Šta vam smeta u Sarajevu?
-
leo karan
#26 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
smetaju mi pljacke Spanaca po ulicama
-
RosaSpinosa
#27 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
.
Last edited by RosaSpinosa on 04/11/2012 22:11, edited 1 time in total.
-
detroit-mercy
#28 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Raja i papci.
-
kemo_lemo
#29 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
1-USTASE
2-CETNICI
3-EF.CERIC
2-CETNICI
3-EF.CERIC
- primus-sa
#30 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Ne smeta mi nista u Sarajevu...jer nema Sarajeva
nazalost
-
leo karan
#31 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
smetaju mi SELJACINE koje izlaze iz garaze BBI centra. GLUPAN stane s autom pred rampu i izadje da plati parking

a iza njega se nacicka par auta, pa vise niko ne moze ni da udje ni da izadje. totalni haos se stvori zbog mrtvog seljaka
najzalosnije je sto je njemu auto bilo parkirano 7 metara od rampe, on sjeo u njega krenuo 3 metra i izasao da plati sav sretan ne kontajuci nista...
a iza njega se nacicka par auta, pa vise niko ne moze ni da udje ni da izadje. totalni haos se stvori zbog mrtvog seljaka
najzalosnije je sto je njemu auto bilo parkirano 7 metara od rampe, on sjeo u njega krenuo 3 metra i izasao da plati sav sretan ne kontajuci nista...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#32 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Kuglivoje wrote:Pozdrav;
Izuzevši ljude i pojave,mislim na konkretne stvari u Sarajevu,centru grada...Meni se npr. ne svidja ona (zelena) boja na trotoarima,odvratno je...
Ocekujem vase postove jer pisem rad na temu toga pa bi mi pokoji komentar dobrodosao...
Malo cudan uvod u temu,ali se nadam da je relativno jasno...
a pa digneš vugla i gledaš u plavo nebo........dok ne izadješ iz zone uticaja zeljenih trotoara
- piupiu
#33 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Smeta mi sto svima sve smeta. 
- statix
#34 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
primus-sa wrote:Ne smeta mi nista u Sarajevu...jer nema Sarajevanazalost
nazalost
-
isaisa
#35 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Bio sam u Serajevo naso samo ga kakvog sam ga i stavio preljep drustven grad u kome sam proveo preljepe trenutke svog zivota
Jednostavno primjetio sam samo da papcima nesto smeta u Sarajevu.
Sarajevo je najljepsi i najgostoljubivi grad u staroj jugi ,jedino sto se o Sarajevu iznose negativnosti a to je taj hrvatsko srpska propaganda
A Sarajevo i Saralije kazu crknite dusmani
Sarajevo je najljepsi i najgostoljubivi grad u staroj jugi ,jedino sto se o Sarajevu iznose negativnosti a to je taj hrvatsko srpska propaganda
- chuchumbamayumbe
#36 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Saobraćajna nekultura (pogotovu parkiranje).
Kojekakvi ulojeni balavci u trenerkama i sa pederušama, a koji su face.
Nedostatak javnih WC-a.
Prljavština općenito (koliko god se Rad i Park trudili, bagra je jača).
Pretvaranje zelenih površina u poslovne objekta (Novi Grad - A i C faza, itd).
Nebriga o Trebeviću i žičari.
Smeta mi što Ilidža više nije grad Sarajevo (ma šta Ilidžanci mislii o tome).
Smeta mi islamizacija Sarajeva (o tome se može polemisati ko je kriv, ali stanje je takvo kakvo jeste). Pogledati spisak direktora javnih preduzeća, zaposlenika u opĆinama, itd.
Kojekakvi ulojeni balavci u trenerkama i sa pederušama, a koji su face.
Nedostatak javnih WC-a.
Prljavština općenito (koliko god se Rad i Park trudili, bagra je jača).
Pretvaranje zelenih površina u poslovne objekta (Novi Grad - A i C faza, itd).
Nebriga o Trebeviću i žičari.
Smeta mi što Ilidža više nije grad Sarajevo (ma šta Ilidžanci mislii o tome).
Smeta mi islamizacija Sarajeva (o tome se može polemisati ko je kriv, ali stanje je takvo kakvo jeste). Pogledati spisak direktora javnih preduzeća, zaposlenika u opĆinama, itd.
