iskljuci ti navijacku subjektivnost u to mozga sto imas pa pogledaj snimak..., ruka iznad tijela tu nema rasprave, cist penal.elSaik wrote:Uključi mozak i pusti snimak.The 51st State wrote:Misliš gol kada igrač koji stoji ISPRED GOLMANA skače da bi lopta prošla ispod njega? Ili penal kad je lik pao na pod a ovaj ga napucao sa odokativno 30cm udaljenosti?
ne lazi, cist penal, lik sa zemlje sprijecio loptu da dodje do gola.
@karanana - ne, već za udaranje sudije u Kup utakmici protiv Želje prije par sezona. Mislim da na to misle.
Skandal u Lukavici: Regoje udario sudiju
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
The 51st State
#26 Re: Skandal u Lukavici: Regoje udario sudiju
- Atrus
#27 Re: Skandal u Lukavici: Regoje udario sudiju
Ali, ima jako prezime Regoje. Zašto ga tata nije nazvao Prstoje ili Prdislav uz tako lijepo prezime, ostat će tajna.
-
Plemkinja
#28 Re: Skandal u Lukavici: Regoje udario sudiju
gdje si ti molim te vidio da piše da se ne mogu kontrolirati? evo ti se kao nikad nisi nanervirao na utakmici radi suđenja. nigdje ni ne piše da nisam za kažnjavanje samo kažem da su naši suci katastrofa i da bi posljedice njihove korumpiranosti i samovolje a i neznanja mogle biti mnogo veće ako se nešto ne promijeniSplinter wrote:ubijes covjeka i vadis se da si bio neuracunljiv, vidim tebi odg.ova kaznena politika...a zasto ides na utamice ako se ne mozes kontrolisatiPlemkinja wrote:smiješno je uspoređivati bilo što što se dogodi u našoj ligi s Bundesligom ili ligama drugih zemalja. ne kažem da je u redu to što se dogodilo ali suđenje u našoj ligi je više nego katastrofalno i sasvim je za očekivati da raji pa i igračima počne pucati film. možemo reći da naš nogomet dolazi na svoje što se tiče igrača i klubova ali čini mi se da nije prošla ni jedna utakmica a da se žalbe nisu upućivale isključivo na suđenje.
kad je o ovom slučaju riječ, ovdje je riječ o Dominkoviću, pa zar o njemu i njegovom suđenju nije već davno sve rečeno????
zar postoji u ovoj državi i jedna osoba koja ima povjerenja u njegovo suđenje???
mene zaista ne bi začudilo da se ovakvi incidenti počnu češće događati a možda je to i jedini način da se dođe do neke kvalitete.
neću o Regoji ništa loše pisati je li psihički dobar ili ne jer znam koliko sam sama puta sucima psovala majku i koliko sam bila neuračunljiva u tim momentima ali možemo iskoristiti evo ovu temu da malo razmijenimo mišljenja generalno o suđenju na našim terenima.![]()
- BSn
#29 Re: Skandal u Lukavici: Regoje udario sudiju
Sudiju prebaciti u nizi rang, te mu nabaciti i koju utakmicu suspenzije. On je jedan od najvecih krivaca sto se onako krvnicki igralo. Zahvaljujuci njemu je i onaj divljak, tj. kapetan Slavije, mogao da iskali sav svoj primitivizam. Sta to, ako je domaci igrac, onda on moze i samarat protvincke, svoje igrace, pa cak i sudiju?!
Divljaka kazniti za primjer, tj. dati mu suspenziju na makar pola sezone, jer se ono ne smije tolerisati. Sudija je dao jasnu poruku svima da na domacem terenu mogu raditi sta zele, posto ih sudije nece sankcionisati.
Da je menadzer Slavije autritet, k'o sto nije, izbacio bi ga on sam iz igre i kaznio neigranjem u narednim utakmicama. Pa covjek mu izudara njegove igrace, hoce da "napenali" fizioterapeuta. Jos samo i da je njega stocir'o... Ovaj ga opet ne bi izbacio.
On je dao odlican primjer Sokolovima sta treba da rede. Zahvaljujuci Regoji i Sokolovi su iskazali svoj primitivizam.
