auta volim od malena i vjeruj mi da sam uvijek na prezentacijama i test voznjama novih modela..a i raji svi vozamo sve tako da jesam vozio puno auta al nisam vozio sve,recimo nikad nisam imao zelju za francuzima..c3 i novi twingo je jedino sto sam vozio od tih auta i stari megan
Opel Astra ili Citroen C4
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
emko1234
#26 Re: Opel Astra ili Citroen C4
citroen*..opste ne mislim da je moj audi najbolji nit sam to ikad rekao otkako sam na ovom forumu..da su mi komentari takvi valjda bi jos ljudi osim tebe to primjetilo..mislim da je ovo normalna rasprava i da svako ima pravo da iznese svoje misljenje..sad ako nacin na koji ja iznesem svoje samo tebe isprovocira il iznervira to nema veze samnom nego s tobom..dakle prvo je upitna objektivnost na temu francuskih auta covjeka koji nosi ime citroen a ako si se ti upalio sto sam ja rekao da bi prije uzeo kiu nego megana..to potvrdjuje tvoju neobjektivnost i naklonost ka francuzima,ja ne kazem imaju ljudi dobrih auta al nisu ni blizu svabama..i ako vec trebam na ovoj temi dat glas onda astra defintivno..a sto se tice mog audia,pa dobar jest da se ne lazemo al najbolji ni izbliza..kad budem vozio neki s prvom slovom S il RS il W onda cu doci da vidim imal neko bolji auto na forumu od mene a to nije tako blizu pa eto da se ne sikiras
auta volim od malena i vjeruj mi da sam uvijek na prezentacijama i test voznjama novih modela..a i raji svi vozamo sve tako da jesam vozio puno auta al nisam vozio sve,recimo nikad nisam imao zelju za francuzima..c3 i novi twingo je jedino sto sam vozio od tih auta i stari megan
- respo
#27 Re: Opel Astra ili Citroen C4
i tako rece o pristranosti "citroena" o francuskim autima covjek
koji hvali svabe i vozi svabu a koji je u zivotu od francuza vozio samo twingo c3 i stari megan
toliko o objektivnosti
koji hvali svabe i vozi svabu a koji je u zivotu od francuza vozio samo twingo c3 i stari megan
toliko o objektivnosti
-
emko1234
#28 Re: Opel Astra ili Citroen C4
hahahahahahahah,po toliko to govori o tim autima,ono sto mi se svidjelo pozelio sam vozit ponovo ko i svi sto ponavljamo stvari koje nam se svidjaju..to nekako ima logike..a da zaboravio sam reci da mi je dedo imao 19-ku renolarespo wrote:i tako rece o pristranosti "citroena" o francuskim autima covjek
toliko o objektivnosti
- citroen
#29 Re: Opel Astra ili Citroen C4
Dobar je Emkorespo wrote:i tako rece o pristranosti "citroena" o francuskim autima covjek
toliko o objektivnosti
-
croatian
#30 Re: Opel Astra ili Citroen C4
zasto ne kia ceed,hyundai i30 imaju vise ks.boju opremu,jeftinij.ili ford focus bolji je od c4 i astre samo sto je 1,4 preslab motor za tako tesku karoseriju,za njega 1,6.
-
whow
#31 Re: Opel Astra ili Citroen C4
@ Croatian
Sve ovisi o tome sta covjek hoce i kakve su mu potrebe ali bogami i mogucnosti. Kia Ceed jeste nesto jeftinija od konkurencije ali ne treba zanemariti to da Kia i Huyndai generalno imaju najveci gubitak vrijednosti kako na Americkom tako na EU trzistu. Samo iz ovoga razloga Kia nikada nece biti best buy a bogami ni just a good buy. Auto koje za dvije godine izgubi 50 % vrijednosti jednostavno nije dobra investicija. Dalje po mom misljenju Kia je u svemu losije auto od Astre . Eto u toj istoj Hrvatskoj ciji nick nosis najprodavanije auto u compact klasi u zadnjih nekolkio godina je uprava Opel Astra sto ce reci da je vjerovatno Astra best buy. Tih nekoliko hiljda razlike koliko je Astra skuplja od Ceed ce se vremenom pokazati kao odlicna investicija posebno kada dode vrijeme za novo auto
