Znam... znam da tu nema vishe sta da se kaze i da je sve tako kako je napisano... to me najvise i ubija, jer tesko se mogu pomirit sa cinjenicom da nismo jedno za drugo, da me je prevario lakse bi bilo ili bilo sta ucnio, ali nije. Tesko je u PM visheSalsaon2 wrote:zasto mislis da te zaista nije volio? zar ljubav ima jacinu ili mjerilo koliko neko nekoga voli? Ti i on, volite se na drugaciji nacin, to je to... nema nista drugo, Ti mozda vise osjecas prema njemu nego on prema tebi, ali nije to razlog da odmah kazes ne voli te ili pretvara se da te voli... A nadam se da se njegova ljubav vidjela u postupcima a ne na rijecimaMmeDeLafayette wrote:Evo mene opethvala svima na iskrenim savjetima, zaista puno vam hvala
Sto neko rece "traziti utjehu na forumu", ma svjesna sam ja da utjeha nije na forumu, nego eto, koliko god ja prijatelja, prijateljica, drugova, drugarica imala uvijek imam osjecaj da nekoga "davim" sa svojim problemima, a kad neko ima problem i meni se obrati, saslusam ga, dam neki savjet (ako ga imam), dok kad sam ja u problemima, druge u njih ne zelim uvlaciti... to je uvijek tako bilo, mozda to i nije OK prema samoj sebi ali eto - tako je.
Sto se tice ovog sada bivseg momka, ne znam, opet kazem, mozda ce nekima zvucati glupo ali stvarno ga volim i kao sto je vec neko napisao "pojavit ce se kad se najmanje budes nadala" pojavio se - i drukciji je od ostalih... barem od ostalih sa kojima sam ja bila. Sa njim sam pricala na teme sa kojima bi vjerovatno dosta muskih samo sleglo ramenima ili se jednostavno pocela ismijavati.
U periodu dok smo bili skupa pokazivao je toliko razumijevanja, pruzao nekakvu paznju, da li je bila lazna ne znam... bio je romantican - i ja sam tu opet gresku napravila sto sam pala (a rekla sam prije mnogo vremena sama sebi da necu posustati) ali eto - pala sam, priznala mu da ga volim, oci u oci - na sto je on odgovorio "volim i ja tebe" - ja sva happy misleci da je to istina, krenem 200km/h i pocnem mu sastavljati pjesme, stihove, pisala sam mu pisma... ne mailove ili kojekakve http izjave, nego pisma svojerucno, na mirisljavim papirima i suhim laticama ruze (bio maj kad smo se prvi put poljubili) - on je li u tim momentima uzivao? - ne znam, mozda jeste, a mozda i nije... na kraju je ispalo kao da se samo "pretvarao" i drzao me SVO vrijeme u nekom kavezu premazanom jakom, jakom zabludom - jer mi je te noci, kad mi je bio rodjendan rekao da je sve to lijepo, zbunio se (inache nije bio bas veliki govornik u tim situacijama) i da me voli kao prijatelja... e sad, jeste to posteno od njega - sto je priznao, ali nije posteno sto me pola godine ubjedjivao u suprotno...
pricao je o nekakvim mastarijama, da smo jedno drugom podrska... da je tu za mene... da nece otici (kao sto to vecina mojih bivsih uradibez da se ikada javi posle) i onda... u roku izgovaranja dvije recenice - sav taj mali svijet, ja i on, koji smo gradili, hajmo reci - skupa, srusi se kao kula od karata ... i jednostavno se okrene i ja ga posmatram kako iscezava u daljini, u svjetini... i onda nastupa period u kom ja sama sebe opet okrivljujem za postupke koje nisam uradila, rijeci koje nisam rekla ili napisala, stvari koje nisam ucinila, ali u svemu tome najgore je sjecanje - sjecanje kako je nekada bilo lijepo - makar to lijepo bilo i lazno... i onda se skupljaju knedle u grlu i najradije bi plakala - i evo tako vec traje mjesec dana, a ono sto me najvishe zabrinjava jeste chinjenica da kako vrijeme odmice, meni je sve gore, kako ga sanjam, jos mi je gore, a ponajgore mi je to sto on vjerovatno uziva sa nekim drugim sada - dok ja sama sebe svjesno, ili nesvjesno unistavam ... i znam da to nije fer prema samoj sebi - ali sta cu, iz ove koze u drugu ne mogu, a vrijeme isto vratiti ne mogu...
