da nije ovo u redu od avaza.
luni

#33 Re: Jel to Avaz poziva na linč?

Post by luni »

Ne samo da nije u uredu od Avaza, ovo je činjenje krivčnog djela širenje mržnje koja može dovesti do osvet. Mislim da ovo treba pod hitno prijaviti policiji, tužilaštvu i svih udruženjima za reguliranje rada medija.

Ovo je strašto što Avaz radi"
ultima_palabra

#34 Re: Jel to Avaz poziva na linč?

Post by ultima_palabra »

osa wrote:nikakav linč, nego novinarska sloboda, a pogotovo za takve postupke nema šanse u sarajevu, ajde da je široki, banja luka, mostar, onda bi postojala opasnost od "linča", a ovako nema šanse.
Očigledno da se ironija ne uči u policijskim školama :lol:
U potpunosti se slažem sa postavljačem, nije ovo prvi put od havaza da dovodi ljude u opasnost zbog senzacionalizma.
dadoka84

#35 Re: Jel to Avaz poziva na linč?

Post by dadoka84 »

Pod uslovom da je on stvarno taj koji je povukao obarac.
gold'n'brown

#36 Re: Jel to Avaz poziva na linč?

Post by gold'n'brown »

dadoka84 wrote:Pod uslovom da je on stvarno taj koji je povukao obarac.
On ga je povuko sigurno, samo je pitanje jel koga ubio
osa

#37 Re: Jel to Avaz poziva na linč?

Post by osa »

ultima_palabra wrote:
osa wrote:nikakav linč, nego novinarska sloboda, a pogotovo za takve postupke nema šanse u sarajevu, ajde da je široki, banja luka, mostar, onda bi postojala opasnost od "linča", a ovako nema šanse.
U potpunosti se slažem sa postavljačem, nije ovo prvi put od havaza da dovodi ljude u opasnost zbog senzacionalizma.
zašto opasnost, pa ne počiniše oni zločin, a bogami ni njihovom sinu nije dokazan, a pogotovo što u jednom tolerantnom građanskom okružju kakvo je sarajevo ne treba očekivati incidente tipa osvete i sl.
palermo

#38 Re: Jel to Avaz poziva na linč?

Post by palermo »

da se pridružim onima koji su zgađeni postupkom Avaza
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#39 Re: Jel to Avaz poziva na linč?

Post by Truba »

dijaliza wrote:- Ne mogu vam mnogo reći o njima, jer sam se nedavno doselio ovamo.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
moji su nakon 10 dana znali ko će praviti probleme ko će svaki dan bušiti zid ko će dernečiti i praviti poplave :mrgreen:
luni

#40 Re: Jel to Avaz poziva na linč?

Post by luni »

Koja policijska agencija ili tužilaštvo bi bilo nadležno za Avazovo navođenje na osvetu nedužnih građana?
karanana

#41 Re: Jel to Avaz poziva na linč?

Post by karanana »

osa wrote:
ultima_palabra wrote:
zašto opasnost, pa ne počiniše oni zločin, a bogami ni njihovom sinu nije dokazan, a pogotovo što u jednom tolerantnom građanskom okružju kakvo je sarajevo ne treba očekivati incidente tipa osvete i sl.
pa barem na ovom forumu imas nasa misljenja o ovom postupku. otidji na one malo "juznije" forume pa zakljuci kako bi oni reagovali da je situacija obratna. ili cak stavi i svoj grad u takvu situaciju.
neprilagodjena

#42 Re: Jel to Avaz poziva na linč?

Post by neprilagodjena »

Mislim da nisu trebali objaviti gdje ljudi zive,ovako ih dovode u opasnost.
VjecitiStudent

#43 Re: Jel to Avaz poziva na linč?

Post by VjecitiStudent »

Fuj!
Koja pogana zabokrecina ova zemlja postaje ...
Sta je sljedece?
osa

#44 Re: Jel to Avaz poziva na linč?

Post by osa »

quote="osa"]
ultima_palabra wrote:
zašto opasnost, pa ne počiniše oni zločin, a bogami ni njihovom sinu nije dokazan, a pogotovo što u jednom tolerantnom građanskom okružju kakvo je sarajevo ne treba očekivati incidente tipa osvete i sl.[/quote]

pa barem na ovom forumu imas nasa misljenja o ovom postupku. otidji na one malo "juznije" forume pa zakljuci kako bi oni reagovali da je situacija obratna. ili cak stavi i svoj grad u takvu situaciju.[/quote]

pa zato i napisah ono što sam napisao u prvom postu, pročitaj.
luni

#45 Re: Jel to Avaz poziva na linč?

Post by luni »

Sad sam konktaktirao vijeće za štampu bih.
wwwv.zs.ba
Pišite im da oni reagiraju na ovom.

- Putem e-mail adrese: [email protected]
- Putem fax-a: 033 272 271

Adresa: Sarajevo, Trampina 8

tel. 033 272 270 tel/fax. 033 272 271
pustopoljina

#46 Re: Jel to Avaz poziva na linč?

Post by pustopoljina »

naravno da je poziv na linc.
cemu adresa,imena ...nisu oni osumnjiceni,a nije dokazano da je pobjeglica pucao/ubio.
ako pricate o ovome u drustvu,spomenite to...jer ako se stvori kriticna masa,jos ce im i kucu zapaliti,posto njih nema.
avaz je davno zagrebao po dnu.
edit:hvala luni,ja cu to odmah uciniti.
osa

#47 Re: Jel to Avaz poziva na linč?

Post by osa »

da li je objavljivanje imena obitelji stradalog vedrana i njihova adresa, također novinarski propust.
pustopoljina

#48 Re: Jel to Avaz poziva na linč?

Post by pustopoljina »

imena porodice ne-kako bi ljudi saznali o kome se radi,novine su sredstvo informiranja. adresa je vec nepotrebna,ali u slucaju da neko zeli izraziti sucut-ok.
ali imena i adresa roditelja osumnjicenog je posve nepotrebna:
1.on je osumnjicen,ne i osudjen
2.roditelji sigurno nisu ni osumnjiceni.
musac

#49 Re: Jel to Avaz poziva na linč?

Post by musac »

Hahahahaha. Stvarno smiješno. Čuj "poziv na linč"... Ja mislio naslov "Haj'mo ubit' Knezoviće", a ono obični tekst o njegovom porijeklu i rodbini.

Nevjerovatno je šta ovi koji ne vole Fahru rade... :D
simonese

#50 Re: Jel to Avaz poziva na linč?

Post by simonese »

luni wrote:Ne samo da nije u uredu od Avaza, ovo je činjenje krivčnog djela širenje mržnje koja može dovesti do osvet. Mislim da ovo treba pod hitno prijaviti policiji, tužilaštvu i svih udruženjima za reguliranje rada medija.

Ovo je strašto što Avaz radi"
Bla,bla,bla
ono sto su Ustase uradile je strasno,licemjerno,fuj
i jos pokusavaju da se izvuku nekaznjeni
ali neka,radi tebe i tebi slicnih mi ovo zasluzujemo,udri baliju na svakom koraku,moze i balija baliju to je najbolja opcija :x
Post Reply