-
isaisa
#37 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
chuchumbamayumbe
Imali i jedan grad da je cistiji i uljudni grad u staroj jugi da se moze mjeriti sa sarajevom u bilo cemu
Ja mislim da su ljudi samo ljubomorni na Seher Sarajevo pa iz ljubomore se grjese
Ali Sarajevo vas voli puno znate ko se jednom napije vode sa bascarsije nikad iz Sarajeva nece
Imali i jedan grad da je cistiji i uljudni grad u staroj jugi da se moze mjeriti sa sarajevom u bilo cemu
Ja mislim da su ljudi samo ljubomorni na Seher Sarajevo pa iz ljubomore se grjese
Ali Sarajevo vas voli puno znate ko se jednom napije vode sa bascarsije nikad iz Sarajeva nece
-
isaisa
#38 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Mislim da bi i travu trebali poceti bojiti posto je previse zelena upada duskanima u oci i zelene pijace trebamo nazivati sucmuraste pijace da dusmani nebi jeli zelene jabuke da ih ljudi na tezgama boje u plavo
pici wrote:Kuglivoje wrote:Pozdrav;
Izuzevši ljude i pojave,mislim na konkretne stvari u Sarajevu,centru grada...Meni se npr. ne svidja ona (zelena) boja na trotoarima,odvratno je...
Ocekujem vase postove jer pisem rad na temu toga pa bi mi pokoji komentar dobrodosao...
Malo cudan uvod u temu,ali se nadam da je relativno jasno...
a pa digneš vugla i gledaš u plavo nebo........dok ne izadješ iz zone uticaja zeljenih trotoara
- Qler
#39 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
pa kanti ima, u odnosu na sve ostale gradove u BiH po kojima sam bio ima ih puno puno vise. Mostar je kritican sto se toga tice. Javnih WC-a stvarno fali, a neko se zalio za jazz klub. Ja sam, doduse poodavno, bio u jednom, u prolazu je nekom zavuceno kod vjecne vatre, znam da sam dosao tamo oko 1h ujutro i da nisam znao ni kuda sam prosao, ali kad sam usao unutra odusevio sam se. Klub ko' iz filmova. Al da me upucate ne znam gdje je.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#40 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Meni su oni bas simpaticni.ProbuseniDolar wrote:-Strendzeri sa torbetinama na ledjima, cupavi, prljavi, krecu se u grupama i lice na ulicare iz holivudskih filmova.
i
Odakle da krenem...
- Prosjaci i prodavaci svega i svacega u Ferhadiji
- polomljene ploce u Ferhadiji i dalje...
- to sto se svake godine radi tramvajska pruga, i dize se grad cijeli u udarnom terminu, da bi nakon 2 godine rekli nije dobro uradjeno i opet dizali sve i tako u krug
- Nedostatak parkova, zelenih povrsina, fontana...
- Saobracajna nekultura
- parkiranje po trotoarima (nema trotoara u gradu koji nije zauzet)
- Bacanje smeca pored kanti i mjesta predvidjenih za to (nije bas da nema kanti)
- bacanje hrane pred ulaze zgrada...
- sto neko vec rece nepoznavanje osnovnih pravila grada, kao hodanje pravom stranom ulice
- malogradjanstvo (da se ne izrazim drugacije)
- svi oni koji su dosli Bog zna odakle a nisu znali da se ophode prema ovome gradu
- likovi u trenerkama i mjesecom i zvijezdom oko vrata
- vehabije
- nedostatak smisla za kulturu, nedostatak kulturnih dogadjaja
- sto se niko vise i ne sjeca jedne davne '84.
Ono sto mi najvise smeta, je sto iako nemam pojma kakvo je bilo prijeratno Sarajevo, ja znam da ovo danas nije ni sjena toga. Ja bih voljela da se vrati to staro Sa, ali nema...ovo danas je kao neka zona sumraka, i propala rupa.
Osjecam se kao stranac u svom rodjenom gradu.
I ima tu jos milion drugih stvari, ali ovo je ono cega sam se sjetila prvog.
Last edited by ladyblue18 on 02/09/2009 00:36, edited 1 time in total.