I da offtopic, sorry ako je tema vec bila otvorena, zaista jutros nisam mislila o tome da li postoji slicna, izvinite jos jednom... Sto e tice "zavlacenja" tih 6 mjeseci, tko zna... mozda covjek upoznao nekoga drugog, mozda mu zaista tvoji silni izljevi ljubavi smetaju jer niste ipak, na istom emotivnom nivou i osjeca se da ti ne moze uzvratiti mjerom koju ti zasluzujes, mozda je "djecacic" koji nema pojma sta zeli u zivotu, mozda je idiot
... Mislim, hladne glave promisli, provrti film, od ponasanja do najsitnijeg detalja, i vjeruj mi, dosta stvari se doci na svoje... Sto se tice sanjanja bivsih ljubavi, nista cudno, svima nam se desava, its state of mind
... A sada iz licnog iskustva, nema gore stvari nego kada se veza zavrsi na takav nacin... Emotivno smo se vezali za nekoga tko nam nije uzvratio istom mjerom i jednostavno se razvojimo.. Nema prevara, nema drugih zena/muskaraca, jednostavno cinjenica da nismo jedno za drugo, da ne ide zajedno i da ljubav koju osjecamo jedno prema drugom nije dovoljna... Sjedis kuci, vrtis film, postavljas milion pitanja i sl. Nema je na msnu, na fejsu, u gradu, ne vidis ne cujes, iako je vidis onaj ruzni osjecaj u stomaka, prereze te na pola... kao sto kazes, knedla u grlu... Nazaslost to je proces koji moras proci. Ali iako ga volis, on je taj koji ne zeli da bude "tvoj"... Po meni ti si ta, koja ga je trebal obrisati, iz svih mogucih kontakata, u gradu ako ga vidis, kulturno mahnuti glavom, sve ostalo izbjegavati po svaku cijenu... I nipokoju cijenu, u novu vezu dok se ne presaberes, ne u glavi, vec u srcu
... Eto dosta od mene
Sanjala sam bivseg decka - sta to sad znaci?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
MmeDeLafayette
#26 Re: Sanjala sam bivseg decka - sta to sad znaci?
- kmirsad
#27 Re: Sanjala sam bivseg decka - sta to sad znaci?
...olakšaj si...bubni ga bejzbol palicom...ciglom...nogom...nek i on pati... k'o prijatelja će te definitivno prestati voljeti... a k'o zna... možda mu se i dopadne...

- Loulou
#28 Re: Sanjala sam bivseg decka - sta to sad znaci?
@slavko, jako dobar post.
@Mme - Sebi često prigovaramo kako smo bili/e slabi/e, dozvolili/e nekome da nam se previse priblizi i tako lakše povrijedi, kako smo bili/e iskreni/e i time napravili "kobnu grešku" i sl. Ne kazem da svima u našim životima treba slijepo vjerovati, ali kako međuljudski odnosi mogu drukčije funkcionirati (naročito ako govorimo o partnerskom odnosu) nego iskreno? Najveća je greška što sebi za iskrenost prigovaramo, ali, s obzirom na povrijeđenost, nije ni čudno. Ne možemo u trenucima dok jako boli racionalno razmišljati.
U toj smo situaciji skloni vjerovati kako je sve što je dolazilo od strane partnera/ice bilo gluma. Jer smo povrijeđeni i ne možemo vjerovati da se nečiji osjećaji promijene. Da to više nije to.
