nacije: srbi, hrvati, bosnjaci...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
trijezan

#26 Re: nacije: srbi, hrvati, bosnjaci...

Post by trijezan »

ljudi ne brinite se. kako se nismo kako treba mogli podijeliti devedesetih, imat cemo rat 2015 godine. znam ja da vi ne vjerujete, al ja sam vec kupio kalas. dodik naoruzo cijelu banja luku ko nekim lovcima. pa j-b-te ima lovaca sa dozvolom oruzja ko cijela BIH i hrvatska. sta zelim da kazem Bosnjaci ce zapocet rat jer ce im dopizdit getho. stalno ce drugi imat vize privilegije itd pocet ce se komesat. srbi ce ih htjet smirit i tako. a evropa ce gledat i govorit. eto vidis kakvi su ti balkanci opet se izmedju sebe jebaju.

ah da. da ne zaboravim. s ratom nece imat veze nikakve ni republika srbija nit hrvatska, jer ce bit u EU. rat ce se voditi unutar bosne izmedju komsija. e tad cemo se fino dogovorit kako ce se ko zvat. jer od bosne ce ostat samo od zenice do sarajeva, ostalo ce se podijelit drugim entitetima tj novim drzavicama i to je to. :bih:
osa

#27 Re: nacije: srbi, hrvati, bosnjaci...

Post by osa »

in33sa wrote:Kad naucis da Srbija i Hrvatska ime duguju narodima koji su ih naselili, mozda skuzis odgovore na pitanja koja te zanimaju.

Dakle, nisu narodi ime dobili po drzavama, vec te drzave po narodima. Onda mozda naucis i da pripadnici tog naroda ne moraju nuzno zivjeti samo u tim drzavama.

Usput receno, nemaju svi problema oko identiteta, neki odlicno znaju kojem narodu pripadaju oni, i kojem su narodu pripadali njihovi ocevi i djedovi.
hrvati su se vjerojatno naselili tik do granice s bosnom, dalje nisu išli da ne bi postali bošnjaci.
KREMEN

#28 Re: nacije: srbi, hrvati, bosnjaci...

Post by KREMEN »

Od oca Hrvata i majke Hrvatice je Hrvat..od oca Srbina i majke Srpkinje Srbin, jel to tesko svatiti..e sad su problem iz mjesanog braka..u stvari to je jedino problem u Bosni..otac Hrvat, majka Austrijanka, dijete moze biti sta hoce, na njemu izbor..i jednom svatite, katolik, pravoslavac, musliman su vjerske odrednice..i sto vise nekoga negiras on sve se jace opire, zato nemojte suplje price..budite sto hocete , svejedno mi..
trinidad

#29 Re: nacije: srbi, hrvati, bosnjaci...

Post by trinidad »

susc_ovjek wrote:Pozdravljam sve.

Zelio bih cuti misljenje i objasnjenje nekih clanova foruma koji sebe smtatraju Srbima ili Hrvatima.
Zasto se tako smatraju, na osnovu cega, sta cini njihov nacionalni identitet.

Pa da recimo krenemo sa primjerom.
Zlatan Ibrahimovic je rodjen u Svedskoj i on je Svedjanin. Ili mozda on nije svedjanin, njegovo djete, (ako je rodjeno tamo) nije nista drugo nego svedjanin. Svi se slazemo?

Kada se Ivica rodi u Mostaru, on je Hrvat. Rodio se u BiH, ali je Hrvat... zato sto ustav kaze da u BiH zive Hrvati,Bosnjaci i Srbi, pa on automatski pripada jednoj od ove
tri nacije. Posto se ne zna koja je nacija, onda pogleda ko mu je otac, pa posto mu je otac hrvat (iako je i on rodjen ondje gdje nikad nije bila hrvatska) i on je Hrvat.
Hajd dobro, neka je. Ali onda Ivica poraste i pljuje po bosanskoj zastavi, a nosi sahovnicu iako mozda nikad nije vidio drzave koju ta sahovnica predstavlja?!?!

Znaci, nije poenta u tome koliko Bosna njega voli, koliko treba da ga voli, kolko ga neko nepostuje ili diskriminira,
poenta je u tome da se Ivica odrekao BiH kao drzave, da je smatra dijelom Hrvatske (u vecini slucajeva)
i da zanemaruje cinjenicu da to nije Hrvatska, nego da je to _njegova_ bosna (ili hercegovina) koliko god on to htio/ne htio.

