Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Halleluhwah wrote:
Ubistvo nije bilo smišljeno, ali napad na navijače možda jeste. Nacionalizam nema nikakve veze sa ubistvom, ali sa napadom možda ima. Kažem ti. Široki Brijeg spram Sarajeva. Razmisli.
to je onda obicno huliganstvo i papanluk, navijaci se napadaju uvijek, sjetimo se one frke u sarajevu sa navijacima celika, gdje je tu nacionalizam ?
sta bismo rekli da je recimo danas neko poginuo na drugoj strani ? bi li onda bilo price o nacionalizmu, ili bi rekli boze moj ili nesto trece? to treba sve pozatvarat kome god je do tuce i belaja kad ide na utakmicu izvoli pa razvaljuj resetke celije ako mozes
Halleluhwah wrote:
Ubistvo nije bilo smišljeno, ali napad na navijače možda jeste. Nacionalizam nema nikakve veze sa ubistvom, ali sa napadom možda ima. Kažem ti. Široki Brijeg spram Sarajeva. Razmisli.
to je onda obicno huliganstvo i papanluk, navijaci se napadaju uvijek, sjetimo se one frke u sarajevu sa navijacima celika, gdje je tu nacionalizam ?
sta bismo rekli da je recimo danas neko poginuo na drugoj strani ? bi li onda bilo price o nacionalizmu, ili bi rekli boze moj ili nesto trece? to treba sve pozatvarat kome god je do tuce i belaja kad ide na utakmicu izvoli pa razvaljuj resetke celije ako mozes
Da, slažem se, treba huliganima zatvore ispuniti. (Ne želim ovdje spomenuti činjenicu da se ništa nema za ispuniti.)
ŠIROKI BRIJEG, 4. listopada (FENA) - Jedna poginula osoba, 31 ozljeđena osoba, od kojih šest teže, zapaljeni policijski automobil, oštećena vozila, mnogobrojni oštećeni objekti bilans su nereda u Širokom Brijegu uoči neodržane utakmice Sarajevo-Široki Brijeg.
Smrtno je stradao navijač Sarajeva Vedran Puljić, tijekom sukoba policije i navijača. Uzrok smrti najvjerojatnije je udarac kamenom u glavu, kažu u MUP-u Zapadnohercegovačke županije. Provest će se obdukcija. Životno je ugrožen još jedan navijač Sarajeva, A.Hadžić, od zadobivene prostrijelne rane. Operiran je u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici na Bijelom Brijegu u Mostaru i zasad je njegovo stanje stabilno. Među ozlijeđenima je 16 policajaca i 15 navijača.
U MUP-u Zapadnohercegovače županije večeras su, na izvanrednoj konferenciji za novinare, objavili kako je sukob počeo nakon što je vatrenim hicem pogođen pedesetdevetogodišnjeg Željko Zadro, ispred obiteljske kuće u Širokom Brijegu. U policiji kažu kako imaju saznanja da je taj hitac ispaljen iz navijačke skupine.
U MUP-u tvrde kako su sarajevski navijači bili pripremljeni za izazivanje nereda.
¨Počeli su trgati predmete,metalne šipke,neki su počeli navlačiti fantomke na glave znači željeli su sakriti svoj identitet i izazvali su sukobe s građanima¨, govori glasnogovornik MUP-a ZHŽ-a Damir Čutura.
¨Sve ono što se događalo,događalo se u prije svega okvirima pomno planirane radnje od strane pojedinih huligana koji su došli s jednim ciljem da ovdje izazovu nered¨, kaže ravnatelj policije ŽZH Zoran Galić.
U policiji tvrde i kako je bio najavljen dolazak 150 navijača Sarajeva, a stiglo ih je 500.
