Glumac ili naivka

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Arni75

#26 Re: Glumac ili naivka

Post by Arni75 »

eeeeejjjj, necemo se vrijedjati, nemojte biti negativni i onako ima puno negativaca oko nas
Atrus

#27 Re: Glumac ili naivka

Post by Atrus »

Nasao drugu koja ga je totalno zaludila i zaboravio te. Nezreo i kukavica. Zaboravi ga. Javit ce se ako mu ne bude islo dobro.
100tnukmova

#28 Re: Glumac ili naivka

Post by 100tnukmova »

Ma ko ce znati sta on ima tamo "preko grane"...hocu reci moze on ovdje da prica sta hoce i da se pravi koliko hoce ali nazalost koja je prava istina i zasto se ne javlja to je tesko saznati!! U svakom slucaju zaboravi ga, nije vrijedan razmisljanja, najobicnija kukavica i djete!Zaboravi i samo naprijed!!!!!
mimiikimi

#29 Re: Glumac ili naivka

Post by mimiikimi »

mozda je i bolje tako,ti neces njemu on nece tebi,kakva bi to veza bila bezze.zivjeti za par sedmica godisnje
Arni75

#30 Re: Glumac ili naivka

Post by Arni75 »

Atrus wrote:Nasao drugu koja ga je totalno zaludila i zaboravio te. Nezreo i kukavica. Zaboravi ga. Javit ce se ako mu ne bude islo dobro.
Dobro, postujem i to, ali zar za jedan dan. Meni salje poruku da mu jako nedostajem a vec isti dani ili sutradan srece neku koja ga je zaludila. Ali hajde nek bude i tako.

Zar ne bi bilo posteno da bar odgovori na moju poruku i kaze u cemu je stvar, ja bih bila povrijedjena, razocarana, i sad sam, ali pored toga osjecam se i iskoristeno i prevareno, a opet se kao nesto nadam, zar nije to bez veze.

Zar je problem biti otvoren i reci sta mislis. Cak ne mora gledati u oci dok govori, moze napisati e-mail ili poruku.
trinaesti

#31 Re: Glumac ili naivka

Post by trinaesti »

i šta i da napiše? hoće li ti biti bolje?

ne treba tražiti objašnjenja. bilo ti je lijepo. zapamti to. sve poslije i sve drugo zaboravi. i uživaj.
Last edited by trinaesti on 02/09/2009 10:23, edited 1 time in total.
Atrus

#32 Re: Glumac ili naivka

Post by Atrus »

Ovo je sve špekulisanje. ili ga zaboravi ili nazovi na telefon i razjasni jedanput zauvijek.
rika

#33 Re: Glumac ili naivka

Post by rika »

@Arni
Posto i sam spadam u kategoriju muskih koji su 30+, a jako jako dugo sam zhivio vani i seljakao se po raznim drzhavama moje skromno misljenje je sljedece:

1.Da je tamo imao nekoga dok se sa tobom semao,iskreno govoreci sumnjam..ako si u kakvoj takvoj vezi a zhivis vani,nije bitno gdje,ono malo slobodnog vremena provodis sa tom osobom,ne visish na chatu kao teenager misleci da ces tu naci osobu svog zhivota...
Ali posto je Mr.X visio na chatu,znaci da u gradu/drzhavi u kojoj zhivi (a koja je sudeci mozhda na drugom kontinentu jer ste se vidjali poprilicno rijetko) nije bilo nikoga iz bh. zajednice,s kim bi mogao ostvariti malo prisniji odnos,da ne govorim sto,u vecini slucajeva,bh, dijaspora boluje od,diplomatski receno,akutnog nedostatka urbanosti... :D :D :D been there seen that...
I onda u tu pricu dolazis ti... Djevojaka u svojim 30tim,zestoka raja,a postoji jos i doza hemije...vecina nas bi tako nesto,djevojku koja ce nam i biti drug,a to je jako tesko naci..
desilo se sto se desilo,kao sto neko mudar rece "sex je jedina stvar koja mozhe zakomplikovati odnose izmedju dvoje ljudi"
Ja nekako sumnjam da mu je samo to bio cilj,ali poslije toga se sve zakompliciralo...
Ne mozhete vise biti najbolji prijatelji,nije vam 20+ godina da je to neka ljetna shema za vrijeme "velike sarajevske stochne pijace" kad dijaspora dodje na "zagledanje",neki sljedeci korak bi bilo planiranje zajednickog zhivota da ne kazhem braka...
I tu dolazi ona facebook-ovska "it's complicated"...
On tamo gdje jeste vjerovatno ima ako ne relativno dobar sto se tice $$$$ onda barem siguran zhivot..ti ne zelis preko grane,njemu se ne vraca u BiH i skontao da je bi daljni kontakt sa tobom bio samo komplikacija,cak i opasnost da izgubi zhivot koji ima..koji nije cemu ali on ne zna za drugi...
All in all,better luck next time,manje chata a malo vise komunikacije sa ljudima... ;)
*mima*

