U Brodu ubijeno vise od stotinu pasa

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

waterfall

#26 Re: U Brodu ubijeno vise od stotinu pasa

Post by waterfall »

Lovci su dobili 40 eura po repu jadne zivotinje, informacija dobivena od strane djevojke ciji je pas ubijen.

Ovo su ubice koje se promovisu na raznim stranicama ovdje prenosi BiH-X.info

http://bih-x.info/2009/07/05/foto-lovac ... je-vucjak/
*miara*

#27 Re: U Brodu ubijeno vise od stotinu pasa

Post by *miara* »

waterfall wrote:Lovci su dobili 40 eura po repu jadne zivotinje, informacija dobivena od strane djevojke ciji je pas ubijen.

Ovo su ubice koje se promovisu na raznim stranicama ovdje prenosi BiH-X.info

http://bih-x.info/2009/07/05/foto-lovac ... je-vucjak/
molim?????????? 40 eura???????? ne mogu da vjerujem!!!! boze sacuvaj!!! jeftinije platiti 40 eura po ubijenom psu nego kastrirati???????

kad su ovo zadnji put radili? oni sigurno svake godine sprovode ovakve akcije, mozda ne u ovakvom broju, nego malo po malo. i sta su dobili????!!!!!!! nista!!!! kad ce vise shvatiti da se tako ne kontrolise broj lutalica???kada??? jedino kastracija sprjecava, ali haj ti dokazi to jednom lovcu koji je bog zna koliko zivotinja tako ubio. boli njega briga i za pse i lutalice. samo bajramluk sad svoj broji!
waterfall

#28 Re: U Brodu ubijeno vise od stotinu pasa

Post by waterfall »

Greska, ispravili su me, radi se o KM-ovima, svejedno ni to nije malen iznos.

Upravo to, sto ce oni radije dati lovu da ubiju psa nego da ga se spasi. Odavno mi je vec jasno oni dobivaju adrenalinski kick od toga sto ubijaju, rat je stao pa se sad se nema na kome izivljavati. To su patoloske ubice i bolesnici.

Ali sve to ne bi mogli raditi da lovacko drustvo ne dobija finansijsku potporu od EU, oni finansiraju projekat Posavina raj za lov i ribolov a kroz njega lovci dobivaju pare. Najvise od svega sto bi njih zabolilo je udariti ih po dzepu jer kod njih nema nesto sto se zove suosjecanje niti etika.
*miara*

#29 Re: U Brodu ubijeno vise od stotinu pasa

Post by *miara* »

waterfall wrote:Greska, ispravili su me, radi se o KM-ovima, svejedno ni to nije malen iznos.

Upravo to, sto ce oni radije dati lovu da ubiju psa nego da ga se spasi. Odavno mi je vec jasno oni dobivaju adrenalinski kick od toga sto ubijaju, rat je stao pa se sad se nema na kome izivljavati. To su patoloske ubice i bolesnici.

Ali sve to ne bi mogli raditi da lovacko drustvo ne dobija finansijsku potporu od EU, oni finansiraju projekat Posavina raj za lov i ribolov a kroz njega lovci dobivaju pare. Najvise od svega sto bi njih zabolilo je udariti ih po dzepu jer kod njih nema nesto sto se zove suosjecanje niti etika.
a ovi se lovci vode ko dobrotvori jer kontrolisu broj jedinki u prirodi. ko da to priroda ne zna sama... imam jaranicu koja je clan jednog lovackog udruzenja. ona mi je i rekla kako oni npr ubiju 2 tetrijeba, kazu da su samo jednog a onog drugog onda prodaju i medjusobno podijele pare. sve je to jedna javna tajna. a ta jaranica neka vjernica, kaze da je reko muhammed a.s. da je plemenitno baviti se lovom. mislim da se muhammed u grobu prevrce sta se nece raditi pravdajuci se hadisima. svi ce platiti kaznu, kad tad. i oni sto upucaju zivotinju da iskrvari i oni sto polumrtvoj zivotinji rep kidaju.

ja koliko znam samo u vecim gradovima postoje sintori. u onim manjim to rjesavaju uglavnom lovci ili civili. molim vas, ako se nesto desi u vasem gradu, upalite kameru, snimajte, slikajte, stavite na internet. i kad se nadjete u blizini sinteraja ili veterinara, gledajte sta tacno rade tim zivotinjama ako ikako mozete!
Post Reply