sad autom predjem oko 1000km mjesecno, tako da sam prevalio dosta do sada
Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Qler
#26 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?
Vozacku imam 6 godina, polozio sa 18, prije dvije godine kupio svoje auto
:D imao dva sudara, jedan manji i jedan malo veci. Sto se tice kazni, za brzinu do sada ni jedna, to je vise sreca nego nacin voznje, ali bilo je nekih 300-tinjak KM-ova kazni do sada ne racunajuci jedan sudar.
- johntra
#27 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?
za mjesec 27 godina, a sada je tačno osam godina kako sam položio vozački...prije dva mjeseca napravio sam prvi sudar svojom krivicom, vozeći u rikverc, malo brže
......kazni je bilo, a vjerovatno će ih i biti...najviše za nepropisano parkiranje vozila ispred zgrade u kojoj živim... 
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#28 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?
Položio 1986.
i otišao u JNA. 
-
maxell_sarajevo
#29 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?
Imam 23 godine i 5 godina vozacku, vlastito auto, u ovih pet godina presao oko 40000Km, platio tri kazne od 40(parking),20(radar) i 10(radar)KM. 
- potpuni stranac
#30 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?
10/29, prešao 50-ak hiljada. do sada su me oglobili u par navrata, 40KM-parkiranje x2, 10KM-na raskrsnici energoinvest, iz pravca sarajevo, iz krajnje desne produžio pravo krajnjom desnom (traka se nastavljala), nije bilo znaka da se ne smije, al eto, uzeše mi cenera. 
- zalizani
#31 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?
Od decembra 2001 posjedujem vozacku dozvolu B kategorije. Od 13. godine upravljam motornim vozilima
Presao od Vardara pa do Triglava, od Villach-a do Callais-a.
Presao od Vardara pa do Triglava, od Villach-a do Callais-a.
- Kraljica_Suza
#32 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?
Vozacku posjedujem 5 godina i isto toliko i vozim. Nikad ni jednog prekrsaja, kazne ili udesa 
Kad se samo sjetim na kakvoj sam ohrdini polagala i kad mi je instruktor rekao: ''ćeri, ako polozis s ovim autom, mozes komotno i avion voziti''
Kad se samo sjetim na kakvoj sam ohrdini polagala i kad mi je instruktor rekao: ''ćeri, ako polozis s ovim autom, mozes komotno i avion voziti''
-
ins
#33 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?
Polozio B prije skoro 18 godina, zima 1992... Na "cesti" od 1985, vozio gomilu Tomosa (14, BT, CTX, Cross Junior, itd...)
Bez ozbiljnog udesa, sucur Allahu
Bez ozbiljnog udesa, sucur Allahu
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#34 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?
Vidim dosta vas je bilo otvorenijih/opsirnijih ovdje pa evo da nesto opsirnije i o mojoj driving history:
Da, kao sto sam ranije pomenuo svoju vozacku imam vec 12 godina, polagao sa svojih 21 u Mostaru na ljeto 1997, auto skola Signal, instructor Adem Tojaga, na Yugo 45! Ono sto je karakteristicno isti instructor je bio instructor i mom babi prije 30+ godina. Moje prvo auto dole G2
. Nisam imao ogrebotine dole ne racunajucu udes koji je neko treci skrivio. I sad mi je u pacenju glavna ulica u Mostaru kod sj. Logora, nakon Halida Beslica koncerta, lancani sudar izmedju G1;G2;G3 koji su naglo stali i sve nas nanizo Fiat Punto!
2000 selim za SAD i svoje prvo auto ovamo je Acura Integra. Za ovih 9 godina voznje po SAD imao sam (dvije saobracajke ni velike ni male) i gotovo bezbroj kazna za brzinu
. Sve znakove postujem, samo sto imam nekako tesku nogu na gas papucici i do danas. Sve je kulminiralo u 2006 kad mi je oduzeta vozacka (ma naplaco kazna za prekooracenje brzine, ne pitaj). Ameri kazu za posjedovanje vozacke da je to povlastica, a ne izricito pravo!