¨Sve će činjenice biti utvrđene detaljnom istragom u kojoj nikom nećemo gledati kroz prste¨, poručili su u MUP-u Zapadnohercegovačke županije.
hocemo se to ujedinit npr sa onim navijacima celika, na koje bi isto ovako bacali kamenje i koje bi udarali palicama ? gdje ti je to jedinstvo o kojem pricas ? mi smo pokvaren narod i koljemo se izmedju sebe, pa sto se onda cudis sto nas ostali ne vole ?
sjecas se ona 3 prsta navijaca celika ?
eto vidis koliko je to sve glupo i napuhano, a ustvari treba skloniti alkoholicarski i narkomanski nastrojenu omladinu sa utakmica i stadiona
ProbuseniDolar wrote:Od rata na ovamo, samo ganjamo neku pravdu, a cetnici i ustase rade sta hoce .. Jedino rjesenje je osveta, kad oni dodju, pobit sve i rijesiti stvar. Na prste se mogu prebrojati utakmice u cetnickim i ustaskim vukojebinama gdje Pitari i Manijaci nisu dobili batine. Sad su nas poceli i ubijati i docekivati sa mitraljezima i kalasnjikovima. Kad oni dolaze na Kosevo i Grbavicu, ko dobije batine, opet Pitari i Manijaci. Ganjamo neko gostoprimstvo, pravdu, a oni to koriste za promociju najtezeg oblika fasizma. Nasa murija ih stiti kao lordove, a nas marise. Njihova murija (u dogovoru sa njima) jebe mater balijsku, udara, vrijedja, a od danas i ubija. E jebo te vise takva pravda, za mene je jedino rjesenje OSVETA. Pobit i igrace i navijace, koji god da dodju u Sarajevo, jer sa stokom fasistickom kompromisa nema. Navijaci Zrinjskog na manijake bacaju m.koktele, danas murija puca na nas. Ko ce odgovarati, NIKO. To je jedino sto je sa sada 100% sigurno. OSVETA i nista vise !!!
Bravo macak. U tvojoj glavi ne postoji mogucnost da se liga zaustavi, ali zato je rjesenje u tome da se sukobi nastave. Fujjjj!
Sad kad smo na pragu Svjetskog prvenstva, na pragu uspjeha i promocije države koje bi bilo trn u oku svima koji imaju Tuđmanosvske i Miloševićevske apetitet treba isposlovat da se BiH drakonski kazni. Ne bi me čudilo da nas suspenduju iz FIFA-e UEFE...
Treba izazvati novu krizu i pokazati da ništa u ovoj zemlji ne može opstati i da je treba rasformirati...
Sve je ovako, ali ja se pitam, a neka mi pametniji odgovore - kako na ovo odgovoriti?
Dođe mi da kažem jebite se više i jedni i drugi, sad ćemo mi belaj praviti. Ali, opet to oni hoće, da i mi priznamo da nema od Bosne ništa...
....al procita svakakvih gluposti,Boze sacuvaj....i Manijaci i Horde Zla i Skripari i sve ostale navijacke skupine,sve su to divni momci koji nikad nebi pravili probleme,svi oni idu na gostovanja da fino pljescu svom najdrazem timu....boze sacuvaj....sve su to vecinom narkomani,alkoholicari,klosari i slicni...a kao Horde Zla dole su dosli da navijaju u miru i ne prave probleme....Po meni i jedni i drugi su krivi...ne treba ovdje krivicu prebacivat s jednih na druge....treba ih kaznit i jedne i druge i to drasticno naravno...zalosno je sto je jedan mlad zivot izgubljen,a za sta?....R.I.P Vedran
Ma dajte ljudi smirite se citajuci ovo vi svi mislite da su Hrvati sotona zao narod ustase fasisti sta li vec ali svaki jebeni narod je isti svugdje im dobrih i losih ljudi a to za smrt jadong Vedrana laka mu zemlja nisu krivi Hrvati nego svi jebeni klosari pod utjecajem droge i alkohola ne znaju sta ce od sebe pa idu razbijat i sve ih treba u buksu zato nemojte okrivljivat Hrvate ili katolike ili sta ja znam koga jer jedino ko je kriv su ti klosari i njihovi roditelji na tako lijepom odgoju
R3dpower wrote:Ma dajte ljudi smirite se citajuci ovo vi svi mislite da su Hrvati sotona zao narod ustase fasisti sta li vec ali svaki jebeni narod je isti svugdje im dobrih i losih ljudi a to za smrt jadong Vedrana laka mu zemlja nisu krivi Hrvati nego svi jebeni klosari pod utjecajem droge i alkohola ne znaju sta ce od sebe pa idu razbijat i sve ih treba u buksu zato nemojte okrivljivat Hrvate ili katolike ili sta ja znam koga jer jedino ko je kriv su ti klosari i njihovi roditelji na tako lijepom odgoju
0vdje se ne piše o hrvatima kao narodu (licno imam nekoliko prijatelja hrvata koji su momci za 10) vec o ustaškoj ideologiji koja egzistira i u 21 stoljecu,o neofašistima koji pale i ubijaju ljude...o takvim zlotvorima treba pisati i javno govoriti (kao što treba pisati i o nacionalizmi bilo kojeg drugog naroda)...niko ovdje ne piše protiv hrvata kao građana,protiv normalnih ljudi...to dvoje razdvoji odmah.