I sad, dok boli, mozda nije moguće uvidjeti da je ono što je on uradio bilo korektno s njegove strane. Iskreno ti rekao šta i kako osjeća. I onda zamislimo kako bi bilo da ostajemo u lažnom odnosu ljubavi, da partner/ica zaista nije iskren/a prema nama, prevare, laži, manipulacije... I pitamo se šta bismo radije izabrali...
Boli i jedno i drugo. Ali si trebamo dozvoliti taj period tugovanja.
@Mme - Sebi često prigovaramo kako smo bili/e slabi/e, dozvolili/e nekome da nam se previse priblizi i tako lakše povrijedi, kako smo bili/e iskreni/e i time napravili "kobnu grešku" i sl. Ne kazem da svima u našim životima treba slijepo vjerovati, ali kako međuljudski odnosi mogu drukčije funkcionirati (naročito ako govorimo o partnerskom odnosu) nego iskreno? Najveća je greška što sebi za iskrenost prigovaramo, ali, s obzirom na povrijeđenost, nije ni čudno. Ne možemo u trenucima dok jako boli racionalno razmišljati.
U toj smo situaciji skloni vjerovati kako je sve što je dolazilo od strane partnera/ice bilo gluma. Jer smo povrijeđeni i ne možemo vjerovati da se nečiji osjećaji promijene. Da to više nije to.
I sad, dok boli, mozda nije moguće uvidjeti da je ono što je on uradio bilo korektno s njegove strane. Iskreno ti rekao šta i kako osjeća. I onda zamislimo kako bi bilo da ostajemo u lažnom odnosu ljubavi, da partner/ica zaista nije iskren/a prema nama, prevare, laži, manipulacije... I pitamo se šta bismo radije izabrali...
Boli i jedno i drugo. Ali si trebamo dozvoliti taj period tugovanja.
- burek_in_space
#29 Re: Sanjala sam bivseg decka - sta to sad znaci?
Bolice josh neko vrijeme, a koliko dugo to niko ne zna.
Postoji vishe opcija:
1) dok ga ne vidish sa drugom, pa ce ta bol zamijeniti bijes, ljutnja, srdzba a neki bi to nazvali i mrzhnjom. Znash kako kazhu, tanka je linija izmedju ljubavi i mrzhnje
2) duzhi vremenski period ga necesh vidjeti niti chuti ishta o njemu, pa ce u tebi tinjati nada da mozhe josh neshto biti izmedju vas dvoje.
3) ova opcija je i najmanje vjerovatna, a to je da ce ti se sam javiti i reci da je "preletio" sa odlukom.
Lichno, nisam pobornik "krpljenja" veza i vezica, pogotovo kada ne postoji neshto jache shto vezhe dvoje ljudi poput braka, djece i zajednichkih kredita.
I da, to shto si ga sanjala znachi samo da se tvoj mozak malo "igra" s tobom, ali nije to nishta nenormalno, procice.
Inache, slavkoimamodilera: OZHENI ME!
Postoji vishe opcija:
1) dok ga ne vidish sa drugom, pa ce ta bol zamijeniti bijes, ljutnja, srdzba a neki bi to nazvali i mrzhnjom. Znash kako kazhu, tanka je linija izmedju ljubavi i mrzhnje
2) duzhi vremenski period ga necesh vidjeti niti chuti ishta o njemu, pa ce u tebi tinjati nada da mozhe josh neshto biti izmedju vas dvoje.
3) ova opcija je i najmanje vjerovatna, a to je da ce ti se sam javiti i reci da je "preletio" sa odlukom.
Lichno, nisam pobornik "krpljenja" veza i vezica, pogotovo kada ne postoji neshto jache shto vezhe dvoje ljudi poput braka, djece i zajednichkih kredita.
I da, to shto si ga sanjala znachi samo da se tvoj mozak malo "igra" s tobom, ali nije to nishta nenormalno, procice.
Inache, slavkoimamodilera: OZHENI ME!
- kurty
#30 Re: Sanjala sam bivseg decka - sta to sad znaci?
