Ako Delije i Grobari budu odgledali utakmicu onda tvoja prica pada u vodu.nives_ wrote:Mislim da je autor teksta stvar prikazao u navijačko-huškačkom maniru.Policija Brčko distrikta uputila je jučer zahtjev prema Vladi Brčko distritka BiH da donesu odluku o zabrani rada ugostiteljski objekata u subotu od 15h do sutra dan, tačnije u vrijeme kada se odigrava utakmice Estonija - BiH, javljaju kolege sa portala infobrcko.com. Obralažući zahtjev kazali su da je to iz sigurnosnihi razloga, jer će navijači Delije (Crvena zvezda, Beograd, Srbija) i Grobari (Partizan, Beograd, Srbija) taj dan odirgati na Blatuši utakmicu, te nakon toga gledati utakmicu reprezentacije susjedne Srbije.
Jer, ako je zabranjen rad ugostiteljskih objekata u to vrijeme, onda ni Srbi neće kolektivno moći gledati utakmicu. I uopšte je pitanje oko te utakmice koja će se navodno odigrati. Paljevina, klasična.
Ne ložite se i ne skačite na svaku...
U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
-
Abacija
#26 Re: U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
- 1gorstak
#27 Re: U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
Nives, ja o Srbima imam veoma visoko misljenje. Narod koji je iznjedrio Milankovica, Santica, Stojanovica itd, ima razloga za ponos. To sto je znacajan dio srpskog naroda zahvatio rak velikosrpstva, ideja da se srpstvo mora nametati kao jedini sluzbeni identitet podrucja gdje Srbi zive (i silom gdje sila prolazi), nije razlog za malodusnost. Rak ce se povuci, a tijelo srpsko ce zacijeliti.nives_ wrote:Ako se već neko poziva na multietničnost, onda treba prihvatiti multietničnost, a to znači prihvatiti postojanje još nekoga osim sebe samog. A to znači kompromis. A kompromis je prihvatiti i nešto što nam nije baš po ćejfu. Ako je zarad mira i bezbjednosti, pa nek i bude.
-
drinjanin
#28 Re: U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
Dokle god srbi ne priznaju da su pobili desetine hiljada ljudi-civila samo zato sto se drukcije zovu kako mozes postovati...U tom istom Brckom raspitaj se koliko je civila ubijeno 92...Takodjer spomenik djeneralu-je na radost i ponos svekolikog srpstva...kad se toga rijese ne velim...1gorstak wrote:Nives, ja o Srbima imam veoma visoko misljenje. Narod koji je iznjedrio Milankovica, Santica, Stojanovica itd, ima razloga za ponos. To sto je znacajan dio srpskog naroda zahvatio rak velikosrpstva, ideja da se srpstvo mora nametati kao jedini sluzbeni identitet podrucja gdje Srbi zive (i silom gdje sila prolazi), nije razlog za malodusnost. Rak ce se povuci, a tijelo srpsko ce zacijeliti.nives_ wrote:Ako se već neko poziva na multietničnost, onda treba prihvatiti multietničnost, a to znači prihvatiti postojanje još nekoga osim sebe samog. A to znači kompromis. A kompromis je prihvatiti i nešto što nam nije baš po ćejfu. Ako je zarad mira i bezbjednosti, pa nek i bude.
- Maraschino
#29 Re: U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
nives_ wrote:Neće niko gledati jer su ugostiteljski objekti zatvoreni. Znači neće ni Srbi.Lug wrote: Pa ko zeli rusiti zakon i sistem ????? Mi, koji bi gledali reprezentaciju BiH, legalno u Brckom ili delije i grobari koji bi da gledaju reprezentaciju Srbije u Brckom (BiH).
I
Ušla voda u uši
znaci, gdje se pojave te aveti od navijaca treba zabraniti gledati svoju repku...sta ja imam od toga sto srbi nece gledati rep. srbije u brckom...
danas brcko, sutra drvar, posle dodju i do tuzle i zenice...nidje logike
neka dolazi ko god hoce ali samo sa ''dobrim namjerama'' i da postuje zakone drzave koja joj nudi gostoprimstvo...