#34 Re: Glumac ili naivka

Post by *mima* »

Zaboravi tog majmuna.......to je neki patoloski lazov........Bit ce ti tesko ...ali zaboravi da postoji.
Arni75

#35 Re: Glumac ili naivka

Post by Arni75 »

Atrus wrote:Ovo je sve špekulisanje. ili ga zaboravi ili nazovi na telefon i razjasni jedanput zauvijek.

Zvati ga necu, zaboraviti - to da, nema mi druge, samo valjda treba vremena. Zaista mi je prirastao srcu i fali mi, jako mi fali, ali dobro, sta je tu je. Sad i da se javi, to vise nije to. Na neki nacin me je povrijedio.
Ja samo pokusavam shvatiti cemu takvo ponasanje.
Mi jedno drugome nista nismo obecali,nista nismo nudili, niti trazili jedno od drugog. Dogovor je bio da pukusamo pa vidimo kako ce to funkcionisati. I on je taj koji je insisitrao na tome da ostanemo u vezi i pokusamo.
I ako je nasao neku drugu,neka je, nek mu je sretno, ali neka kaze.
Pa bilo sta daje u pitanju, treba samo da kaze. Dovoljno me poznaje, zna da nisam neko ko bi pravio scene i probleme,a isto tako zna koliko mi je bitna iskrenost.
Luce

#36 Re: Glumac ili naivka

Post by Luce »

rika wrote:@Arni
Posto i sam spadam u kategoriju muskih koji su 30+, a jako jako dugo sam zhivio vani i seljakao se po raznim drzhavama moje skromno misljenje je sljedece:

1.Da je tamo imao nekoga dok se sa tobom semao,iskreno govoreci sumnjam..ako si u kakvoj takvoj vezi a zhivis vani,nije bitno gdje,ono malo slobodnog vremena provodis sa tom osobom,ne visish na chatu kao teenager misleci da ces tu naci osobu svog zhivota...
Ali posto je Mr.X visio na chatu,znaci da u gradu/drzhavi u kojoj zhivi (a koja je sudeci mozhda na drugom kontinentu jer ste se vidjali poprilicno rijetko) nije bilo nikoga iz bh. zajednice,s kim bi mogao ostvariti malo prisniji odnos,da ne govorim sto,u vecini slucajeva,bh, dijaspora boluje od,diplomatski receno,akutnog nedostatka urbanosti... :D :D :D been there seen that...
I onda u tu pricu dolazis ti... Djevojaka u svojim 30tim,zestoka raja,a postoji jos i doza hemije...vecina nas bi tako nesto,djevojku koja ce nam i biti drug,a to je jako tesko naci..
desilo se sto se desilo,kao sto neko mudar rece "sex je jedina stvar koja mozhe zakomplikovati odnose izmedju dvoje ljudi"
Ja nekako sumnjam da mu je samo to bio cilj,ali poslije toga se sve zakompliciralo...
Ne mozhete vise biti najbolji prijatelji,nije vam 20+ godina da je to neka ljetna shema za vrijeme "velike sarajevske stochne pijace" kad dijaspora dodje na "zagledanje",neki sljedeci korak bi bilo planiranje zajednickog zhivota da ne kazhem braka...
I tu dolazi ona facebook-ovska "it's complicated"...
On tamo gdje jeste vjerovatno ima ako ne relativno dobar sto se tice $$$$ onda barem siguran zhivot..ti ne zelis preko grane,njemu se ne vraca u BiH i skontao da je bi daljni kontakt sa tobom bio samo komplikacija,cak i opasnost da izgubi zhivot koji ima..koji nije cemu ali on ne zna za drugi...
All in all,better luck next time,manje chata a malo vise komunikacije sa ljudima... ;)
Slazem se u potpunosti sa ovim postom...Stvari nikad nisu ni bijele ni crne. Razumijem da te je povrijedio time sto nije objasnio zasto i kako, ali mozda ni sam trenutno nema odgovore na to pitanje. Ja vjerujem da to izmedju vas sto je bilo, bilo je stvarno, jer ti to tako osjecas. Na zalost, zivot i okolnosti su takve kakve jesu. Ja mu se ne bih vise javljala, ako bude osjetio i kad bude osjetio javit ce se i objasnit ce, to ti duguje...Ako ne, barem budi zahvalna sto te podsjetio da ti se opet moze desiti nesto lijepo i jako...
inspire_me