Licno, prihvatam da se zove kako ko hoce i da bude eskim ako hoce, nemam nista protiv toga.

Ali mi nije jasna logika kako sebe nazivat srbinom/hrvatom kad su tvoji preci sa zemlje koja se nikad nije zvala srbija/hrvatska. Ili jeste _mozda_ (jedan sam od onih da
nikad necemo konkretno dokazat neke stvari) nekad prije preko 700 godina.

Pozivam administratore da premjeste temu ako joj nije mjesto ovdje.
Hvala.
ma polako, vremenom ce se doci i do bosanaca, sjetimo se jugoslovena, nakon nekih 70-ak godina, bi ih par stotina hiljada, doduse sada ih nema ni od korova, al' nema veze, bitno je da ih je bilo.
LFC4EVER

#30 Re: nacije: srbi, hrvati, bosnjaci...

Post by LFC4EVER »

Here we go again... :-) :roll:

I moji bake i djedovi, a i moji roditelji su i prije 1992. bili Hrvati (rođeni su svi u Sarajevu). Tako su rođeni, tako žive, i tako će i umrijeti...

Meni je iskreno žao onih koji to ne razumiju...
KREMEN

#31 Re: nacije: srbi, hrvati, bosnjaci...

Post by KREMEN »

LFC4EVER wrote:Here we go again... :-) :roll:

I moji bake i djedovi, a i moji roditelji su i prije 1992. bili Hrvati (rođeni su svi u Sarajevu). Tako su rođeni, tako žive, i tako će i umrijeti...

Normalno, i najsmjesnije je kad neki kazu ja sam katolik, to ko neki fazon..tako se voli vise Bosna..
LFC4EVER

#32 Re: nacije: srbi, hrvati, bosnjaci...

Post by LFC4EVER »

A kad smo već kod toga... Da upitam i ove zagovaratelje teze o "bosanskim muslimanima, katolicima i pravoslavcima", šta ako je neko Hrvat ali nije vjernik (recimo, ateista je)? Šta je onda on po vama? Da nije bosanski ateist (grohotom se smijem evo...)?!

Živi u miru i pusti druge da tako žive! A ako se neko osjeća Hrvatom, Srbinom, Bošnjakom, Eskimom ili čime već... ko sam ja ili ti da mu to branimo?!
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#33 Re: nacije: srbi, hrvati, bosnjaci...

Post by emillio estevez »

KREMEN wrote:

Normalno, i najsmjesnije je kad neki kazu ja sam katolik, to ko neki fazon..tako se voli vise Bosna..
Gdje je bio Bosnjak 71,81,91 godine ?
Zasto nema Hercegovaca kao naroda u BiH ?
Ne morate pisati da vam je netko branio 1727 ili 1828 te 1992,jerbo sam primjetio da
se nitko nije trudio dugacije pokazivati.
SenSen

#34 Re: nacije: srbi, hrvati, bosnjaci...

Post by SenSen »

LFC4EVER wrote:A kad smo već kod toga... Da upitam i ove zagovaratelje teze o "bosanskim muslimanima, katolicima i pravoslavcima", šta ako je neko Hrvat ali nije vjernik (recimo, ateista je)? Šta je onda on po vama? Da nije bosanski ateist (grohotom se smijem evo...)?!

Živi u miru i pusti druge da tako žive! A ako se neko osjeća Hrvatom, Srbinom, Bošnjakom, Eskimom ili čime već... ko sam ja ili ti da mu to branimo?!
Ako neko nije vjernik, onda je "Bosanac" (ako hoce moze dodati da su mu/joj preci katolici/muslimani/pravoslavci/jevreji). Sta je smjesno u tome da se neko izjasnjava kao Bosanski ateista? To sto dodaje "ateist" nije njegova/njena krivica, nego ovih novih velikih vjernika, koji su stavili na default da je neko vjernik, pa se ti moras izjasnjavati ako nisi..

Meni ne smeta da neko tvrdi za sebe i da je Marsovac! :-) Ali mi smeta kada djeca mashu zastavama drzave u kojoj nikada nisu bili, kada se iste zastave kace po balkonima (talk about zapisavanje teritorije), kada se u centralnoj Bosni odjednom pocelo govoriti "tjedan" ili "ravnateljica", a u Krajni neka jadna verzija ekavskog.. U kratko, smeta mi ljudska glupost..
goran5

#35 Re: nacije: srbi, hrvati, bosnjaci...

