BiH i priznanje Kosova

Galipolje

#26 Re: BiH i priznanje Kosova

Post by Galipolje »

Za bosnjacku stranu je najbitnije, da stalno, odmjerenim izjavama o neophodnosti priznavanja nezavisnosti Kosova, podgrijava atmosferu.

Korist je visestruka.

Na jednoj strani, slijedi se evropska i americka politika na Balkanu i odrzavaju ionako solidni odnosi sa Kosovom, gdje BiH ima nemale ekonomske interese, a na drugoj, isprovocirani Milorad Salikasvili ce morati da se dodatno dokazuje vucarajuci Tadica po BiH, pa ce nakon njegovog srbovanja Oliju Renu biti mnogo teze da ubijedi holandsku stranu da popusti oko evropskih integracija Srbije.

Pa kome prije dosadi!
oksigen

#27 Re: BiH i priznanje Kosova

Post by oksigen »

Obrni, okreni ,citajuci razne komentare , koji su na zalost ponekad vrlo blizu i rezonovanja ovadasnjih politicara , sve se svodi na jedno...Ko će kome zaćerati ?
U ovom slucaju Srbima.
Ocigledno je da ni MZ nigdje ni indirektno, ni direktno ne sugerise BiH priznanje nezavisnosti Kosova .
I to je jos jedan argument koji dokazuje, da MZ cuva BiH od nje same .
Nazalost ,jedino u ovom trenutku , sto Srbi iz Bosne i Hercegovine mogu uciniti za srpsko Kosovo ( a ono to jest) , upravo je odbijanje da se ono prizna .
Ako neko pokusa da im (nam)oduzme i tu mogucnost ,svakako rizikuje veliku nestabilnost u sopstvenoj drzavi , koja bi mogla da bude jako velika .
Sljedeci tu logiku ispada da je drzavi Bosni i Hercegovini vise stalo do nezavisnog Kosova , nego do same sebe.Sto je apsurd.
Ili da neko, u ovom slucaju nacionalisti medju bosnjacima , namjerno ( kako neko predlaze u komentaru iznad) podgrijava atmosferu u BiH , zarad nekakvih nacionalistickih ciljeva .
Kako god, ali blesavo je i nepotrebno otvarati jos problema ,i cesati se gdje te ne svrbi, pored svih postojecih koje vec imamo .
Bosnolog

#28 Re: BiH i priznanje Kosova

Post by Bosnolog »

oksigen wrote:Obrni, okreni ,citajuci razne komentare , koji su na zalost ponekad vrlo blizu i rezonovanja ovadasnjih politicara , sve se svodi na jedno...Ko će kome zaćerati ?
U ovom slucaju Srbima.
Ocigledno je da ni MZ nigdje ni indirektno, ni direktno ne sugerise BiH priznanje nezavisnosti Kosova .
Nazalost ,jedino u ovom trenutku , sto Srbi iz Bosne i Hercegovine mogu uciniti za srpsko Kosovo ( a ono to jest) , upravo je odbijanje da se ono prizna .
Ako neko pokusa da im (nam)oduzme i tu mogucnost ,svakako rizikuje veliku nestabilnost u sopstvenoj drzavi , koja bi mogla da bude jako velika .
Sljedeci tu logiku ispada da je drzavi Bosni i Hercegovini vise stalo do nezavisnog Kosova , nego do same sebe.Sto je apsurd.
Ili da neko, u ovom slucaju nacionalisti medju bosnjacima , namjerno ( kako neko predlaze u komentaru iznad) podgrijava atmosferu u BiH , zarad nekakvih nacionalistickih ciljeva .
Kako god, ali blesavo je i nepotrebno otvarati jos problema ,i cesati se gdje te ne svrbi, pored svih postojecih koje vec imamo .
Ja bih rekao drugacije od BH prizanja Kosovo nece nista biti dalje ili blize Srbiji.Problem je sto Dodik arogantno seljacki prijeti praznom puskom i trazi svaki klinac,palac da pokaze kako je BiH neodrziva i pali klimoglve slijepe mase kojimaje nabio vrece na glav i svira im Mars na Drinu i boze pravde u genocidom zapisanom dijelu BiH ,isfrustriran sto nema mogucnosti secesije iz nametnute mrske BiH koju svakodnevno omalovazava i ponizava u tome svrsavajuci skupa sa istomisljenicima koji se ponose tim sifofrenim psihopatom.

