Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

bez_ideje

#26 Re: Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

Post by bez_ideje »

Da li je obavezno izvodjenje operacija ,porodjaja i sl. zahvata u drzavnim bolnicama?
vajkrem

#27 Re: Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

Post by vajkrem »

wendy wrote:Evo konstruktivno nesto za promjenu: ako mozes ikako doci do prof. dr. Jadranke Dizdarevic - Stojkanović. Predivna zena i veliki strucnjak. Ona radi na ginekologiji (mislim da je sef cak), ali ima i privatno ordinaciju.

A nazalost za ovu zenu sam cula najvise negativnih komentara.
Nije znaci moje licno iskustvo, ali puno zena s kojim sam bila u kontaktu su imale negativno iskustvo s njom.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#28 Re: Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

Post by ladyblue18 »

pipicaga wrote:
ladyblue18 wrote:
mima wrote:Ima ih koji otvoreno traze ....a uglavnom se mora slusati izmedju redova sta doticni doktor ili sestra pricaju.
Ima Mimo, ali ima i "normalnih", nije samo bagra na polozajima u ovoj drzavi, vjeruj mi. :)
Nazalost 90% jeste i za kliniku o kojoj pricamo znam isto tako i doktore i doktorice kojima je dovoljna plata i ne traze dodatni novac za posao koji su vec placeni.

Maloprije kazes nekom liku da sa njim nema smisla pricati o bilo cemu, mislim da sa tobom nema smisla razgovarati barem ne jos dok ne budes u sutaciji da nekom tebi jako bliskom ne bude trebala neka operacija i dok par mjeseci ne budes obilazila bolnice. Nadam se da neces biti u situaciji u kojoj se vecina nadje kada ti otvoreno traze novac da bi je izvrsili ili ce je izvrsiti kada dodjes na red (za 6-7 mjeseci). Odvratno zar ne, ali je tako.
Sam sebe iskljucujes, ja napisah "nije samo bagra na polozajima" ti kazes nazalost jeste pa onda navodis 90%, tih 90% ne znaci 100%.
A drugo odakle si dosao do podatka od 90%? Imas relevantne podatke ili lupas onako?
Bila ja u takvoj poziciji, odakle tebi pretpostavka da nisam ili neko od mojih bliznjih? I markice niko trazio nije. :)
pipicaga wrote:
Pravo zaniljivo razmisljanje znaci: jebes lijecenje koji ce mi, ako cu doktoru dati pare za operaciju na koju ionako imam pravo
Ne, to je razmisljanje koje kaze ne postoji samo jedan doktor za odredjenu granu ili bolest. :)
potpuni stranac wrote:
e da haj ti uči, nemoj zaboravititi lektiru pročitati. :D
Ja svoje davno procitala, a ti? Meni se cini da si jos u obdanistu, bar imas taj novi razmisljanja. :)
Klasicna bosanska, kada nemas argumenata pocnes nekoga pljuvati jer mislis da je balav, nezreo, zelen...a u sustini ti nemas pojma ni ko sam, ni sta sam, ni koliko godina imam. :)
U BIH se naviklo na nepostivanje tudjeg misljenja i prava na govor, odma te popljuju jer se ne zalis na nesto.

I dobro vam rece neko, hoces da platis? Bujrum onda privatno, bar ce vam pruziti bolju uslugu.

Alice ne vrijedi zivce trositi na ovo. Pusti. Nama bolje, nek oni placaju i nek se raspituju kome sta treba dati. Jos jednom, ko je ono kriv za mito i korupciju? hmmm :zoka: :zjev:
bez_ideje

#29 Re: Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

Post by bez_ideje »

Ljudi,zanima me ovo-da li je obavezno izvodje zahvata u drzavnim bolnicama ?
vajkrem

#30 Re: Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

Post by vajkrem »

@ ladyblue 18 :thumbup:
Hvala Bogu pa nas ima jos koji tako razmisljamo.
vajkrem

#31 Re: Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

Post by vajkrem »

bez_ideje wrote:Ljudi,zanima me ovo-da li je obavezno izvodje zahvata u drzavnim bolnicama ?
Kakvih zahvata?
Ako mslis na porod, onda jeste.
bez_ideje