Cudan mi je ovaj dolazak HZ preko 400 a najavljeno oko 150.
1.Prvo veliki sukobi između uprave i navijaca.
2.Ni kad je Sarajevo najbolje igralo preko 150 navijaca nije dolazilo a kamoli sada kad igraju lose.
3.Smrdi mi tu monogo toga pa i to da se znalo da je sva policija u Mostaru.
Treba uvesti zakone za navijace
Napad na policajca 5 do 10 g bez novcani kazni jer oni sami skupe pare i plate kazne.
Izazivanje nereda 2 do 6 g
i sve ostale prekrsaje samo racunati u zatvoru a moze i globa roditeljima uz te kazne jedno 10 k km.
Nakaradna drzava nakaradni i zakoni.
Prije par godina popale se u tuzli auta od ultrasa,ultrasi onda zapale autobus.Manijaci bombe bacaju po Zenici i takvi primjera imas xy.
Navijac ne krece na gostovanje bez nozeva i oni patentni pendreka.
ILi treba ukinuti gostovanja jer evo danas se ugasi mlad zivot i koliko ih se treba ugasiti dok oni ne naprave neki jak zakon za navijace
A koja je kazna za drota koji me udara jer sam balija?
A ovo o zaustavljanju lige i zabrani dolaska gostujućim navijačima, ti je isto kao kad bi nakon ubistva Amara rekao da raja prestane ići u kafiće ili raditi kao konobari.
...ja kao vjeran Manijak bio sam po dosta tih vukojebina na gostovanjima....cesto smo znali bit isprovocirani i dobit batina...bash zadnji put u Lukavici sam dobio batine....al isto tako ne mogu a da ne priznam da smo i mi znali pravit probleme......najcesce smo uzvracali na provokacije al smo pravili probleme...zato i govorim da ne treba krivicu sad prebacivat s jednih na druge....jer krivi su i jedni i drugi... to je 100% tako....vjerujem da su Horde bile isprovocirane al isto tako vjerujem da su u istoj mjeri uzvratili na provokacije sto je na kraju dovelo do 2 izgubljena zivota....sto znachi i jedni i drugi su krivi....vecina ljudi bi i odgovorila na provokacije.....jebo ovu ligu,jebo sve navijace i navijacke skupine...jebo ovu zemlju....
R3dpower wrote:Ma dajte ljudi smirite se citajuci ovo vi svi mislite da su Hrvati sotona zao narod ustase fasisti sta li vec ali svaki jebeni narod je isti svugdje im dobrih i losih ljudi a to za smrt jadong Vedrana laka mu zemlja nisu krivi Hrvati nego svi jebeni klosari pod utjecajem droge i alkohola ne znaju sta ce od sebe pa idu razbijat i sve ih treba u buksu zato nemojte okrivljivat Hrvate ili katolike ili sta ja znam koga jer jedino ko je kriv su ti klosari i njihovi roditelji na tako lijepom odgoju
0vdje se ne piše o hrvatima kao narodu (licno imam nekoliko prijatelja hrvata koji su momci za 10) vec o ustaškoj ideologiji koja egzistira i u 21 stoljecu,o neofašistima koji pale i ubijaju ljude...o takvim zlotvorima treba pisati i javno govoriti (kao što treba pisati i o nacionalizmi bilo kojeg drugog naroda)...niko ovdje ne piše protiv hrvata kao građana,protiv normalnih ljudi...to dvoje razdvoji odmah.
