Yugoslaviju zamijenila Yugosfera

Post Reply
Baltazar_khan

#26 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera

Post by Baltazar_khan »

bosnolog nisi me razumio, još jednom ti kažem da bi regionalna fudbalska liga bila moguća bez gostujućih navijača. Dakle, kao što je organizovana košarkaška liga domaćin ne dozvoljava gostima da njihovi navijači imaju pristup dvorani.
Nama navijačima Sarajeva i Željezničara, kao 2 najveća bh kluba je u cilju da gledamo bolje i kvalitetnije utakmice nego što ih imamo sad. Orašje, Drina, Posušje, Laktaši itd... Umorni smo od toga, želimo da gledamo bolje kvalitetne regionalne klubove na našim stadionima. Siguran sam da bi dolazilo preko 20 hiljada navijača na stadionima kad bi gostovao Dinamo, Hajduk, Zvezda ili Partizan. Te tvoje priče o četnicima i fašistima me ne zanimaju jer znam da takvi ne bi dolazili na Koševo i Grbavicu ;-)
Bosnolog

#27 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera

Post by Bosnolog »

felipe kajetano wrote:
Bosnolog wrote: Republikosumski cetnokoliki fasisti,......
:lol: :thumbup:
To je ovaj cetnikoliki podmladak kojima jos nisu narasle gornje brade,.......odnosno poCetnici,....... :razz:
1mustra

#28 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera

Post by 1mustra »

Baltazar_khan wrote: Siguran sam da bi dolazilo preko 20 hiljada navijača na stadionima kad bi gostovao Dinamo, Hajduk, Zvezda ili Partizan. Te tvoje priče o četnicima i fašistima me ne zanimaju jer znam da takvi ne bi dolazili na Koševo i Grbavicu ;-)
Ja sam uvjeren da bi klubovi bili za to, kao sto su bili kosarkaski. Glavni problem je sto je mafija u nogometnim savezima puno jaca od mafije u kosarkaskim, a oni bi regionalnom ligom izgubili svoje pozicije.
Bosnolog

#29 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera

Post by Bosnolog »

Baltazar_khan wrote:bosnolog nisi me razumio, još jednom ti kažem da bi regionalna fudbalska liga bila moguća bez gostujućih navijača. Dakle, kao što je organizovana košarkaška liga domaćin ne dozvoljava gostima da njihovi navijači imaju pristup dvorani.
Nama navijačima Sarajeva i Željezničara, kao 2 najveća bh kluba je u cilju da gledamo bolje i kvalitetnije utakmice nego što ih imamo sad. Orašje, Drina, Posušje, Laktaši itd... Umorni smo od toga, želimo da gledamo bolje kvalitetne regionalne klubove na našim stadionima. Siguran sam da bi dolazilo preko 20 hiljada navijača na stadionima kad bi gostovao Dinamo, Hajduk, Zvezda ili Partizan. Te tvoje priče o četnicima i fašistima me ne zanimaju jer znam da takvi ne bi dolazili na Koševo i Grbavicu ;-)

Ti izgleda nisi gledao ove video priloge i gostovanje susjeda kod nas i nase gostovanej kod njih,..Ako si gledao sam b zakljucio da je najvece smece domace smece koje bi dolazilo da navija protiv domacih BH klubova kao i protiv BH repke,.....

Oni bi bili kolovode ulicnih nereda,....Ti ili si naivan ili zlonamjeran trece necu reci jer cu te uvrijediti,smatram da nisi to sto zelis svojim ublehama da prodas,...... Nemozes ti zabraniti dolazak gostujucim navijacima,nije sportski niti legitimno.Slazem se sto zelis reci da bi imali bolji fudbal ali je to manej bitno od onog kakve bi bile posljedice,neka se smanji premijer liga i postre naviacki zakoni za izgrednike :roll:
radostan dan

#30 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera

Post by radostan dan »

.
Last edited by radostan dan on 21/10/2011 21:20, edited 1 time in total.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#31 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera

