Recept za zdravu kosu

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Bosanac sa dna kace

#26 Re: Recept za zdravu kosu

Post by Bosanac sa dna kace »

Aura Perez wrote:
RosaSpinosa wrote:Zanimljiv recept.
Vidim da se ovdje radi o mješavini namjenjenoj suhoj, oštećenoj kosi, međutim, zanima me što bi se moglo koristiti za masnu kosu.
Strašno me nervira to što mi se kosa jako brzo masti :x
Prije je bila oštećena, ali kombinacija Nivea šampona i regeneratora uz sedmično korištenje Dove maske za kosu i rezultati su fantatični. Međutim, problem je i dalje što mi se masti i moram je prati svaki 2 dan.
Probala sam mnoge preparate namjenjene masnoj kosi ali ništa.
Predpostavljam da se radi o pojačanom lučenju lojnica tjemena, no postoji li način da se to izbalansira???
uzmes kvasac, rastvoris u solji tople vode i ostavis na toplom mjestu satak, drzis na kosi satak i regularno peres kosu samponom i stavis sta inace stavljas. kupi masnocu s tjemena, pa kosa se malo "digne" i izgleda bujnije, a bude i sjajna.

ja imam masno tjeme a suhe vrhove koji se dvije sedmice nakon sisanja sasuse jer je feniram, tako da pocesto stavim kvasac do pola, a majonezu od pola, fantasticno hrani kosu :D
a stavljas li kecapa na kosu?????
ružmarin-a

#27 Re: Recept za zdravu kosu

Post by ružmarin-a »

Aura Perez wrote:
uzmes kvasac, rastvoris u solji tople vode i ostavis na toplom mjestu satak, drzis na kosi satak i regularno peres kosu samponom i stavis sta inace stavljas. kupi masnocu s tjemena, pa kosa se malo "digne" i izgleda bujnije, a bude i sjajna.

ja imam masno tjeme a suhe vrhove koji se dvije sedmice nakon sisanja sasuse jer je feniram, tako da pocesto stavim kvasac do pola, a majonezu od pola, fantasticno hrani kosu :D

:thumbup: :thumbup: :lol:

Rijetko kad mi čitanje postova prouzrokuje -onaj tresostomačni smijeh uz proizvođenje zvuka

ali ovo je ubjedljivo

the best post of sa-x forum ever

:lol: :lol:

thx :kiss: :sax:

:::::::::::

i pošto si farmaceut (ne znam sad je li ispitujete i pročavate to) : zar nije PH vrijednost kože beba i odraslog čovjeka različita
te su baby šamponi neprimjenjivi za odrasle ?

zar nije reklamni trik J&J sa izjavom bebe: Gospodine Jonson, mamaje opet koristila moj šampon
da ga i dame/mame koriste
molimko zna ovome da pojasni
Hvala unaprijed :thumbup:
suspect_zero

#28 Re: Recept za zdravu kosu

Post by suspect_zero »

Smiksala sve sastojke i prezadovoljna sam :thumbup: ...........kosa je vratila mekoću već nakon drugog pranja :) a sjaj negdje oko 5-6 puta....hvala još jednom na receptu i uputama :)
baby24

#29 Re: Recept za zdravu kosu

Post by baby24 »

.
sposa0408

#30 Re: Recept za zdravu kosu

Post by sposa0408 »

Vec sam se navikla na ovaj sampon, odn mix... jedino sam pravila pauzu kad sam radila brazilsko feniranje radi ravnjanja kose, pa koristila sampon i masku iz linije Cocco . Rezultati su fantasticni. Imam osjecaj kad bi upotrijebila bilo koji drugi sampon da bi se kosa pobunila istog momenta. :D
swirl

#31 Re: Recept za zdravu kosu

Post by swirl »

.
MIA_1

#32 Re: Recept za zdravu kosu

Post by MIA_1 »