033 400 500
Nazovi taj broj i javit ce ti se Kadira... ona ce najbolje da ti objasni sta treba da uradis....I dobro je slusaj sta ce ti sve reci...
Ako se slucajno Kadira ne javi, onda pokusaj sa manje popularnim metodama, kasike, grah...
Al Kadira je vrh
Nazovi taj broj i javit ce ti se Kadira... ona ce najbolje da ti objasni sta treba da uradis....I dobro je slusaj sta ce ti sve reci...
Ako se slucajno Kadira ne javi, onda pokusaj sa manje popularnim metodama, kasike, grah...
Al Kadira je vrh
- veljaca
#31 Re: Sanjala sam bivseg decka - sta to sad znaci?
Eh da je meni sanjati moje bivse djevojke ...... ( a ne samo mastati o njima ) .....
-
adnan06
#32 Re: Sanjala sam bivseg decka - sta to sad znaci?
a mogla si ga, vala, i tvitat.MmeDeLafayette wrote:Evo mene opethvala svima na iskrenim savjetima, zaista puno vam hvala
Sto neko rece "traziti utjehu na forumu", ma svjesna sam ja da utjeha nije na forumu, nego eto, koliko god ja prijatelja, prijateljica, drugova, drugarica imala uvijek imam osjecaj da nekoga "davim" sa svojim problemima, a kad neko ima problem i meni se obrati, saslusam ga, dam neki savjet (ako ga imam), dok kad sam ja u problemima, druge u njih ne zelim uvlaciti... to je uvijek tako bilo, mozda to i nije OK prema samoj sebi ali eto - tako je.
Sto se tice ovog sada bivseg momka, ne znam, opet kazem, mozda ce nekima zvucati glupo ali stvarno ga volim i kao sto je vec neko napisao "pojavit ce se kad se najmanje budes nadala" pojavio se - i drukciji je od ostalih... barem od ostalih sa kojima sam ja bila. Sa njim sam pricala na teme sa kojima bi vjerovatno dosta muskih samo sleglo ramenima ili se jednostavno pocela ismijavati.
U periodu dok smo bili skupa pokazivao je toliko razumijevanja, pruzao nekakvu paznju, da li je bila lazna ne znam... bio je romantican - i ja sam tu opet gresku napravila sto sam pala (a rekla sam prije mnogo vremena sama sebi da necu posustati) ali eto - pala sam, priznala mu da ga volim, oci u oci - na sto je on odgovorio "volim i ja tebe" - ja sva happy misleci da je to istina, krenem 200km/h i pocnem mu sastavljati pjesme, stihove, pisala sam mu pisma... ne mailove ili kojekakve http izjave, nego pisma svojerucno, na mirisljavim papirima i suhim laticama ruze (bio maj kad smo se prvi put poljubili) - on je li u tim momentima uzivao? - ne znam, mozda jeste, a mozda i nije... na kraju je ispalo kao da se samo "pretvarao" i drzao me SVO vrijeme u nekom kavezu premazanom jakom, jakom zabludom - jer mi je te noci, kad mi je bio rodjendan rekao da je sve to lijepo, zbunio se (inache nije bio bas veliki govornik u tim situacijama) i da me voli kao prijatelja... e sad, jeste to posteno od njega - sto je priznao, ali nije posteno sto me pola godine ubjedjivao u suprotno...
pricao je o nekakvim mastarijama, da smo jedno drugom podrska... da je tu za mene... da nece otici (kao sto to vecina mojih bivsih uradibez da se ikada javi posle) i onda... u roku izgovaranja dvije recenice - sav taj mali svijet, ja i on, koji smo gradili, hajmo reci - skupa, srusi se kao kula od karata ... i jednostavno se okrene i ja ga posmatram kako iscezava u daljini, u svjetini... i onda nastupa period u kom ja sama sebe opet okrivljujem za postupke koje nisam uradila, rijeci koje nisam rekla ili napisala, stvari koje nisam ucinila, ali u svemu tome najgore je sjecanje - sjecanje kako je nekada bilo lijepo - makar to lijepo bilo i lazno... i onda se skupljaju knedle u grlu i najradije bi plakala - i evo tako vec traje mjesec dana, a ono sto me najvishe zabrinjava jeste chinjenica da kako vrijeme odmice, meni je sve gore, kako ga sanjam, jos mi je gore, a ponajgore mi je to sto on vjerovatno uziva sa nekim drugim sada - dok ja sama sebe svjesno, ili nesvjesno unistavam ... i znam da to nije fer prema samoj sebi - ali sta cu, iz ove koze u drugu ne mogu, a vrijeme isto vratiti ne mogu...