Naravno, NS nece nikoga kazniti, a i sto bi? Ta nece valjda oni raditi svoj posao?!
Divljaka kazniti za primjer, tj. dati mu suspenziju na makar pola sezone, jer se ono ne smije tolerisati. Sudija je dao jasnu poruku svima da na domacem terenu mogu raditi sta zele, posto ih sudije nece sankcionisati.
Da je menadzer Slavije autritet, k'o sto nije, izbacio bi ga on sam iz igre i kaznio neigranjem u narednim utakmicama. Pa covjek mu izudara njegove igrace, hoce da "napenali" fizioterapeuta. Jos samo i da je njega stocir'o... Ovaj ga opet ne bi izbacio.
On je dao odlican primjer Sokolovima sta treba da rede. Zahvaljujuci Regoji i Sokolovi su iskazali svoj primitivizam.
Naravno, NS nece nikoga kazniti, a i sto bi? Ta nece valjda oni raditi svoj posao?!
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#30 Re: Skandal u Lukavici: Regoje udario sudiju
Sudija Dominkovic je brat Ilje Dominkovica,tako da nista biti nece,svi zajedno bezveze se nerviramo i pricamo o tome.
- mrtva kokoš
#31 Re: Skandal u Lukavici: Regoje udario sudiju
pa neuracunljive osobe se ne mogu kontrolirati,et odatle mi toPlemkinja wrote:gdje si ti molim te vidio da piše da se ne mogu kontrolirati? evo ti se kao nikad nisi nanervirao na utakmici radi suđenja. nigdje ni ne piše da nisam za kažnjavanje samo kažem da su naši suci katastrofa i da bi posljedice njihove korumpiranosti i samovolje a i neznanja mogle biti mnogo veće ako se nešto ne promijeniSplinter wrote:ubijes covjeka i vadis se da si bio neuracunljiv, vidim tebi odg.ova kaznena politika...a zasto ides na utamice ako se ne mozes kontrolisatiPlemkinja wrote:smiješno je uspoređivati bilo što što se dogodi u našoj ligi s Bundesligom ili ligama drugih zemalja. ne kažem da je u redu to što se dogodilo ali suđenje u našoj ligi je više nego katastrofalno i sasvim je za očekivati da raji pa i igračima počne pucati film. možemo reći da naš nogomet dolazi na svoje što se tiče igrača i klubova ali čini mi se da nije prošla ni jedna utakmica a da se žalbe nisu upućivale isključivo na suđenje.
kad je o ovom slučaju riječ, ovdje je riječ o Dominkoviću, pa zar o njemu i njegovom suđenju nije već davno sve rečeno????
zar postoji u ovoj državi i jedna osoba koja ima povjerenja u njegovo suđenje???
mene zaista ne bi začudilo da se ovakvi incidenti počnu češće događati a možda je to i jedini način da se dođe do neke kvalitete.
neću o Regoji ništa loše pisati je li psihički dobar ili ne jer znam koliko sam sama puta sucima psovala majku i koliko sam bila neuračunljiva u tim momentima ali možemo iskoristiti evo ovu temu da malo razmijenimo mišljenja generalno o suđenju na našim terenima.![]()
-
Fordas
#32 Re: Skandal u Lukavici: Regoje udario sudiju
A ulazak u vidno polje golmana je inace veliki prekrsaj, ma hajdehrasno38 wrote:Ja ne znam koju si ti utakmicu gledao ali prilike Bekrica i Bucana su bile puno konkretnije od prilika Slavije. Kako nije zasmetao Sehicu kad je stao ispred njega i 2 metra iza ledja igraca Zelje. Cuj penal??? Pa igraci Slavije nisu skakali da traze taj penal a ti si ga vidio kao da je bio 100%. I po cemu to nije bila dobra utakmica??? Otvorena igra sa obje strane jedino sto je bila na trenutke preostra sto u nasoj ligi i nije bas rijetkost. Naravno komentar me ne cudi jer je to jos jedan od onih objektivnih komentara navijaca FK Sarajevo.
