haj molim te sad mi reci kako bi ih ti to kaznio, novčano možda, ili u zatvor pa da i njega unište.............???????cyprus wrote:Pa jebemu nećemo ić u rasizam i fašizam...![]()
A što se tiče Roma i konkretnog slučaja. Romi niti smiju biti ispod, ali ni iznad prava ostalih građana BiH. Za svaki prekršaj koji naprave, treba uslijediti kazna i gotovo. To što ih se diskriminiše u mnogim sferama života, nadoknađuje im se tako što im se gleda kroz prste i tolerišu sva sranja koja naprave. Vrlo pogrešno...
Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
- Super Hik
#26 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
- van Basten
#27 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
rekao bih šta mislim (i) o ovom problemu sa romskom populacijom, ali se bojim da ću biti proglašen kakvim fašistom, pa ću to ipak zadržati za sebe.
- cyprus
#28 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
Zatvor, što da ne?Super Hik wrote:haj molim te sad mi reci kako bi ih ti to kaznio, novčano možda, ili u zatvor pa da i njega unište.............???????cyprus wrote:Pa jebemu nećemo ić u rasizam i fašizam...![]()
A što se tiče Roma i konkretnog slučaja. Romi niti smiju biti ispod, ali ni iznad prava ostalih građana BiH. Za svaki prekršaj koji naprave, treba uslijediti kazna i gotovo. To što ih se diskriminiše u mnogim sferama života, nadoknađuje im se tako što im se gleda kroz prste i tolerišu sva sranja koja naprave. Vrlo pogrešno...
- strong69
#29 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
Strasno si smijesna. Grohotom se smijem.Dile wrote:sjoo jeste vidli kakva sam
- Cholina_Lokica
#30 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
nemoj pishnut od smijehastrong69 wrote:Strasno si smijesna. Grohotom se smijem.Dile wrote:sjoo jeste vidli kakva sam
- strong69
#31 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
Dile wrote:nemoj pishnut od smijehastrong69 wrote:Strasno si smijesna. Grohotom se smijem.Dile wrote:sjoo jeste vidli kakva sam
- sodom
#32 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
Dile jesu među tim idejama i mentalno i fizički retardirani, pederi, slaveni, jevreji?
poklopi se ba, ppk jedan.
Stanove ne treba davati ljudima koji neće cijeniti taj smještaj i gotov problem.
poklopi se ba, ppk jedan.
Stanove ne treba davati ljudima koji neće cijeniti taj smještaj i gotov problem.
- black
#33 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
Dile wrote:
bjez ba, ljudska prava nisu nist dobro donijelakad se sad svaki shu*ak na njih poziva...
meni je hitler imao dobrih ideja
..pa jos kad se napravi presjek sa komentarima na temu 'vehabije i uha' , covjek se zapita shta je sa ovim ljudima...
- sodom
#34 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
demokratija, pogrešno shvaćena.black wrote:Dile wrote:
bjez ba, ljudska prava nisu nist dobro donijelakad se sad svaki shu*ak na njih poziva...
meni je hitler imao dobrih ideja![]()
..pa jos kad se napravi presjek sa komentarima na temu 'vehabije i uha' , covjek se zapita shta je sa ovim ljudima...
-
delightful
#35 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
dile, aze, samo malo 14 dana.
- ja.neron
#36 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
ovi cigani što su uništili one dobijene stanove da su bili za stana davno bi napravili sebi kuću ili kupili stan npr. cigani po Švrakinu žive kao i svaka normalna porodica u istom naselju,a ne bi pravili kartonska naselja
- Altsa
#37 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
pa normalno da su ih protjerali sa butmira. naselili su se u vodozaštitnu zonu gdje je zabranjeno graditi ili bilo sta raditi.a oni su nanosili smece i zivjeli bez ikakvih sanitarnih uslova. i sada kada su im napravili kuce dubrad sve razvali i proda.Luke Perry wrote:lijepo pise da nisu htjeli ici iz butmira. to je bunt. hajd da vas neko protjera iz vasih domova.
- Alfons Kauders
#38 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
treba tuziti kusturicu za nastalu stetu...
-
Hasharijast
#39 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
Ima ljudi cigana koji nisu Romi!
Ja bih na ovo rekao samo CIGANSKA POSLA!
- CartmanSA
#40 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
i to KlasicnaHasharijast wrote:Ima ljudi cigana koji nisu Romi!
- Super Hik
#41 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
ma samo mi nije jasno šta ste očekivali. ptice na grani su znale da je to promašena investicija. žalosno je gdje su pare utrošene. oni su naučili živjeti pod šatorima i drugačije ne znaju.