I da offtopic, sorry ako je tema vec bila otvorena, zaista jutros nisam mislila o tome da li postoji slicna, izvinite jos jednom
SINOC SAM TE GUGLO - tuzna ljubavna (sajberfolk)
sinoc sam te guglo
trazio po fejsu
twitao ti majku
kliko po majspejsu
cito komentare
nepoznatih ljudi.
ko se s giikom petlja
pravo mu i budi!
milo gledam
hederi na blogu
entri u arhivu dane trpam
kad smo bili sretni sve
o nama svijetu
rekla si na netu!
slike si na fliker
okacila
ziher
ja vise ne mogu
citat to na blogu
(refren)
necu forum
ni jutjuba
jebo i taj
web dva nula
da bar jednom
preko dana
vidimo se
bez ekrana
a s ovim ti je kao i sa svim ostalim
sto rekao legenda woody u ovoj sceni:
nema je na engleskom.
sad malo boli, ali prodje.
odes, ba, loces, veselis se i vonzdra!
Last edited by adnan06 on 18/09/2009 14:30, edited 1 time in total.
-
jedna mala
#33 Re: Sanjala sam bivseg decka - sta to sad znaci?
Tesko je i bice ti tesko jos neko vrijeme,ali postoji jedna dobra stvar koju treba da cijenis iznad svega-bio je posten i krajnje iskren prema tebi , nije patljao,lagao,rekao ti je jednostavno ono sto je osjecao i to je uradio na nacin za koji malo ko u danasnje vrijeme ima mu.a.To sto ti mislis da bi ti bilo lakse da te prevario,i da bi ti lakse prebrodila raskid da je to napravio,mislim da se varas i mislim da bi ti bilo mnogo teze izaci iz svega toga ,nego sto je to sada......a snovi,snovi su cudo....i ko zna sta ce se ostvarit,a sta nece iz svih snova koje sanjamo,za neke ce mo pozeliti da se nikada ne ostvare, a za ove druge da se ostvare cim otvorimo oci
Sretno i pokusaj da izvuces iz svega dobru stranu, i nek ti ne bude zao ni zbog cega sto si rekla i uradila,jer si se tako osjecala
Sretno i pokusaj da izvuces iz svega dobru stranu, i nek ti ne bude zao ni zbog cega sto si rekla i uradila,jer si se tako osjecala
-
Static-X
#34 Re: Sanjala sam bivseg decka - sta to sad znaci?
Svi smo bili u slicnim situacijama (mi malo odrasli hehe)
Sad vidim mnogi kazu ohladi od njega preboljeces sto i nije losa ideja samo sto vidim tebi je stvarno tesko
Moj savjet mozda se nece mnogima svidjeti jeste da ipak pokasas jos jednom i vidis nacemu si.
Jer stvarno izgleda da si ti vidjela nesto sjajno u njemu i zeljela si vise od te veze zato ti kazem pokusaj stupiti u kontak s njim al ne gledaj da to nebude kako sto su neki rekli ocajnicki. Skupi snage nadji nacin da popricas sa njim i budi iskrena.