Kakve ustase imaju veze sa huliganima ? jel bilo ustasa kad se bomba bacala u zenici ?
Navijacki huliganizam vlada u BiH mladi se furaju na engleske firme a najveca je faca ona navijacka skupina koja na gostovanjima napravi nerede ( ne govorim da su ih hore pocinile za to cu sacekati policiske istrage) vec opcenito o huliganima i dovoljno je 10 papaka da nered pocme.Danas je najvise zakazala policija ako su znali da toliko dolazi HZ trebali su ih van Širokog sve prebrati i osigurati ulicu kuda prolaze a vratiti sve one koji su bili viska jer sa 50 policajaca nemozes osigurati 500 ljudi .
Škripari su ustaška, nacistička navijačka skupina. Pa njihovi plakati pozivi na utakmicu na sebi imaju slike ustaških vojnika iz Drugog svjetskog rata. Ne zatvarajmo oči samo da bismo glumili nekakvu civilizaciju. Ne, nisi civilizovan ako nacizam ne nazivaš nacizmom.
Geronimo81 wrote:Cudan mi je ovaj dolazak HZ preko 400 a najavljeno oko 150.
2.Ni kad je Sarajevo najbolje igralo preko 150 navijaca nije dolazilo a kamoli sada kad igraju lose.
Napad na policajca 5 do 10 g bez novcani kazni jer oni sami skupe pare i plate kazne.
i sve ostale prekrsaje samo racunati u zatvoru a moze i globa roditeljima uz te kazne jedno 10 k km.
Prije par godina popale se u tuzli auta od ultrasa,ultrasi onda zapale autobus.Manijaci bombe bacaju po Zenici i takvi primjera imas xy.
ILi treba ukinuti gostovanja jer evo danas se ugasi mlad zivot i koliko ih se treba ugasiti dok oni ne naprave neki jak zakon za navijace
Hrvatski medije to jeste HRT i TV Nova izavili da je poginuli mladic ubijen hitcem u glavu zato sto je oteo pistolj policajcu i poce da puca a u stvarnosti je ubijen udarom u glavu, znaci ko laze koga ovdje i zasto ko ovo su ozbiljni mediji, i onda to nije kraj onda se nastavlja da su navijaci Sarajeva upadali po Sirokom Brijegu i nozem boli narod to izgleda oni opisivali neke akcije HVO-a... Ali naravno kriva je drzava isto tako kao sto su navijaci Veleza krivi za nerede iz predhodnog kola
Jednostavno... Horde zla su odlučile da proslave rođendan grupe upravo u Lištici. Pa su pozivali da što više raje dođe, da se bodri tim... Nema nikakvog sukoba između igrača i navijača
"Fizioterapeut bordo tima kazao nam je u telefonskom razgovoru kako je više desetina navijača teško povrijeđeno.
"Koliko sam ja mogao vidjeti iz svlačionice, jednu grupu naših navijača doveli su pred stadion i kada su izlazili iz autobusa iz okolnih kafića počele su letiti flaše, pepeljare, čaše...tako da nema govora da su ovi navijači Sarajeva počeli incidente. Potom su navijači iz autobusa krenuli na ove što su ih gađali i došlo je do većih sukoba", kazao je za SportSport.ba Ismar Hadžibajrić, fizioterapeut tima sa Koševa.
Hadžibajrić je dodao da je on sam previo na desetine povrijeđenih navijača Sarajeva, te je kazao kako je poginuli Vedran Puljić bio teško ranjen u glavu, prije nego je prevezen u bolnicu gdje je kasnije podlegao ranama.
"Navijači imaju slike gdje se jasno vidi kako policija puca na njih. Ovo je nevjerovatno", dodao je Hadžibajrić."
