10 veličanstvenih :)
-
nino90
#26 Re: 10 veličanstvenih :)
kako Dino ne valja? sta ne valja sto je krao melodiju pjesama?
- quayofrepose
#27 Re: 10 veličanstvenih :)
Chmoljo wrote:Muris Varajićquayofrepose wrote:Amare, deder nam ti jednog muzičara...evo ne možemo još naći nekog za kojeg se svi slažemo da je uspješan![]()
Rizzo nije, Dino ne valja, Amira Medunjanin odron...
- quayofrepose
#28 Re: 10 veličanstvenih :)
Kradja je haramreni-90 wrote:kako Dino ne valja? sta ne valja sto je krao melodiju pjesama?
- quayofrepose
#29 Re: 10 veličanstvenih :)
Znači, oko ovih (do sad) nema spora:
- Muhamed Filipović Tunjo
- Danis Tanović
- Emir Hadžihafizbegović
- Željko Komšić
- Safet Zec
- Senad Hadžifejzović
- Mirsad Purivatra
- Edin Džeko
- Miljenko Jergović
- Ivan Lovrenović
- Selma Alispahić
- Abdulah Sidran
- Aleksandar Hemon
- Faruk Širbegović
- Muris Varajić

- Danis Tanović
- Emir Hadžihafizbegović
- Željko Komšić
- Safet Zec
- Senad Hadžifejzović
- Mirsad Purivatra
- Edin Džeko
- Miljenko Jergović
- Ivan Lovrenović
- Selma Alispahić
- Abdulah Sidran
- Aleksandar Hemon
- Faruk Širbegović
- Muris Varajić
- Ivo Lola
#30 Re: 10 veličanstvenih :)
emira mozes izbaciti 
nekako je posto plaho ufuran, covjek nece da sastavi dvije recenice a da ne upotrjebi neku rijec za koju zna da ga pola ljudi nece razumjet, pa ce onda govoriti jest on pametan
a i politicka karijera mu nije trebala nikako
sirbegovic ima 2000 neprijavljenih radnika, i kad mu je dosla inspekcija reko im " eto ako hocete zatvorite firmu, al onda cete imat 2000 porodica bez hljeba"
znaci i on ode
prijedlog Emir Hot, lik je genijalac, za dvije klase iznad Murisa
ne kazem da njega treba skinut sa liste, nego da i emir zasluzuje da bude tu
nekako je posto plaho ufuran, covjek nece da sastavi dvije recenice a da ne upotrjebi neku rijec za koju zna da ga pola ljudi nece razumjet, pa ce onda govoriti jest on pametan
sirbegovic ima 2000 neprijavljenih radnika, i kad mu je dosla inspekcija reko im " eto ako hocete zatvorite firmu, al onda cete imat 2000 porodica bez hljeba"
znaci i on ode
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#31 Re: 10 veličanstvenih :)
naravnoIvo Lola wrote:emira mozes izbaciti
znaci i on ode
-
amar_tesanj
#32 Re: 10 veličanstvenih :)
onda umjesto emira enis beslagic 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#33 Re: 10 veličanstvenih :)
a Alija Isaković? zar taj čovjek nije bio veličina?
- Neelix
#34 Re: 10 veličanstvenih :)
ja ne procitah ovdje nista sto ga diskvalifikuje kao glumca? nije "kandidovan" kao politicar. niti kao osoba godineIvo Lola wrote:emira mozes izbaciti
- anais_nin
#35 Re: 10 veličanstvenih :)
potpisujemChmoljo wrote: a evo ti nekoga: Aleksandar Hemon.
isto kao sto potpisujem i Safeta Zeca, Miljenka Jergovica, Zeljka Komsica, Ivana Lovrenovica, Amiru Medunjanin i Danisa Tanovica....
ja bih listi definitivno dodala i Jasmilu Žbanić, Damira Imamovica, Mostar Sevdah Reunion, Aidu Begic, kao i mladog pisca Sasu Stanisica
je l se ova lista odnosi samo na ove sto su jos uvijek zivi?
