a stavljas li kecapa na kosu?????Aura Perez wrote:uzmes kvasac, rastvoris u solji tople vode i ostavis na toplom mjestu satak, drzis na kosi satak i regularno peres kosu samponom i stavis sta inace stavljas. kupi masnocu s tjemena, pa kosa se malo "digne" i izgleda bujnije, a bude i sjajna.RosaSpinosa wrote:Zanimljiv recept.
Vidim da se ovdje radi o mješavini namjenjenoj suhoj, oštećenoj kosi, međutim, zanima me što bi se moglo koristiti za masnu kosu.
Strašno me nervira to što mi se kosa jako brzo masti![]()
Prije je bila oštećena, ali kombinacija Nivea šampona i regeneratora uz sedmično korištenje Dove maske za kosu i rezultati su fantatični. Međutim, problem je i dalje što mi se masti i moram je prati svaki 2 dan.
Probala sam mnoge preparate namjenjene masnoj kosi ali ništa.
Predpostavljam da se radi o pojačanom lučenju lojnica tjemena, no postoji li način da se to izbalansira???
ja imam masno tjeme a suhe vrhove koji se dvije sedmice nakon sisanja sasuse jer je feniram, tako da pocesto stavim kvasac do pola, a majonezu od pola, fantasticno hrani kosu
Recept za zdravu kosu
Moderator: anex
- Bosanac sa dna kace
#26 Re: Recept za zdravu kosu
- ružmarin-a
#27 Re: Recept za zdravu kosu
uzmes kvasac, rastvoris u solji tople vode i ostavis na toplom mjestu satak, drzis na kosi satak i regularno peres kosu samponom i stavis sta inace stavljas. kupi masnocu s tjemena, pa kosa se malo "digne" i izgleda bujnije, a bude i sjajna.Aura Perez wrote:
ja imam masno tjeme a suhe vrhove koji se dvije sedmice nakon sisanja sasuse jer je feniram, tako da pocesto stavim kvasac do pola, a majonezu od pola, fantasticno hrani kosu
Rijetko kad mi čitanje postova prouzrokuje -onaj tresostomačni smijeh uz proizvođenje zvuka
ali ovo je ubjedljivo
the best post of sa-x forum ever
thx
:::::::::::
i pošto si farmaceut (ne znam sad je li ispitujete i pročavate to) : zar nije PH vrijednost kože beba i odraslog čovjeka različita
te su baby šamponi neprimjenjivi za odrasle ?
zar nije reklamni trik J&J sa izjavom bebe: Gospodine Jonson, mamaje opet koristila moj šampon
da ga i dame/mame koriste
molimko zna ovome da pojasni
Hvala unaprijed
-
suspect_zero
#28 Re: Recept za zdravu kosu
Smiksala sve sastojke i prezadovoljna sam
...........kosa je vratila mekoću već nakon drugog pranja
a sjaj negdje oko 5-6 puta....hvala još jednom na receptu i uputama 
- sposa0408
#30 Re: Recept za zdravu kosu
Vec sam se navikla na ovaj sampon, odn mix... jedino sam pravila pauzu kad sam radila brazilsko feniranje radi ravnjanja kose, pa koristila sampon i masku iz linije Cocco . Rezultati su fantasticni. Imam osjecaj kad bi upotrijebila bilo koji drugi sampon da bi se kosa pobunila istog momenta. 
- MIA_1
#32 Re: Recept za zdravu kosu
Ma isti problem ima i moja rodica sa masnom kosom al njoj se pojavljuje i dosta peruti ,to joj bas problematicno svasta je probala cak je i neke ampule za kosu koristila al kosa osta ista i dalje nema nikakvih poboljsanja ako zna neko nesto neka slobodno napise mozda joj pomogneRosaSpinosa wrote:Zanimljiv recept.
Vidim da se ovdje radi o mješavini namjenjenoj suhoj, oštećenoj kosi, međutim, zanima me što bi se moglo koristiti za masnu kosu.
Prije je bila oštećena, ali kombinacija Nivea šampona i regeneratora uz sedmično korištenje Dove maske za kosu i rezultati su fantatični. Međutim, problem je i dalje što mi se masti i moram je prati svaki 2 dan.
Predpostavljam da se radi o pojačanom lučenju lojnica tjemena, no postoji li način da se to izbalansira???
-
jexy
#33 Re: Recept za zdravu kosu
Moja sestra je imala sličan problem, baš dosta prhuti i kosa joj se poprilično brzo mastila. Ima već više od pola godine kako koristi sljedeće: afroditin šampon od koprive, obični zeleni od 1l, čini mi se 3-4KM da košta, plus vichy dercos protiv prhhuti (oko 30KM košta). Pere kosu na sljedeći način: prvo dobro opere afroditinim, ispere, pa onda dercos nanese samo na tjeme, ostavi 2-3min, i ispere. Dovoljno je staviti samo par kapi dercosa, tako da je ona za pola godine potrošila tek oko pola šampona. Poslje možeš i neki regenerator staviti, po želji. Njoj je pomoglo, pa eto isplati se probati.MIA_1 wrote:Ma isti problem ima i moja rodica sa masnom kosom al njoj se pojavljuje i dosta peruti ,to joj bas problematicno svasta je probala cak je i neke ampule za kosu koristila al kosa osta ista i dalje nema nikakvih poboljsanja ako zna neko nesto neka slobodno napise mozda joj pomogneRosaSpinosa wrote:Zanimljiv recept.
Predpostavljam da se radi o pojačanom lučenju lojnica tjemena, no postoji li način da se to izbalansira???hvala unapred
- dusa_raskopuša
#34 Re: Recept za zdravu kosu
Ja imam frckavu kosu, kojoj ne mogu da stanem u kraj. Kad je operem, izgleda k'o da sam se igrala s uticnicom. Sta da raaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaadim?? Osevapicete se ako mi kazete 
-
Mariella
#35 Re: Recept za zdravu kosu
Hajd opet da kazem iako mi niko ne vjeruje. Meni je uvijek najbolja bila piva (iako nakon ihihi farbanja, pramenova i sl. vise ni to ne pomaze kao prije). Kad operes kosu, samo je saperes sa pivom i kosu ono "izgnjecis", i dok susis fenom i dalje rukama "gnjecis". Nece se osjetiti, nece smrditi, nece biti ljepljiva, imat ces fine lokne
Probat cu naci neku sliku gdje se vidi razlika sa i bez tog "tretmana"
-
Mariella
#36 Re: Recept za zdravu kosu
Evo slika. Prva je samo kad je operem i osusim.

