ova tema je neravnopravna je diskutuje 5 bosnjaka 2 hrvata i jedan srbin ostali su neopredjeljeni
treba dodati bar 4 srba 3 hrvata jos jednog bosnjaka jer je forum na bosnjackoj zemlji ove nepopredjeljenje banovati
Brojanje, balans i raspodjela krvnih zrnaca,.
- respo
-
blackepeace
#27 Re: Brojanje, balans i raspodjela krvnih zrnaca,.
Slažem se. I ja sam primjetio nekoliko Prpinih iskrenih i realnih komentara. Da su svi kao Prpa mislim da bi se dosta stvari riješilo.oksigen wrote:Rjetko iskren i pošten komentar !Prpa.ba wrote:Kako nije bitno? Srbi su ratovali za etnicki princip, a usput ako se koji narod istrijebi- super. Etnicki princip svi prihvatili u Daytonu. A buduci da je Dayton sveto slovo (zbog njega i postoji ta legalizovana teroristicka tvorevina), onda primjenjujmo i njegove principe. U ovom slucaju to znaci nogu Hrvatima i Srbima sa funkcija u drzavnim institucijama, bez obzira na sposobnosti. Bilo kretenski ili ne, to je igra koju oni sami zele, kad se mi nismo htjeli igrati ubijali su nas 4 godine. Sada je drugacijeOrbini wrote: Htio ili ne htio priznati , navikao sam se na ovakva razmisljanja, izjave. Zamalo i da kupim tihicevu pricu kako je ona strana brezobrazna i brojke koliko je ovih ili onih, i da je to jako bitno.![]()
Orbini wrote: Procitala je naslov o stravicnoj saobracajnoj nesreci sa 4 poginulih i prepala se da nije ko "nas", mlad, djeca,... i kada je procitala imena druge nacije - "uh, olaksanje".
Nazalost, i ja se cesto uhvatim u tom osjecaju olaksanja kada procitam da nastradali nisu "nasi". Izgleda da se radi o masovnoj pojavi, isto je i sa masom mojih poznanikaEventualno postoji simpatija prema Hrvatima (zeljeznicka nesreca npr.), dok je tipicna reakcija na nesrece u Srbiji- "neka im".
Takve iskrenosti jako nedostaje i moje je misljenje ,kada bi je bilo vise, mnogo stosta bi krenulo na bolje.
PS.
Svaka cast .
Istina koliko god ružna bila je 100 puta bolja od ušminkane neistine.
Prljavština se dugo može gurati pod tepih ali tako se ništa ne riješava i kad tad izađe na svjeto dana ili alkoholičar da bi se počeo liječiti prvo mora priznati da je alkoholičar.
- vee-jay
#28 Re: Brojanje, balans i raspodjela krvnih zrnaca,.
Spiric si uvijek drzi jedna vrata otvorena kad Dodik padne i sa njim dodje do raskola u SNSDu...Ne pada mi na pamet wrote:Gdje vladaju gradjanske stranke naravno da nema smisla. Ali nacionalnim strankama su krvna zrnca svrha postojanja. Naravno SNSD se odavno svrstao u ove druge i ne znam sto se Spiriceve gluposti tolerisu, kad je njegov sef rekao da nece da mu Bosnjak sudi?Orbini wrote:Hebote, navikao sam sa na ovakvu spiku koju sam cuo i od drugih a ne samo od Tihica, ali ipak i dalje kretenski zvuci. Trebamo li dotaketi dno pa da skontamo koliko smo daleko otisli u ovom pomnom pracenju krvnih zrnaca?Prpa.ba wrote:Ovo nije gradjanska drzava, i nacionalni balans mora biti ispostovan. Necemo selektivno biti gradjani (drzavne institucije) kad treba, a onda opet biti nacionalisti (Republika Srpska) kad treba. Gospodo, birajte.
- vee-jay
#29 Re: Brojanje, balans i raspodjela krvnih zrnaca,.
svako normalan zali za Srebrenicom... i Kozarcem, Prijedorom, Gorazdom, Brckom....blackepeace wrote:To je sasvim normalan osjećej prema svojoj naciji. Ni Njemcu nije isto ako pogine drugi Njemac i ako pogine Iračanin. Uostalom nisam primjetio da i drugi žale za Srebrenicom isto kao Bošnjaci. To nije za čuđenje već je dokaz da postoji nacionalna svijest.Prpa.ba wrote:Orbini wrote: Procitala je naslov o stravicnoj saobracajnoj nesreci sa 4 poginulih i prepala se da nije ko "nas", mlad, djeca,... i kada je procitala imena druge nacije - "uh, olaksanje".
Nazalost, i ja se cesto uhvatim u tom osjecaju olaksanja kada procitam da nastradali nisu "nasi". Izgleda da se radi o masovnoj pojavi, isto je i sa masom mojih poznanika![]()
- oksigen
#30 Re: Brojanje, balans i raspodjela krvnih zrnaca,.
Budjenje i povratak u realno .