- chuchumbamayumbe
#42 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
Jah, eto sada jedino cigani moraju biti protjerani sa vodozaštitne zone, a njihove nastambe razvaljene. Oni tamo nisu zauzeli ni 5% od onoga što je bespravno izgrađeno na toj "vodozaštitnoj zoni". Pa sve od poligona na desnu stranu prema hipodromu je na vodozaštitnoj zoni, kao i sve ono desno izgrađeno od one oštre desne krivine. I sve to u zadnjih desetak godina, a eto cigani jedini morali biti nogirani. FUJ.Altsa wrote:pa normalno da su ih protjerali sa butmira. naselili su se u vodozaštitnu zonu gdje je zabranjeno graditi ili bilo sta raditi.a oni su nanosili smece i zivjeli bez ikakvih sanitarnih uslova. i sada kada su im napravili kuce dubrad sve razvali i proda.Luke Perry wrote:lijepo pise da nisu htjeli ici iz butmira. to je bunt. hajd da vas neko protjera iz vasih domova.![]()
![]()
- Super Hik
#43 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
trebao si proći ponekad pored ciga, možda bi ti nešto bilo jasnije.chuchumbamayumbe wrote:Jah, eto sada jedino cigani moraju biti protjerani sa vodozaštitne zone, a njihove nastambe razvaljene. Oni tamo nisu zauzeli ni 5% od onoga što je bespravno izgrađeno na toj "vodozaštitnoj zoni". Pa sve od poligona na desnu stranu prema hipodromu je na vodozaštitnoj zoni, kao i sve ono desno izgrađeno od one oštre desne krivine. I sve to u zadnjih desetak godina, a eto cigani jedini morali biti nogirani. FUJ.Altsa wrote:pa normalno da su ih protjerali sa butmira. naselili su se u vodozaštitnu zonu gdje je zabranjeno graditi ili bilo sta raditi.a oni su nanosili smece i zivjeli bez ikakvih sanitarnih uslova. i sada kada su im napravili kuce dubrad sve razvali i proda.Luke Perry wrote:lijepo pise da nisu htjeli ici iz butmira. to je bunt. hajd da vas neko protjera iz vasih domova.![]()
![]()
- Maystor
#44 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
De ne filozofiraj i ne glumi tumača ljudskih prava. Naravno da je moguće i nadam se da će ih izbaciti napolje čim prije. Stanovi su im dodijeljeni na korištenje i u skladu s ugovorom o korištenju trebaju biti oduzeti zbog devastacije istih.Halleluhwah wrote:Što je nemoguće, što je protivno zakonima koji brane ljudska prava (ali, ljudi ne uništavaju i ruiniraju ono što im se daruje)... Država se nalazi u vrlo nezavidnom položaju, jer je teško pronaći mjere kojima bi se suprostavila ovom akutnom problemu, pogotovo ako uzmemo u obzir da je država u svakom pogledu u nezavidnom položaju. Treba uspostaviti adekvatan i istrajan sistem koji bi se borio protiv ovog problema. Ali, kako? Neke zemlje sigurno imaju primjer.Dile wrote:sad im fino sve to oduzeti, i fino ih tjerati gdje god dodju, ne dat im uopce da postave "kuce" bilo gdje...
- Maystor
#45 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
Her Flick i Dile, čestitam na konstruktivnim prijedlozima (dobro, ovaj s Hitlerom je malo radikalan).
Dile je odlično spomenuo ljudska prava. To je najveća glupost koju je zapad izmislio. Sinoć mi se žale prijatelji iz Velike Britanije, kažu katastrofa, maloljetnički kriminal, djeca od 10 god. kradu, siluju, ubijaju, a niko ih pogledat ne smije. Konvencija o ljudskim pravima je smeće i prije ili kasnije će biti ukinuta u ovakvom obliku, samo pričekajte.
A za našu Katarinu (koja nas odavno pegla po forumu svojim kvazi-analazima) prijedlog: povedi ih ti kući.
Dile je odlično spomenuo ljudska prava. To je najveća glupost koju je zapad izmislio. Sinoć mi se žale prijatelji iz Velike Britanije, kažu katastrofa, maloljetnički kriminal, djeca od 10 god. kradu, siluju, ubijaju, a niko ih pogledat ne smije. Konvencija o ljudskim pravima je smeće i prije ili kasnije će biti ukinuta u ovakvom obliku, samo pričekajte.
A za našu Katarinu (koja nas odavno pegla po forumu svojim kvazi-analazima) prijedlog: povedi ih ti kući.