Sta god da se desi posliej toga dali da ti se vrati ili ne nakon toga mislim da ce ti biti puno lakse. Vjeruj po prici ja nebi mnogo racuno na njega al ipak vrijedi pokusati, nego kajati se citav zivot sto nisi nesto uradila. Nije neki veliki deal, popricaj pa vidi. Ako ti se nevrati opet mislim da ces nakon toga mnogo lakse ga zaboraviti jer ces znati tacno da od toga nema vise nista i svati ces da moras ici naprijed jer ovako sve mislis pa mozda njemu pametna dodje pa se vrati. Od cekanja nema nista, hos secer da fasujes beze hehehe
Sad vidim mnogi kazu ohladi od njega preboljeces sto i nije losa ideja samo sto vidim tebi je stvarno tesko
Moj savjet mozda se nece mnogima svidjeti jeste da ipak pokasas jos jednom i vidis nacemu si.
Jer stvarno izgleda da si ti vidjela nesto sjajno u njemu i zeljela si vise od te veze zato ti kazem pokusaj stupiti u kontak s njim al ne gledaj da to nebude kako sto su neki rekli ocajnicki. Skupi snage nadji nacin da popricas sa njim i budi iskrena.
Sta god da se desi posliej toga dali da ti se vrati ili ne nakon toga mislim da ce ti biti puno lakse. Vjeruj po prici ja nebi mnogo racuno na njega al ipak vrijedi pokusati, nego kajati se citav zivot sto nisi nesto uradila. Nije neki veliki deal, popricaj pa vidi. Ako ti se nevrati opet mislim da ces nakon toga mnogo lakse ga zaboraviti jer ces znati tacno da od toga nema vise nista i svati ces da moras ici naprijed jer ovako sve mislis pa mozda njemu pametna dodje pa se vrati. Od cekanja nema nista, hos secer da fasujes beze hehehe
- statix
#35 Re: Sanjala sam bivseg decka - sta to sad znaci?
Da nisi, sada bi jos bila u zabludi, ovako si samo ubrazala njegovu odluku, ako je on tako odlucio nemas se sta kajati za ono sto si rekla. Najgori su ljudi koji taktiziraju u ljubavi. Nije te ni volio ocigledno, jer da jeste ne bi se prepao tvoje ljubavi, nego uzivao u njoj.MmeDeLafayette wrote:Evo mene opethvala svima na iskrenim savjetima, zaista puno vam hvala
I da offtopic, sorry ako je tema vec bila otvorena, zaista jutros nisam mislila o tome da li postoji slicna, izvinite jos jednom
- slavkoimamodilera
#36 Re: Sanjala sam bivseg decka - sta to sad znaci?
Daaaj, dva meetra od mene!!burek_in_space wrote:Inache, slavkoimamodilera: OZHENI ME!
Al piva moze...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#37 Re: Sanjala sam bivseg decka - sta to sad znaci?
Svi smo prosli kroz to.
Narocito taj prvi period od nekoliko mjeseci nakon raskida, pa kad ga vidjas ne samo u snovima vec u drugim ljudima.
Ali proci ce to, i proci ce godine dok ga opet usnijes.
Ako ga i usnijes.
Ja ev haman 3 godine zivim rahat bez snova i bas je lijepo.
Onako mozda se desilo jednom, dva puta da sam ga usnila, ali hajd valjda to tako mora, da ga se sjetim pa bar u snovima.
I nista ne znaci, nemoj se dzabe opterecivati. Proci ce.
Narocito taj prvi period od nekoliko mjeseci nakon raskida, pa kad ga vidjas ne samo u snovima vec u drugim ljudima.
Ali proci ce to, i proci ce godine dok ga opet usnijes.
Ako ga i usnijes.
Ja ev haman 3 godine zivim rahat bez snova i bas je lijepo.
Onako mozda se desilo jednom, dva puta da sam ga usnila, ali hajd valjda to tako mora, da ga se sjetim pa bar u snovima.
I nista ne znaci, nemoj se dzabe opterecivati. Proci ce.
- Rauber
#38 Re: Sanjala sam bivseg decka - sta to sad znaci?