Hrvatski medije to jeste HRT i TV Nova izavili da je poginuli mladic ubijen hitcem u glavu zato sto je oteo pistolj policajcu i poce da puca a u stvarnosti je ubijen udarom u glavu, znaci ko laze koga ovdje i zasto ko ovo su ozbiljni mediji, i onda to nije kraj onda se nastavlja da su navijaci Sarajeva upadali po Sirokom Brijegu i nozem boli narod to izgleda oni opisivali neke akcije HVO-a... Ali naravno kriva je drzava isto tako kao sto su navijaci Veleza krivi za nerede iz predhodnog kola
Zato i slabo vjerujem novinarima i cekam izvjestaj istrage a dotada su sve naklapanja i sa jedne i sa druge strane.
Cinjenica je da je jedan iz HZ ranjen od vatrenog oruzja a cinjenica je da je jedan širokobrijezanin isto ranjen pred svojom kucom.Istraga ce da pokaze sta je bilo a meni je samo cudan toliki broj HZ na gostovanju ali tu je policija najvise kriva ja bih u danasnjoj situaciji sve vratio kuci.
ProbuseniDolar wrote:Od rata na ovamo, samo ganjamo neku pravdu, a cetnici i ustase rade sta hoce .. Jedino rjesenje je osveta, kad oni dodju, pobit sve i rijesiti stvar. Na prste se mogu prebrojati utakmice u cetnickim i ustaskim vukojebinama gdje Pitari i Manijaci nisu dobili batine. Sad su nas poceli i ubijati i docekivati sa mitraljezima i kalasnjikovima. Kad oni dolaze na Kosevo i Grbavicu, ko dobije batine, opet Pitari i Manijaci. Ganjamo neko gostoprimstvo, pravdu, a oni to koriste za promociju najtezeg oblika fasizma. Nasa murija ih stiti kao lordove, a nas marise. Njihova murija (u dogovoru sa njima) jebe mater balijsku, udara, vrijedja, a od danas i ubija. E jebo te vise takva pravda, za mene je jedino rjesenje OSVETA. Pobit i igrace i navijace, koji god da dodju u Sarajevo, jer sa stokom fasistickom kompromisa nema. Navijaci Zrinjskog na manijake bacaju m.koktele, danas murija puca na nas. Ko ce odgovarati, NIKO. To je jedino sto je sa sada 100% sigurno. OSVETA i nista vise !!!
Bravo macak. U tvojoj glavi ne postoji mogucnost da se liga zaustavi, ali zato je rjesenje u tome da se sukobi nastave. Fujjjj!
Zaustaviti ligu i sta onda? Svak u svoju jazbinu ... zivot u getima, jel to rjesenje??? Sukobi ce se ovako ili onako nastaviti, njihova mrznja prema nama je bezgranicna. Zar treba na proljece njihove navijace fino docekati, obezbijediti ima kraljevsku pratnju, i pokazati da mi nismo kao oni? Treba al u kurcu, macak!!! Treba uzvratiti istom mjerom, jer sa stokom se ne moze drugacije.
Jesi ti normalan? Tvrdis da zaustavljanje lige nece rijesiti probleme, ali ce probleme rijesiti to sto cemo im "hebati majku" kad dodju. Sta je s tobom? Krajnje je vrijeme da izbacis emocije i da razmislis glavom?
Jednostavno... Horde zla su odlučile da proslave rođendan grupe upravo u Lištici. Pa su pozivali da što više raje dođe, da se bodri tim... Nema nikakvog sukoba između igrača i navijača
A to nisam znao da je neka proslava.Ima sukoba sa upravom kluba sa merdanom
Ne treba bojkotovati premijer ligu. To je priznanje poraza i poraz humanosti nad nasiljem.
Treba donijeti konkretne mjere i omoguciti da sport bude sport.
Prvo zabraniti svako organizovanje na navijackoj osnovi i okupljanje van stadiona. Zabraniti ustupanje usluga prevoza navijacima, zabraniti organizovana gostovanja i uopste gostovanja u narednih godinu dana.
Donijeti zakon po kome se za ulazak u teren dobija 2g zatvora i to na licu mjesta (sudija prisutan na stadionu), za bacanje predmeta u teren poceti sa 2g zatvora, za izazivanje nereda do 20 g zatvora, za eventualni smrtni ishod od 20-40 godina zatvora i osuditi na startu odmah 3-4 "mangupa", a skinuti ograde na svim stadionima.
