Suzuki SX4
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Qler
#26 Re: Suzuki SX4
nedavno sam bio u svatovima i taj suzuki udati staru ibizu sazada. u glavnom, isao je 2km/h i uspio mu se vezni lim saviti ko' kifla....
-
ins
#27 Re: Suzuki SX4
Malo cinjenica:
Suzuki SX4 i Fiat Sedici su apsolutno isti auto, s tim da FIAT ima besmislenu cijenu zbog Autocommerce-a.
Suzuki mozes kupiti u Berlijeti, u Visokom a moguće da su već krenuli sa prodajom i na Alipašinom polju (tamo gdje je njihov salon Opel i Chevrolet)
Suzuki SX4 i Fiat Sedici su apsolutno isti auto, s tim da FIAT ima besmislenu cijenu zbog Autocommerce-a.
Suzuki mozes kupiti u Berlijeti, u Visokom a moguće da su već krenuli sa prodajom i na Alipašinom polju (tamo gdje je njihov salon Opel i Chevrolet)
- johntra
#28 Re: Suzuki SX4
tu će biti i ovlašteni salon i servis Suzukija u SA....
Vozio sam Sedicija sa dizel motorom...ne treba očekiovati čuda, ali jako je zabavan i sposoban van terena...motor je odlično ukomponovan i ima dovoljno snage da izvuče iz svih situacija...mjenjač nije loš, dok je po meni jedina mana to što je dizel nešto bučniji...ergonomija i preglednost na nivou i vrlo je lako voziti ovaj automobil, pogotovo u gradskim uslovima...pravi kompaktni SUV....
Vozio sam Sedicija sa dizel motorom...ne treba očekiovati čuda, ali jako je zabavan i sposoban van terena...motor je odlično ukomponovan i ima dovoljno snage da izvuče iz svih situacija...mjenjač nije loš, dok je po meni jedina mana to što je dizel nešto bučniji...ergonomija i preglednost na nivou i vrlo je lako voziti ovaj automobil, pogotovo u gradskim uslovima...pravi kompaktni SUV....
- rey
#29 Re: Suzuki SX4
sad bio u visokom, narucio suzuki sx4 1.5 benzinac sa 100 KS
auto je super za ove pare
-
felichi
#30 Re: Suzuki SX4
koliko je to tacno novca?
cini se nesto skucen, kao polo unutra
- rey
#31 Re: Suzuki SX4
ma jok, nije skucen, ima dosta prostora..felichi wrote:koliko je to tacno novca?
cijene je 19.990 KM
- beco
#32 Re: Suzuki SX4
CESTITAM. To neka akcija bila, dosta niska cijena??
- rey
#33 Re: Suzuki SX4
hvalabeco wrote:CESTITAM. To neka akcija bila, dosta niska cijena??
ma ja, akcijska cijena.. full oprema, a htio kupiti clia novog 1.2 75 ks, 3vrata za iste pare.. u cujem za ovo i predomislim se..
- mayab
#34 Re: Suzuki SX4
Jel to GLX 1.5?
Dobar je to popust, sa 24300 KM na 19900 KM!
- rey
#35 Re: Suzuki SX4
normalamayab wrote:Jel to GLX 1.5?
Last edited by rey on 19/09/2009 02:29, edited 1 time in total.
-
whow
#36 Re: Suzuki SX4
super deal , rekao sam ti da se ne zaleces na tog clia. Dobio si mnogo bolje auto za iste pare . Je li sa pogonom na sve tockove ili je samo prednja vuca?rey wrote:jest, GLX.. jos je ovo redizajnirani model, pa su opremu GLX dodatno pojacali..mayab wrote:Jel to GLX 1.5?
- rey
#37 Re: Suzuki SX4
jasta jewhow wrote:super deal , rekao sam ti da se ne zaleces na tog clia. Dobio si mnogo bolje auto za iste pare . Je li sa pogonom na sve tockove ili je samo prednja vuca?rey wrote:jest, GLX.. jos je ovo redizajnirani model, pa su opremu GLX dodatno pojacali..mayab wrote:Jel to GLX 1.5?