Ma svi smo prosli kroz to, ebes covjeka koji nije jednom patio u ljubavi
Ja sam sebi stalno ponavljao "ebi ga, moras nekad i popusiti foru" , i sta cu, pomirim se s tim jbg... Neko to prije, neko kasnije...
A tu jednu sam volio pravo
, i dan danas mi neki cudan osjecaj kad je vidim,prodje kroz glavu sve lijepo sto je bilo... Znas kakva je ljubav bila prvu godinu ( drugu je vec uzela fursetit
)? Neces vjerovati,ali mnogi su nam zavidjeli... Ali nikad je nebi mijenjao za ovo sto danas imam, fakat nema sanse...
Uglavnom znaj da ima nade, koliko god sad bila sigurna u suprotno, preboljet ces ga i bit ces sretna s nekim drugim ( ako Bog da sto bi se reklo ), siguran sam da zasluzujes ljubav i srecu, i oni ce se desiti, samo lagano i ne zuri, nemoj sad nazor traziti nekoga da bi zaboravila bivseg, odboluj prvo jedno 4-5 godina pa onda...
( sala mala
)
Nego bit ce do u dure
Sretno
Ja sam sebi stalno ponavljao "ebi ga, moras nekad i popusiti foru" , i sta cu, pomirim se s tim jbg... Neko to prije, neko kasnije...
A tu jednu sam volio pravo
Uglavnom znaj da ima nade, koliko god sad bila sigurna u suprotno, preboljet ces ga i bit ces sretna s nekim drugim ( ako Bog da sto bi se reklo ), siguran sam da zasluzujes ljubav i srecu, i oni ce se desiti, samo lagano i ne zuri, nemoj sad nazor traziti nekoga da bi zaboravila bivseg, odboluj prvo jedno 4-5 godina pa onda...
Nego bit ce do u dure
Sretno
-
belissimma
#39 Re: Sanjala sam bivseg decka - sta to sad znaci?
Hm. Ne bih (ne daj Boze) da ti budim neku laznu nadu, ali ja sam istu stvar prosla sa momkom koji me na isti nacin ostavio i rekao mi da me jednostavno vise ne voli (daaavno je to bilo, kontam da si mladjusna a i ja sam tada bila) i isto sam tugovala Boze sacuvaj. Medjutim, ja sam se tako uzasno povrijedjena zaista povukla i nisam pokusavala nista da popravljam ni krpim ni da ga nagovaram bilo sta jer sam polazeci od sebe mislila da ako nekog prestanes da volis to je logicno kraj. No, ne lezi vraze - nakon 100 godina (samoce
) i uzasa kakv ti samo pubertetski hormoni mogu donijeti
saznala sam da je on mene ustvari ostavio jer je bio UZASNO LJUBOMORAM (ispostavice se zato jer je nas zajednicki drug bio zaljubljen u mene i on je to znao) i kad me ostavio (uz rijeci da me vise ne voli) zapravo je htio postici da ja cvilim i ganjam ga i molim da mi se vrati i tako mu dokazem da samo njega volim
Da se razumijemo, meni je to sad sa ove distance smijesno (ali priznaces ima smisla) ali kad sam saznala neked te razloge bilo mi je zao sto smo tako glupo "propali"...jest da smo bili haman pa djeca ali LUDO smo se voljeli...
Vidi, procijeni pa skontaj sta ces i kako ces. Jos jedna odbijenica sa njegove strane kostace te malo ponosa i sujete, ali barem ces znati 100% na cemu si.
Mozda mu je stvarno samo neki zivac proradio pa se sad tamo negdje duri i ceka da ga zovnes.
I da, ja ovog svog (nakon 15 godina) jos uvijek ponekad sanjam
Ne pukne me kao prije, ali eto ostavio je neizbrisiv trag 
Da se razumijemo, meni je to sad sa ove distance smijesno (ali priznaces ima smisla) ali kad sam saznala neked te razloge bilo mi je zao sto smo tako glupo "propali"...jest da smo bili haman pa djeca ali LUDO smo se voljeli...
