NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
mrtva kokoš

#26 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH

Post by mrtva kokoš »

-LIBERO- wrote:Hajd' sta se sekirate,zato ce umjesto NOVATV ubaciti TV Zepce ili TV Kalesija..da kompletiraju cijeli krug tih suludih TV stanica tipa Amna,Behar,Alfa,igman,99,Vogosca,Balkan,DM i slicnih smetljarskih kanala.

E ako u zamjenu za ovu tv ne ukljuce neku ozbiljnu TV kao recimo Eurosport 2 :D ,MOGU RACUNATI DA SAM SE ISKLJUCIO IZ NJIHOVE KABLOVSKE PREVARE :thumbup: :run:
znaci ima i gorih od cabelneta :roll:
pjegica

#27 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH

Post by pjegica »

Evo kod mene je zatamniše :( . Nije fer! Šta ću sad gledat?
visocicaguy

#28 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH

Post by visocicaguy »

ja, naime, smatram da je ovo golem problem u nasoj drzavi; dapace, pregolem.
Skyfox

#29 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH

Post by Skyfox »

edit

sad na kanalu pise da ce zatamniti samo seriju najbolje godine i ligu prvaka... ili...
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#30 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH

Post by Pera Trta »

I u mene prdnula Nova TV prije nekoliko minuta.
Laku noć i do neviđenja :) . Biću sretan kada budem mogao reći "laku noć" i Hayatu, Pinku i OBN-u (kada bi ste znali koga sam sada parafrazirao, dobio bih ban namah :D ).
brazzo19

#31 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH

Post by brazzo19 »

da su pametni iz kablovsih operatera ko sto nisu za novu tv kao zamjenu bi mogli ubaciti rtl hrvatska koji je odlican kanal ali vjerovatno da nece nego ce ubaciti tv kukurijek ljubicica ili behar koji po citav dan pustaju intermezzo :zzzz:
hakazvaka

#32 holy fuck! UKINUTA NOVA TV !?

Post by hakazvaka »

Potvrđeno
Nova TV zabranila emitovanje u BiH!
Hrvatska TV kuća Nova TV donijela je danas odluku o hitnoj zabrani emitovanja svog programa na području Bosne i Hercegovine, koju je poslala svim nadležnim agencijama i kablovskim operaterima u našoj zemlji, potvrdila je za Sarajevo-x.com Amela Odobašić, glasnogovornica Regulatorne agencije za komunikacije BiH.

Odluku Nove TV prenosimo u cijelosti:

"Poštovani kabelski operateri u BiH,

Ovime Vas službeno obavještavamo da je Uprava Nove TV d.d. - Zagreb donijela izvanrednu odluku kojom se trenutačno zabranjuje re-emitiranje cjelokupnog programa Nove TV putem kabelskog sustava distribucije programa izvan teritorija Republike Hrvatske, odnosno od svih aktivnih članova Udruge kabelskih koncesionara i distributera TV programa - članicama AKOP-a, traži se trenutačna obustava daljnjeg re-emitiranja cjelokupnog programskog TV sadržaja Nove TV na teritoriju Republike Bosne i Hercegovine.

Upućujemo zamolbu Asocijaciji kabelskih operatera BiH (AKOP) i Regulatornoj agenciji za komunikacije BiH (RAK) da se programski sadržaj Nove TV u distribuciji programa putem satelita obavezno i u potpunosti blokira za re-emitiranjena području BiH u svrhu zaštite autorskih prava koja se odnose isključivo na telekomunikacijski teritorij Republike Hrvatske. Svaki drugi postupak re-emitiranja programa bilo kojim drugim načinom (dekodiranjem, downlinkom) smatramo povredom zakonskih autorskih prava.

Molimo da se navedena odluka u potpunosti slijedi i poštuje, a ista je utemeljena strogim regulatornim propisima zaštite prava za distribuciju i emitiranje televizijskog sadržaja domaće i strane produkcije izvan zakonom dozvoljenog telekomunikacijskog teritorija. Program Nova TV je u kodiranom sustavu emitiranja i kartice za omogućavanje satelitskog prijama signala nisu u komercijalnom opticaju.

Ukoliko će se ova Odluka o zabrani prava re-emitiranja putem satelitske i kabelske distribucije programa Nova TV prekršiti, Nova TV d.d. će biti prisiljena momentalno poduzeti zakonom određene mjere protiv nezakonitim radnjama nanesenu stvarnu i komercijalnu štetu koja bi nastala re-emitiranjem programskog sadržaja izvan teritorija Republike Hrvatske,

Uvažavajući postupanje po nalogu za trenutačnu obustavu svake daljnje distribucije programskog sadržaja Nove TV", navodi se u odluci Nove TV.
ne mogu da vjerujem :shock: :shock:
kako cemo sada doci do tog signala ?
klixober

#33 Re: holy fuck! UKINUTA NOVA TV !?