Sad, neko je rekao da je vozacka u SAD nekih mizernih $ recimo $15, medjutim kad je ponovo dobijas kao novu nazad, eh to ces itekako da platis. Moja ponovna uspostava vozacke je lanekih $2500 (sto troskovi advokata sto drzave). Sreca pa imam starije auto pa mi osiguranje nije bas tako skupo u odnosu kad bi vozio nesto novo ili priblizno novo auto.
Sad momentalno imam 4 poena na vozackoj i vise ne brojim svoje predjene milje!
Prav i udoban put za sve ucesnike u saobracaju clanovima SA-X foruma!

Da, kao sto sam ranije pomenuo svoju vozacku imam vec 12 godina, polagao sa svojih 21 u Mostaru na ljeto 1997, auto skola Signal, instructor Adem Tojaga, na Yugo 45! Ono sto je karakteristicno isti instructor je bio instructor i mom babi prije 30+ godina. Moje prvo auto dole G2
2000 selim za SAD i svoje prvo auto ovamo je Acura Integra. Za ovih 9 godina voznje po SAD imao sam (dvije saobracajke ni velike ni male) i gotovo bezbroj kazna za brzinu
Sad, neko je rekao da je vozacka u SAD nekih mizernih $ recimo $15, medjutim kad je ponovo dobijas kao novu nazad, eh to ces itekako da platis. Moja ponovna uspostava vozacke je lanekih $2500 (sto troskovi advokata sto drzave). Sreca pa imam starije auto pa mi osiguranje nije bas tako skupo u odnosu kad bi vozio nesto novo ili priblizno novo auto.
Sad momentalno imam 4 poena na vozackoj i vise ne brojim svoje predjene milje!
Prav i udoban put za sve ucesnike u saobracaju clanovima SA-X foruma!
- Better Man
#35 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?
Imam 35 godina, a vozačku imam 14 godina. Za 14 godina koliko vozim nisam napravio ni jedan saobraćajni udes. Bilo je par sitnih kaznica za prekoračenje brzine, ali su to bile one sitne kazne 10 do 20 KM.
-
ado-šampion
#36 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?
Godina 25, vozačka 7 godina, udesa 0, kazni 2x10 KM.
A da sam prešao kilometara i nisam. 
- Cholina_Lokica
#37 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?
u oktobru se mi 25 godina, i tad isto 7 godina da imam vozacku i vozim. sudara ni jedan, kazni se ima 
-
emko1234
#38 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?
godina 23,vozacku dobio ljeto nakon 4 razreda srednje sa 18 godina i par mjeseci..znaci imam je vec punih 5 god..prvi pravi kontakt s pedalama i upaljenim autom sa malo vise od 12 god..ljeto mislim 98 na malom polju na igmanu u tad golfu 3 od starog..u prosjeku mjesecno predjem najvise ljeti nekih 700 km..izracunao sam da sam dosad od trenutka polaganja presao nekih 40 000km..kazni-bezbroj,iako je najvise onih za parkiranje..2 udesa,oba laksa i ne mojom greskom..promjenio sam 3 auta..sve svabe,prvi je bio golf IV 1.6 benzin..comfortline
..bijeli 2001 god 
-
whow
#39 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?