Prednja vuca.. 100 konja
potrosnja mu je negdje oko 6.5 litara bar po fabrickim podacima, nadam se da nece puno trositi..
- coek
#38 Re: Suzuki SX4
Jel to u Berlijeti?rey wrote:sad bio u visokom, narucio suzuki sx4 1.5 benzinac sa 100 KSauto je super za ove pare
- Better Man
#39 Re: Suzuki SX4
coek wrote:Jel to u Berlijeti?rey wrote:sad bio u visokom, narucio suzuki sx4 1.5 benzinac sa 100 KSauto je super za ove pare
Suzuki salon je do Berlijete.
-
ludilo konstantno
#40 Re: Suzuki SX4
Berlijeta - to drži onaj što mu nadimak VARALICA?
- Bakir1
#41 Re: Suzuki SX4
da to mu je nadimak,ali evo koliko ja vidim,a vidim svaki dan,proda ta ista varalica sam automobila ko sve zastupnici skupa u BiH opela i chevroleta,sad je poceo i suzukija prodavati i njih je prodao sigurno 50 od pocetka godine a Boga mi gdje mi zivimo i kakve plate imamo,prodati 50 japanskih auta i to suzukija gdje je izbor ogranicen na dva modela je i vise nego poduhvat.ludilo konstantno wrote:Berlijeta - to drži onaj što mu nadimak VARALICA?
jedno znam sigurno on je uvijek bio fleksibilan oko cijene,uvijek je bio u stanju ponuditi vise za iste pare a i kupca zna cijeniti,licno sam bio kada je kupac dosao sa namjerom da pogleda corsu a odvukao astru karavan jer mu je isti dao popust u roku 5 minuta koliko je trebalo para da se prosiri garaza da moze stati astra,sto je i bio motiv za kupovinu corse
- beco
#42 Re: Suzuki SX4
Evo da podjelim utiske. Prije dva dana sam vozio Sedici 1.6 16v benzinac i prvo sto sam zakljucio. da ovo auto uopste nije Fiat nego cistokrvni Suzuki, jedino italijansko sto je bilo to je bio motor i oznake Fiat-a, sto je po meni dobro znajuci pouzdanost Suzukija. Sto se tice dizajna svako ima svoj ukus, generealno dizajn je ok jedino mi je zadnji kraj nekako previse bebast. Unutra nisam bas bio odusljen plastikom, mada me je iznedilo koliko je prostora u unutrasnjosti, instrumenti, komande klime, radio do zadnjeg dugmeta ala Suzuki.. Ono sto me strasno iznenaldilo da pri otvaranju vrata, vrata skripe kao plastika neki zvuk, to me istinski razocaralo. Najbolja stvar oko auta mi je bio motor koji snazno vuce vec od niskih obrtaja, rupe upija bez problema i ne naginje se prvise u zavojima. Po onome sto sam vidio sumnjam da potrosnja ovako pogonjenog auta koji je u ostalom bio 4X4 moze u gradu ispod 10 L. Sve u svemu moglo bi se reci da je ovo neko univerzalno urbano vozilo. koje ne bih znao gdje smjestiti mozda SUV B ili C klase, stvarno ne znam.
- johntra
#43 Re: Suzuki SX4
u svakom slučaju, čovjek je napravio odličan izbor...nek je napokon i Suzuki ušao na velika vrata na SA tržište...već skoro dvije godine im dobro ide na sjeveroistoku BiH, preko ASD Vibe...šteta što i u SA, Viba nije znala ispravno postupiti i pronaći adekvatan prostor za salon...