- Irm@
#41 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
svakako...daleko od toga da je ovo najveci problem..ali stvarno..miliiiion puta sma se zapitala pa koji je njima.. cupavi odrpani Bogme kao da su dosli iz Tanzanije a ne iz famozne EuropeProbuseniDolar wrote:-Strendzeri sa torbetinama na ledjima, cupavi, prljavi, krecu se u grupama i lice na ulicare iz holivudskih filmova.
-
Kuglivoje
#42 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Ja mislim da si ti puk'o...isaisa wrote:Bio sam u Serajevo naso samo ga kakvog sam ga i stavio preljep drustven grad u kome sam proveo preljepe trenutke svog zivota
-
shambho
#43 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
E fakat parkiranje je odron..

U kojem smjeru sjecas se bar toga..Qler wrote:pa kanti ima, u odnosu na sve ostale gradove u BiH po kojima sam bio ima ih puno puno vise. Mostar je kritican sto se toga tice. Javnih WC-a stvarno fali, a neko se zalio za jazz klub. Ja sam, doduse poodavno, bio u jednom, u prolazu je nekom zavuceno kod vjecne vatre, znam da sam dosao tamo oko 1h ujutro i da nisam znao ni kuda sam prosao, ali kad sam usao unutra odusevio sam se. Klub ko' iz filmova. Al da me upucate ne znam gdje je.
-
andrija2007
#44 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Ma to je vjerovatno bio "Clou", unutra ćumez ali atmosfera super a muzika prva liga, mislim da više ne radi.shambho wrote:E fakat parkiranje je odron..
![]()
U kojem smjeru sjecas se bar toga..Qler wrote:pa kanti ima, u odnosu na sve ostale gradove u BiH po kojima sam bio ima ih puno puno vise. Mostar je kritican sto se toga tice. Javnih WC-a stvarno fali, a neko se zalio za jazz klub. Ja sam, doduse poodavno, bio u jednom, u prolazu je nekom zavuceno kod vjecne vatre, znam da sam dosao tamo oko 1h ujutro i da nisam znao ni kuda sam prosao, ali kad sam usao unutra odusevio sam se. Klub ko' iz filmova. Al da me upucate ne znam gdje je.![]()
-
fixer
#45 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Smeta mi sto sve sto vlast napravi u Sarajevu bude jedan veliki fus.
Bodu mi oci oni stubovi za plakatiranje. Budu debeli ko sam vrag, a nikog ne interesuje da ih ocisti.
Nervira me nesigurnost na ulicama.
Bodu mi oci oni stubovi za plakatiranje. Budu debeli ko sam vrag, a nikog ne interesuje da ih ocisti.
Nervira me nesigurnost na ulicama.
- trinaesti
#46 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
"vječiti derbi"
-
somethings
#47 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Nekultura i lopovluk.
-
bulevarmostar
#48 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Smeta mi sto nema nikav javni prevoz od aerodroma to grada.
Smeta mi sto je burek puno masniji i sa previse bibera gdje god da odem
To za kante za odpatke je relativno. Mostar je puno gori.
Smeta mi sto je burek puno masniji i sa previse bibera gdje god da odem
To za kante za odpatke je relativno. Mostar je puno gori.
-
RosaSpinosa
#49 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
.
Last edited by RosaSpinosa on 04/11/2012 22:12, edited 1 time in total.
-
Klodovik
#50 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Donedavno su bile jazz svirke svake nedjelje. Sad je malo zatišje dok se ljudi ne vrate sa odmora. Dakle svirki ima, ali na njih dođe 20-ak manje-više istih ljudi (nekad i manje). A opet, kome nedostaje jazz klub... neka ga otvori, jedva čekamo.Qler wrote:pa kanti ima, u odnosu na sve ostale gradove u BiH po kojima sam bio ima ih puno puno vise. Mostar je kritican sto se toga tice. Javnih WC-a stvarno fali, a neko se zalio za jazz klub. Ja sam, doduse poodavno, bio u jednom, u prolazu je nekom zavuceno kod vjecne vatre, znam da sam dosao tamo oko 1h ujutro i da nisam znao ni kuda sam prosao, ali kad sam usao unutra odusevio sam se. Klub ko' iz filmova. Al da me upucate ne znam gdje je.