#32 Re: Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

Post by bez_ideje »

:-? :-? a sta je sa porodima na selima,kod kuce i sl.
Da li se onda kazna plati? :shock:
I inace kod ostalih operacija,da li mozes onda povesti ljekare koji nisu dio drzavne bolnice da urade zahvat ?
BIONA

#33 Re: Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

Post by BIONA »

E ovako :-D iz iskustva mnogih mojih drugarica i meni jedne vrlo bliske osobe,SVE su vodile trudnocu i porodile se kod dr.Masica u Opstoj bolnici i apsolutno sve imaju samo rijeci hvale za njega,a za nekakvo podmicivanje od njih stvarno nisam cula!

Dakle,drage buduce mame nemojte se bas toliko plasiti nego fino pravac u Opstu ex.Vojnu bolnicu ;-)

Lijep pozdrav
potpuni stranac

#34 Re: Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

Post by potpuni stranac »

ladyblue18 wrote:[
Ja svoje davno procitala, a ti? Meni se cini da si jos u obdanistu, bar imas taj novi razmisljanja. :)
Klasicna bosanska, kada nemas argumenata pocnes nekoga pljuvati jer mislis da je balav, nezreo, zelen...a u sustini ti nemas pojma ni ko sam, ni sta sam, ni koliko godina imam. :)
U BIH se naviklo na nepostivanje tudjeg misljenja i prava na govor, odma te popljuju jer se ne zalis na nesto.

I dobro vam rece neko, hoces da platis? Bujrum onda privatno, bar ce vam pruziti bolju uslugu.

Alice ne vrijedi zivce trositi na ovo. Pusti. Nama bolje, nek oni placaju i nek se raspituju kome sta treba dati. Jos jednom, ko je ono kriv za mito i korupciju? hmmm :zoka: :zjev:
:thumbup: :thumbup: đe me nađe
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#35 Re: Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

Post by ladyblue18 »

BIONA wrote:E ovako :-D iz iskustva mnogih mojih drugarica i meni jedne vrlo bliske osobe,SVE su vodile trudnocu i porodile se kod dr.Masica u Opstoj bolnici i apsolutno sve imaju samo rijeci hvale za njega,a za nekakvo podmicivanje od njih stvarno nisam cula!

Dakle,drage buduce mame nemojte se bas toliko plasiti nego fino pravac u Opstu ex.Vojnu bolnicu ;-)

Lijep pozdrav
:thumbup:
Masic je dusha od covjeka.
caniggia

#36 Re: Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

Post by caniggia »

vajkrem wrote:
wendy wrote:Evo konstruktivno nesto za promjenu: ako mozes ikako doci do prof. dr. Jadranke Dizdarevic - Stojkanović. Predivna zena i veliki strucnjak. Ona radi na ginekologiji (mislim da je sef cak), ali ima i privatno ordinaciju.

Nije znaci moje licno iskustvo, ali puno zena s kojim sam bila u kontaktu su imale negativno iskustvo s njom.
Prijateljici je doticna otvoreno trazila konkretan iznos... Toliko o tome...

Sve moje prijateljice, njih 5-6, koje su se porodile u Sarajevu (vecina u Vojnoj) su platile, razlicite iznose. Nikome nije direktno trazeno, ali niko nije ni vratio ponudjeni novac. Niti u jednom slucaju...
wendy

#37 Re: Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

Post by wendy »

ma daj... :( zenu znam licno, pa je valjda prema meni divna, ali mi je ovo sto govorite uzasno :( ma stvarno to treba jednom frku napraviti, snimiti ili nesto i sve na tv! malo ih podsjetiti na hipokratovu zakletvu koju su polozili...
A-R-N-I

#38 Re: Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

Post by A-R-N-I »

wendy wrote:ma daj... :( zenu znam licno, pa je valjda prema meni divna, ali mi je ovo sto govorite uzasno :( ma stvarno to treba jednom frku napraviti, snimiti ili nesto i sve na tv! malo ih podsjetiti na hipokratovu zakletvu koju su polozili...
kakva hipokratova zakletva. na KCUS vazi samo KM zakletva a moze i euro zakletva!!!!
to je to