Vidi, procijeni pa skontaj sta ces i kako ces. Jos jedna odbijenica sa njegove strane kostace te malo ponosa i sujete, ali barem ces znati 100% na cemu si.
Mozda mu je stvarno samo neki zivac proradio pa se sad tamo negdje duri i ceka da ga zovnes.
I da, ja ovog svog (nakon 15 godina) jos uvijek ponekad sanjam
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#40 Re: Sanjala sam bivseg decka - sta to sad znaci?
besana wrote:Saburbudi strpljiva. Prestaćeš ga sanjati ... nakon par godina
Sipak. Ja i danas sanjam simpatiju iz 8. razreda
-
todd_smith
#41 Re: Sanjala sam bivseg decka - sta to sad znaci?
ma ajd ba ..ako ti je rekao da zeli biti samo prijatelj onda trebas shvatiti da tu vise nema nista za vas 2...zvucis kao sasvim normalna djevojka koja ne bi trebala imati problema sto se muskaraca tice..svijet se okrece dalje nece stati samo zbog jednog momka...
-
detroit-mercy
#42 Re: Sanjala sam bivseg decka - sta to sad znaci?
Bem ga, ovaj je bio neki dobar zagondzija cim ga isad' sanja.........
-
Static-X
#43 Re: Sanjala sam bivseg decka - sta to sad znaci?
A sto li se kod zemski prvi uvjek ne zaboravlja

- burek_in_space
#44 Re: Sanjala sam bivseg decka - sta to sad znaci?
Valjda mi @MmeDeLafayette nece zamjeriti, ali @Aura Perez, poshto i ja ganjam papire za odlazak vani, mozhesh li mi reci o kojoj se zemlji radi i mozhemo li se zabavljati ti i ja?!

-
poisongirl
#45 Re: Sanjala sam bivseg decka - sta to sad znaci?
Ja bi na tvom mjestu izbrislaa ga i sa FB i sa MSN i br. i ne bi mu se javljala... ebi ga...mozda zvuci surovo ali jako je tesko nekome reci - halo ne svidjas mi se, a da to nekoga ne povrijedi..zato su ljudi izmislili frazu: nije od tebe, do mene je...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#46 Re: Sanjala sam bivseg decka - sta to sad znaci?
Aura sto si nekakve cudne "srece".
A stvarno koja je drzava? SAD? Australija?
Sad ces vidjeti da ovi koji hoce vani navale.
A stvarno koja je drzava? SAD? Australija?
Sad ces vidjeti da ovi koji hoce vani navale.
-
laam
#47 Re: Sanjala sam bivseg decka - sta to sad znaci?
svi mi možemo dijeliti savjete, to je lako. Treba da prođe izvjesno vrijeme. Samo glavu gore, ma koliko bilo teško. Već rečeno, ali pokušavam da pomognem.
- Bullet Tooth Tony
#48 Re: Sanjala sam bivseg decka - sta to sad znaci?
Kraljica_Suza wrote:Opsesija!
Idi ba zivi, mani se pubertetlija.
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#49 Re: Sanjala sam bivseg decka - sta to sad znaci?
@Mme, .... upali svijecu, ... stavi slusalice, ... pojacaj malo manje od granice bola, njega vjerovatno imas dovoljno, .... i, ..... prelomi.
http://www.youtube.com/watch?v=dPiH6om5ju8
http://www.youtube.com/watch?v=dPiH6om5ju8
- burek_in_space
#50 Re: Sanjala sam bivseg decka - sta to sad znaci?
Aura Perez wrote:
Zemlja je Italija.
Prvi je Talijan, tata mu je radio ovdje i insistirao je da ode na studij u Italiju (i upravu je, mislim tu mu je dom), a drugi nije Italijan, ali je rodjen tamo, zivi ovdje odavno, sada mora da se vrati tamo, razlog je duga prica. uglavnom, nisu gastarbajteri
i ne mogu nikom srediti vizu
ili za neku razumnu svotu...
O dio mio, Italia...il mio paese da sogno!