Post by goran5 »

Ako neko nije vjernik, onda je "Bosanac" (ako hoce moze dodati da su mu/joj preci katolici/muslimani/pravoslavci/jevreji). Sta je smjesno u tome da se neko izjasnjava kao Bosanski ateista? To sto dodaje "ateist" nije njegova/njena krivica, nego ovih novih velikih vjernika, koji su stavili na default da je neko vjernik, pa se ti moras izjasnjavati ako nisi..

Meni ne smeta da neko tvrdi za sebe i da je Marsovac! :-) Ali mi smeta kada djeca mashu zastavama drzave u kojoj nikada nisu bili, kada se iste zastave kace po balkonima (talk about zapisavanje teritorije), kada se u centralnoj Bosni odjednom pocelo govoriti "tjedan" ili "ravnateljica", a u Krajni neka jadna verzija ekavskog.. U kratko, smeta mi ljudska glupost..
Ne , jer Bosanci nisu nacija nego pripadnost geografskom podrucju Bosne , isto kao i Hercegovci.
Nacije su Hrvati, Srbi, Bosnjaci i ostale nacije.
Jer ja sam Bosanac ali ne po nacionalnosti
Jara

#36 Re: nacije: srbi, hrvati, bosnjaci...

Post by Jara »

Najgore što ima "prosvjetara" koji djeci nakaradno objašnjavaju pojmove religija, nacija, državljanstvo... :sad:
@Ahmmed :thumbup:
@šalter 071, zgodna priča :lol: :thumbup:
@Sen Sen, pročitaj pažljivo njihove postove na ovoj temi. :)
KREMEN

#37 Re: nacije: srbi, hrvati, bosnjaci...

Post by KREMEN »

emillio estevez wrote:
KREMEN wrote:

Ne morate pisati da vam je netko branio 1727 ili 1828 te 1992,jerbo sam primjetio da
Hercegovci nisu narod, odkud ti sad to..imas tri ustavna naroda u Bosni, Bosnjaci,Srbi i Hrvati i manjine..i oni su ujedno Bosanci i Hercegovci..
jel to tesko svatiti..
Eborg

#38 Re: nacije: srbi, hrvati, bosnjaci...

Post by Eborg »

Evo sjajan tekst Borisa Dezulovica na ovu temu.

http://www.e-novine.com/kolumna/boris_d ... zvonu.html

Mi trebamo biti samo svjesni jedne chinjenice (dakle,ne ulazeci u opredjeljenja naroda i pojedinaca kako se izjashnjavaju).NIKO NIGDJE na svijetu nije chistokrvan.Ovdje pogotovo,shto zbog historije,shto zbog jezika i geografije.Dakle,kalemili smo se kako smo stigli.

Ali mislim da postavljach teme nije ishao u ovom smjeru nego samo idejom da je potrebna jedna zajednichka nacionalna odrednica poput Jugosloven u bivshoj Jugi s chim se slazhem.Nikome se ne brani da voli jednu,drugu,trecu ili osamnaestu drzhavu i mashe njihovom zastavom dok je to iskljuchivo iz nekih emotivno-tradicionalnih poriva.Kada to predje u rushilachku politiku Bosne i Hercegovine i rezanje grane na kojoj sjedish samo da bi istakao to svoje onda to izlazi iz okvira zdrave pameti.
SenSen

#39 Re: nacije: srbi, hrvati, bosnjaci...

Post by SenSen »

Jara wrote:Najgore što ima "prosvjetara" koji djeci nakaradno objašnjavaju pojmove religija, nacija, državljanstvo... :sad:
@Ahmmed :thumbup:
@šalter 071, zgodna priča :lol: :thumbup:
@Sen Sen, pročitaj pažljivo njihove postove na ovoj temi. :)
Ne kontam.. Slazes se/ne slazes sa mojim postom? Ili mislis da me ovi trebaju "prosvijetliti"? :?
emillio estevez

#40 Re: nacije: srbi, hrvati, bosnjaci...

KREMEN wrote:
emillio estevez wrote:
KREMEN wrote:Here we go again... :-) :roll:

Hercegovci nisu narod, odkud ti sad to..imas tri ustavna naroda u Bosni, Bosnjaci,Srbi i Hrvati i manjine..i oni su ujedno Bosanci i Hercegovci..
jel to tesko svatiti..[/quote]

Ja kuzim ,a drugi?
Tex. se je odnosio na one kojima to nije jasno.
Zato i je takvo pitanje.
Zar tebe nesto muci?
Neki naprosto ne mogu shvatiti ili prihvatiti relnost.
Takva ,kakva je takva je.
3 naroda ,1 drzava jednakopravna,barem na papiru.
Last edited by emillio estevez on 24/09/2009 18:43, edited 1 time in total.
emillio estevez

#41 Re: nacije: srbi, hrvati, bosnjaci...