- Halleluhwah
- Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen
#46 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
Sve je to uredu, ali gdje, my friend? Oni svojim načinom življenja smetaju domicijelnima, gdje god dospjeli. Traže što naseljenija mjesta, jer to odgovara ''poslovima'' koje obavljaju. Kao što je neko ovdje već spomenuo, njih ima tako uljudnih, kulturnih i emancipiranih, da se čovjek zapita kako bi idilično bilo kada bi svi bili takvi. Po meni je socijalizacija njih i promjena njihove svijesti preko noći najbolje rješenje. Ali, shvatićeš da je caka u ovom ''preko noći''.Maystor wrote:De ne filozofiraj i ne glumi tumača ljudskih prava. Naravno da je moguće i nadam se da će ih izbaciti napolje čim prije. Stanovi su im dodijeljeni na korištenje i u skladu s ugovorom o korištenju trebaju biti oduzeti zbog devastacije istih.Halleluhwah wrote:Što je nemoguće, što je protivno zakonima koji brane ljudska prava (ali, ljudi ne uništavaju i ruiniraju ono što im se daruje)... Država se nalazi u vrlo nezavidnom položaju, jer je teško pronaći mjere kojima bi se suprostavila ovom akutnom problemu, pogotovo ako uzmemo u obzir da je država u svakom pogledu u nezavidnom položaju. Treba uspostaviti adekvatan i istrajan sistem koji bi se borio protiv ovog problema. Ali, kako? Neke zemlje sigurno imaju primjer.Dile wrote:sad im fino sve to oduzeti, i fino ih tjerati gdje god dodju, ne dat im uopce da postave "kuce" bilo gdje...
I da, ne glumim tumača ljudskih prava, koja su tebi iritantna. Ona su zakon, ali ja nisam ni izvršitelj zakona.
- Maystor
#47 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
To pitanje gdje i jeste najveći problem. U pravu si 100%. Međutim griješiš ako misliš da je socijalizacija te bagre uopšte moguća. Nema te države na svijetu koja to može uraditi, a o Bosni da ne pričamo. Naravno da ima uljudnih i neproblematičnih Roma, ja o takvima ne govorim. Neki su pokušavali da im pomognu, npr. Fondacija Obrazovanje gradi BiH je davala stipendije nekim Romima (čini mi se). Pomogao bih na svaki način tim Romima koji žele postati normalan dio ovog društva. A šta sa ovima koji to neće i koji su nažalost većina (nazovimo ih cigani)?Sve je to uredu, ali gdje, my friend? Oni svojim načinom življenja smetaju domicijelnima, gdje god dospjeli. Traže što naseljenija mjesta, jer to odgovara ''poslovima'' koje obavljaju. Kao što je neko ovdje već spomenuo, njih ima tako uljudnih, kulturnih i emancipiranih, da se čovjek zapita kako bi idilično bilo kada bi svi bili takvi. Po meni je socijalizacija njih i promjena njihove svijesti preko noći najbolje rješenje. Ali, shvatićeš da je caka u ovom ''preko noći''.
I da, ne glumim tumača ljudskih prava, koja su tebi iritantna. Ona su zakon, ali ja nisam ni izvršitelj zakona.
Vjeruj mi, taj problem cigana se ne može riješiti. Lakše će riješiti Daytonski ustav nego to.
- Halleluhwah
- Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen
#48 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
Da, vjerujem ti, jer identično mislim, sa nadom da će nekada ipak doći doba kada će sve u Bosni ići ''kao po loju'', pa i rješavanje problema o kojem govorimo. Možda tada ne bi bilo drskih čistača šoferšajbi na Nedžarićima, ''imaš pola marke robota'' na Vilsu, pišača fontane na Željezničkoj, golih ''vlasnika'' parka opet na Željezničkoj (onih što daju lijepu sliku strancima koji dođoše u Sarajevo vozom), noževima naoružanih lopova, prodavača svega i svačega na Otoci, pa opet ''original'' parfema i sunčanih naočala na Ferhadiji, zapaljivača starica... Možda nekada kada bude bilo više para, manje haosa i nereda u svakom nivou, na svakoj grani vlasti i više općeg boljitka. Ostaje nada. Možda poslije rješenja Dejtonskog ustava, kao što ti dobro reče.Maystor wrote:To pitanje gdje i jeste najveći problem. U pravu si 100%. Međutim griješiš ako misliš da je socijalizacija te bagre uopšte moguća. Nema te države na svijetu koja to može uraditi, a o Bosni da ne pričamo. Naravno da ima uljudnih i neproblematičnih Roma, ja o takvima ne govorim. Neki su pokušavali da im pomognu, npr. Fondacija Obrazovanje gradi BiH je davala stipendije nekim Romima (čini mi se). Pomogao bih na svaki način tim Romima koji žele postati normalan dio ovog društva. A šta sa ovima koji to neće i koji su nažalost većina (nazovimo ih cigani)?
Vjeruj mi, taj problem cigana se ne može riješiti. Lakše će riješiti Daytonski ustav nego to.
- chuchumbamayumbe
#49 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
Jah, eto kada bi se Romi, Cigani, Firauni, Cigoši ili kako ih već sve nazivaju, e kada bi se oni sklonili, najbolje kada ih ne bi bilo, ovdje (u Sarajevu) ne bi više bilo problema. Ispade da su oni najgori i najveći izvor problema.

- Super Hik
#50 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
pa eto vodi ih kući i problem rješen.chuchumbamayumbe wrote:Jah, eto kada bi se Romi, Cigani, Firauni, Cigoši ili kako ih već sve nazivaju, e kada bi se oni sklonili, najbolje kada ih ne bi bilo, ovdje (u Sarajevu) ne bi više bilo problema. Ispade da su oni najgori i najveći izvor problema.