Deriguz wrote:Marqueer'n'r birtija
Mjesto gdje ti je sve ravno do....... (u Sarajevu)
- 2407
#26 Re: Mjesto gdje ti je sve ravno do....... (u Sarajevu)
- burek_in_space
#27 Re: Mjesto gdje ti je sve ravno do....... (u Sarajevu)
Daphna wrote:Pošto otprilike znam Admirov senzibilitetja bih preporučila da posjetiš Stare vrbe na Koševskom. Nisam bila ali imam namjeru jer sam čula samo riječi hvale. Imaš na netu broj telefona jer je izgleda potrebno rezarvisati, muzika je baš ona fina, starogradske i prijeratne narodne. Tamburice
![]()
Uh, već mi se ide
Evo:
http://www.vrbe.co.ba/
Igrom sluchaja zaglavih u petak veche u Vrbama, i mogu samo potvrditi Daphnine rijechi i dodati da nije bilo nishta od novokomponovane muzike, samo starogradske i kasnije Haris, Toma, Halid...ako se dobro sjecam.
- Daphna
#28 Re: Mjesto gdje ti je sve ravno do....... (u Sarajevu)
E da je meni "igrom slučaja zaglaviti" goreburek_in_space wrote:Daphna wrote:Pošto otprilike znam Admirov senzibilitetja bih preporučila da posjetiš Stare vrbe na Koševskom. Nisam bila ali imam namjeru jer sam čula samo riječi hvale. Imaš na netu broj telefona jer je izgleda potrebno rezarvisati, muzika je baš ona fina, starogradske i prijeratne narodne. Tamburice
![]()
Uh, već mi se ide
Evo:
http://www.vrbe.co.ba/
Igrom sluchaja zaglavih u petak veche u Vrbama, i mogu samo potvrditi Daphnine rijechi i dodati da nije bilo nishta od novokomponovane muzike, samo starogradske i kasnije Haris, Toma, Halid...ako se dobro sjecam.
- ryan
#29 Re: Mjesto gdje ti je sve ravno do....... (u Sarajevu)
ne znam jel' radi jos,u Lozionickoj,prema Merkatoru,s desne strane,ima jedna mala,ciglom zidana kafana...e to treba dozivjeti..kao iz filma

- burek_in_space
#30 Re: Mjesto gdje ti je sve ravno do....... (u Sarajevu)
DogovorenoDaphna wrote:
E da je meni "igrom slučaja zaglaviti" goreSljedeći put javi gdje si, dolazim na trepavicama ako treba
- 2407
#31 Re: Mjesto gdje ti je sve ravno do....... (u Sarajevu)
Radi, a pored te ima i ona izmedju socialnog i hitne, malte ne ista.ryan wrote:ne znam jel' radi jos,u Lozionickoj,prema Merkatoru,s desne strane,ima jedna mala,ciglom zidana kafana...e to treba dozivjeti..kao iz filma![]()
![]()
Takodje od bicakcica do mutvaka na marin dvoru s lijeve strane imaju 3 ili 4 birca za pricat, od kojih je jedan i Jagoda o kojoj je Dzamonja pisao. Dalje, iza Raiffaisen banke u valtera perica u ulici koja spaja ulice hiseta i valtera perica ima takodje jedan birc. Ako se ne varam svi ovi nabrojani su u vlasnistvu sarajevske pivare
Zivjeli
- ryan
#32 Re: Mjesto gdje ti je sve ravno do....... (u Sarajevu)
2407 wrote:...iza Raiffaisen banke u valtera perica u ulici koja spaja ulice hiseta i valtera perica ima takodje jedan birc.
VALTER se zove,ako mislimo na isti:)
- 2407
#33 Re: Mjesto gdje ti je sve ravno do....... (u Sarajevu)
Ne znam za taj, ali ovaj, mislim, da se zove Jel' me neko trazio?ryan wrote:2407 wrote:...iza Raiffaisen banke u valtera perica u ulici koja spaja ulice hiseta i valtera perica ima takodje jedan birc.
VALTER se zove,ako mislimo na isti:)
- respo
#34 Re: Mjesto gdje ti je sve ravno do....... (u Sarajevu)
u svakom skoro kvartu ima takva jedna kafana
kao da su kopirane iz titine juge
kao da su kopirane iz titine juge
- JThomas
#35 Re: Mjesto gdje ti je sve ravno do....... (u Sarajevu)
znam gdje je to, al nikad nisam ušao2407 wrote:
Ne znam za taj, ali ovaj, mislim, da se zove Jel' me neko trazio?