Zemljace niko Srbima nije "Zacerao" kako sam velis ,oni su sami sebi najvise "Zacerali "poslusnom suludom i pogubnom politikom 90 tih koja ih je dovela tamo gdje su sada cineci to sto su cinili ,ostavljeni i nasankani SANU ideologije borbe do Tokija ruseci sopstvenu drzavu BiH po nalogu velikosrba.

BiH je samo talac iste a genocitet je lazna nada da ce se prekodrinska hobotnica ciji krak se zeli zdrzati genocitetu, nikako da ojaca i da se zakaci matici vec se sve vise susi i slabi jacanjem BH drzave koji ce se sam od sebe osusiti .

Prizmanje Kosova od strane BiH bi bilo samo jos jedno glasno urlanje i lupanje serpama Cankovicevih dvonogih spodoba u genocitetu i urlikanje Dodika ali i to ce doci kao sto ce i Srbija priznati isto u diglednom vremenu.

Eto kako ste prebolovali kada vam braca Mrkogorci "Zacerase odlaskom iz dvoglave i cetvoroke zajednice i priznase bratski Kosovo :mrgreen:
oksigen

#29 Re: BiH i priznanje Kosova

Post by oksigen »

Bosnolog wrote:
oksigen wrote:Obrni, okreni ,citajuci razne komentare , koji su na zalost ponekad vrlo blizu i rezonovanja ovadasnjih politicara , sve se svodi na jedno...Ko će kome zaćerati ?
U ovom slucaju Srbima.
Ja bih rekao drugacije od BH prizanja Kosovo nece nista biti dalje ili blize Srbiji.Problem je sto Dodik arogantno seljacki prijeti praznom puskom i trazi svaki klinac,palac da pokaze kako je BiH neodrziva i pali klimoglve slijepe mase kojimaje nabio vrece na glav i svira im Mars na Drinu i boze pravde u genocidom zapisanom dijelu BiH ,isfrustriran sto nema mogucnosti secesije iz nametnute mrske BiH koju svakodnevno omalovazava i ponizava u tome svrsavajuci skupa sa istomisljenicima koji se ponose tim sifofrenim psihopatom.

Zemljace niko Srbima nije "Zacerao" kako sam velis ,oni su sami sebi najvise "Zacerali "poslusnom suludom i pogubnom politikom 90 tih koja ih je dovela tamo gdje su sada cineci to sto su cinili ,ostavljeni i nasankani SANU ideologije borbe do Tokija ruseci sopstvenu drzavu BiH po nalogu velikosrba.

BiH je samo talac iste a genocitet je lazna nada da ce se prekodrinska hobotnica ciji krak se zeli zdrzati genocitetu, nikako da ojaca i da se zakaci matici vec se sve vise susi i slabi jacanjem BH drzave koji ce se sam od sebe osusiti .

Prizmanje Kosova od strane BiH bi bilo samo jos jedno glasno urlanje i lupanje serpama Cankovicevih dvonogih spodoba u genocitetu i urlikanje Dodika ali i to ce doci kao sto ce i Srbija priznati isto u diglednom vremenu.

Eto kako ste prebolovali kada vam braca Mrkogorci "Zacerase odlaskom iz dvoglave i cetvoroke zajednice i priznase bratski Kosovo :mrgreen:

''Obrni, okreni ,citajuci razne komentare , koji su na zalost ponekad vrlo blizu i rezonovanja ovadasnjih politicara , sve se svodi na jedno...Ko će kome zaćerati ?
U ovom slucaju Srbima.
Kako god, ali blesavo je i nepotrebno otvarati jos problema ,i cesati se gdje te ne svrbi, pored svih postojecih koje vec imamo .''
Sve ti tu pise.
Galipolje

#30 Re: BiH i priznanje Kosova

Post by Galipolje »

Fasisticka velikosrpska ideologija je porazena i politicki i vojnicki i civilizacijski i zato je jedina izvjesna buducnost ovom kugom poharanog djela nase drzave njegovo postupno reintegrisanje u ustavnopravni poredak BiH.