#37 Re: Glumac ili naivka

Post by inspire_me »

Ja pored najbolje volje ne mogu da shvatim kako neko moze da glumi prijatelja 2 godine, sazna sve tvoje tajne (i sama si rekla da ste pricali o stvarima o kojima sa drugim ljudima niste mogli pricati, dakle zna koliko si povrijedjena bila u proslosti, jer se i njemu to desilo) dabi ti se trecu godinu priblizio, pruzio ti sve za cime si ti zudila (sto je naravno saznao u vasem dvogodisnjem prijateljskom druzenju) i onda to na najgori moguci nacin iskoristi, tako sto okrene ledja i ode kao da te nikad ni u putu nije sreo....

Ja isto mislim da mu se desilo nesto cemu se on nije nadao, tj. desili su mu se ponovo osjecaji kojih se on boji, ocjecaji koji ce mu zakomplikovati zivot, koje ne umije da kontrolise...
Ja drugog objasnjenja nemam, jer prosto ne zelim da povjerujem da covjek od 30 i kusur godina (znaci ne pricamo ovdje o nekom balavcu kojem je samo bilo zanimljivo na koji nacin da je povali) tako smisljeno i ciljano moze da iskoristi i povrijedi nekoga koga je 3 godine zvao svojim prijateljem...
Pa u kakvom mi ovo vremenu zivimo...
Arni75

#38 Re: Glumac ili naivka

Post by Arni75 »

Rika i Luce, divni ste mi.

Ne pada mi na pamet vise javljati mu se, pa i ja imam svog ponosa, a i da se on javi,kao sto vec rekoh,to vise nije to, izgubio je ono sto je imao.

A vas dvoje ste mi pomogli da shvatim pravu situaciju i hvala vam za to. :thumbup:
Super Hik

#39 Re: Glumac ili naivka

Post by Super Hik »

Arni75 wrote:Rika i Luce, divni ste mi.

Ne pada mi na pamet vise javljati mu se, pa i ja imam svog ponosa, a i da se on javi,kao sto vec rekoh,to vise nije to, izgubio je ono sto je imao.

A vas dvoje ste mi pomogli da shvatim pravu situaciju i hvala vam za to. :thumbup:
jel to nešto novo na vidiku? :D ovaj put pametnije, ne spavati s njim dok te ne oženi :D
Arni75

#40 Re: Glumac ili naivka

Post by Arni75 »

inspire_me wrote:Ja pored najbolje volje ne mogu da shvatim kako neko moze da glumi prijatelja 2 godine, sazna sve tvoje tajne (i sama si rekla da ste pricali o stvarima o kojima sa drugim ljudima niste mogli pricati, dakle zna koliko si povrijedjena bila u proslosti, jer se i njemu to desilo) dabi ti se trecu godinu priblizio, pruzio ti sve za cime si ti zudila (sto je naravno saznao u vasem dvogodisnjem prijateljskom druzenju) i onda to na najgori moguci nacin iskoristi, tako sto okrene ledja i ode kao da te nikad ni u putu nije sreo....

Ja isto mislim da mu se desilo nesto cemu se on nije nadao, tj. desili su mu se ponovo osjecaji kojih se on boji, ocjecaji koji ce mu zakomplikovati zivot, koje ne umije da kontrolise...
Ja drugog objasnjenja nemam, jer prosto ne zelim da povjerujem da covjek od 30 i kusur godina (znaci ne pricamo ovdje o nekom balavcu kojem je samo bilo zanimljivo na koji nacin da je povali) tako smisljeno i ciljano moze da iskoristi i povrijedi nekoga koga je 3 godine zvao svojim prijateljem...
Pa u kakvom mi ovo vremenu zivimo...