Post by PipiDugaDevetka »

Pogledati emisiju CD # 2009! http://www.facetv.ba/cd-emisije.html
Jugosfera je gotova stvar i već živimo u njoj, samo što nije formalno ozvaničeno.
Senad joj je dao ime ''SFR Region''
Baltazar_khan

#32 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera

Post by Baltazar_khan »

Bosnolog wrote: Ti izgleda nisi gledao ove video priloge i gostovanje susjeda kod nas i nase gostovanej kod njih,..Ako si gledao sam b zakljucio da je najvece smece domace smece koje bi dolazilo da navija protiv domacih BH klubova kao i protiv BH repke,.....

Oni bi bili kolovode ulicnih nereda,....Ti ili si naivan ili zlonamjeran trece necu reci jer cu te uvrijediti,smatram da nisi to sto zelis svojim ublehama da prodas,...... Nemozes ti zabraniti dolazak gostujucim navijacima,nije sportski niti legitimno.Slazem se sto zelis reci da bi imali bolji fudbal ali je to manej bitno od onog kakve bi bile posljedice,neka se smanji premijer liga i postre naviacki zakoni za izgrednike :roll:
Ove video priloge koje si postavio, na većini sam bio i sam prisutan, jako dobro znam o čemu se radi. Ovo se dešavalo kad su dueli reprezentacija u pitanju. Ali ovdje je riječ o klubovima, prvenstveno o Sarajevu i Željezničaru. Ključni igrači ovih klubova su Srbi, mi navijači Sarajeva i Željezničara nismo zadojeni nacionalizmom.

Zbog čega se ne bi mogli zabraniti gostujući navijači? Ako organizator fudbalske regionalne lige odluči da u prvoj sezoni zabrani gostujuće navijače iz sigurnosnih razloga onda klubovi učesnici trebaju da poštuju tu odluku.

bosnolog ne znam šta me natjeralo da se raspravljam s tobom vidim da ti je um u ratnim godinama sa takvim se ni ne treba raspravljati! Takve kao ti samo ignorisati i ići naprijed a ne živjeti u prošlosti ;-)
BiH-x

#33 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera

Post by BiH-x »

Baltazar_khan wrote:mi navijači Sarajeva i Željezničara nismo zadojeni nacionalizmom.
Navijaci Partizana i Crvene Zvezde jesu, pogotovo ovi "domaci".

A najbolje mi je kada ovi jugofili kazu da ne treba zivjeti u proslost. Pa sta je to Jugoslavija nego proslost :-)
Baltazar_khan

#34 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera

Post by Baltazar_khan »

BiH-x wrote:
Baltazar_khan wrote:mi navijači Sarajeva i Željezničara nismo zadojeni nacionalizmom.
Navijaci Partizana i Crvene Zvezde jesu, pogotovo ovi "domaci".

A najbolje mi je kada ovi jugofili kazu da ne treba zivjeti u proslost. Pa nego sta je to Jugoslavija nego proslost :-)
Jugofil nisam, regionalna liga nema veze sa Jugoslavijom. Ne bi tu samo bili ex yu klubovi, bili bi i drugi klubovi iz ostalih regionalnih zemalja. Evo ti primjer košarkaška regionalna liga. Polako se širi, već nastupa jedan Češki klub.
I sam predsjednik UEFA-e je podržao projekat o regionalnoj ligi.
"Ako se državne vlasti i savezi dogovore, onda možemo razgovarati o regionalnoj ligi, koja je uvijek aktualna u bivšoj Jugoslaviji, zemljama Baltika i Češkoj i Slovačkoj. Mislim da bi to bilo dobro i sa financijske strane. Nemam negativan stav po tom pitanju, ali treba razmisliti", rekao je Platini novinarima, prenosi crnogorska Beta.
Bosnolog

#35 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera

Post by Bosnolog »

Baltazar_khan wrote:
Bosnolog wrote: Ti izgleda nisi gledao ove video priloge i gostovanje susjeda kod nas i nase gostovanej kod njih,..Ako si gledao sam b zakljucio da je najvece smece domace smece koje bi dolazilo da navija protiv domacih BH klubova kao i protiv BH repke,.....