- windfucker
#33 Re: Skandal u Lukavici: Regoje udario sudiju
bas se pitam kako bi nam Pape reagovao, da ga neko od forumasa onako odgurne ovdje na forumu
ne bi ga vise postao ovdje, nikad imam osjecaj
ne bi ga vise postao ovdje, nikad imam osjecaj
- al_akhisari
#34 Re: Skandal u Lukavici: Regoje udario sudiju
Kapiten slavije je trebao zavrsiti u svlacionici pocetkom prvog poluvremena...nevjerovatna je kolicina primitivizma u njemu...
"Sudac" dominkovic...totalni KOMEDIJAS...nemam rijeci...
"Sudac" dominkovic...totalni KOMEDIJAS...nemam rijeci...
- Charuga
- Globalni moderator
#35 Re: Skandal u Lukavici: Regoje udario sudiju
Igrac se nalazi u putanji lopte koju je uputio njegov suigrac a najblizi je protivnickom golmanu! Zar to ne lici na ofsajd? Nije ofsajd? Znaci moze stahati najblize golmanu a mozda i da trojica stoje to nije ofsajd? Nije izgleda kad je Zeljo u pitanju.
Mi njih pokrali??
Onaj mali sto je igrao na lijevoj strani napravi start za zuti karton i dobije ga i nakon samo 2 minute pravi jos pogibeljniji start! Nema zutog zato sto bi morao vani. Regoje je vec ispricana prica. Jedan ofsajd na kraju utakmice koji je svirao Zelji ni blizu ofsajda nije bio! Ali to se bolje vidilo na snimku RTRS-a.
Bilo je tu udaraca laktom i nasih i njihovih. Bekric je dobio lakat u tjeme ali je i Popovic udario Regoju. Oni osteceni, recimo, za penal. Sve u svemu kad se svede za nijansu osteceniji mi nego oni. Ne bi se ovako zavrsilo da nije bilo TV prijenosa.
Mi njih pokrali??
Onaj mali sto je igrao na lijevoj strani napravi start za zuti karton i dobije ga i nakon samo 2 minute pravi jos pogibeljniji start! Nema zutog zato sto bi morao vani. Regoje je vec ispricana prica. Jedan ofsajd na kraju utakmice koji je svirao Zelji ni blizu ofsajda nije bio! Ali to se bolje vidilo na snimku RTRS-a.
Bilo je tu udaraca laktom i nasih i njihovih. Bekric je dobio lakat u tjeme ali je i Popovic udario Regoju. Oni osteceni, recimo, za penal. Sve u svemu kad se svede za nijansu osteceniji mi nego oni. Ne bi se ovako zavrsilo da nije bilo TV prijenosa.
-
fixer
#36 Re: Skandal u Lukavici: Regoje udario sudiju
Ovo je prvi put da sam ja gledao ovu nasu ligu, barem mislim
, i ostao sam frapiran ponasanjem tog Regoje. Pa lik je u tri minute napravio toliko sranja da bi ga u normalnoj drzavi policija legitimisala. Mene bi bilo stid prenositi onakvu stvar na televiziji. FUUUUJ. Ni zuti nije dobio.

-
kijameta
#37 Re: Skandal u Lukavici: Regoje udario sudiju
Skandal u Lukavici je to kako su zeljeznicari u dogovoru sa potplacenim Dominkovicem ofirno pokrali Slaviju a pretjerana reakcija igraca Slavije je ipak samo reakcija na ocitu sudijsku kradzu i kupovinu bodova od strane zeljeznicara.
- Šibicar
#38 Re: Skandal u Lukavici: Regoje udario sudiju
Svaka čast,na ovom najrealnijem postu,koji je ikad postan na sa-x forumu...kijameta wrote:Skandal u Lukavici je to kako su zeljeznicari u dogovoru sa potplacenim Dominkovicem ofirno pokrali Slaviju a pretjerana reakcija igraca Slavije je ipak samo reakcija na ocitu sudijsku kradzu i kupovinu bodova od strane zeljeznicara.