- 1gorstak
#30 Re: U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
Kopanju su morali napraviti invalidom da bi ga smirili, Djindjica su ubili, evo Dragana Cavica koji je djelovao kao kadar SDS-a u VRS, tako oljagase da slobodno moze proci kao kandidat stranke Sefera Halilovica. Ti te ljudi ubiju i obogalje ako ih ne slusas, a kada ih slusas, moras narod trovati propagandom i lazima. Bez anakondinog zagrljaja oko vrata RTRS-a, velikosrpstvo ce uvenuti za dva dana. Naravno, ti mozes nastaviti vrijedjati citav narod braneci multietnicku BiH, valjda tebi to ima nekakvog smisla.drinjanin wrote:Dokle god srbi ne priznaju da su pobili desetine hiljada ljudi-civila samo zato sto se drukcije zovu kako mozes postovati...U tom istom Brckom raspitaj se koliko je civila ubijeno 92...Takodjer spomenik djeneralu-je na radost i ponos svekolikog srpstva...kad se toga rijese ne velim...1gorstak wrote:Nives, ja o Srbima imam veoma visoko misljenje. Narod koji je iznjedrio Milankovica, Santica, Stojanovica itd, ima razloga za ponos. To sto je znacajan dio srpskog naroda zahvatio rak velikosrpstva, ideja da se srpstvo mora nametati kao jedini sluzbeni identitet podrucja gdje Srbi zive (i silom gdje sila prolazi), nije razlog za malodusnost. Rak ce se povuci, a tijelo srpsko ce zacijeliti.nives_ wrote:Ako se već neko poziva na multietničnost, onda treba prihvatiti multietničnost, a to znači prihvatiti postojanje još nekoga osim sebe samog. A to znači kompromis. A kompromis je prihvatiti i nešto što nam nije baš po ćejfu. Ako je zarad mira i bezbjednosti, pa nek i bude.
-
Lug
#31 Re: U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
mislis delije u BiH i postovanje BiH ?? Bice orgijanja i zastava. Bosnjacima i bosanskimHrvatima se NE preporucuje izlazak iz kuca. Tako ce ti biti. Ako nista, treba policiju dobro spremiti sve po zakonu !Maraschino wrote:nives_ wrote:Neće niko gledati jer su ugostiteljski objekti zatvoreni. Znači neće ni Srbi.Lug wrote: Pa ko zeli rusiti zakon i sistem ????? Mi, koji bi gledali reprezentaciju BiH, legalno u Brckom ili delije i grobari koji bi da gledaju reprezentaciju Srbije u Brckom (BiH).
I
Ušla voda u uši
znaci, gdje se pojave te aveti od navijaca treba zabraniti gledati svoju repku...sta ja imam od toga sto srbi nece gledati rep. srbije u brckom...
danas brcko, sutra drvar, posle dodju i do tuzle i zenice...nidje logike
neka dolazi ko god hoce ali samo sa ''dobrim namjerama'' i da postuje zakone drzave koja joj nudi gostoprimstvo...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
- CIKA DISTRIKT
#33 Re: U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
Zadnje dvije utakmice reprezentacije su organizovano gledane na Stadionu malih sportova "Blatusa" u organizaciji Mladih SDP-a. Govori se o oko 2,000 gledalaca po utakmici. Poslije utakmica su navijaci u koloni se provezli kroz grad (oko 300 auta) normalno sa zastavama i pjesmom.
Gornja vijest me je neugodno iznenadila. Trenutno imam neke obaveze, kad' zavrsim potrazit cu vjerodostojne info. i postirat' ih ovdje.
Gornja vijest me je neugodno iznenadila. Trenutno imam neke obaveze, kad' zavrsim potrazit cu vjerodostojne info. i postirat' ih ovdje.