Vidim da se ovdje radi o mješavini namjenjenoj suhoj, oštećenoj kosi, međutim, zanima me što bi se moglo koristiti za masnu kosu.
Prije je bila oštećena, ali kombinacija Nivea šampona i regeneratora uz sedmično korištenje Dove maske za kosu i rezultati su fantatični. Međutim, problem je i dalje što mi se masti i moram je prati svaki 2 dan.
Predpostavljam da se radi o pojačanom lučenju lojnica tjemena, no postoji li način da se to izbalansira???
Ma isti problem ima i moja rodica sa masnom kosom al njoj se pojavljuje i dosta peruti ,to joj bas problematicno svasta je probala cak je i neke ampule za kosu koristila al kosa osta ista i dalje nema nikakvih poboljsanja ako zna neko nesto neka slobodno napise mozda joj pomogne :? hvala unapred
jexy

#33 Re: Recept za zdravu kosu

Post by jexy »

MIA_1 wrote:
Ma isti problem ima i moja rodica sa masnom kosom al njoj se pojavljuje i dosta peruti ,to joj bas problematicno svasta je probala cak je i neke ampule za kosu koristila al kosa osta ista i dalje nema nikakvih poboljsanja ako zna neko nesto neka slobodno napise mozda joj pomogne :? hvala unapred
Moja sestra je imala sličan problem, baš dosta prhuti i kosa joj se poprilično brzo mastila. Ima već više od pola godine kako koristi sljedeće: afroditin šampon od koprive, obični zeleni od 1l, čini mi se 3-4KM da košta, plus vichy dercos protiv prhhuti (oko 30KM košta). Pere kosu na sljedeći način: prvo dobro opere afroditinim, ispere, pa onda dercos nanese samo na tjeme, ostavi 2-3min, i ispere. Dovoljno je staviti samo par kapi dercosa, tako da je ona za pola godine potrošila tek oko pola šampona. Poslje možeš i neki regenerator staviti, po želji. Njoj je pomoglo, pa eto isplati se probati.
dusa_raskopuša

#34 Re: Recept za zdravu kosu

Post by dusa_raskopuša »

Ja imam frckavu kosu, kojoj ne mogu da stanem u kraj. Kad je operem, izgleda k'o da sam se igrala s uticnicom. Sta da raaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaadim?? Osevapicete se ako mi kazete :mrgreen:
Mariella

#35 Re: Recept za zdravu kosu

Post by Mariella »

Hajd opet da kazem iako mi niko ne vjeruje. Meni je uvijek najbolja bila piva (iako nakon ihihi farbanja, pramenova i sl. vise ni to ne pomaze kao prije). Kad operes kosu, samo je saperes sa pivom i kosu ono "izgnjecis", i dok susis fenom i dalje rukama "gnjecis". Nece se osjetiti, nece smrditi, nece biti ljepljiva, imat ces fine lokne :)

Probat cu naci neku sliku gdje se vidi razlika sa i bez tog "tretmana" :D
Mariella

#36 Re: Recept za zdravu kosu

Post by Mariella »

Evo slika. Prva je samo kad je operem i osusim.

Image

A ove dvije su sa pivom

Image

Image

:D
sophieEl

#37 Re: Recept za zdravu kosu

Post by sophieEl »

:shock:

Moram i ja to probati :D
Mariella

#38 Re: Recept za zdravu kosu

Post by Mariella »

Nemoj probavat ako ti je kosa prirodno ravna, ne znam koliko ce ti pomoci u tom slucaju :D
sophieEl

#39 Re: Recept za zdravu kosu

Post by sophieEl »

Slična je tvojoj :D
Mariella

#40 Re: Recept za zdravu kosu

Post by Mariella »

E onda sretno i javi nam rezultate :D
jazmin

#41 Re: Recept za zdravu kosu

Post by jazmin »

evo i ja sam spravila ovo :-D , pomjesala sam sve sem ove tinkture od koprive trazila sam nekoliko dana ali nisam nasla pa kada nadjem dodjat cu i to.Sve sam smjesala u Afroditin šampon za prekomjerno ispadanje vlasi Kopriva i pantenol, nadam se da je to to .Odo sada prati hvala na receptu :D
P.S.JAvim rezultate :-D
swirl

#42 Re: Recept za zdravu kosu

Post by swirl »