- Charuga
- Globalni moderator
#39 Re: Skandal u Lukavici: Regoje udario sudiju
Dugo ti je trebalo da se oglasis .. Objektivno i realno, nema sta ... Sve u stilu Riste Dzoge ...kijameta wrote:Skandal u Lukavici je to kako su zeljeznicari u dogovoru sa potplacenim Dominkovicem ofirno pokrali Slaviju a pretjerana reakcija igraca Slavije je ipak samo reakcija na ocitu sudijsku kradzu i kupovinu bodova od strane zeljeznicara.
- Edin H.
#40 Re: Skandal u Lukavici: Regoje udario sudiju
Kijameta otvorila si nam oci ukazujuci na ovu kraDZuŠibicar wrote:Svaka čast,na ovom najrealnijem postu,koji je ikad postan na sa-x forumu...kijameta wrote:Skandal u Lukavici je to kako su zeljeznicari u dogovoru sa potplacenim Dominkovicem ofirno pokrali Slaviju a pretjerana reakcija igraca Slavije je ipak samo reakcija na ocitu sudijsku kradzu i kupovinu bodova od strane zeljeznicara.![]()
- ultima_palabra
#41 Re: Skandal u Lukavici: Regoje udario sudiju
De živi bili, konstultujte se sa pravilima malo za taj ofsajd, ono je fakat odlična odluka, iznenadio sam se da je neki sudija u našoj ligi ono odsvirao. Loše suđenje je bilo, ali mislim opet donekle ravnomjerno.

Ma zavjera ja kažem, ustaško-džihadsko-vatikansko-kominternovska-kako ono dalje?Plavih_11 wrote:Dugo ti je trebalo da se oglasis .. Objektivno i realno, nema sta ... Sve u stilu Riste Dzoge ...kijameta wrote:Skandal u Lukavici je to kako su zeljeznicari u dogovoru sa potplacenim Dominkovicem ofirno pokrali Slaviju a pretjerana reakcija igraca Slavije je ipak samo reakcija na ocitu sudijsku kradzu i kupovinu bodova od strane zeljeznicara.![]()
- Halleluhwah
- Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen
#42 Re: Skandal u Lukavici: Regoje udario sudiju
Ovi igrači Slavije imaju baš potrebu za udaranjem. Regoje me podsjeti na ovo:
''Sam pao, sam se ubio.''

Poslije Bicikl Dragovića, Krstajić je najbolji golman koji je branio u Premijer ligi.

''Sam pao, sam se ubio.''
Poslije Bicikl Dragovića, Krstajić je najbolji golman koji je branio u Premijer ligi.
-
Elvo
#43 Re: Skandal u Lukavici: Regoje udario sudiju
Sva sreca pa je igrac ostao na terenu,jer ga je kelji jos zabio
Digli ste se opet sa Osimom kriminalcem jednim . Krenuo po svom starom,daj pare za sudije,da ja ispadmen najbolji trener i moj keljo izadje u evropu opet nakon dugo godina.Poslje ce pokrasti pare od 2-3 transfera koji on napravi,i bice otjeran od strane strumfova,pa kelje opet nigdje iduci 6-7 godina !!!
Digli ste se opet sa Osimom kriminalcem jednim . Krenuo po svom starom,daj pare za sudije,da ja ispadmen najbolji trener i moj keljo izadje u evropu opet nakon dugo godina.Poslje ce pokrasti pare od 2-3 transfera koji on napravi,i bice otjeran od strane strumfova,pa kelje opet nigdje iduci 6-7 godina !!!
- Šibicar
#44 Re: Skandal u Lukavici: Regoje udario sudiju
Najdraži su mi ovi što napadaju Osima,lijepi strah i ljubomora,frcaju iz svakog tvog slova...Elvo wrote:Sva sreca pa je igrac ostao na terenu,jer ga je kelji jos zabio![]()
- Edin H.