Moze Milorad Salikasvili da uz cvarak-rakijaski doping ojka o referendumu, ali za takvu poeziju njegova braca Sumadinci kazu: - Sto je baba Milojki milo to joj se i snilo!

Kosovo je i de facto i de jure nezavisna drzava i ima medjunarodno priznate granice, ali su socio-ekonomske prilike vrlo teske i sva je prilika (o ovome se dosta spekulise) da ce one od januara 2010. biti znacajno usloznjene ukoliko Srbija, Crna Gora i Makedenojia uvedu nekakav vizni rezim za kosovare.

Koga bi do kraja izfrustrirani Albanci okrivili za dodatno srozavanje ionako ekstremno niskog standarda, nije tesko pogoditi, a kako oni iskazuju nezadovoljstvo vidjeli smo “cuvenog” 17. marta. Zato Evropa ohrabruje Borisa, da uvijek velikosrpstva gladnoj srbijanskoj javnosti uprilici po neku (poput ove skorasnje na Palama) petparacku predstavu ne bi li ovako anestezirani Srbi januara 2010. progutali neki znacajniji ustupak oko Kosova.

Iskustva Hrvatske sa Slovenijom uce da cemo sasvim drugacije predstave gledati nakon sto Rasim uhapsi Ratka (sva je prilika medjutim da ce ga prije stici sudbina Arkana, Stoiljkovica, Sokolovica, Stojicica, Kundaka, Buhe, Djoga………i inih srpskih “junaka”) i krenu ozbiljne price oko evropskih integracija. Cak i mrznjom prema islamu i Bosnjacima otrovana Evropa morace, ako ne proklamovanog antifasizma radi a onda zbog reda u kuci, da velikosrpsku ideju, odnosno genocidnu tvorevinu kao njen corpus delicti, maker i zaobilazno putem prispodobljavanja domaceg zakonodavstva evropskom, zauvijek upokoji.
Genti

#31 Re: BiH i priznanje Kosova

Post by Genti »

Svako priznanje Albancima je dobrodoslo , posebno od zemlje kao Bosna !
Imali smo Istorijski istu sudbinu u bivsoj ( stare-nove)YUG od kada imamo kontakt sa Srbima , od tada je bila sudbina Albanaca i Boshnjaka ista , napustajuci svoju zemlju i pobjeci za Tursku , nije to bilo od ljubavi pobjeci u Tursku ..
Danas ima miliona Boshnjaka i Albanca u Turskoj , zasto nema Srba , Makedonaca ??
Dakle je greh zaboravljati na njih , jer su bili istjerani naj ne'ljudski nacin sta postoji ..
Razumemo mi Albanci , da BiH ima svoje probleme , i da nije red sadashnje priznjanje od strane BiH .. Ali nadajmo se da ce biti :)
and

#32 Re: BiH i priznanje Kosova

Post by and »

U ovom slucaju Srbima.
upravo kako kažeš blesavo je češati se gdje te ne svrbi,pa ova gornja izjava ti je kontradiktorna sa donjom.
ako se u bih ne može postići koncenzus oko priznanja kosova iako je većina i 2 naroda za,onda treba biti neutralan po tom pitanju što vrijedi i za srbe.

kosovo je priznao ko je trebao i pitanje je vremena kada će to učiniti i rusija.
Galipolje

#33 Re: BiH i priznanje Kosova

Post by Galipolje »

Jedno pitanje za gospodina Gentija:

Gospon Genti,

ako imate vremena i volje molim Vas da nam kao prijatelj Bosne i Bosnjaka objasnite kuda su nestali
Bosnjaci iz Pristine (situacija u Peci, Djakovici, Prizrenu, Dragasu, Gnjilanu, Mitrovici......je jednako porazna).

Naime od prijeratnih 6000 sada u Pristini zivi otprilike 500 Bosnjaka, a sva je prilika da za par godina nece ostati nijedan. Nije valjda da su svi bili "spijuni" i "kolaboracionisti".

Hvala i pozdrav!
Genti

#34 Re: BiH i priznanje Kosova

Post by Genti »

Galipolje wrote:Jedno pitanje za gospodina Gentija:

Gospon Genti,

ako imate vremena i volje molim Vas da nam kao prijatelj Bosne i Bosnjaka objasnite kuda su nestali
Bosnjaci iz Pristine (situacija u Peci, Djakovici, Prizrenu, Dragasu, Gnjilanu, Mitrovici......je jednako porazna).