Situacija bi se popravila u sekundi. Samo donijeti i provesti zakon.
Isto tako evidentirati huligane i na dan utakmice da su obavezni da se jave u policijsku stanicu gdje ce ostati do 2 sata nakon zavrsetka iste.
Napraviti propagandne filmove u kojima ce se huliganstvo na stadionima popljuvati i pokazati da to nije moderno, da je to lose, a huligani se predstaviti ljudima sa dna ljudskog drustva. S druge strane stimulisati propagandne filmove o pravim navijacima svojih klubova koji su tu iz sportskih razloga, a ne da se tuku i da vode rat na tribinama, jer da se razumijemo i budemo iskreni svim ovim ultra mega zajebanim navijacima i jezgrima navijackih skupina je mnogo bitniji rat na tribinama nego kako im klub igra. Njima je to sporedno i paravan i cesto i ne gledaju samu utakmicu.
Fudbalski huligani su skupina koju je u ovoj zemlji moguce svesti na jednu beznacajnu mjeru, samo ukoliko je drzava spremna i zeli to da uadi.
Ma samo bojkot! Zbog koje lige, kojih igraca, koje Uprave, kojih rezultata trebamo stavljati glavu u torbu i ici na gostovanja, na kojima te nece docekati druga navijacka grupa, nego nacionalisticki napaljeni seljaci (stanovnici tog mjesta) popomognuti retardiranim "organima javnog reda" kojima ionako na pomen navijaca zacakle oci a ruka leti ka pendreku ili pistolju. Sto neko rece, oni navijace vide kao "neunistive likove sa video igrice" pa mogu sebi otpustiti ventile.
Da imamo normalan Savez, a nemamo, od sutra bi ova sezona bila stopirana do daljnjeg. Medjutim, nasi Savezasi ce se pokupiti u Estoniju, da se situacija smiri, a njihove akcije bice okrenute ka prodaji karata sa utakmicu BIH Spanija.
Pa JEBEM ja takav Savez! I ovu Premijer Ligu! I Zupanijske Policije! I mutante koji zive u dobu 1941-1945!
mostarac wrote:Ne treba bojkotovati premijer ligu. To je priznanje poraza i poraz humanosti nad nasiljem.
Prvo zabraniti svako organizovanje na navijackoj osnovi i okupljanje van stadiona. Zabraniti ustupanje usluga prevoza navijacima, zabraniti organizovana gostovanja i uopste gostovanja u narednih godinu dana.
Donijeti zakon po kome se za ulazak u teren dobija 2g zatvora i to na licu mjesta (sudija prisutan na stadionu), za bacanje predmeta u teren poceti sa 2g zatvora, za izazivanje nereda do 20 g zatvora, za eventualni smrtni ishod od 20-40 godina zatvora i osuditi na startu odmah 3-4 "mangupa", a skinuti ograde na svim stadionima.
Isto tako evidentirati huligane i na dan utakmice da su obavezni da se jave u policijsku stanicu gdje ce ostati do 2 sata nakon zavrsetka iste.
Napraviti propagandne filmove u kojima ce se huliganstvo na stadionima popljuvati i pokazati da to nije moderno, da je to lose, a huligani se predstaviti ljudima sa dna ljudskog drustva. S druge strane stimulisati propagandne filmove o pravim navijacima svojih klubova koji su tu iz sportskih razloga, a ne da se tuku i da vode rat na tribinama, jer da se razumijemo i budemo iskreni svim ovim ultra mega zajebanim navijacima i jezgrima navijackih skupina je mnogo bitniji rat na tribinama nego kako im klub igra. Njima je to sporedno i paravan i cesto i ne gledaju samu utakmicu.
Fudbalski huligani su skupina koju je u ovoj zemlji moguce svesti na jednu beznacajnu mjeru, samo ukoliko je drzava spremna i zeli to da uadi.
Potpis od slova do slova.Kaznis ih jedno 10 i nema vise nereda stisni prdu pa napravi nered.
mostarac wrote:Ne treba bojkotovati premijer ligu. To je priznanje poraza i poraz humanosti nad nasiljem.
To je to! Treba jos samo dodati 5 godina zatvora za nosenje oruzja.