Amazon izbjegavajte. Meni nikada nisu dosle dvije narudzbe. Sreca pa su mi vratili pare.
Malo je ovo preoštro. Ja sam dosad naručio oko 30 knjiga u možda 15-ak narudžbi (isporuka u BiH), sve stiglo. Naručeno je i iz BiH za isporuku u USA Ipod, neki Quad Bike, dosta odjeće, isto sve OK. Što se mene tiče, feedback je 100% pozitivan. A malo je i Amazon preozbiljan da ne isporučuje robu tek tako. Mana su mu cijene, i što ja još nisam našao način (ili prodavca unutar amazon-a) da mimo kniga, CD-a, DVD-a i sl. isporučuje u BiH.
E sad, ranije sam pisao o;
dreamboxclones. co. cc - ime govori o čemu se radi. Nisam ništa naručivao, ali je najpovoljniji, a i sa digitalworldz. co. uk vidim pozitivan feedback. Shipping daleko jeftiniji od ovih koje sam ranije navodio (DM 800 HD je 215 GBP incl. shipping), jedini catch je da bi dobili ponudu, morate poslati mail, ali ja sam dobio odgovor u roku od 3-4 sata. Plaćanje PayPal-om.
Nakon pročitanih 155 stranica na digitalworldz.co.uk, i prepiske sa likom sa gore navedenog site, ispostavilo se da je on obični reseller. Uglavnom, ako vam je cijena OK, onda go ahead na vlastitu odgovornost.
Šta sam ja uradio nakon svog tog istraživanja (dreambox original vs clone, gdje kupiti i sl), je da sam naručio preko SZBCT.com. E sad, s obirom da nije klasična transakcija, opet je bilo prepiske sa nekim Vincentom, i na kraju sam platio DB 800 HD PayPal-om 270 USD, iliti 360 KM. Malo je riskantno, ali valjda prođe. Elem, ne bih ovo još preporučivao dok ne stigne, a ako je neko spreman rizikovati, neka se javi pa ću mu dati instrukcije (ima i ostale dreambox-ove, proizvođači su).