#45 Re: Skandal u Lukavici: Regoje udario sudiju
Najgore je sto ce trener Slavije morati uzeti kapitensku traku Regoji jer ne daje dobar primjer mladjim igracima
Ono kao sto je Wenger uzeo Galasu kapitensku traku
Ono kao sto je Wenger uzeo Galasu kapitensku traku
-
Fordas
#46 Re: Skandal u Lukavici: Regoje udario sudiju
Koliko ja znam sudija treba stati i vidjeti sta ce taj igrac uraditi, ako dotakne loptu ofsajd je. Ako ne, nema ofsajda gol se priznaje. A to je li golman zaklonjen ili nije, mislim fakat nikad u zivotu nisam cuo da bi se to nekom trebalo sviratiPlavih_11 wrote:Igrac se nalazi u putanji lopte koju je uputio njegov suigrac a najblizi je protivnickom golmanu! Zar to ne lici na ofsajd? Nije ofsajd? Znaci moze stahati najblize golmanu a mozda i da trojica stoje to nije ofsajd? Nije izgleda kad je Zeljo u pitanju.
Mi njih pokrali??
- Suicidal Siberian
#47 Re: Skandal u Lukavici: Regoje udario sudiju
Ne mora igrac dodirnuti loptu da bi bio ofsajd...ako bi se on kretao u smjeru suprotno od mjesta gdje je upucena lopta (vidjeli ste milion puta kada npr spic ostane u ofsajdu a akcija se izvede a on u tom trenu izlazi iz ofsajda, pa nema ofsajda jer je on bio pasivan) ne bi bio ofsajd...posto je reagovao (rasirio noge da lopta prodje) automatski je bio ofsajd, jer je uticao na igru...end of story.
- Cyrax
#48 Re: Skandal u Lukavici: Regoje udario sudiju
Kakva je samo to zavist u ovom postu to slabo gdje ima.Elvo wrote:Sva sreca pa je igrac ostao na terenu,jer ga je kelji jos zabio![]()
- Edin H.
#49 Re: Skandal u Lukavici: Regoje udario sudiju
Cist offside. Obstruirao je golmana. Znaju to dobro i igraci Slavije. Tada je vec Regoji tebalo dati crveni karton kada je poceo skakati kao majmun. Ali sta ces kad sudija nema dovoljno hrabrosti i u biti ne bi trebao raditi taj posao. Zato i dolazi do toga o cemu ti govoris u drugom dijelu posta. Sudije je svugdje u svijetu zasticen kao "medjed". A ako je pogrijesio o tome se raspravlja kasnije.Fordas wrote:Koliko ja znam sudija treba stati i vidjeti sta ce taj igrac uraditi, ako dotakne loptu ofsajd je. Ako ne, nema ofsajda gol se priznaje. A to je li golman zaklonjen ili nije, mislim fakat nikad u zivotu nisam cuo da bi se to nekom trebalo sviratiPlavih_11 wrote:Igrac se nalazi u putanji lopte koju je uputio njegov suigrac a najblizi je protivnickom golmanu! Zar to ne lici na ofsajd? Nije ofsajd? Znaci moze stahati najblize golmanu a mozda i da trojica stoje to nije ofsajd? Nije izgleda kad je Zeljo u pitanju.
Mi njih pokrali??
Bilo je tu udaraca laktom i nasih i njihovih. Bekric je dobio lakat u tjeme ali je i Popovic udario Regoju. Oni osteceni, recimo, za penal. Sve u svemu kad se svede za nijansu osteceniji mi nego oni. Ne bi se ovako zavrsilo da nije bilo TV prijenosa.Udaranje i sve ostalo je manje-više normalan repertoar naše pa i drugih liga. Ipak, kad se sudija jednom pogubi obicno tesko ili nikako vrace konce igre a pogotovo kad osteti domacina... svi znamo kako to ide....
- Edin H.
#50 Re: Skandal u Lukavici: Regoje udario sudiju
Nema ni ovo veze da li se kretao od ili prema lopti, jer je dovoljno da golmanu zaklanja pogled dok je u offside poziciji te golman ne moze pravovremeno intervenisati.Suicidal Siberian wrote:Ne mora igrac dodirnuti loptu da bi bio ofsajd...ako bi se on kretao u smjeru suprotno od mjesta gdje je upucena lopta (vidjeli ste milion puta kada npr spic ostane u ofsajdu a akcija se izvede a on u tom trenu izlazi iz ofsajda, pa nema ofsajda jer je on bio pasivan) ne bi bio ofsajd...posto je reagovao (rasirio noge da lopta prodje) automatski je bio ofsajd, jer je uticao na igru...end of story.