-
drinjanin
#34 Re: U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
Ok-mozda sam nespretno napisao pa se moze tumaciti i kao vrijedjanje zao mi je jer smatram da nema BiH bez svih naroda...Ali te cinjenice o masovnim zlocinima ostaju - mora postojati neka kolektivna svijest o tome (kod svih naroda-primjer njemaca nije los). Cinjenica je da prema dosupnim podacima oko 90% zlocina nad civilima su napravile srpske snage....Dodik prije par sedmica kaze smo sami sebe ubijali(sto se mene tice to je trenutak gdje je presao granicu-do tada ga bez obzira sta su govorili nisam smatrao neprijateljem)...eto samo da pojasnim...zagazaga wrote:a kako ih natjerati da to priznaju i da poštuju zakone zemlje u kojoj žive.....tako što ćemo se inatiti i spuštati na njihov nivo.....žive srbi a i hrvati i bošnjaci širom svijeta pa im nigdje ne naumpada da od svega i svačega prave nacionalno pitanje...ne ide se glavom kroz zid.......samo zakon i palija, pa navijaj za koga hoćešdrinjanin wrote: Dokle god srbi ne priznaju da su pobili desetine hiljada ljudi-civila samo zato sto se drukcije zovu kako mozes postovati...U tom istom Brckom raspitaj se koliko je civila ubijeno 92...Takodjer spomenik djeneralu-je na radost i ponos svekolikog srpstva...kad se toga rijese ne velim...a do tad pamet u glavu
- CIKA DISTRIKT
#35 Re: U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
Izgleda da je informacija djelomicno tacna. Naime, ne radi se ni o kakvoj utakmici navijaca iz susjedne drzave nego o organizovanom gledanju utakmice Srbija-Rumunija
na stadionu "Blatusa". Nemam pojima sta se desava, pokusat' cu skontat' pa Vas obavijestit'. Inace dole je postirana info. sa http://www.infobrcko.com. Nemam razloga da ne vjerujem malom Seji i ekipi koja fantasticno uredjuje taj portal.
SKANDALOZNO: Moguća zabrana rada ugostiteljskih objekata u subotu
info
Tuesday, 06 October 2009
Da se ne dešava u Bosni i Hercegovini, rekli bismo "nevjerovatno"! Ovako, teško naš još nešto može iznenaditi.
Naime, čini se da je u Brčkom, gradu na sjeveroistoku Bosne i Hercegovine vlast mogla zabranila rad ugostiteljski objekata u subotu od 15:00 do sutra dan iz sigurnosti razloga jer će na stadionu malih sportova Blatuša biti organizovano gledanje utakmice fudbalske reprezentacije Srbije-Rumunija.
Organizovano gledanje fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine ovaj put neće biti u Brčkom ali neće biti ni moguče gledati u ugostiteljskim objektima, iako eventuana pobjeda naših zmajeva nas vodi u baraž pa nadamo se i na Svjetsko prvenstvo.
Policija Brčko distritka BiH tokom jučerašnjeg dana je uputila zahtjev prema Vladi Brčko distritka BiH da donese Odluku o zabranu rada ugostiteljski objekata u subotu od 15:00 do sutra dan na čitavom prostoru Brčko distritka BiH iz sigurnosnih razloga.
Tokom današnjeg dana Vlada Brčko distrikta BiH je razmatrala navedeni zahtjev, te je odluka odložena za četvrtak kada je zakazana kordiancija političkih subjekata i trebalo znati hoće li biti zabranjen rad ugostiteljski objekata u navedem periodu na čitavom dijelu Brčko distritka BiH ili će se poslati jasna poruka: Brčaci mogu gledati svoju reprezentaciju u ugostiteljskim objektima, kao i svi ostali Bosanci i Hercegovci, ali vjerovatni i svi građani ostatka svijeta.
Na prijedlog Odluke o zabrani niko od zvaničnika nije reagovao.
SKANDALOZNO: Moguća zabrana rada ugostiteljskih objekata u subotu
info
Tuesday, 06 October 2009
Da se ne dešava u Bosni i Hercegovini, rekli bismo "nevjerovatno"! Ovako, teško naš još nešto može iznenaditi.
Naime, čini se da je u Brčkom, gradu na sjeveroistoku Bosne i Hercegovine vlast mogla zabranila rad ugostiteljski objekata u subotu od 15:00 do sutra dan iz sigurnosti razloga jer će na stadionu malih sportova Blatuša biti organizovano gledanje utakmice fudbalske reprezentacije Srbije-Rumunija.