A ove dvije su sa pivom

A ove dvije su sa pivom

-
sophieEl
#37 Re: Recept za zdravu kosu
Moram i ja to probati
-
Mariella
#38 Re: Recept za zdravu kosu
Nemoj probavat ako ti je kosa prirodno ravna, ne znam koliko ce ti pomoci u tom slucaju 
-
Mariella
#40 Re: Recept za zdravu kosu
E onda sretno i javi nam rezultate 
- jazmin
#41 Re: Recept za zdravu kosu
evo i ja sam spravila ovo
, pomjesala sam sve sem ove tinkture od koprive trazila sam nekoliko dana ali nisam nasla pa kada nadjem dodjat cu i to.Sve sam smjesala u Afroditin šampon za prekomjerno ispadanje vlasi Kopriva i pantenol, nadam se da je to to .Odo sada prati hvala na receptu
P.S.JAvim rezultate
P.S.JAvim rezultate
- swirl
#42 Re: Recept za zdravu kosu
Stavljas li ista drugo osim piva? Pjena, ulje, nesto?Mariella wrote:Hajd opet da kazem iako mi niko ne vjeruje. Meni je uvijek najbolja bila piva (iako nakon ihihi farbanja, pramenova i sl. vise ni to ne pomaze kao prije). Kad operes kosu, samo je saperes sa pivom i kosu ono "izgnjecis", i dok susis fenom i dalje rukama "gnjecis". Nece se osjetiti, nece smrditi, nece biti ljepljiva, imat ces fine lokne![]()
-
Mariella
#43 Re: Recept za zdravu kosu
Kad stavljam pivu onda je to to, nista vise poslije toga 
- swirl
#44 Re: Recept za zdravu kosu
E moram to probati, i meni je kosa loknava.Mariella wrote:Kad stavljam pivu onda je to to, nista vise poslije toga
-
nova_korisnica
#45 Re: Recept za zdravu kosu
napravih ovaj famozni sampon...izasao me vise od 25 km i to za nekih 700 ml sampona...panthenol je bilo mpakovanje od 100 ml, ad kapi 20 i ona tinktura mislim 30....tako da sam prilagodila sve nekim cca 700 ml sampona...sampon je poprilicno rijedak...ne znam je li kod vas takav?
- sposa0408
#46 Re: Recept za zdravu kosu
jeste, rijedak i vodenast ispadne. Nema veze sto je takav, samo nastavi s upotrebom i vidjet ces rezultate..nova_korisnica wrote:napravih ovaj famozni sampon...izasao me vise od 25 km i to za nekih 700 ml sampona...panthenol je bilo mpakovanje od 100 ml, ad kapi 20 i ona tinktura mislim 30....tako da sam prilagodila sve nekim cca 700 ml sampona...sampon je poprilicno rijedak...ne znam je li kod vas takav?
Mene nije tako skupo izaslo, koristila sam obicni sampon, sve ostale sastojke kupila u apoteci
-
nova_korisnica
#47 Re: Recept za zdravu kosu
koristim koristimsposa0408 wrote:jeste, rijedak i vodenast ispadne. Nema veze sto je takav, samo nastavi s upotrebom i vidjet ces rezultate..nova_korisnica wrote:napravih ovaj famozni sampon...izasao me vise od 25 km i to za nekih 700 ml sampona...panthenol je bilo mpakovanje od 100 ml, ad kapi 20 i ona tinktura mislim 30....tako da sam prilagodila sve nekim cca 700 ml sampona...sampon je poprilicno rijedak...ne znam je li kod vas takav?
Mene nije tako skupo izaslo, koristila sam obicni sampon, sve ostale sastojke kupila u apoteci
- dusa_raskopuša
#48 Re: Recept za zdravu kosu
A to je za frckavu kosu il'? Ne da mi se citati gore sve ono, ali ako mi kazete da je za frckavu, mozda i procitam.
Hvala unaprijed.
-
nova_korisnica
#49 Re: Recept za zdravu kosu
za zdravu kosu...kako kaze naslov temedusa_raskopuša wrote:A to je za frckavu kosu il'? Ne da mi se citati gore sve ono, ali ako mi kazete da je za frckavu, mozda i procitam.Hvala unaprijed.
valjda ovaj sampon fercera na svim tipovima kose...
- Dr.Mr.Fr.
#50 Re: Recept za zdravu kosu
Mariella wrote:Kad stavljam pivu onda je to to, nista vise poslije toga