Naime od prijeratnih 6000 sada u Pristini zivi otprilike 500 Bosnjaka, a sva je prilika da za par godina nece ostati nijedan. Nije valjda da su svi bili "spijuni" i "kolaboracionisti".

Hvala i pozdrav!
Koliko znam iseljavanje Boshnjaka pocelo dok je Kosova bilo po Srpskim cizmama , koliko sam citao negde od 1981 , ali naci cu bolji odgovor o to me .. A za Hrvate znam da su iseljeni tada kad Seselj njima se obratio u jedan miting , da napustaju Kosovo , za to imam i izvor ..
oksigen

#35 Re: BiH i priznanje Kosova

Post by oksigen »

Genti wrote:

Gospon Genti,

Hvala i pozdrav!
Koliko znam iseljavanje Boshnjaka pocelo dok je Kosova bilo po Srpskim cizmama , koliko sam citao negde od 1981 , ali naci cu bolji odgovor o to me .. A za Hrvate znam da su iseljeni tada kad Seselj njima se obratio u jedan miting , da napustaju Kosovo , za to imam i izvor ..
Ma daa.. opet ti Srbi .
Toliki si ''prijatelj'' Bosnjaka da nisi ni primjetio da su uveliko otjerani.

Genti da te pozdravljam, bilo bi licemjerno .
Ali da cemo se vidjeti ponovo ,kada tad , mozes biti siguran .
Uvjek tako... dodju neki turci,neki italijani, amerikanci +18 patuljaka i otjeraju Srbe sa njihove zemlje . Ali mi se uvjek i nanovo vratimo.

Mirno spavaj.
Bathinus

#36 Re: BiH i priznanje Kosova

Post by Bathinus »

Naravno da treba priznati. Bosnjak koji je protiv je budala.
zavrzlama

#37 Re: BiH i priznanje Kosova

Post by zavrzlama »

oksigen wrote:
Genti wrote:

Gospon Genti,

Hvala i pozdrav!
Ma daa.. opet ti Srbi .
Toliki si ''prijatelj'' Bosnjaka da nisi ni primjetio da su uveliko otjerani.

Genti da te pozdravljam, bilo bi licemjerno .
Ali da cemo se vidjeti ponovo ,kada tad , mozes biti siguran .
Uvjek tako... dodju neki turci,neki italijani, amerikanci +18 patuljaka i otjeraju Srbe sa njihove zemlje . Ali mi se uvjek i nanovo vratimo.

Mirno spavaj.
ebiga..Kosovo se trebalo braniti okretanjem BIH srba BIH i priznavanjem BIH od strane srbije 1992-e..ali sila udarila u glavusu i istorijski trenutak za stvranje velike srbije se nije smio propustiti pa kolji,otimaj,etnicki cisti i pravi veliku srbiju na teritoriji Hrvatske i BIH...sve ono sto je srbija namijenila BIH, se obilo o glavu istoj sa nezavisnoscu Kosova...pa sad kad je Kosovo otislo daj sta das,pa udri na podjelu BIH..sto bi se albanci okretali srbiji,kad srbi u BIH nisu se zeljeli da okrecu BIH....ako srbija podrzava stvranje srpske drzave u BIH...zasto da albanci ne naprave albansku drzavu u srbiji...bosnjaci na sandzaku i madzari u vojvodini...sila udarila u glavusu i povoljan geo-politicki momenat u svijetu i pokusalo se stvaranje velike srbije..propalo i sad tesko prihvatiti poraz i ide se iz krajnosti u krajnost i na totalno propadanje sistemom"sto gore to bolje ,pa mozda se po srbe nesto dobro iz tog i izrodi jer smo svakako izgubli sve"..sad je pitanje,da li ce doci sta bolje ili ce se jos vise izgubiti(vojvodina,sandzak,seoba srba iz BIH) opet je do samih srba da odluce ...posteni i obrazovani srbi su pobjegli iz kotla zla,jedni su poubijani,jedni su sikanirani i proglaseni srpskim izdajnicima....za odluku su ostali oni koji su i 90-tih odlucili kud i sta..
viva_castro

#38 Re: BiH i priznanje Kosova

Post by viva_castro »

U BiH Srbi su jedan od konstitutivnih naroda i njihova volja važnija je od volje albanske manjine.