Post by klixober »

trash tv,necu se nasekirati.
StupskaBitanga

#34 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH

Post by StupskaBitanga »

brazzo19 wrote:da su pametni iz kablovsih operatera ko sto nisu za novu tv kao zamjenu bi mogli ubaciti rtl hrvatska koji je odlican kanal ali vjerovatno da nece nego ce ubaciti tv kukurijek ljubicica ili behar koji po citav dan pustaju intermezzo :zzzz:

RTL je isto sr/e drugo pakovanje
a za šta ću sada plaćati 12KM za te intermezzo TV by SDA
Skyfox

#35 Re: holy fuck! UKINUTA NOVA TV !?

Post by Skyfox »

Zux

#36 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH

Post by Zux »

Trebamo svi kolektivno poceti otkazivati ugovore sa ovim kablovskim operaterima, koji uzimaju redovnu pretplatu, a nista ne daju. Niti jedan kanal koji se placa oni ne nude. Sve su to dzabni kanali koje su oni sam "skupili" na kamaru, sklepali infrastrukturu i prodaju muda pod bubrege nama ovcama. Necu ni spominjati sam kvalitet signala, gdje su mnogi kanali uzasni. Ja sam nedavno ukinuo dodatni paket na Elobu i vjerovatno cu skroz otkazati s obzirom da od ovih 40 i nesto kanala nema 3 kanala da ista valjaju (HRT-ovi, Discovery i donekle National G.). Dok im ljudi masovno ne pocnu prekidati ugovore nece se nista promijeniti. Tek onda ce se pocesati pa skontati da bi mogli ponuditi sta bolje i pametnije za onih 10-20 KM koliko im ljudi placaju mjesecno.
tek_stigla

#37 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH

Post by tek_stigla »

pa evo lijepo stoji obavjestenje da se nece emitovati od pon. do petka u terminu od 20h do 21h zbog neke serije koja se emituje i to je to,,sta kukate toliko
brazzo19

#38 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH

Post by brazzo19 »

vidi se da ti je nick tek stigla ne kontam sta nisi skontala u saopstenju u recenici cjelikupan program nove tv za podrucije BiH .....
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#39 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH

Post by pici »

evo sad opet upališe u 21 h.... :mrgreen:
Halleluhwah
Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen

#40 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH

Post by Halleluhwah »

AKOP: ''Ne možete nam dohakati!'' :mrgreen:
Skyfox

#41 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH

Post by Skyfox »

pa naveli su koje ce programe zatamnit.

kod nas sve senzacionalisticki...
tek_stigla

#42 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH

Post by tek_stigla »

brazzo19 wrote:vidi se da ti je nick tek stigla ne kontam sta nisi skontala u saopstenju u recenici cjelikupan program nove tv za podrucije BiH .....
Ja sam sve skontala i upravo gledam NovaTV!
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#43 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH

Post by ladyblue18 »

Joj pravite od muhe medvjeda kao po obicaju.
Kod mene na elobu dig. vec od proslog ponedjeljka nema nove od 20 do 21 h i skontala sam da ima veze sa tom serijom.
Samo tada ce biti zatamnjena.
Odahnite sad. :mrgreen:
Samo, jel ova zabrana samo za nas ili i za susjednje zemlje? :roll:
pici

#44 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH

Post by pici »

kakavdanakneiskustvu wrote:
pici wrote:evo sad opet upališe u 21 h.... :mrgreen:

bogami nisu

bogami jesu evo gledam "SAMO PRIJATELJI "........baš upratio crn ekran prije 21 h i tHočno u 21h upališe.......de mjenjaj TV il Kablovskog operatera :mrgreen:
ladyblue18

#45 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH

Post by ladyblue18 »

I btw, za ovo ne mozete kriviti kablovske operatere, vec je to iskljucivo odluka i pravo nove.
A opet velika steta, zatamne sapunicu. :zjev:
Halleluhwah
Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen

#46 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH

Post by Halleluhwah »

ladyblue18 wrote:Joj pravite od muhe medvjeda kao po obicaju.
Kod mene na elobu dig. vec od proslog ponedjeljka nema nove od 20 do 21 h i skontala sam da ima veze sa tom serijom.
Samo tada ce biti zatamnjena.
Odahnite sad. :mrgreen:
Samo, jel ova zabrana samo za nas ili i za susjednje zemlje? :roll:
Opet ti o muhama. :mrgreen:
Bogme, ovdje se govori o cjelokupnom zatamnjivanju programa Nove TV, a za to su vjerovatno zaduženi kablovski operateri, koji će biti tuženi ako to ne učine. Dakle, HS se za sada oglušio o ovu odluku.
homar

#47 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH

Post by homar »

Ljudi, pa kako ćemo sada živjeti bez Nove TV? :-)
ladyblue18

#48 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH

Post by ladyblue18 »

Halleluhwah wrote: Opet ti o muhama. :mrgreen:
Bogme, ovdje se govori o cjelokupnom zatamnjivanju programa Nove TV, a za to su vjerovatno zaduženi kablovski operateri, koji će biti tuženi ako to ne učine. Dakle, HS se za sada oglušio o ovu odluku.
Kad sam ih spominjala prije? :o :mrgreen:
Ma i ja sam skontala da se o tome radi, ali vidim da niko nije ukinuo pa kontam da se radi ipak samo o zatamnjivanju serije.
Inace, bilo bi steta da je zabrane, imaju dobre serije i filmove, i iako su u zadnje vrijeme postali veliko leglo debila na jednom mjestu, i dalje su ja mislim medju najkvalitetnijim televizijama sa podrucja Ex Yu.
Ali ako je stvarno ugase, treba traziti razloge, i treba vidjeti jel samo nama ukidaju.
Nek nam bar daju objasnjenje ako bude tako.
pici

#49 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH

Post by pici »

eve zbog hovog Cranja diže se galama......a danas bila repriza jučerašnje u 14h :-)
Najbolje godine
RADNJA

Modernu gradsku curu Lorenu na selo će dovesti igra vrlo neobičnih i sudbonosnih okolnosti. Na početku puta koji će kroz nekoliko tjedana njen život učiniti neprepoznatljivim prodaja je obiteljskog imanja koje je oporučno naslijedila od pokojne majke. Staru je kuću kanila prodati i time zauvijek zaboraviti svoje seosko porijeklo. No sudbina je Loreni pripremila prilično uvjerljiv poziv na buđenje. Zahvaljujući njenoj sklonosti nesporazumima i sitnim nespretnostima ove simpatične djevojke njen će se boravak u malenom selu nenadano produljiti. Jedan koban dan bit će dovoljan da se Lorena zamjeri osobi kojoj se nikako nije smjela zamjeriti i da prouzrokuje pravi požar koji joj čak neće biti ni zadnji. Posljednji u nizu njenu će sudbinu i sudbinu njezine obitelji zapečatiti do daljnjega. Stari obiteljski posjed postat će njen novi dom, a maleno selo i njegovi stanovnici njezin čitav svijet.

Lorena će svoje novo mjesto i njegove stanovnike upoznavati zajedno s gledateljima serije kojima će zasigurno, jednako kao i njoj, ovo mjestašce brzo ući pod kožu. Gledatelji će tako dobiti priliku svjedočiti životne uspone i padove ljudi koji neodoljivo podsjećaju na naše vlastite susjede, rođake, roditelje, mještane ili prijatelje, pa čak i na nas same.

Svatko od nas poznaje bar jednu 'Ružu Hajduk', sposobnu, autoritativnu ženu koja pokreće sva društvena zbivanja u mjestu, koju se za sve pita i koja o svemu odlučuje. Svaka obitelj ima svog senilnog i pomalo zlobnog djeda. Svakoga od nas određuju očekivanja naših roditelja. Svaka je gradska djevojka bar jednom bacila oko na zagonetnog seoskog mladića koji mnogo kaže čak i kada malo govori. Svaki je gradski poslovnjak ponekad pomislio kako bi lijepo bilo živjeti jednostavnim seoskim životom, a mnoge će se mlade žene prepoznati u liku učiteljice Jane koja godinama ljubav traži na krivim mjestima čekajući svoju 'srodnu dušu' koja nikako da navrati. Osobine stanovnika tako stvaraju slojevite likove, likovi zanimljive i uvijek nove situacije, a situacije iz dana u dan stvaraju živote koji se dotiču i vječito mijenjaju, kako sebe tako i mjesto u kojemu žive.
pici

#50 Re: NOVA TV zabranila emitiranje svog programa u BiH

Post by pici »

ja gledam samo zbog filmova ostalo ne pratim isto gofno sam drugo pakovanje.....
Post Reply