Organizovano gledanje fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine ovaj put neće biti u Brčkom ali neće biti ni moguče gledati u ugostiteljskim objektima, iako eventuana pobjeda naših zmajeva nas vodi u baraž pa nadamo se i na Svjetsko prvenstvo.
Policija Brčko distritka BiH tokom jučerašnjeg dana je uputila zahtjev prema Vladi Brčko distritka BiH da donese Odluku o zabranu rada ugostiteljski objekata u subotu od 15:00 do sutra dan na čitavom prostoru Brčko distritka BiH iz sigurnosnih razloga.
Tokom današnjeg dana Vlada Brčko distrikta BiH je razmatrala navedeni zahtjev, te je odluka odložena za četvrtak kada je zakazana kordiancija političkih subjekata i trebalo znati hoće li biti zabranjen rad ugostiteljski objekata u navedem periodu na čitavom dijelu Brčko distritka BiH ili će se poslati jasna poruka: Brčaci mogu gledati svoju reprezentaciju u ugostiteljskim objektima, kao i svi ostali Bosanci i Hercegovci, ali vjerovatni i svi građani ostatka svijeta.
Na prijedlog Odluke o zabrani niko od zvaničnika nije reagovao.
- kiky
#36 Re: U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
pa, vjerovatno je došao red i na brčko ....
dosta je čamilo u nekom prividnom miru ...
sada snsd ima gradonačelnika i srbadija če i tu da pokaže svoje pravo lice ...
koriste se sportom, ( sjetite se utakmice dinamo - zvijezda) kao oprobanom metodom za pokretanje sukoba ...
poslije javnog gledanja srbija -francuska, u brčkom, srbidaija je napravila bruku nereda po gradu ( kao i obično ) al im niko, od službenih, nije rekao ni a ...
sada hoče na blatušu ....
dozvoliti gledanje strane reprezentacije na uštrb domače je sramota za građane brčkog ali srbadija upravo to i hoče ...
to je čista provokacija i dizanje tenzija jer, kao što rekoh, došao je red i na brčko ...
dosta je čamilo u nekom prividnom miru ...
sada snsd ima gradonačelnika i srbadija če i tu da pokaže svoje pravo lice ...
koriste se sportom, ( sjetite se utakmice dinamo - zvijezda) kao oprobanom metodom za pokretanje sukoba ...
poslije javnog gledanja srbija -francuska, u brčkom, srbidaija je napravila bruku nereda po gradu ( kao i obično ) al im niko, od službenih, nije rekao ni a ...
sada hoče na blatušu ....
dozvoliti gledanje strane reprezentacije na uštrb domače je sramota za građane brčkog ali srbadija upravo to i hoče ...
to je čista provokacija i dizanje tenzija jer, kao što rekoh, došao je red i na brčko ...
-
planinar01
#37 Re: U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
Oni koji neće da gledaju tekmu, nek sjede u kući, niko ih ne treba na bilo koji naćin provocirati, oni bosanci koji to hoće ne postoji optavdan razlog da ih se sprjećava u tome. Brčko je u Bosni i Hercegovini to treba biti svima jasno pa i policijskim komesarima u Brčkaom.nives_ wrote:Neće niko gledati jer su ugostiteljski objekti zatvoreni. Znači neće ni Srbi.Lug wrote: Pa ko zeli rusiti zakon i sistem ????? Mi, koji bi gledali reprezentaciju BiH, legalno u Brckom ili delije i grobari koji bi da gledaju reprezentaciju Srbije u Brckom (BiH).
I
Ušla voda u uši
- osa
#38 Re: U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
ne pljujte po brčkom i brčacima, nisu li već x puta pomenuti na ovom forumu kao nukleus buduće bih, kao primjer kako bih treba izgledati.