Eborg wrote:Evo sjajan tekst Borisa Dezulovica na ovu temu.

http://www.e-novine.com/kolumna/boris_d ... zvonu.html

Mi trebamo biti samo svjesni jedne chinjenice (dakle,ne ulazeci u opredjeljenja naroda i pojedinaca kako se izjashnjavaju).NIKO NIGDJE na svijetu nije chistokrvan.Ovdje pogotovo,shto zbog historije,shto zbog jezika i geografije.Dakle,kalemili smo se kako smo stigli.

Ali mislim da postavljach teme nije ishao u ovom smjeru nego samo idejom da je potrebna jedna zajednichka nacionalna odrednica poput Jugosloven u bivshoj Jugi s chim se slazhem.Nikome se ne brani da voli jednu,drugu,trecu ili osamnaestu drzhavu i mashe njihovom zastavom dok je to iskljuchivo iz nekih emotivno-tradicionalnih poriva.Kada to predje u rushilachku politiku Bosne i Hercegovine i rezanje grane na kojoj sjedish samo da bi istakao to svoje onda to izlazi iz okvira zdrave pameti.
Pa sto bi tebi smetalo necije mahanje zastavom tuđeg naroda ?
Zar je to protuzakonito.
Hrvoje_Hrvatinic

#42 Re: nacije: srbi, hrvati, bosnjaci...

Post by Hrvoje_Hrvatinic »

SenSen wrote:

Svatko ima pravo da se izjašnjava kako hoće, ako netko želi da se izjasni i Bosanac katolik no problem, njegova volja. Ja imam u rodbini i ateista i oni nisu Bosanaci ateisti, oni su svi Hrvati ateisti.

Ja ne vidim da se po BiH masovno maše zastavama drugih država ( osim Turskim kad je kakva utakmica) , ako je riječ i hrvatima onda oni ističu zastavu hrvatskog naroda, a to je različito od zastave Republike Hrvatske,. Što se tiče korišćenja riječi tjedan i ravnjateljica, moj djed je u osnovnoj školi učio hrvatski jezik, i tjedan i tisuća, i siječanj... nakon 1945 više toga nije bilo, moj otac i ja nismo učili svoj hrvatski jezik već nekakav srpskohrvatski ( zapravo srpski jezik). Čim je narod dobio prigodu koristiti i učiti svoj jezik on je to i učinio.
KREMEN

#43 Re: nacije: srbi, hrvati, bosnjaci...

Post by KREMEN »

se nitko nije trudio dugacije pokazivati.[/quote]

jel to tesko svatiti..[/quote]

Ja kuzim ,a drugi?
Tex. se je odnosio na one kojima to nije jasno.
Zato i je takvo pitanje.
Zar tebe nesto muci?
Neki naprosto ne mogu shvatiti ili prihvatiti relnost.
Takva ,kakva je takva je.
3 naroda ,1 drzava jednakopravna,barem na papiru.[/quote]

Oprosti!! Pogresno sam te svatio.
senjor

#44 Re: nacije: srbi, hrvati, bosnjaci...

Post by senjor »

Junuz Djipalo

#45 Re: nacije: srbi, hrvati, bosnjaci...

Post by Junuz Djipalo »

Hrvoje_Hrvatinic wrote:
SenSen wrote:

Svatko ima pravo da se izjašnjava kako hoće, ako netko želi da se izjasni i Bosanac katolik no problem, njegova volja. Ja imam u rodbini i ateista i oni nisu Bosanaci ateisti, oni su svi Hrvati ateisti.

Ja ne vidim da se po BiH masovno maše zastavama drugih država ( osim Turskim kad je kakva utakmica) , ako je riječ i hrvatima onda oni ističu zastavu hrvatskog naroda, a to je različito od zastave Republike Hrvatske,. Što se tiče korišćenja riječi tjedan i ravnjateljica, moj djed je u osnovnoj školi učio hrvatski jezik, i tjedan i tisuća, i siječanj... nakon 1945 više toga nije bilo, moj otac i ja nismo učili svoj hrvatski jezik već nekakav srpskohrvatski ( zapravo srpski jezik). Čim je narod dobio prigodu koristiti i učiti svoj jezik on je to i učinio.
Mislim da ova priča nije ništa drugo do priče o Pavelićevim Hrvatima islamske vjere. I čak je čovjek izmislio i Hrvate pravoslavne vjere.