Ove video priloge koje si postavio, na većini sam bio i sam prisutan, jako dobro znam o čemu se radi. Ovo se dešavalo kad su dueli reprezentacija u pitanju. Ali ovdje je riječ o klubovima, prvenstveno o Sarajevu i Željezničaru. Ključni igrači ovih klubova su Srbi, mi navijači Sarajeva i Željezničara nismo zadojeni nacionalizmom.

Zbog čega se ne bi mogli zabraniti gostujući navijači? Ako organizator fudbalske regionalne lige odluči da u prvoj sezoni zabrani gostujuće navijače iz sigurnosnih razloga onda klubovi učesnici trebaju da poštuju tu odluku.

bosnolog ne znam šta me natjeralo da se raspravljam s tobom vidim da ti je um u ratnim godinama sa takvim se ni ne treba raspravljati! Takve kao ti samo ignorisati i ići naprijed a ne živjeti u prošlosti ;-)
Ti ocito volis da drzis glavu u pijesku iako bivas redovno heban i ponizen na koljenima,....Sam si reako sve nemam sto dodati osim da izrazim zaljenej tvojoj neosvijescenosti nakon svega sto si vidio,....Desavalo se da bolesnici donesu Topovske udare i bacaju na BH navijace u Beogradu kada su neki ostali bez prstiju i ociju,Ako se ne usvoje radikalne mjere zastite sporstkih arena od huligana i bolesnika jednom ce se desiti da bolesnici donesu bombu ili oruzje na tribine i bace je medu masu i onda ces se sjetiti ovog sto pisem,Ubijen je Puljic pa sta bi kao da on nema majke ili je sve to prihvatljivo,cemu onda sport ako ce to biti poligon i arena izliva fasizma i nasilja.Vidis li ti da huliganstvo ne kontrolisu unutar novonastalih drzava BiH bi opet bila u najgoroj poziciji jer bi se u njoj desavale najcrnje stvari na tribinama......Izgleda da ja i ti vidimo stvari drugacije ili neko od nas gleda kroz filtrirane naocale

Normalno da nisu problem navijaci Sarajeva i Zelje na prilozima se vidi odakle zla bolest dolazi a ti nastvi da zivis u oblacima i slusaj skandiranja o Srebrenici koja ti vjerovatno ne smetaju.....Onaj koji ne respektuje sebe kako to ocekivati od drugih,........ Daleko smo mi kao region od onog sto ti zagovaras,a neki nikada nece biti civilizovani,.....:roll:

Izgleda da vi imate zal za Tugoslavijom kao da je malo krvi proljiveno od te raspadnute zle i najogavnije tvorevine ciji raspad platismo mi u BiH najvise,.......Pusti mi ba te suplje i mom pisanju o proslosti,....onaj ko zaboravi na proslosti ona mu se ponovi ili jos gore njegovoj djeci,nije valjada da treba da nam djeca i unucad prolaze kroz onoaj pakao kroz koji mi prodosmo,jer se eto treba nakon svega udruziti u neku novu Tugosferu,.......????
felipe kajetano

#36 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera

Post by felipe kajetano »

neodgovorni pojedinci ili.... :-?