- vaca
-
kv99
#40 Re: U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
Niko ne pljuje po Brckom vec se skrece paznja da cetnici opet pokusavaju da preko ekstremnih elemenata iz Smrdije dignu tenzije. Brcko i Brcaci zele da na miru gledaju utakmicu drzavne reprezentacije ali cetnici su ti koji ih pokusavaju da ih isprovociraju.osa wrote:ne pljujte po brčkom i brčacima, nisu li već x puta pomenuti na ovom forumu kao nukleus buduće bih, kao primjer kako bih treba izgledati.
-
palermo
#41 Re: U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
Poenta ????osa wrote:ne pljujte po brčkom i brčacima, nisu li već x puta pomenuti na ovom forumu kao nukleus buduće bih, kao primjer kako bih treba izgledati.
- nokia6170
#42 Re: U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
Brcko jeste bio primjer pa mogu slobodno reci "idealnog" postkonfliktnog drustva kakav nije zabiljezen nigdje u svijetu, primjer koji se izucavao i izucava na najelitnijim svjetskim sociolosko-pravnim katedrama. Zasto je to bio? Zato sto je nacionalistima-fasistima bilo zabranjeno guranje prstiju u Brcko po svakom pitanju. To je jedini razlog uspjesnosti Brckog kao projekta medj. zajednice.osa wrote:ne pljujte po brčkom i brčacima, nisu li već x puta pomenuti na ovom forumu kao nukleus buduće bih, kao primjer kako bih treba izgledati.
Onog trenutka kada medj. zajednica digne zid te zabrane uticaja nacional-fasistickih politika, Brcko ce postati sredina identicna bilo kojoj drugoj sredini u Bosni i Herecgovini po tom pitanju.
Nisu Brcaci kao narod nista pametniji od ostalih svojih sugradjana iz Bosne i Hercegovine.
E sad nek svak sebi da odgovor jeli mudrost mira, suzivota i prosperiteta lezi u politici i sistemu koji je promovisala amerika u Brckom bez zapisavanja teritorija, ili mudrost, suzivot i prosperitet lezi u politici koju promovisu etnicke elite konstitutivnih naroda.
Sta je za Brcko bolje? Zabraniti uticaj nacionalista kao dosad sto je radila medj. zajednica ili je za Brcko i njegove gradjane bolje pustiti nacionalistima da dominiraju?
- osa
#43 Re: U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
već ti na pp napisah moje mišljenje o brčkom, tako da se ne ponavljam, znači jedina prihvatljiva opcija je ostanak mz-e u brčkom i bih trajno, i to je moguće, samo ne znam hoće li to oni htjeti, dosadit će i njima biti "teta u vrtiću".nokia6170 wrote:Brcko jeste bio primjer pa mogu slobodno reci "idealnog" postkonfliktnog drustva kakav nije zabiljezen nigdje u svijetu, primjer koji se izucavao i izucava na najelitnijim svjetskim sociolosko-pravnim katedrama. Zasto je to bio? Zato sto je nacionalistima-fasistima bilo zabranjeno guranje prstiju u Brcko po svakom pitanju. To je jedini razlog uspjesnosti Brckog kao projekta medj. zajednice.osa wrote:ne pljujte po brčkom i brčacima, nisu li već x puta pomenuti na ovom forumu kao nukleus buduće bih, kao primjer kako bih treba izgledati.
Onog trenutka kada medj. zajednica digne zid te zabrane uticaja nacional-fasistickih politika, Brcko ce postati sredina identicna bilo kojoj drugoj sredini u Bosni i Herecgovini po tom pitanju.
Nisu Brcaci kao narod nista pametniji od ostalih svojih sugradjana iz Bosne i Hercegovine.
E sad nek svak sebi da odgovor jeli mudrost mira, suzivota i prosperiteta lezi u politici i sistemu koji je promovisala amerika u Brckom bez zapisavanja teritorija, ili mudrost, suzivot i prosperitet lezi u politici koju promovisu etnicke elite konstitutivnih naroda.
Sta je za Brcko bolje? Zabraniti uticaj nacionalista kao dosad sto je radila medj. zajednica ili je za Brcko i njegove gradjane bolje pustiti nacionalistima da dominiraju?