#39 Re: Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

Post by to je to »

Ma nije sve tako crno. bar ne iz mog iskustva. Ja se porodila prije 5 godina na GAK-u. Trudnoću vodila kod privatnog ljekara, otišla u bolnicu kada su nastupili trudovi i nemam pojma ko je bila doktorica koja me porađala. Doktorica inače bila jako neljubazna tokom poroda tako da je moj muž odnio cvijeće samo babici (žena mi je stvarno pomogla) i ništa više.
Kraljica od Sabe

#40 Re: Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

Post by Kraljica od Sabe »

esmer.as wrote:Mozda ce malo ko ispricati svoja iskustva i sl. ali bih volio znati kome se najbolje obratiti od ginekologa na KCU za vodjenje trudnoce (ono, redovni pregledi i sl, i valjda pordo) i da li to zadovoljstvo kosta sta dodatno i koliko?

Sve sto cujem je rekla-kazala, od katastrofa prica o korupciji do ipak realnih, a i saren je izbor lijecnika.
Dom zdravlja na Otoci: Vesna Hadžikadunić-Bralo, odlična, i kao doktor i kao čovjek. Nismo u krvnom srodstvu, da budem jasna. A preporučujem je jer je jedan od rijetkih ljekara koji ima moje potpuno povjerenje. Davno davno mi je vodila trudnoću, a sad idem na godišnje preglede kod nje. Uglavnom, sviđa mi se što je disciplinovana i vrlo odgovorna doktorica, ne priča puno, ne zamara vas nepotrebnim informacijama. Za lijekom poseže tek za "nedaj bože". Jah, 5-6 mjeseci sam imala visok prolaktin i bila sam spremna da pocnem terapiju s bromergonom, ali je ona insistirala da sacekamo neko vrijeme, ponovim nalaze, pa opet sacekam, da bi iz cetvrtog vađenja nalaza dosla do rezultata koji su la-normale. Kaže i, imas slab zeludac ba ne truj se bez potrebe... Eto toliko. Ako imas vremena idi kod vise njih i izaberi onu na koju bebish upre prstom... srecno!

Nikad nikog nisam podmićivala, ni za šta! Kad draga mama ide na pregled, ako ne može biti među prvima, onda nek' ponese nešto za čitati..
Poslije kažu svi korumpirani, he-he
encian

#41 Re: Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

Post by encian »

neprofesionalna, lazljiva, nepazljiva. na meni. ako je neko imao drugacije iskustvo, aferim. ja joj ne bih dala ni cuku da mi pricuva.
encian

#42 Re: Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

Post by encian »

off topic:, gdje ono pisemo one sto uzimaju pare?
gurabija78

#43 Re: Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

Post by gurabija78 »

encian wrote:off topic:, gdje ono pisemo one sto uzimaju pare?
na http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 42&t=53407
semmy

#44 Re: Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

Post by semmy »

encian wrote:

neprofesionalna, lazljiva, nepazljiva. na meni. ako je neko imao drugacije iskustvo, aferim. ja joj ne bih dala ni cuku da mi pricuva.

i otvoreno trazi....fuj
@encian slazem se s tobom u potpunosti....

vojna bolnica je meni vrh sto se tice ginekologije...samo moras imati dobre zivce da dodjes do dr....
pogotovo dr.masica i dr.gutic jer su prezauzeti terminima, najbolji doktori ginekologije u bih i naravno ne traze mito niti uzimaju i da im sam dajes...masic od moje prijateljice za pravo tezak porod jedva knjigu uzeo
rusmir.ba

#45 Re: Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

Post by rusmir.ba »

semmy wrote:
encian wrote:
wendy wrote:

vojna bolnica je meni vrh sto se tice ginekologije...samo moras imati dobre zivce da dodjes do dr....
pogotovo dr.masica i dr.gutic jer su prezauzeti terminima, najbolji doktori ginekologije u bih i naravno ne traze mito niti uzimaju i da im sam dajes...masic od moje prijateljice za pravo tezak porod jedva knjigu uzeo
Vrh strucnosti je ipak KCU a ne Vojna,znanjem i strucnoscu te brojnoscu osoblja se to ne moze nikako porediti- medjutim sto se tice uslova kao i ponasanja osoblja je vjerovatno obrnuto.