Static-X

#37 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera

Post by Static-X »

Koje preseravanje. Pravit nake nove unije i sranja. To sto smo u istim govnima, pricamo isti jezik, dvoljno dugo bili u zajednici pa se dobro poznajemo, naravno sada granicimo pa ima neki odnosa ne znaci da ce biti nesto vise od toga. Glupost o tim stvarima pomisljati uopste. Da smo se mogli nebi se klali.
E cuj praviti fudbalske lige - pa kakve jos gluposte nece izvaliti ko.
Static-X

#38 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera

Post by Static-X »

PipiDugaDevetka wrote:Pogledati emisiju CD # 2009! http://www.facetv.ba/cd-emisije.html
Jugosfera je gotova stvar i već živimo u njoj, samo što nije formalno ozvaničeno.
Senad joj je dao ime ''SFR Region''
SFR Region - a stoli dobi tako ime?
http://www.youreuropemap.com/european_u ... p_2008.gif

Hmm kad pogledamo, ono bijelo sto je nekad bila juga, izolovani, niko nas nece, pa nije ni cudo sto dobivamo imena... Sve mi se cini to je opet sve pod moranjem, jer nedaju nam dalje :lol:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#39 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera

JUGOSFERA Tim Judah: Hrvati već godinama žive u Jugosferi a nisu toga ni svjesni

Evo, pročitaj šta i kako se desilo, a to je samo Senad, novinar dao takvo ime, SFR Region.

Btw, Sretan 29. novembar, Dan Republike svim Jugosferancima/Regionalcima!
Static-X

#40 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera

Post by Static-X »

nista vise do onog sto ukratko rekoh
PipiDugaDevetka

#41 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera

Tu niko ne može ništa učiniti protiv uspostavljanja/vaspostavljanja JUGOSFERE. Ona je kao plima što ju je pomenuti engleski kralj htio ukinuti. Jugosfera već postoji, pa je u članku nabrojano sve, od zajedničke lutrije, pa do zajedničke željezničke kompanije.
Static-X

#42 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera

Post by Static-X »

Aha naravno da ima i pozitivni stvari, neki ljudi misle na pare i kako da profitiraju,ali nemozemo zanemariti crnu stranu svega ovoga kao sto mozes vidjeti na postavljnim videos na ovoj temi. Moje misljenje je da nacionalizam i mrznja je idalje velika, i sto je zabrinjavajuce mladi su uvceni u to ponajvise.
Najbolje bi bilo da potavimo velike bedeme na granicama tako da nebi bilo apsolutno nikakve komunikacije izmedju zemlja, da bi generacije u naredni 50 -100 god zaboravile na svu tu mrznju i onda da se nadje jedan novi Tito i sve nas ponovo ujedini :D
PipiDugaDevetka

#43 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera

Ja ne mrzim nikoga. Fudbalskim navijačima će biti zabranjeno da putuju na gostovanja,...Jednom, u 22 vijeku fudbalska reprezentacija Jugosfere ima da bude prvak svijeta,...
simpozijum delirijum

#44 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera

Post by simpozijum delirijum »

nije to nista novo , pa granice su otvorene , ljudi putuju i trguju , elektronergetski sistem je davno uvezan na primjer ,te saobracaj takodjer
talovi su podijeljeni , par najjacih tajkuna uz pomoc stranih korporacija drma ekonomijom i opljackanom imovinom poput telekoma i naftne industrije te preostalih velikih fabrika
za sta se ratovalo ?
da se ratni profiteri obogate i postanemo NATO vazali ( ili Ruski u slucaju Srbije )
kada jednoga dana ako EU prezivi ekonomski kolaps ? svi cemo biti u novoj EU Jugosferi , sa jednom valutom , jednom vojskom i jednim sistemom
PipiDugaDevetka

#45 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera

simpozijum delirijum wrote:nije to nista novo , pa granice su otvorene , ljudi putuju i trguju , elektronergetski sistem je davno uvezan na primjer ,te saobracaj takodjer
talovi su podijeljeni , par najjacih tajkuna uz pomoc stranih korporacija drma ekonomijom i opljackanom imovinom poput telekoma i naftne industrije te preostalih velikih fabrika
za sta se ratovalo ?da se ratni profiteri obogate i postanemo NATO vazali ( ili Ruski u slucaju Srbije )
kada jednoga dana ako EU prezivi ekonomski kolaps ? svi cemo biti u novoj EU Jugosferi , sa jednom valutom , jednom vojskom i jednim sistemom
:thumbup:

