Mjesto gdje ti je sve ravno do....... (u Sarajevu)

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

2407

#26 Re: Mjesto gdje ti je sve ravno do....... (u Sarajevu)

Post by 2407 »

Deriguz wrote:Marquee :D r'n'r birtija
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
burek_in_space

#27 Re: Mjesto gdje ti je sve ravno do....... (u Sarajevu)

Post by burek_in_space »

Daphna wrote:Pošto otprilike znam Admirov senzibilitet :) ja bih preporučila da posjetiš Stare vrbe na Koševskom. Nisam bila ali imam namjeru jer sam čula samo riječi hvale. Imaš na netu broj telefona jer je izgleda potrebno rezarvisati, muzika je baš ona fina, starogradske i prijeratne narodne. Tamburice :)

Uh, već mi se ide :-)

Evo:
http://www.vrbe.co.ba/
;-)

Igrom sluchaja zaglavih u petak veche u Vrbama, i mogu samo potvrditi Daphnine rijechi i dodati da nije bilo nishta od novokomponovane muzike, samo starogradske i kasnije Haris, Toma, Halid...ako se dobro sjecam. :mrgreen:
Daphna

#28 Re: Mjesto gdje ti je sve ravno do....... (u Sarajevu)

Post by Daphna »

burek_in_space wrote:
Daphna wrote:Pošto otprilike znam Admirov senzibilitet :) ja bih preporučila da posjetiš Stare vrbe na Koševskom. Nisam bila ali imam namjeru jer sam čula samo riječi hvale. Imaš na netu broj telefona jer je izgleda potrebno rezarvisati, muzika je baš ona fina, starogradske i prijeratne narodne. Tamburice :)

Uh, već mi se ide :-)

Evo:
http://www.vrbe.co.ba/
;-)

Igrom sluchaja zaglavih u petak veche u Vrbama, i mogu samo potvrditi Daphnine rijechi i dodati da nije bilo nishta od novokomponovane muzike, samo starogradske i kasnije Haris, Toma, Halid...ako se dobro sjecam. :mrgreen:
E da je meni "igrom slučaja zaglaviti" gore :roll: Sljedeći put javi gdje si, dolazim na trepavicama ako treba ;-)
ryan

#29 Re: Mjesto gdje ti je sve ravno do....... (u Sarajevu)

Post by ryan »

ne znam jel' radi jos,u Lozionickoj,prema Merkatoru,s desne strane,ima jedna mala,ciglom zidana kafana...e to treba dozivjeti..kao iz filma :) :lol: :lol:
burek_in_space

#30 Re: Mjesto gdje ti je sve ravno do....... (u Sarajevu)

Post by burek_in_space »

Daphna wrote:
E da je meni "igrom slučaja zaglaviti" gore :roll: Sljedeći put javi gdje si, dolazim na trepavicama ako treba ;-)
Dogovoreno :D
2407

#31 Re: Mjesto gdje ti je sve ravno do....... (u Sarajevu)

Post by 2407 »

ryan wrote:ne znam jel' radi jos,u Lozionickoj,prema Merkatoru,s desne strane,ima jedna mala,ciglom zidana kafana...e to treba dozivjeti..kao iz filma :) :lol: :lol:
Radi, a pored te ima i ona izmedju socialnog i hitne, malte ne ista.
Takodje od bicakcica do mutvaka na marin dvoru s lijeve strane imaju 3 ili 4 birca za pricat, od kojih je jedan i Jagoda o kojoj je Dzamonja pisao. Dalje, iza Raiffaisen banke u valtera perica u ulici koja spaja ulice hiseta i valtera perica ima takodje jedan birc. Ako se ne varam svi ovi nabrojani su u vlasnistvu sarajevske pivare :)
Zivjeli
ryan

#32 Re: Mjesto gdje ti je sve ravno do....... (u Sarajevu)

Post by ryan »

2407 wrote:...iza Raiffaisen banke u valtera perica u ulici koja spaja ulice hiseta i valtera perica ima takodje jedan birc.

VALTER se zove,ako mislimo na isti:)
2407

#33 Re: Mjesto gdje ti je sve ravno do....... (u Sarajevu)

Post by 2407 »

ryan wrote:
2407 wrote:...iza Raiffaisen banke u valtera perica u ulici koja spaja ulice hiseta i valtera perica ima takodje jedan birc.

VALTER se zove,ako mislimo na isti:)
Ne znam za taj, ali ovaj, mislim, da se zove Jel' me neko trazio? :-)
respo

#34 Re: Mjesto gdje ti je sve ravno do....... (u Sarajevu)

Post by respo »

u svakom skoro kvartu ima takva jedna kafana
kao da su kopirane iz titine juge
JThomas

#35 Re: Mjesto gdje ti je sve ravno do....... (u Sarajevu)

Post by JThomas »

2407 wrote:
Ne znam za taj, ali ovaj, mislim, da se zove Jel' me neko trazio? :-)
znam gdje je to, al nikad nisam ušao :lol: imao sam čak i uslikano na telefonu :lol:
Post Reply