sgsaray wrote:Možda će ovo zvučati nekome kao glupa tema ali ja više ne znam kako da se ponašam kada me isti ljudi stalno pitaju jedno te isto pitanje. O udaju, o zaposlenju i o milion drugih stvari koje ih se ne tiču i sami strepe da čuju pozitivan odgovor. Kada ima kažeš da ti je lijepo u životu (a to se zaista vidi na tebi) hoće nešto da im bude. Polako gubim živce i misli da ću uskoro nekoga poslati u P.M. Kako vi reagujete na ovakve stvari??
Nije do pitanja, nego je do načina.
Ako je neko sirovina tj. neznalica, može biti pjevačica na jednome tonu, pa misliti da zna pjevati: nije loše za nju, a ni za druge, osim ako ti to neko ne nameće: vrijednost se eventualno iskaže jednom, ili ni jednom.
Sve bitne mahane i prednosti uvijek znaš pred sobom.
Stoga, sad već nemam snage

- ali bilo je, kako sam veseljak, i takvih stvari, u kojima sam informativno izvrtio ljude: to je bh. mentalitet: pitam i već znam odgovor, onda se samo prilagodiš njegovome pitanju.
Konkluzija bi bila: pogotovo kada doputuješ izvana ovdje, da moraš glumiti manje-više žrtvu, a onda idu sado-mazo priče: uzdizanja i spuštanja.
Nepogrešivo se osjeti da ljudi ne trpe optimizam, lagodan stav, i to da se osjećaš ugodno.