A koji su to pravoslavci i muslimani? Oni koji su koji su živjeli na teritoriji tadašnje Hrvatske!

A zašto? Zato što je Paveliću bilo normalno da u Hrvatskoj žive samo Hrvati!

E ako hoćete da izbjegnete da vas neko naziva kretenom i uspoređuje s Pavelićem prestanite ovakve gluposti valjat!

Što nam fali ako smo Hrvati, Srbi i Bošnjaci. Pa nije to uzrok rata bio ni ičeg drugog.

Problem nastane kad one druge hoćemo uvjerit u nešto što je samo nama jasno. Nađe se neki kriterij koji nama paše na pr. koliko imaju Srbi katastarski zemlje i onda kažemo mi Srbi imamo pravo na 66%. E sad ako se neko ne slaže - ubit ćemo, protjerat ćemo.

E sad se pojave ovakvi dilkani i objašnjavaju Hrvatima da čim žive u BiH da su Bosanci samo različite vjere i onda dodaju u intimnim razgovorima: Kome se ne sviđa marš u Hrvatsku. A odatle do postavljanja bombi Hrvatima i zabijanja noža u trbuh nekom djetetu (zbog kockica i sl., da ja sam taj što je napisao o kockastom dresu) je mali korak. A da se steknu uvjeti za rat kao 92. bilo bi i masovnih grobnica Hrvata zbog ovakvih priča.
CRNOGORAC

#46 Re: nacije: srbi, hrvati, bosnjaci...

Post by CRNOGORAC »

susc_ovjek wrote:Pozdravljam sve.

Zelio bih cuti misljenje i objasnjenje nekih clanova foruma koji sebe smtatraju Srbima ili Hrvatima.
Zasto se tako smatraju, na osnovu cega, sta cini njihov nacionalni identitet.

Pa da recimo krenemo sa primjerom.
Zlatan Ibrahimovic je rodjen u Svedskoj i on je Svedjanin. Ili mozda on nije svedjanin, njegovo djete, (ako je rodjeno tamo) nije nista drugo nego svedjanin. Svi se slazemo?

Kada se Ivica rodi u Mostaru, on je Hrvat. Rodio se u BiH, ali je Hrvat... zato sto ustav kaze da u BiH zive Hrvati,Bosnjaci i Srbi, pa on automatski pripada jednoj od ove
tri nacije. Posto se ne zna koja je nacija, onda pogleda ko mu je otac, pa posto mu je otac hrvat (iako je i on rodjen ondje gdje nikad nije bila hrvatska) i on je Hrvat.
Hajd dobro, neka je. Ali onda Ivica poraste i pljuje po bosanskoj zastavi, a nosi sahovnicu iako mozda nikad nije vidio drzave koju ta sahovnica predstavlja?!?!

Pozivam administratore da premjeste temu ako joj nije mjesto ovdje.
Hvala.
Prvi put sam na ovom forumu i naletio sam na ovu temu!
Tu nema šta da te zbunjuje,Bosanac je teritorijalna odrednica,to nije nacija!
Bosanska nacija ne postoj(kao ni bošnjačka)ali svako ima pravo da se izjašnjava kako hoće i to treba da se poštuje!Samo ne treba mješati babe i žabe!
Silkwood

#47 Re: nacije: srbi, hrvati, bosnjaci...

Post by Silkwood »

SenSen wrote: Meni ne smeta da neko tvrdi za sebe i da je Marsovac! :-) Ali mi smeta kada djeca mashu zastavama drzave u kojoj nikada nisu bili, kada se iste zastave kace po balkonima (talk about zapisavanje teritorije), kada se u centralnoj Bosni odjednom pocelo govoriti "tjedan" ili "ravnateljica", a u Krajni neka jadna verzija ekavskog.. U kratko, smeta mi ljudska glupost..
A ne smeta ti što se u Sarajevu počelo govoriti "organizirano", "općina", zrak"... ?
Licemjerno. ;-)
Ili što su Muslimani odjednom postali Bošnjaci? (a 1991. se na popisu tako izjasnilo samo 150 ljudi okupljenih oko Zufilkarpašića, ostali su prvi put čuli taj naziv 1993. kada su ih obavijestili da se odsada zovu Bošnjaci, što neki do dan danas nisu prihvatili :-) ).