Ovdje ne ulazim u pravičnost već govorim o ustavnom uređenju BiH načinu na koji ona funkcioniše. U BiH mnogo važnija kategorija od građanina jeste etnos, stoga nije uredu potencirati na nešto čemu se jedan etnos protivi.

Kada bi se Istra odvojila od Hrvatske bilo bi smiješno i nelogično da se za taj problem u BiH ne pitaju prijesvega Hrvati jer je u pitanju njihov etnički interes, jer su najviše povrijeđena njihova prava.

Nikada mi, kao Bosancu i Hercegovcu ne može biti važniji Kosovski Albanac od Bosanskog Srbina (govorim o jedinkama koje su prave pred Bogom i zakonom, zločinci nemaju boju i zastavu, vjeru i naciju, osim jedne - zločinačke)

Tako da mi je mnogo važnije to što Bosanskog Srbina boli otcjepljenje Kosova od Srbije nego što bi neki Albanac volio da priznam Kosovo. Na kraju krajeva, valja mi živjeti sa tim Srbima a ne sa Kosovarima, doći će na tapetu i pitanje koje će meni biti bitnije nego Srbinu i onda imam pravo očekivati da se on ponese onako kako sam se ja ponjeo u slučaju Kosova.
isaisa

#39 Re: BiH i priznanje Kosova

Post by isaisa »

Pa ako moze stoka od vlaha raditi sto zeli sto mi nemozemo problasiti republiku kosovo
Mozda bi nam vlasi zamjerili pa da ih protjeramo u rusiju
zavrzlama

#40 Re: BiH i priznanje Kosova

Post by zavrzlama »

isaisa wrote:Pa ako moze stoka od vlaha raditi sto zeli sto mi nemozemo problasiti republiku kosovo
Mozda bi nam vlasi zamjerili pa da ih protjeramo u rusiju
a tebe u banovice :x
oksigen

#41 Re: BiH i priznanje Kosova

Post by oksigen »

viva_castro wrote:U BiH Srbi su jedan od konstitutivnih naroda i njihova volja važnija je od volje albanske manjine.

Ovdje ne ulazim u pravičnost već govorim o ustavnom uređenju BiH načinu na koji ona funkcioniše. U BiH mnogo važnija kategorija od građanina jeste etnos, stoga nije uredu potencirati na nešto čemu se jedan etnos protivi.

Kada bi se Istra odvojila od Hrvatske bilo bi smiješno i nelogično da se za taj problem u BiH ne pitaju prijesvega Hrvati jer je u pitanju njihov etnički interes, jer su najviše povrijeđena njihova prava.

Nikada mi, kao Bosancu i Hercegovcu ne može biti važniji Kosovski Albanac od Bosanskog Srbina (govorim o jedinkama koje su prave pred Bogom i zakonom, zločinci nemaju boju i zastavu, vjeru i naciju, osim jedne - zločinačke)

Tako da mi je mnogo važnije to što Bosanskog Srbina boli otcjepljenje Kosova od Srbije nego što bi neki Albanac volio da priznam Kosovo. Na kraju krajeva, valja mi živjeti sa tim Srbima a ne sa Kosovarima, doći će na tapetu i pitanje koje će meni biti bitnije nego Srbinu i onda imam pravo očekivati da se on ponese onako kako sam se ja ponjeo u slučaju Kosova.
Posteno.
zavrzlama

#42 Re: BiH i priznanje Kosova

Post by zavrzlama »

viva_castro wrote:U BiH Srbi su jedan od konstitutivnih naroda i njihova volja važnija je od volje albanske manjine.

samo tesko ces to docekati..jer BIH nije starteski interes prosirenje na teritoriju srbije i huskanje bosnjaka u srbiji protiv drzave srbije,niti bosnjaci u BIH imaju svoju macehu pa da ih huska protiv sopstvene i tudjih drzava....srbi u BIH su taoci velikosrpske ideologije koja stanuje u Srbiji i svaki srbin koji se odvazi da okrene srbe u BIH prema BIH,ce biti automaski proglasen za srpskog izdajnika sa teskim posljedicama po njega i njegovu familiju ili stranku..