Vozacku imam evo vec 21 godinu. Eto moja vozacka dozvola je vjerovatno starija od mog prijatelja Corolle. Ucio se voziti na Renolu 4 a polagao na Yugi 45. Hvala bogu do sada nisam imao neki ozbiljniji udes , prije 11-12 godina sletio sa auto- puta pri brzini od 130 km/h , vracao se sa posla oko 11 pm , snjeg udario a ja a pozurio da stignem kuci. Na okuci me nesto izbaci i to je to , auto se tri puna okrenulo na cesti i spicilo u veliki nanos snjega i to me valjda spasilo. Pokupio me nekakav pastor , pop , stali i dovezo me kuci a putem davio kako to samo svesteni ljudi znaju. Kada sam sutra dosao na lice mjesta " on the face of the place " vidim jos tri auta sa strane , neki na krovu , neki na boku , sve se zavalilo. Naucena lekcija je : prilagoditi brzinu uslovima voznje , vrijeme , cesta , vozilo , vozac , saobracaj. Vozio sam po vecini Europskih zemalja i odgovorno tvrdim da nigdje nema takvih bilmeza kada su u pitanju vozaci kao sto su to Bosanci , a posebno Sarajlije . Jel neko ne krene momentalno sa semafora , odmah petorica trube , sviraju sto je u vecini civiliziranih zemalja kaznjivo. Ljudi zaustave saobracaj pa izadu iz auta da se potuku . Vozaci jedan drugome spominju familiju i pozdravljaju se srednjim prstom, naprosto smijurija . Daleko smo mi od Europe 
-
zelenashica
#40 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?
godina 31....vozačka već 8 godina.....pređeno više od 170 000km....ono obavezno(računajući do posla i nazad
)...ostalu vožnju privatno i u toku radnog vremena ne računam...helem nekih 200 000 sigurno,možda čak i više
......sudari pa sad jedan direktan,bez neke veće štete....a onako odpadanje točkova,izvaljivanje trapova,grebanja limarije.....to ne računam
.....
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#41 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?
Kad si o Bosancima.... kod mene komsija jedan S paketa vozio, mi iz mahale uvjek govorili za njeg: Zijo prvo podje pa tek onda upali, tako je letio cestom!whow wrote:Vozacku imam evo vec 21 godinu. Eto moja vozacka dozvola je vjerovatno starija od mog prijatelja Corolle. Ucio se voziti na Renolu 4 a polagao na Yugi 45. Hvala bogu do sada nisam imao neki ozbiljniji udes , prije 11-12 godina sletio sa auto- puta pri brzini od 130 km/h , vracao se sa posla oko 11 pm , snjeg udario a ja a pozurio da stignem kuci. Na okuci me nesto izbaci i to je to , auto se tri puna okrenulo na cesti i spicilo u veliki nanos snjega i to me valjda spasilo. Pokupio me nekakav pastor , pop , stali i dovezo me kuci a putem davio kako to samo svesteni ljudi znaju. Kada sam sutra dosao na lice mjesta " on the face of the place " vidim jos tri auta sa strane , neki na krovu , neki na boku , sve se zavalilo. Naucena lekcija je : prilagoditi brzinu uslovima voznje , vrijeme , cesta , vozilo , vozac , saobracaj. Vozio sam po vecini Europskih zemalja i odgovorno tvrdim da nigdje nema takvih bilmeza kada su u pitanju vozaci kao sto su to Bosanci , a posebno Sarajlije . Jel neko ne krene momentalno sa semafora , odmah petorica trube , sviraju sto je u vecini civiliziranih zemalja kaznjivo. Ljudi zaustave saobracaj pa izadu iz auta da se potuku . Vozaci jedan drugome spominju familiju i pozdravljaju se srednjim prstom, naprosto smijurija . Daleko smo mi od Europe
-
Kiberluskoni
#42 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?
Prava tema, nema govora
Mozda da se uvrsti kao "predstavite se" ili slicno, pa da ljudi znaju s kim diskutuju i razmjenjuju iskustva. Sigurno bi se izbjegle izjave strucnjaka za sve sto ima tockove (od kariola do slepera), koji su od komsije/tetka/rodjaka iz Sve'cke culi da su "francuzi" trulje, da su "amerikanci" smece, a sto "svabo i japanac" naprave, je "ruznjikavo, al' nema dalje" a kad zavrse skolu, onda ce im mama dat' lovu za vozacki
Polozio 98.(na neizbjeznom G2 D
), prosjecno prelazio 13-15 hiljada godisnje, osim zadnje dvije- tri godine (30-40 000 godisnje).