Mariella wrote:Hajd opet da kazem iako mi niko ne vjeruje. Meni je uvijek najbolja bila piva (iako nakon ihihi farbanja, pramenova i sl. vise ni to ne pomaze kao prije). Kad operes kosu, samo je saperes sa pivom i kosu ono "izgnjecis", i dok susis fenom i dalje rukama "gnjecis". Nece se osjetiti, nece smrditi, nece biti ljepljiva, imat ces fine lokne :)

Probat cu naci neku sliku gdje se vidi razlika sa i bez tog "tretmana" :D
Stavljas li ista drugo osim piva? Pjena, ulje, nesto?
Mariella

#43 Re: Recept za zdravu kosu

Post by Mariella »

Kad stavljam pivu onda je to to, nista vise poslije toga :)
swirl

#44 Re: Recept za zdravu kosu

Post by swirl »

Mariella wrote:Kad stavljam pivu onda je to to, nista vise poslije toga :)
E moram to probati, i meni je kosa loknava.
nova_korisnica

#45 Re: Recept za zdravu kosu

Post by nova_korisnica »

napravih ovaj famozni sampon...izasao me vise od 25 km i to za nekih 700 ml sampona...panthenol je bilo mpakovanje od 100 ml, ad kapi 20 i ona tinktura mislim 30....tako da sam prilagodila sve nekim cca 700 ml sampona...sampon je poprilicno rijedak...ne znam je li kod vas takav?
sposa0408

#46 Re: Recept za zdravu kosu

Post by sposa0408 »

nova_korisnica wrote:napravih ovaj famozni sampon...izasao me vise od 25 km i to za nekih 700 ml sampona...panthenol je bilo mpakovanje od 100 ml, ad kapi 20 i ona tinktura mislim 30....tako da sam prilagodila sve nekim cca 700 ml sampona...sampon je poprilicno rijedak...ne znam je li kod vas takav?
jeste, rijedak i vodenast ispadne. Nema veze sto je takav, samo nastavi s upotrebom i vidjet ces rezultate.. :)
Mene nije tako skupo izaslo, koristila sam obicni sampon, sve ostale sastojke kupila u apoteci :)
nova_korisnica

#47 Re: Recept za zdravu kosu

Post by nova_korisnica »

sposa0408 wrote:
nova_korisnica wrote:napravih ovaj famozni sampon...izasao me vise od 25 km i to za nekih 700 ml sampona...panthenol je bilo mpakovanje od 100 ml, ad kapi 20 i ona tinktura mislim 30....tako da sam prilagodila sve nekim cca 700 ml sampona...sampon je poprilicno rijedak...ne znam je li kod vas takav?
jeste, rijedak i vodenast ispadne. Nema veze sto je takav, samo nastavi s upotrebom i vidjet ces rezultate.. :)
Mene nije tako skupo izaslo, koristila sam obicni sampon, sve ostale sastojke kupila u apoteci :)
koristim koristim :) pa i ja sam kupila obicni sampon (afrodita) ovo ostalo iz apoteke je samo bilo preko 20 i kusur maraka...ma hajde koja marka gore dole svejedno..nego eto pitam za konzistenciju...ali ako kazes da je to ok, onda ok :)
dusa_raskopuša

#48 Re: Recept za zdravu kosu

Post by dusa_raskopuša »

A to je za frckavu kosu il'? Ne da mi se citati gore sve ono, ali ako mi kazete da je za frckavu, mozda i procitam. :mrgreen: Hvala unaprijed.
nova_korisnica

#49 Re: Recept za zdravu kosu

Post by nova_korisnica »

dusa_raskopuša wrote:A to je za frckavu kosu il'? Ne da mi se citati gore sve ono, ali ako mi kazete da je za frckavu, mozda i procitam. :mrgreen: Hvala unaprijed.
za zdravu kosu...kako kaze naslov teme :) ima negdje neko objasnjava da je prao pivom ili sapirao pivom kosu (frckavu) i da je super ispalo :)
valjda ovaj sampon fercera na svim tipovima kose...
Dr.Mr.Fr.

#50 Re: Recept za zdravu kosu

Post by Dr.Mr.Fr. »

Mariella wrote:Kad stavljam pivu onda je to to, nista vise poslije toga :)

:shock: cuj to, moram probati definitivno, znaci samo se zalijem pivom poslje pranja kose, bez ispiranja :shock:
Post Reply