ja vjerujem(90%) kad bi srbija istinski odustala od ideje o podjeli BIH ,da bi srbi za par godina u BIH dobili svoju probosansku stranku i vratili se drzavi BIH..medjutiom srbiji MZ nema sta da ponudi, da bi oni se odlucili da puste BIH na miru i kazu srbima u BIH da pocnu da izgradjuju BIH kao svoju drzavu a da im je srbija susjedna prijateljska drzava sa kojom trebaju da ostvaruju svu mogucu saradnju ali da ne narusavaju integritet i imidz BIH kao drzave..
Dragan Čavić: "Uskoro će policija odvoditi Dodikove neistomišljenike"
Na priči oko zaštite interesa RS-a trebaju se uključiti sve stranke osim DP-a i PDP-a na način da se Mladen Ivanić i ja eliminišemo iz tog političkog bloka, s tezom da mi radimo protiv interesa RS-a, da nam se stavi etiketa izdajnika i
u srbiji se jos konta da je podjela BIH jaci i djelotvorniji lijek za izgubljene ratove i moralni kolaps srba kao naroda,nego priznavanje sopstvenih gresaka i pustanja srba van granica srbije da se okrenu svojoj drzavi gdje su rodjeni i koja je medjunarodno priznata drzava..

svi narodi u BIH su taoci odumiranja ideje o velikoj srbiji..
oksigen

#43 Re: BiH i priznanje Kosova

Post by oksigen »

zavrzlama wrote:

samo tesko ces to docekati..jer BIH nije starteski interes prosirenje na teritoriju srbije i huskanje bosnjaka u srbiji protiv drzave srbije,niti bosnjaci u BIH imaju svoju macehu pa da ih huska protiv sopstvene i tudjih drzava....srbi u BIH su taoci velikosrpske ideologije koja stanuje u Srbiji i svaki srbin koji se odvazi da okrene srbe u BIH prema BIH,ce biti automaski proglasen za srpskog izdajnika sa teskim posljedicama po njega i njegovu familiju ili stranku..

ja vjerujem(90%) kad bi srbija istinski odustala od ideje o podjeli BIH ,da bi srbi za par godina u BIH dobili svoju probosansku stranku i vratili se drzavi BIH..medjutiom srbiji MZ nema sta da ponudi, da bi oni se odlucili da puste BIH na miru i kazu srbima u BIH da pocnu da izgradjuju BIH kao svoju drzavu a da im je srbija susjedna prijateljska drzava sa kojom trebaju da ostvaruju svu mogucu saradnju ali da ne narusavaju integritet i imidz BIH kao drzave..
Dragan Čavić: "Uskoro će policija odvoditi Dodikove neistomišljenike"
Na priči oko zaštite interesa RS-a trebaju se uključiti sve stranke osim DP-a i PDP-a na način da se Mladen Ivanić i ja eliminišemo iz tog političkog bloka, s tezom da mi radimo protiv interesa RS-a, da nam se stavi etiketa izdajnika i
u srbiji se jos konta da je podjela BIH jaci i djelotvorniji lijek za izgubljene ratove i moralni kolaps srba kao naroda,nego priznavanje sopstvenih gresaka i pustanja srba van granica srbije da se okrenu svojoj drzavi gdje su rodjeni i koja je medjunarodno priznata drzava..

svi narodi u BIH su taoci odumiranja ideje o velikoj srbiji..
Ne smatram da Srbija zeli ikakvu kompenzaciju za Kosovo ,posto ona prosto ne moze odustati od Kosova. Ona ce ga vracati, ako treba i generacijama i vratiti ce ga . Kao i uvjek uostalom.
Na zalost istorijska sudbina Srbije je obiljezena gubljenjem i vracanjem Kosova .

Republiku Srpsku, odnosno Bosnu i Hercegovinu ,uzima kao primjer dvostrukog arsina MZ u zelji da ojaca svoju politicku poziciju upravo u toj svojoj borbi za svoje.A ne zbog zelje da podjeli BiH.