Sve ovisi o tome sta covjek hoce i kakve su mu potrebe ali bogami i mogucnosti. Kia Ceed jeste nesto jeftinija od konkurencije ali ne treba zanemariti to da Kia i Huyndai generalno imaju najveci gubitak vrijednosti kako na Americkom tako na EU trzistu. Samo iz ovoga razloga Kia nikada nece biti best buy a bogami ni just a good buy. Auto koje za dvije godine izgubi 50 % vrijednosti jednostavno nije dobra investicija. Dalje po mom misljenju Kia je u svemu losije auto od Astre . Eto u toj istoj Hrvatskoj ciji nick nosis najprodavanije auto u compact klasi u zadnjih nekolkio godina je uprava Opel Astra sto ce reci da je vjerovatno Astra best buy. Tih nekoliko hiljda razlike koliko je Astra skuplja od Ceed ce se vremenom pokazati kao odlicna investicija posebno kada dode vrijeme za novo auto
-
emko1234
#32 Re: Opel Astra ili Citroen C4
whow* sto se tice drzanja vrijednosti tu si upravu,al neko ko kupi novo auto sigurno ga nece prodavat nakon 2 god a i kad ga bude prodavao zasto ne bi otisao u salon i zamjenio staro za novo?jel mislis da hyundai il kia za 5 godina nece stvarno zaprijetit kompakt klasi s nekim bas zajebanim autom..pa vec su vise nego konkurentni...garancija,cijena,oprema,servis,motori,izgled..pa nema vise kupaca guzovace svak oce da za sto manje pare kupi sto bolji auto..eo uzece sebe ko primjer..ja kad sam uzeo auto dobio sam s line paket cijeli gratis..jer moraju ljudi naci nacin da privuku kupca..znaci 17-ke felge,sire gume,one neke nabidlane blatobrane i karambolke,krom paket,ksenoni,drugaciji gril,sportsska sjedista koza alcantara i jos nekih pizdarija..to je 10 000,al vjeruj mi da ti nije svejedno kad ti neko pokloni 10 milja pa i u opremi..to upravo rade hyundai i kia i to im pali,jer svaka roba ima svog kupaca..iskreno meni je ceed ljespi od c4 i od astre,to je subjektivan dojam al i da nije jako je atrkativan auto koji puno nudi po cijeni koju konkurenti ne mogu stic..sto bi ja sad dao za nesto 3-4 hiljade vise zato sto nosi opelov znak,sta ako taj opel propadne u iducih par godina..sudbina mu je ionako neizvejsna..na kraju kako god okrenes tih par hiljada gubis,pa daj onda barem da auto ima sve sto mi treba a ne ko citroen c4,nema radio auto u 2009 godina u kompakt klasi,pa bas smjesno..ko da je 96 a ne 09 godina..
- rey
#33 Re: Opel Astra ili Citroen C4
Astra GTC definitivno
Last edited by rey on 19/09/2009 02:33, edited 1 time in total.
- olensoner
#34 Re: Opel Astra ili Citroen C4
ako nije tajna koliko ce te izaci taj GTC i sa kojim si motorom narucio?rey wrote:Astra GTC definitivno, prejako auto.
Ja sam je narucio s brdo opreme za finu cjenu
- rey
#35 Re: Opel Astra ili Citroen C4
1.4 90 KS, dosta opreme.. klima, el. podizaci stakala,el.retrovizori, abs,4 zracna jastuka, cdmp3 player s komandama na volanu, kozni volan, bord kompjuter, daljensko kljucanje s preklopnim klucem, maglenke i jos toga..olensoner wrote:ako nije tajna koliko ce te izaci taj GTC i sa kojim si motorom narucio?rey wrote:Astra GTC definitivno, prejako auto.
22.000 KM
-
dimu
#36 Re: Opel Astra ili Citroen C4
kad god ubacis u prvu pa u rikveric, nikad nece zapeti... uostalom tako pise i u upustvimawhow wrote: ponekad zna zapinjati posebno rikverc
zar 1.8 140ks nije dolazio sa 6 brzina ?
-
whow
#37 Re: Opel Astra ili Citroen C4
Super cijene , super auto , dobro pa nisi nasjeo na propagandu ovih ubacenih Korejanaca pa kupio Kiu , cestitam odlican izbor.rey wrote:1.4 90 KS, dosta opreme.. klima, el. podizaci stakala,el.retrovizori, abs,4 zracna jastuka, cdmp3 player s komandama na volanu, kozni volan, bord kompjuter, daljensko kljucanje s preklopnim klucem, maglenke i jos toga..olensoner wrote:ako nije tajna koliko ce te izaci taj GTC i sa kojim si motorom narucio?rey wrote:Astra GTC definitivno, prejako auto.
22.000 KM
- rey
#38 Re: Opel Astra ili Citroen C4
i meni se svidjelowhow wrote:Super cijene , super auto , dobro pa nisi nasjeo na propagandu ovih ubacenih Korejanaca pa kupio Kiu , cestitam odlican izbor.
odustao od suzukija, i narucio ovo...