Dobro si, za šta se ratovalo?
slobodni armirach

#46 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera

Post by slobodni armirach »

pravit pompezne tekstove na osnovu Facebooka i Wikipedie je aodoscelentski pokusaj da se pronadje mjesto u medijskim pustarama.
Ovdje se sistematski, radi na programiranju kolektivne svijesti, zaboravljanju zlocina i izjednjacavanju krivice.
Podjsecanja radi, prvo su novinarski magovi koristili:

EX-Jugoslavija, pa onda
Zapadni Balkan, nedavno
Regija

budite pozorni i primjetit cete da na hrvatskim portalima, rijetki koriste rubriku Regija, Srbijasnki isto tako ali imaju dodatak Republika Srpska mada vijesti nisu samo iz RS, vecina je iz Sarajeva, dok nasi internet portali se polomise da imaju rubriku REGIJA.

Ono sto je vidljivo jeste da se u BiH, od familijarnih polunovinarskih imena ubaciva u medijski prostor rijec REGIJA, koja bi trebala da pobudi u glavama neku jugonostalgiju, Simod patike, Levis 84, Obodin, Sam svoj majstor, Yassa, 300 kilometara voznje za dvije kile madzarskog sira, 600 kilometara voznje za talijansku koznu jaknu, 1000 kilometara za turski dzemper.
Vidno je da se ovaj mazohizam najlakse prima u glavama Bosnjaka, dok kod Hrvata i Srba, postoji desetljecima Firewall protiv takvih ideja.
Bosnjacima je potrebna defragmentacija kolektivne svijesti ako je uopce i imaju.

Regionalna liga bez Austrije, Madjarske, Bugarske, Rumunije, Albanije i Grcke, tesko da ima ikakvog smisla, ipak glavna prepreka ovoj ideji je novac. Nacionalne lige se pate sa novcanim prilivom, a sta bi tek bilo kad bi se ova cudovisna liga napravila, bez prava gostujucih navijaca.

Platini bi na sve pristao samo da UEFA ima dobiti od izdavanaj licenci.
AliceInChains

#47 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera

Post by AliceInChains »

Bez da osporavam ulogu prepotentne politike Srba prije raspada Jugoslavije i sramnog djelovanja tokom rata, hocu da se zna i prizna: HRVATI NA CELU SA TUDMANOM SU SJEBALI JUGU!

http://www.youtube.com/watch?v=AekZAAdw ... re=related

Jebala nas sviju Jugosfera i slicne stvari. Zamislite, Evropska Unija je Jugoslaviji ponudila clanstvo 1990-te + 20 milijardi!

Uglavnom je Milosevic pristao na ono, sto su Hrvatska i Slovenija trazili, a to je konfederacija. Sugavi Tudman je to odbio, fantazirajuci o nekom kraljevstvu.
drug bevc

#48 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera

Post by drug bevc »

đe nestade enes......... jopet tajne organizacije, čojk iz sjene i to.....
PipiDugaDevetka

#49 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera

AliceInChains wrote:Bez da osporavam ulogu prepotentne politike Srba prije raspada Jugoslavije i sramnog djelovanja tokom rata, hocu da se zna i prizna: HRVATI NA CELU SA TUDMANOM SU SJEBALI JUGU!

Jebala nas sviju Jugosfera i slicne stvari. Zamislite, Evropska Unija je Jugoslaviji ponudila clanstvo 1990-te + 20 milijardi!

Uglavnom je Milosevic pristao na ono, sto su Hrvatska i Slovenija trazili, a to je konfederacija. Sugavi Tudman je to odbio, fantazirajuci o nekom kraljevstvu.
Samo sam popravio youtube video i napomenuo bih da su planovi RAM1 i RAM2 1991. bili obznanjeni u Skupštini SFRJ a vjerovatno su tajne službe znale za njih i ranije.
Imamopobjednika

#50 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera

Post by Imamopobjednika »

Nekad bilo - i ne ponovilo se nikada.
Post Reply