- nokia6170
#44 Re: U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
Pa Brcko je dosad bio primjer poraza Dejt. mirovnog sporazuma kao osnove uredjenja svih drustvenih aspekata u BiH, a pogotovo politickih. Dokaz da Dejtonska rjesenja nisu idealna i jedina moguca medju narodima Bosne i Hercegovine. Brcko disktrikt je kost u grlu svim politika koje zagovaraju etnicke podjele.osa wrote:već ti na pp napisah moje mišljenje o brčkom, tako da se ne ponavljam, znači jedina prihvatljiva opcija je ostanak mz-e u brčkom i bih trajno, i to je moguće, samo ne znam hoće li to oni htjeti, dosadit će i njima biti "teta u vrtiću".nokia6170 wrote:Brcko jeste bio primjer pa mogu slobodno reci "idealnog" postkonfliktnog drustva kakav nije zabiljezen nigdje u svijetu, primjer koji se izucavao i izucava na najelitnijim svjetskim sociolosko-pravnim katedrama. Zasto je to bio? Zato sto je nacionalistima-fasistima bilo zabranjeno guranje prstiju u Brcko po svakom pitanju. To je jedini razlog uspjesnosti Brckog kao projekta medj. zajednice.osa wrote:ne pljujte po brčkom i brčacima, nisu li već x puta pomenuti na ovom forumu kao nukleus buduće bih, kao primjer kako bih treba izgledati.
Kad god neko kaze da je najbolje da se narodi podjele i svak svom toru da ode i da ce tad biti mirna Bosna...Brcko je argument da to nije jedino i najbolje rjesenje.
Jednostavno RS-u i hrvatsko-fasistickim politickim strujama se gadi Brcko, ovakvo kakvo je danas.
- osa
#45 Re: U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
[quote="nokia6170"
već ti na pp napisah moje mišljenje o brčkom, tako da se ne ponavljam, znači jedina prihvatljiva opcija je ostanak mz-e u brčkom i bih trajno, i to je moguće, samo ne znam hoće li to oni htjeti, dosadit će i njima biti "teta u vrtiću".[/quote]
Pa Brcko je dosad bio primjer poraza Dejt. mirovnog sporazuma kao osnove uredjenja svih drustvenih aspekata u BiH, a pogotovo politickih. Dokaz da Dejtonska rjesenja nisu idealna i jedina moguca medju narodima Bosne i Hercegovine. Brcko disktrikt je kost u grlu svim politika koje zagovaraju etnicke podjele.
Kad god neko kaze da je najbolje da se narodi podjele i svak svom toru da ode i da ce tad biti mirna Bosna...Brcko je argument da to nije jedino i najbolje rjesenje.
Jednostavno RS-u i hrvatsko-fasistickim politickim strujama se gadi Brcko, ovakvo kakvo je danas.[/quote]
da li si zaboravio napisati što bošnjačko-fašističke strukture misle o brčkom ili nemaju mišljenje.
već ti na pp napisah moje mišljenje o brčkom, tako da se ne ponavljam, znači jedina prihvatljiva opcija je ostanak mz-e u brčkom i bih trajno, i to je moguće, samo ne znam hoće li to oni htjeti, dosadit će i njima biti "teta u vrtiću".[/quote]
Pa Brcko je dosad bio primjer poraza Dejt. mirovnog sporazuma kao osnove uredjenja svih drustvenih aspekata u BiH, a pogotovo politickih. Dokaz da Dejtonska rjesenja nisu idealna i jedina moguca medju narodima Bosne i Hercegovine. Brcko disktrikt je kost u grlu svim politika koje zagovaraju etnicke podjele.
Jednostavno RS-u i hrvatsko-fasistickim politickim strujama se gadi Brcko, ovakvo kakvo je danas.[/quote]
da li si zaboravio napisati što bošnjačko-fašističke strukture misle o brčkom ili nemaju mišljenje.
-
Broj 1
#46 Re: U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
Jucer Siroki Brijeg, danas Brcko, sutra sta je sljedece????
Ja koliko vidim pipaju nam puls!
Mislim da sami Brcaci ne mogu puno toga odraditi, nego braco i sestre nemojmo kao 92, kao nece to kod nas, ma nek se sami snalaze, nego ustanimo svi zajedno u svim gradovima BiH i pomozimo nasoj braci i zajedno pred predsjednistvo, jer ta tri dripca moraju poduzeti nesto.