Meni ne smeta kriza identiteta kod Bošnjaka, zapravo me ni ne zanima, ali me smaraju kada jadni uzaludno pokušaju uvući u svoju krizu identiteta i Hrvate i Srbe, a za ta dva naroda su stvari odavno jasne.
To je tipična dječja bolest nacionalnog pokreta, jer za razliku od ostalih nacija koje su nastale u 19. stoljeću, Bošnje su počeli nacionalni preporod 1993.

Netko je dobro rekao, zar bi ja trebao mijenjat naziv svoje nacije kad god se država promijeni? :?
Moj djed je Hrvat u zadnjih 5 država koje su vladale njegovim selom, a sutra će i u nekoj šestoj državi.

Najizrazitiju krizu identiteta imaju bivši jugoslaveni i djeca mješanih brakova, to su ovi današnji "Bosanci", a da je Jugoslavija zvali bi se "Jugoslaveni".
U tu svoju krizu identiteta pokušavaju uvući i druge (bezuspješno ), smarajući ih raznim konstrukcijama i pričama.
Last edited by Silkwood on 24/09/2009 20:01, edited 4 times in total.
SenSen

#48 Re: nacije: srbi, hrvati, bosnjaci...

Post by SenSen »

Hrvoje_Hrvatinic wrote:
SenSen wrote:

Sto se tice "Bosanaca ateista", to sam bila napisala nekome ko je rekao da je smijesno reci da je neko "Bosanski ateista". Dok ja tvrdim da je dodati "ateista" logicno, kada vec "relogiozni" ljudi insistiraju da je religiozitet :roll: default u nasem drustvu.. Ja nikome ne mogu zabraniti da se izjasnjava kako god hoce.

A ako ti ne vidis zastave (osim Turske), potrazi da ti opticar promjeni dioptriju. Ima ih na sve strane.. A ovo "zastavu Hrvatskog naroda" i ucenje "Hrvatskog" u skoli je suvisno komentarisati :roll: Sta mislis da su ucili Bosanski muslimani, tj "cvjece Hrvatskog naroda", tih godina u skoli?? Jel' to znaci da je i Refik, 32-go godiste, iz Nove Bile Hrvat? :D

A tek kakva je shega nastala kada su u B&H skolama uveli "Hrvatski" 90-ih :-) Ne znam dali da se smijem ili placem kada cujem nekog tipa koji je samnom odrastao u centralnoj Bosni kako se iz petnih zila napreze da prica "Hrvatski". Pa covjece stidim se na njihov racun :oops:
Silkwood

#49 Re: nacije: srbi, hrvati, bosnjaci...

Post by Silkwood »

Ovu SenSen ćemo poslat na Kosovo da šipcima objašnjava kako oni nisu Albanci nego Kosovari. :D
Ili na Cipar da popriča sa Turcima.
CRNOGORAC

#50 Re: nacije: srbi, hrvati, bosnjaci...

Post by CRNOGORAC »

Sto se tice "Bosanaca ateista", to sam bila napisala nekome ko je rekao da je smijesno reci da je neko "Bosanski ateista". Dok ja tvrdim da je dodati "ateista" logicno, kada vec "relogiozni" ljudi insistiraju da je religiozitet :roll: default u nasem drustvu.. Ja nikome ne mogu zabraniti da se izjasnjava kako god hoce.

A ako ti ne vidis zastave (osim Turske), potrazi da ti opticar promjeni dioptriju. Ima ih na sve strane.. A ovo "zastavu Hrvatskog naroda" i ucenje "Hrvatskog" u skoli je suvisno komentarisati :roll: Sta mislis da su ucili Bosanski muslimani, tj "cvjece Hrvatskog naroda", tih godina u skoli?? Jel' to znaci da je i Refik, 32-go godiste, iz Nove Bile Hrvat? :D

A tek kakva je shega nastala kada su u B&H skolama uveli "Hrvatski" 90-ih :-) Ne znam dali da se smijem ili placem kada cujem nekog tipa koji je samnom odrastao u centralnoj Bosni kako se iz petnih zila napreze da prica "Hrvatski". Pa covjece stidim se na njihov racun :oops:[/quote]

Moram da reagujem na vaš post!
Hrvatski i bosanski jezik ne postoje!To je srpski jezik!
Stvarno ne znam ko vas truje tim glupostima :-?
Post Reply