Svakako da Srbija kao i Hrvatska uostalom treba da budu prijateljske zemlje , nezavisnoj BiH. Ali i Madjarska, Bugarska , Island takodje su nam prijateljske ...Srbija i Hrvatska su ipak nesto vise od toga .
I to ne bi trebao da bude problem za BiH . Naprotiv.
Na kraju krajeva .. na stranu sva zla koja su se desavala izmedju nas ovdje u BiH,ipak bilo je i dobra .I jako smo srodni i slicni. Ma koliko mi(svi), kada dodju ovakva vremena to gurali pod tepih .
A jedine veze Bosnjaka sa Shiptarima su osim islama, Gasi i burek !
Dobro Gasi , burek je ipak vaš.

Zato smatram ,iako mislim da priznavanje nezavisnosti tzv drzave Kosovo od strane BiH , nije ni moguce ni zakonito, velikom greskom da to iko ovdje uopste zeli i pokusava .
Greskom koja bi se mogla prelomiti preko ledja drzave BiH.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#44 Re: BiH i priznanje Kosova

Post by dr.gog »

oksigen wrote: A jedine veze Bosnjaka sa Shiptarima su osim islama, Gasi i burek !
Takvo izražavanje nije dopušteno na forumu :) .
chuchumbamayumbe

#45 Re: BiH i priznanje Kosova

Post by chuchumbamayumbe »

Real Khan wrote:
MuaDib wrote:E jab..o vas Kosovo sve od reda.
Ko Albanci su se nekad počešali za nas... :x :x :x
Upravo tako. Ja sam "uskočio" na ovu temu samo da ispravim neke zablude terminološke prirode...A Kosovo me zanima k'o lanjski snijeg, onako iskreno.
Ja bio prošle godine u oktobru na Kosovu, pitaju me kako je u Bosni, puca li se i tako to.
Veze oni nemaju sa životom, ne znaju ni đe je Bosna niti ko ovdje živi, a mi nešto da ih priznajemo.
Ko si ba.
oksigen

#46 Re: BiH i priznanje Kosova

Post by oksigen »

dr.gog wrote:
oksigen wrote: A jedine veze Bosnjaka sa Shiptarima su osim islama, Gasi i burek !
Takvo izražavanje nije dopušteno na forumu :) .
Nisam zelio uvrjediti nikoga . Ni tom zednjom recenicom ,niti postom uopste .Zelio sam samo da se neke stvari sagledaju i iz drugog ugla i na drugi nacin.
Ne znam tacno ''kako to hoda'' , vidim ti si moderator na ovdje , ali ako je to uredu , sta je to konkretno sporno u mom postu.
...
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#47 Re: BiH i priznanje Kosova

Post by dr.gog »

To komplet zezanje na takav način.Ti izrazi i aludiranja o drugima u tom stilu su nedopušteni na forumu.
Također, i komentarisanje opomena.

Pridržavajte se pravila foruma.
oksigen

#48 Re: BiH i priznanje Kosova

Post by oksigen »

dr.gog wrote:To komplet zezanje na takav način.Ti izrazi i aludiranja o drugima u tom stilu su nedopušteni na forumu.

Нисам задовољан твојим одговором. Сматрам га нефер и некоректним ,нарочито у теми која у свом наслову има рјеч која мени много значи.
Збогом и нек смо живи и здрави .
А Косово је српска земља у то будите сигурни .
ПС
Од овог тренутка на овом форуму неће бити Кисика.
Genti

#49 Re: BiH i priznanje Kosova

Post by Genti »

oksigen wrote:
dr.gog wrote:To komplet zezanje na takav način.Ti izrazi i aludiranja o drugima u tom stilu su nedopušteni na forumu.

Нисам задовољан твојим одговором. Сматрам га нефер и некоректним ,нарочито у теми која у свом наслову има рјеч која мени много значи.
Збогом и нек смо живи и здрави .
А Косово је српска земља у то будите сигурни .
ПС
Од овог тренутка на овом форуму неће бити Кисика.
Tvoje je pravo misliti tako , a moje je je pravo da kazem da nikad nije Srpsko bilo , od uvek su Albanci tu bili , nikad niti je bila vasha Gospodine , osim shta je bila okupirana !
Locked