Vidjeli ste neki dan kako pustise navijace iz Sarajeva koji su bili zadrzani u policiji.
Ove politicare treba za vrat, tek onda ce nesto uraditi.
Neki dan Tadic sa pratnjom ulazi u BiH nenajavljen, siroki Brijeg, sutra Brcko, prekosutra nova Bijeljina itd.
Ako budemo stalno skidali gace sto neko rece, onda cemo stalno biti i jebani.
Predlazem da se danas svi navijaci Sarajeva ponovo ukupe i da pomognemo nasim Brcacima da dostojanstveno gledaju utakmicu.
Ja koliko vidim pipaju nam puls!
Mislim da sami Brcaci ne mogu puno toga odraditi, nego braco i sestre nemojmo kao 92, kao nece to kod nas, ma nek se sami snalaze, nego ustanimo svi zajedno u svim gradovima BiH i pomozimo nasoj braci i zajedno pred predsjednistvo, jer ta tri dripca moraju poduzeti nesto.
Vidjeli ste neki dan kako pustise navijace iz Sarajeva koji su bili zadrzani u policiji.
Ove politicare treba za vrat, tek onda ce nesto uraditi.
Neki dan Tadic sa pratnjom ulazi u BiH nenajavljen, siroki Brijeg, sutra Brcko, prekosutra nova Bijeljina itd.
Ako budemo stalno skidali gace sto neko rece, onda cemo stalno biti i jebani.
Predlazem da se danas svi navijaci Sarajeva ponovo ukupe i da pomognemo nasim Brcacima da dostojanstveno gledaju utakmicu.
- kiky
#47 Re: U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
neznam šta je to u brčkom idealno ...
osim prividnog mira, koji če evo, prvim naletom biti srušen ....
privatuzacija je propala ...
ljudi žive daleko gore nego u ostalim djelovima zemlje ....
neko se itekako potrudio da izvlači prihode iz brčkog, dovoljan je primjer famoznog " italprojekta " i " tržnice arizone " ....
a takvih je kamara u brčkom ...
mir koji je vladao je rezultat supervizije i osječaja da niko nije glavni u brčkom ali to su brčaci platili položajem u vlastitom gradu koji nije ništa bolji od pložaja građana srebrenice u svom gradiću ... ( izuzev onih koji su u administraciji ) ...
eto, i tome se bliži kraj jer se srbadija neće zaustaviti na ovim utakmicama ...
samo da napomenem, kad su građani pratili zadnju utakmicu reprezentacije, došla je policija iz tz i iz bijeljine da pazi da građani ne naprave nered dok su srbadiji ( kojih je bilo u četničkim uniformama i simbolima, a majice sa haškim optuženicima i " ovo je srbija " spadaju več u light detalje ) pustili da radi šta hoče ...
žalbe građana ( nije potrebno iznosit nacionalnost ), sutra dan, na oštečenu ili uništenu imovinu niko nije ni uzeo u razmatranje, upravo radi očuvanja tog prividnog mira ...
nije mi, onda, jasno, zašto i sada nemože doči policija iz tuzle ( a ima ih ) i obezbjediti i grad i lokale i građane i navijače ...
zašto se traži zatvaranje lokala zbog bezbjednosnih razloga umjesto da ih se obezbjeđuje...
neličil to na ograđivanje od odgovornosti za nešto što se unaprijed zna da bi trebalo da se dogodi ...
čik pogodite ...
p.s. nije li se široki dogodio neki dan ... uz opasku da nije bilo dovoljno policije ...
neko se itekako potrudio da izvlači prihode iz brčkog, dovoljan je primjer famoznog " italprojekta " i " tržnice arizone " ....
mir koji je vladao je rezultat supervizije i osječaja da niko nije glavni u brčkom ali to su brčaci platili položajem u vlastitom gradu koji nije ništa bolji od pložaja građana srebrenice u svom gradiću ... ( izuzev onih koji su u administraciji ) ...
eto, i tome se bliži kraj jer se srbadija neće zaustaviti na ovim utakmicama ...
samo da napomenem, kad su građani pratili zadnju utakmicu reprezentacije, došla je policija iz tz i iz bijeljine da pazi da građani ne naprave nered dok su srbadiji ( kojih je bilo u četničkim uniformama i simbolima, a majice sa haškim optuženicima i " ovo je srbija " spadaju več u light detalje ) pustili da radi šta hoče ...