-
ludilo konstantno
#44 Re: Suzuki SX4
Bakir1 wrote:da to mu je nadimak,ali evo koliko ja vidim,a vidim svaki dan,proda ta ista varalica sam automobila ko sve zastupnici skupa u BiH opela i chevroleta,sad je poceo i suzukija prodavati i njih je prodao sigurno 50 od pocetka godine a Boga mi gdje mi zivimo i kakve plate imamo,prodati 50 japanskih auta i to suzukija gdje je izbor ogranicen na dva modela je i vise nego poduhvat.ludilo konstantno wrote:Berlijeta - to drži onaj što mu nadimak VARALICA?![]()
jedno znam sigurno on je uvijek bio fleksibilan oko cijene,uvijek je bio u stanju ponuditi vise za iste pare a i kupca zna cijeniti,licno sam bio kada je kupac dosao sa namjerom da pogleda corsu a odvukao astru karavan jer mu je isti dao popust u roku 5 minuta koliko je trebalo para da se prosiri garaza da moze stati astra,sto je i bio motiv za kupovinu corse
Tu ti je bolje nego kod Fude?
- Bakir1
#45 Re: Suzuki SX4
nisam ni kod fude ni kod muameraludilo konstantno wrote:Bakir1 wrote:da to mu je nadimak,ali evo koliko ja vidim,a vidim svaki dan,proda ta ista varalica sam automobila ko sve zastupnici skupa u BiH opela i chevroleta,sad je poceo i suzukija prodavati i njih je prodao sigurno 50 od pocetka godine a Boga mi gdje mi zivimo i kakve plate imamo,prodati 50 japanskih auta i to suzukija gdje je izbor ogranicen na dva modela je i vise nego poduhvat.ludilo konstantno wrote:Berlijeta - to drži onaj što mu nadimak VARALICA?![]()
Tu ti je bolje nego kod Fude?
- rey
- johntra
#47 Re: Suzuki SX4
naša posla...traži ono što si naručio ili nek ti vrati avans...u svakom slučaju, ako ne dobiješ to, pare u džep i piči dalje...
ili pokušaj ga smuntati da spusti cijenu na 4x4 verziji
ili pokušaj ga smuntati da spusti cijenu na 4x4 verziji
-
duboka_misao
#48 Re: Suzuki SX4
@ rey jesi dobio predracun? ako jesi sve sto pishe na njemu zahtjevaj i reci nek nekom drugom prodaju mo_0da pod bubrege. Ja se raspitivala za onaj 4x4
oko 26.800 KM dodje, ali ako tako prodaju u djelovima ...daleko od mene.
oko 26.800 KM dodje, ali ako tako prodaju u djelovima ...daleko od mene.
-
vnm
#49 Re: Suzuki SX4
reci da neces i pitaj ga hoce li ti isporuciti auto kakvo si narucio. ako ti kaze neki nerazuman rok trazi da ti vrate avans i preko vrata.
- citroen
#50 Re: Suzuki SX4
rey wrote:Moram vam prijaviti da su me malo zajebali za Suzuki..
Zovu me nekidan da mi jave da je auto stiglo, i hajd odem u Visoko da pogledam..
Doslo auto bez el. podizaca, daljenskog zakljucavanja, putnog racunala, fabricog cd/radia, bez komandi na volanu, 16 felgi i jos puno puno toga, mrsko mi sve nabrajati..
Jedino od opreme sto je doslo je manuelna klima i pioneerov cd player u kutuji, znaci ne onaj fabricki integrisani..
i lafo oni pojma nemaju sto je to tako, a doslo im 8 komada takvih istih, i tri ona s 4x4 pogonom ali dosta skuplja..
i gazda kao govori da bi mi jos spustio cijenu kad bih uzeo ovaj..
Sad veze nemam sta cu, dal da odustanem, da vratim avans ili.. pih
Bas su me razocarali
To su sigurno oni koji se prodavaju za 18 600KM,vidjeh tzo jucer u avazu,auto kuca mobi prodaje nov sx4 po toj cijeni sa placenim porezom i besplatnim kaskom za prvu godinu.Vjerovatno model koji je bio namijenjen za neko drugo trziste,isto siromasno kao i nase.Trazi brate ono sto je bilo na predracunu,ne daj da te levate