-
whow
#39 Re: Opel Astra ili Citroen C4
Totalno logicna odluka , Astra je stvarno super autic . Neces pozaliti i znas na cemu si . Suzuki je ok ali je to jos uvijek nepoznanica na BiH trzistu bar kada je u pitanju servis. Bjela boja je malo
ali je zato cijena prava pljacka posebno kada imas u vidu da si narucio GTC model (cupe). To nisi mogao dobiti jeftinije ni ovdje u Canadi . Vozi i uzivaj
- mayab
#40 Re: Opel Astra ili Citroen C4
Stvarno fin auto, GTC izgleda bas zajebano, dobra cijena za nase uslove, oprema nije losa, a bijela boja je opet moderna!rey wrote:1.4 90 KS, dosta opreme.. klima, el. podizaci stakala,el.retrovizori, abs,4 zracna jastuka, cdmp3 player s komandama na volanu, kozni volan, bord kompjuter, daljensko kljucanje s preklopnim klucem, maglenke i jos toga..olensoner wrote:ako nije tajna koliko ce te izaci taj GTC i sa kojim si motorom narucio?rey wrote:Astra GTC definitivno, prejako auto.
22.000 KM
- Gile Šampion
#41 Re: Opel Astra ili Citroen C4
Vidim u nedelju na autopijaci neki čiča prodaje OPC Astru,nije čini mi se ni godinu dana stara,skroz malo nešto prešla za nekih 23 milje...Mislim OPC oprema a motor nekih 100-tinjak KS...
Mnogo dobra na izgled...
Mnogo dobra na izgled...
-
emko1234
#42 Re: Opel Astra ili Citroen C4
pa eto odlicno,nek je whow,citroen i respo uzmu u talu i nek se vozaju..sta im je to po 7 hiljada..svaki je ima 8 sati dnevno i nek se rotirajuGile Šampion wrote:Vidim u nedelju na autopijaci neki čiča prodaje OPC Astru,nije čini mi se ni godinu dana stara,skroz malo nešto prešla za nekih 23 milje...Mislim OPC oprema a motor nekih 100-tinjak KS...
Mnogo dobra na izgled...
- respo
#43 Re: Opel Astra ili Citroen C4
uzmi je ti emko svabo je nije francuz
-
emko1234
#44 Re: Opel Astra ili Citroen C4
uzeo bi je respo al nisam fan opela..te novopecene kandsko-ruske svabe nikad nisam volio

- respo
#45 Re: Opel Astra ili Citroen C4
onda predji na francuza ko sav normalan svijet 
-
emko1234
#46 Re: Opel Astra ili Citroen C4
jedini francuz kojeg bi ja vozio je 407 kupe,al naravno kad bi pezo napravio neki motor kakav dolikuje autu koje onako izgleda..a ne one karinaske 2.7hdi sto imaju ubrzanje ko malo razradjeniji golf V
-
whow
#47 Re: Opel Astra ili Citroen C4
Sto u talu???. Ja sam imao i bolju Astru , novu iz salona , sa tonom opreme . Vozio sest mjeseci izgustirao pa prodao i mogu reci da je auto totalno ok . Za BiH uslova prava pljacka . Auto je super . A to sto je novi vlasnik Kanadska kompanija nema vaze , zapravo vlasnik je Austrijanac koji je prije 52 godine dosao u kanadu i poceo se baviti proizvodnjom alatki na malo a prve godine je jedva zaradio nekoliko hiljada dollara a sada evo kupuje Opela. Kanada obecana zemljaemko1234 wrote:pa eto odlicno,nek je whow,citroen i respo uzmu u talu i nek se vozaju..sta im je to po 7 hiljada..svaki je ima 8 sati dnevno i nek se rotirajuGile Šampion wrote:Vidim u nedelju na autopijaci neki čiča prodaje OPC Astru,nije čini mi se ni godinu dana stara,skroz malo nešto prešla za nekih 23 milje...Mislim OPC oprema a motor nekih 100-tinjak KS...
Mnogo dobra na izgled...![]()
![]()
-
emko1234
#48 Re: Opel Astra ili Citroen C4
pa moj whow nije on austijanac vise,covjek je kanadjanin vec 52 godine al eto valjda mu ta magna ima para mada i nije opel toliko skup..

-
dimu
#49 Re: Opel Astra ili Citroen C4
Gile Šampion wrote:Vidim u nedelju na autopijaci neki čiča prodaje OPC Astru,nije čini mi se ni godinu dana stara,skroz malo nešto prešla za nekih 23 milje...Mislim OPC oprema a motor nekih 100-tinjak KS...
Mnogo dobra na izgled...
u oglasima je 33 hiljade a valjda je vec spustio na 28 zuri mu se...
2008 godina, presla samo 4000, to je prejeftino, jer je nova sa onakvom opremom 44 hiljade
-
whow
#50 Re: Opel Astra ili Citroen C4
To je realna cijena , mozda cak jos uvijek preskupa obzirom na situaciju.dimu wrote:Gile Šampion wrote:Vidim u nedelju na autopijaci neki čiča prodaje OPC Astru,nije čini mi se ni godinu dana stara,skroz malo nešto prešla za nekih 23 milje...Mislim OPC oprema a motor nekih 100-tinjak KS...
Mnogo dobra na izgled...
u oglasima je 33 hiljade a valjda je vec spustio na 28 zuri mu se...
2008 godina, presla samo 4000, to je prejeftino, jer je nova sa onakvom opremom 44 hiljade