inace iz moje perspektive ova teorija o "napadima na poznate" kao cisto BH fenomen ne pije vode...mozemo za primjer uzeti bilo koju stranu slavnu licnost i isto ce se desiti...bilo da se radi o glumcu/glumici, sportistima, politicarima ili biznismenima uvijek ce biti neko ko ima nesto lose reci za tu osobu....npr jedna Celine Dion nije nimalo omiljena u svojoj domovini Kanadi, a neosporivo je da je uspjesna...isto vrijedi i za Madonnu, Oprah Winfrey itd itd...za svaku zvijezdu/poznatu licnost nace se neka skupina koja ima nesto protiv te osobe
-
sarlo
#36 Re: 10 veličanstvenih :)
Neka budu zivi jer ce se tema rasplinuti.anais_nin wrote:potpisujemChmoljo wrote: a evo ti nekoga: Aleksandar Hemon.![]()
isto kao sto potpisujem i Safeta Zeca, Miljenka Jergovica, Zeljka Komsica, Ivana Lovrenovica, Amiru Medunjanin i Danisa Tanovica....
ja bih listi definitivno dodala i Jasmilu Žbanić(snimila jedan dobar, sada zavrsava neki antivehabijski film da pojaca haos u Bosni), Damira Imamovica (tek je poceo), Mostar Sevdah Reunion, Aidu Begic, kao i mladog pisca Sasu Stanisica (tek je izdao jednu knjigu)![]()
je l se ova lista odnosi samo na ove sto su jos uvijek zivi?jer u tom slucaju nemoguce je ne pomenuti Darija Dzamonju (a Selimovic i Andric su posebna prica)...
Covjek je trazio uspjesne Bosance, a da su uz to i fini, pametni, posteni, nekorumpirani. Mislim da ne treba biti ostar u ispunjenju uslova, ljudi smo. Ali generalno u Bosni ima dosta uspjesnih, karakternih ljudi koji treba da budu predmet respekta.
Da dodam gospodjo,....u Bosni se ne napadaju poznati, ovdje su mediji bijesni psi koji predvode hajku na ciljane mete. Frizerkama, bravarima, elektricarima i drugim koji rade kao novinari pjena curi na usta kod govore o svojim zrtvama. I svima se stavlja do znanja da sutra oni mogu postati zrtve. Jedan od kljucnih razloga loseg stanja u ovom drustvu su mediji...kamenje je svezano, pascad pustena..anais_nin wrote: inace iz moje perspektive ova teorija o "napadima na poznate" kao cisto BH fenomen ne pije vode...mozemo za primjer uzeti bilo koju stranu slavnu licnost i isto ce se desiti...bilo da se radi o glumcu/glumici, sportistima, politicarima ili biznismenima uvijek ce biti neko ko ima nesto lose reci za tu osobu....npr jedna Celine Dion nije nimalo omiljena u svojoj domovini Kanadi, a neosporivo je da je uspjesna...isto vrijedi i za Madonnu, Oprah Winfrey itd itd...za svaku zvijezdu/poznatu licnost nace se neka skupina koja ima nesto protiv te osobeto je jednostavno ljudska priroda....
...Ne znam kako sam Hemona zaboravio, izvinjavam se. Obavezno bih naveo i one koji su nesto stvorili u Bosni: Miro Purivrata, Dino Mustafic, Edin Zubčević, Haris Pasovic...sad ozezite..
..Josip Pejakovic, Miralem Zubcevic,..da se razumijemo Emir je jaci od njih i zato su oni u drugom planu, ali on je na drugim stranama uprsk'o..
- Vares City
#37 Re: 10 veličanstvenih :)
Ako ti kontas da valja,...Komsica i dodu u isti cabarcyprus wrote:Ne kažem ja da Radončić nije uspješan...ali i Dodik je uspješan. Hoćemo i njega na listu?
- Vares City
#38 Re: 10 veličanstvenih :)
Ako ti kontas da valja,...Komsica i dodu u isti cabarcyprus wrote:Ne kažem ja da Radončić nije uspješan...ali i Dodik je uspješan. Hoćemo i njega na listu?
- anais_nin
#39 Re: 10 veličanstvenih :)
sve je to mozda tako...iz tvoje perspektivesarlo wrote:anais_nin wrote:potpisujemChmoljo wrote: a evo ti nekoga: Aleksandar Hemon.![]()
ja bih listi definitivno dodala i Jasmilu Žbanić(snimila jedan dobar, sada zavrsava neki antivehabijski film da pojaca haos u Bosni), Damira Imamovica (tek je poceo), Mostar Sevdah Reunion, Aidu Begic, kao i mladog pisca Sasu Stanisica (tek je izdao jednu knjigu)![]()
je l se ova lista odnosi samo na ove sto su jos uvijek zivi?jer u tom slucaju nemoguce je ne pomenuti Darija Dzamonju (a Selimovic i Andric su posebna prica)...