To je upravo to sto ni ja nisam mogla da shvatim. Mozda ni sada ne shvatam u potpunosti, ali gledam to malo drugacije.
Cinjenica je da on nije imao nikakvu korist od mene, a ja nisam zeljela niti sam imala ikakvu korist od njega, pa u cemu je bila kvaka, mozda i saznam nekada, a mozda i ne. Mozda nije ni vazno.
rika

#41 Re: Glumac ili naivka

Post by rika »

nema na cemu,ide na racun kuce mada ima zemalja gdje se ovaj counceling placa 300$/sat :D :D :D
Arni75

#42 Re: Glumac ili naivka

Post by Arni75 »

Super Hik wrote:

jel to nešto novo na vidiku? :D ovaj put pametnije, ne spavati s njim dok te ne oženi :D

:-)
Halleluhwah
Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen

#43 Re: Glumac ili naivka

Post by Halleluhwah »

Sic est in fatis, što bi rekli Latinjani. Za nešto ozbiljnije, jedno od vas bi trebalo učiniti drastičan potez. Možda je to on shvatio, pa se uplašio, jer ste već pošli u te ozbiljnije vode. A možda i ima nekoga tamo negdje doma. I još buljuk ''možda''. Jednostavno, nije vam suđeno.
Arni75

#44 Re: Glumac ili naivka

Post by Arni75 »

nema na cemu,ide na racun kuce mada ima zemalja gdje se ovaj counceling placa 300$/sat :D :D :D[/quote]

Hvala dobrim ljudima pa daju besplatnu pomoc :kiss:
Luce

#45 Re: Glumac ili naivka

Post by Luce »

rika wrote:

nema na cemu,ide na racun kuce mada ima zemalja gdje se ovaj counceling placa 300$/sat :D :D :D
Evo i ja castim ,imala sam slicno iskustvo pa eto rekoh da pomognem, tema me pogodila:)))
Super Hik

#46 Re: Glumac ili naivka

Post by Super Hik »

Arni75 wrote:nema na cemu,ide na racun kuce mada ima zemalja gdje se ovaj counceling placa 300$/sat :D :D :D

Hvala dobrim ljudima pa daju besplatnu pomoc ":kiss:"

znao sam, od samog pocetka mi je bilo sumnjivo. :D
Last edited by Super Hik on 02/09/2009 11:33, edited 1 time in total.
Arni75

#47 Re: Glumac ili naivka

Post by Arni75 »

Luce :kiss:
i kako se zavrsilo
rika

#48 Re: Glumac ili naivka

Post by rika »

Znaci poanta cijele price:
"Ne vjerujte muskarcima koji vas okivaju u nebo,govore "cico maco zumbule moj" :D :D
Bolji su ovi stari tersovi kao ja,koji te slusaju satima kako pricas i onda poslije pitaju:
"Draga jesi li to nesto rekla ili samo razmisljas naglas?"
Jesmo sarmantni k'o kaktus ali smo barem iskreni :D :D :D
Super Hik

#49 Re: Glumac ili naivka

Post by Super Hik »

rika wrote:Znaci poanta cijele price:
"Ne vjerujte muskarcima koji vas okivaju u nebo,govore "cico maco zumbule moj" :D :D
Bolji su ovi stari tersovi kao ja,koji te slusaju satima kako pricas i onda poslije pitaju:
"Draga jesi li to nesto rekla ili samo razmisljas naglas?"
Jesmo sarmantni k'o kaktus ali smo barem iskreni :D :D :D
nabacivanje je počelo :D
Umma

#50 Re: Glumac ili naivka

Post by Umma »

Bit cu slobodna da se ukljucim u diskusiju...

Moram priznati da me je post jako pogodio, odavno nisam procitala nista iskrenije i tacno mogu da osjetim bol...to je u sustini znak da te jako dobro razumijem tj moram priznati da znam sta znaci biti na prilicno okrutan nacin izignorisan od osobe koja je covjeku jako bliska - s kojom covjek dijelio mnogo a ocekivao jos vise....

po mom sudu tu postoje dvije stvari: prvo, osoba je lagala o svom trenutnom statusu (tj mozda je u nekom braku, ili nekoj drugoj vrsti zajednice) - ne znam koliko si u mogucnosti da to ispitas (tj pomenula si da poznajes njegovu sestru mada sama ta cinjenica ne govori u prilog tome) - pa je nakon sto je osjetio da se stvar (sa emotivnog aspekta) otima kontroli, odlucio da izvrsi radikalni presjek jer bi razvoj situacije doveo do toga da saznas istinu...

i drugo, sto je po mom misljenju vjerovatnije, desilo se nesto sto ne mozes ni naslutiti...zivot je jako nepredvidjen, a mnoge stvari koje nas okruzuje ne razumijemo...covjek je sam sebi cesto najveci neprijatelj i u kljucnim trenucima zna donijeti fatalne odluke...

Ja mislim da ce se on tebi u svakom slucaju javiti...nekad...pusti vrijeme da zalijeci stvari - a stvari ce se same razjasniti; koliko god da ne volimo prolaznost vremena, ono je ipak lijek jer bi covjek bio izgubljen da vrijeme kojim slucajem stoji
Post Reply