Na pocetku vozio Opela Asconu, a prvo vozilo u mome vlasnistvu bio Golf 1 GTD. Od tada do danas promijenio 6 vozila (mojih, familijarne ne racunam), napopravljao se i naprepravljao auta. Trenutno ponosni vlasnik Jeep Cherokee-a i ljubitelj svega sto se mimo asfalta osjeca ko kod kuce.
Polozio 98.(na neizbjeznom G2 D
Na pocetku vozio Opela Asconu, a prvo vozilo u mome vlasnistvu bio Golf 1 GTD. Od tada do danas promijenio 6 vozila (mojih, familijarne ne racunam), napopravljao se i naprepravljao auta. Trenutno ponosni vlasnik Jeep Cherokee-a i ljubitelj svega sto se mimo asfalta osjeca ko kod kuce.
- ljubav_aha
#43 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?
wow,ti si rano poceo,kao moj komsija,ja sam pocela vozacku karijeru u 7 razreduslavkoimamodilera wrote:... a auto sam naucio voziti u 4. osnovne.
-
adnan_hz
#44 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?
20 godina 2 godine vozacku imam xD
- Control panel
#45 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?
vozacku imam vec 22 godine uskoro ce i 23. a godina 41. Od kada imam vozacku nisam imao niti jedan sudar, imao sam kada sam obucavao
ali ne mojom krivicom. ja bio u trecoj i lagana krivina a instruktor lego na kocnicu da prikoci kao idem brzo i auto se ugasi, a od pozadi drugi vozac koji nije drzao odstojanje. malo se kucnuli ali nista znacajno.
a auto na kojem sam obucavao bio je fico 850
stariji vozaci znaju da je taj fico bio bolji od obicnog fice
, jao kako je letio. ali stace vremena se mijenjaju.
od kazni nema nijednu prijavu ni za pogresno parkiranje. posto cesto putujem tu i tamo pocastim policajce sto me puste za minimalna prekoracenja brzine i to je to. koliko sam presao km nemam pojma li sam u onoj fazi kada trebas negdje da vozis dodje ti muka. dok je vecini ovih neizivljenih vozaca pocetnika voznja uzitak, nacin za kur...., siguran nacin da izgube mladi zivot itd, itd.
a auto na kojem sam obucavao bio je fico 850
od kazni nema nijednu prijavu ni za pogresno parkiranje. posto cesto putujem tu i tamo pocastim policajce sto me puste za minimalna prekoracenja brzine i to je to. koliko sam presao km nemam pojma li sam u onoj fazi kada trebas negdje da vozis dodje ti muka. dok je vecini ovih neizivljenih vozaca pocetnika voznja uzitak, nacin za kur...., siguran nacin da izgube mladi zivot itd, itd.
- Magarece_godine
#46 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?
Vozacku trebam zamijeniti u maju naredne godine, a imam 26 godina
p.s. placal' se zamjena vozacke ?
- Cholina_Lokica
#47 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?
placaMagarece_godine wrote:Vozacku trebam zamijeniti u maju naredne godine, a imam 26 godina![]()
meni je ovo treca vozacka i svaku sam morala placati
- respo
#48 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?
prve dvije ti oduzeli trajno zbog prekrsajaDile wrote:placaMagarece_godine wrote:Vozacku trebam zamijeniti u maju naredne godine, a imam 26 godina![]()
meni je ovo treca vozacka i svaku sam morala placati
- Cholina_Lokica
#49 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?
moze biti i da je i cetvrta... nisam bas sigurna 
respo... ne iznosi moje privatne probleme na forumu

respo... ne iznosi moje privatne probleme na forumu
- Epitop
#50 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?
Od 2000-te godine kad sam napunio 18 godina.