žalbe građana ( nije potrebno iznosit nacionalnost ), sutra dan, na oštečenu ili uništenu imovinu niko nije ni uzeo u razmatranje, upravo radi očuvanja tog prividnog mira ...
nije mi, onda, jasno, zašto i sada nemože doči policija iz tuzle ( a ima ih ) i obezbjediti i grad i lokale i građane i navijače ...
zašto se traži zatvaranje lokala zbog bezbjednosnih razloga umjesto da ih se obezbjeđuje...
neličil to na ograđivanje od odgovornosti za nešto što se unaprijed zna da bi trebalo da se dogodi ...
čik pogodite ...
p.s. nije li se široki dogodio neki dan ... uz opasku da nije bilo dovoljno policije ...
- nokia6170
#48 Re: U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
Pa podrazumijeva sa da ni IZ ne bi smetalo da malo osvijesti Bosnjake Brckog i uputi ih na pravi put putem svojih politickih satelita.osa wrote:
Brcko je najrealniji simbol sukoba dvije najobicnije ideje: Gradjanski uredjenog drustva (uz tolerantno uvazavanje sva tri konstitutivna naroda) i Etnicke podjele naroda i teritorija.
Amerikanci su pokazali i dokazali da Brcko kao gradjanski model moze biti uspjesniji od etnickog modela....pritom porazivsi na drugoj strani model Mostara kao evropsko-njemacki model pokusaja normalizacije medjuetnickih odnosa etnickom podjelom ratom zapisanih teritorija.
Last edited by nokia6170 on 07/10/2009 11:06, edited 1 time in total.
-
Broj 1
#49 Re: U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
Izgleda da mi opet mirno spavamo, rata nece biti.
Jebi ga ona Mantra naseg dede jos djeluje na nas kao neki sihiri.
Meni se cini da Bosnjacima treba kolektivnu stravu saliti, da bi se probudili iz ucmalosti.
Samo da napomenem nasim politicarima, potpisete li raspad BiH, nemojte misliti da ce te zdusiti iz Bosne, Zenica vam ne gine bando izdajnicka.
Jebi ga ona Mantra naseg dede jos djeluje na nas kao neki sihiri.
Meni se cini da Bosnjacima treba kolektivnu stravu saliti, da bi se probudili iz ucmalosti.
Samo da napomenem nasim politicarima, potpisete li raspad BiH, nemojte misliti da ce te zdusiti iz Bosne, Zenica vam ne gine bando izdajnicka.
kiky wrote:neznam šta je to u brčkom idealno ...
čik pogodite ...
- osa
#50 Re: U BRČKOM ZABRANJENO GLEDATI ZMAJEVE?!
nokia nisam mislio na islamsku zajednicu, pusti vjeru, nego bošnjačko-fašističke političke strukture, jer ako su tebi fašisti oni koji žele zemlju s etničkim regijama zašto nekom drugom ne bi bili fašisti oni koji je žele bez etničkih regija.nokia6170 wrote:Pa podrazumijeva sa da ni IZ ne bi smetalo da malo osvijesti Bosnjake Brckog i uputi ih na pravi put putem svojih politickih satelita.osa wrote:
Brcko je najrealniji simbol sukoba dvije najobicnije ideje: Gradjanski uredjenog drustva (uz tolerantno uvazavanje sva tri konstitutivna naroda) i Etnicke podjele naroda i teritorija.
Amerikanci su pokazali i dokazali da Brcko kao gradjanski model moze biti uspjesniji od etnickog modela....pritom porazivsi na drugoj strani model Mostara kao evropsko-njemacki model pokusaja normalizacije medjuetnickih odnosa etnickom podjelom ratom zapisanih teritorija.