Ne bih da pricam na kolege ali taj isti dr Masic je 7 dana prije termina (carski) rekao da on ode na godisnji, i to mi kaze u nedjelju preko telefona a u subotu vecer bili na pregledu, dakle zbrisao od komplikovanog porodjaja vjerovatno i nije imao obraza da mi kaze u oci nego me telefonom nazvao---- a sto je najgore kolegi sa posla se desilo istovjetno naredne godine iako sam ga upozoravao kako sam prosao! Pa smo na kraju obojica zavrsili na KCU i hvala Bogu sve bilo OK.

Nikakve pare nisam davao,sem sestrama kad iznesu bebu kako je i neki obicaj al nije me niko prisiljavao... to sto nekog pocastim do mene je, castim ionako rodbinu, prijatelje i poznanike.... tretman je ionako isti (uglavno srednja zalost) jer se mjenja osoblje pa ne mozes sve ni pocastiti i ocekivati da te neko zauzvrat pripazi ko VIP osobu a to nismo ni trazili.

Dr Basic je oba puta radio porode i oba puta na carski, covjek za 10! Ne prica puno doduse ali zato sve uradi kako treba, nema supljaka i sl. kao sto smo imali kod nekih.

Ovo je licno iskustvo a ne rekla-kazala, mozda neko ima total suprono u oba slucaja ali eto, da i ja napisem svoje.
norah

#46 Re: Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

Post by norah »

100, 200 pa do 500 KM, zavisi ko je u pitanju, babica ili doktor.
Hasharijast

#47 Re: Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

Post by Hasharijast »

caniggia wrote:
vajkrem wrote:

Prijateljici je doticna otvoreno trazila konkretan iznos... Toliko o tome...

Sve moje prijateljice, njih 5-6, koje su se porodile u Sarajevu (vecina u Vojnoj) su platile, razlicite iznose. Nikome nije direktno trazeno, ali niko nije ni vratio ponudjeni novac. Niti u jednom slucaju...
Prava bitch! Ponaša se kao veterinar a na ljude gleda kao da su bankomat :x
mericak

#48 Re: Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

Post by mericak »

JADRANKA DIZDAREVIC - smece od osobe!!!!
Hitno sam dopremljena u bolnicu sa pritiskom 160/110 - receno mi je da moj pritisak ubija dijete jer materica se steze oko djeteta... Smjeste me u "njen" krevet i niko nece da me pregleda jer spadam pod njene pacijente! Kazu ona ce me pregledati. Ja sam 4-5 dana lezala u bolnici da me kucka nije pogledala, samo u viziti kaze: ah da, ova je nova...Ja je pitam kad ce me pogledati, ona nesto neodredeno promrlja! I tako stalno, dok me druge 3 zene koje su lezale na patologiji nisu upozorile da nju moram platiti. Peti dan joj ponudim 50 km i ona mene odmah stavi na UZ. Nije rekla ni nemoj , ne treba! Samo najnormalnije stavila u dzep.... Dva mjeseca sam lezala na patologiji i svaki pregled joj placala, ukupno 500 km joj dala :x .
Na kraju mi zakazala carski, ja je pita, sta ako porod pocne sam prije, a ona na to da ce me poroditi bilo koji doktor iz smjene! I pored toliko para! Porodila me carski i ZABORAVILA mi skinuti konce! Prije izlaska ( lezala sam 15ak dana u bolnici jos zbog djeteta) sam ganjala nekoga da mi izvade konce, nisu mogli vjerovati da nije ona to uradila!
Da nisam imala te pare sto sam joj dala, mozda ne bih ni djete imala, kuja bi me pustila da pobacim....za hljeba joj trebalo.... :evil:
Post Reply