Damir Imamovic je na prisutan na muzickoj sceni vec dobru deceniju
isto vrijedi za Sasu Stanisica...on je sebi jednom knjigom vec kreirao "status" u medjunarodnim literarnim vodama...po meni zasluzeno...izvandredan knjizevni talenat...osvojiti nagradu za najbolju knjigu u njemackoj (i to napisanu na stranom jeziku)...ne znam, ja bih to nazvala uspjehom
- Vares City
#40 Re: 10 veličanstvenih :)
Joooj vidi mi duple,.... nije do mene matere mi,..na prvom postu nesto lejter.Vares City wrote:Ako ti kontas da valja,...Komsica i dodu u isti cabarcyprus wrote:Ne kažem ja da Radončić nije uspješan...ali i Dodik je uspješan. Hoćemo i njega na listu?
- Vares City
#41 Re: 10 veličanstvenih :)
Ja bih na prvo mjesto,...
1.ALIJA SIROTANOVIC
,...eto nastavite,...
1.ALIJA SIROTANOVIC
,...eto nastavite,...
-
Fozgen
#42 Re: 10 veličanstvenih :)
Edin Karamazov
Neko nabroja Mostar Sevdah, nisu pojedinci a ak je tako sta je onda sa Dubiozom?
Mujo Selimovic
Neko nabroja Mostar Sevdah, nisu pojedinci a ak je tako sta je onda sa Dubiozom?
Mujo Selimovic
- quayofrepose
#43 Re: 10 veličanstvenih :)
Edinu svaka čast, moj je Zeničanin rodom, ali mi se plaho zlijepio za onog Stinga i nekako mi više promovira planetu Zemlju, a Bosna - onako mlako (kad ga uporediš s jednim Adnanom Ćatićem, recimo), koliko ga ja skontah u jednom intervjuu...Fozgen wrote:Edin Karamazov![]()
Neko nabroja Mostar Sevdah, nisu pojedinci a ak je tako sta je onda sa Dubiozom?![]()
Mujo Selimovic
Mujo Selimović? Mora da se šališ
- quayofrepose
#44 Re: 10 veličanstvenih :)
Žive, molim, žive...Alijinoj duši nek' je lijepi rahmet...Vares City wrote:Ja bih na prvo mjesto,...
1.ALIJA SIROTANOVIC
,...eto nastavite,...
- macan prvi
#45 Re: 10 veličanstvenih :)
Meni se cini da o Hadzifejzovicu na forumu ima svega, samo ne konsenzusaquayofrepose wrote:Znači, oko ovih (do sad) nema spora:
- Danis Tanović
- Emir Hadžihafizbegović
- Željko Komšić
- Safet Zec
- Senad Hadžifejzović
- Mirsad Purivatra
- Edin Džeko
- Miljenko Jergović
- Ivan Lovrenović
- Selma Alispahić
- Abdulah Sidran
- Aleksandar Hemon
- Faruk Širbegović
- Muris Varajić
![]()
![]()
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 34&t=63762
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 34&t=60190
- Control panel
#46 Re: 10 veličanstvenih :)
muzicar Al Dino
slikar berber
komsic politika
pa jos razmisljam za ostale
gluma enis
slikar berber
komsic politika
pa jos razmisljam za ostale
gluma enis
- quayofrepose
#47 Re: 10 veličanstvenih :)
Otpade nam i Širbegović, jedini ekonomista s liste... :roll:A evo i Hadžifejzović od novinara...
Ja ne bih Enisa pored žive Nade Đurevske, recimo
Ja ne bih Enisa pored žive Nade Đurevske, recimo
Last edited by quayofrepose on 21/08/2009 00:24, edited 2 times in total.
- sirocco
#48 Re: 10 veličanstvenih :)
joj sefika nemoj me srkletit
ja bi na prvo mjesto stavio izeta...ovaj...mustafu nadarevica pa onda ostale
- quayofrepose
#49 Re: 10 veličanstvenih :)
Mustafi svaka čast...jest da me njegov Izet malo iritira, ali srećom ima drugih daleko boljih uloga...sirocco wrote:joj sefika nemoj me srkletit![]()
- quayofrepose
#50 Re: 10 veličanstvenih :)
Valjda se u tim oblastima najlakše griješi...energeticar wrote:Nikoga dobrog iz politike, ekonomije i sl...
Zasto????????????????????????????????????????????