Reci cu ti i to jasno i glasno. Zato sto listicke ustase ne priznaju drzavu BiH opstruiraju je koliko god mogu i zato je nemoguce poslati sarajevsku policiju da prati HZ u Listicu,jer to listicke ustase dozivljavaju kao okupaciju svog prkna.Ne moze zato sto listicke ustase potkopavaju drzavu BiH koliko god mogu i gdje god mogu,zato nemamo funkcionalnu policiju na federalnom i drzavnom nivou a to rade zato da bi se listicani mogli baviti kriminalom i ubijati balije kada im se digne.magnezijum wrote:Ovako. Kada Delije ili Gropbari idu na gostovanje majstore Žandarmerija ih prati jer se zna da nijedno mesto u srbiji sem BGD-a, Ns-a i Niša nema policiju da tako nešto obezbedi i onda MUP šalje ljude obučene za to, i žašto lepo MUP BIH-a kada je procenio da je utakmica visokog rizika nija poslala svoje pandura da prate tih 500 i kusur bandita, ajde sad ti meni reci ?????kijameta wrote:Ako u tvoje selo dolazi 200 divljaka,tvoje selo je trebalo pripremiti cca 50 policajaca da ih doceka i sve bi bilo u najboljem redu i ljubavi.privremen wrote:to je iz tvoje perspektive putnika u autobusu. razmisli malo i kako se osjecaju normalni ljudi kad im pred dvoriste istresu 200 pijanih i nadrogiranih divljaka! nema široki stadion pripremljen za gostujuce navijace. obje strane moraju biti u bliskom kontaktu.
ja sam se tamo zatekao sasvim slucajno, nije me briga za nk široki a još manje za fk sarajevo i nogomet uopće. samo sam gledao da pobjegnem. i iskreno mi je bilo zao momaka u crnom bmw-u, bordo golfu II, bijelom kombiju...
ali kazem ti, zamisli da ti pred kucu istresu 200 srba s pala, valjda bi se i ti branio.
Ako tvoje selo nema 50 policajaca ni sposobnog sefa stanice ni MUP-a onda treba da vam ga posalju iz Sarajeva,da je ministar MUP HNK sposobni Srbin sa Pala a ne nesposobni seljak-katolik iz tvoga sela nama i vama bi cvjetale ruze po cijeloj BiH.
Samo takav nacin razmisljanja je nedostizan za balkanske seljacke fasiste iz Listice.
Znaci nemamo drzavnu policiju spremnu da prati bandite zato sto je drzava izlozena opstruiranju i planskom rusenju od strane zapadno hercegovackih fasista.