Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
RosaSpinosa

#26 Re: Konobari

Post by RosaSpinosa »

Jutros na poslu priča jedna radna kolegica šta se to desilo u tom kafiću...

Naime, taj kafić se nalazi preko puta njene zgrade (odnosno preko puta nekog caffea Adams, a tu je u blizini i osnovna škola - u pitanju je uličica desno od cvjećare Vjetrenjača na Č. Vili), a majka ubijenog mladića živi sprat ispod nje.

Kolegica priča kako se jedan od njenih sinova upravo vratio iz tog kafića jer je bilo vrijeme zatvaranja. Očito je nekome smetalo što se kafić mora zatvoriti... Onda se čuju pucnjevi i oni dok su došli do balkona mogu samo vidjeti auto kako se udaljava s lica mjesta...

I najgori od svega su bili krici očajne majke kojoj je to bio jedini sin...

Strašno...

:x :x :x :x :x
Mascherano

#27 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Mascherano »

uvjek dobar gost wrote:,...... Her Flick . ti jesi u pravu, većina dok ja ovo pišem mašta kako da dođe do ulaznice za SFF party neki, sanja da se ogrebe negdje za snošaj onako u prolazu, da šmrkne malo bijelog da bude viđena na crvenom tepihu.. većima je rahat od pameti i ne želi da se zadubljuje il da se unosi u problem sa kojim živi, ne želi da se zapita kuda sve ovo vodi, kako će ova nakaradna država izgledati tek za recimo deset godina kada stasaju generacije kauboja koje se danas odgajaju u stilu ša je ba ša me gledaš... koji hodaju sa pištoljima za pasom ili barem sa čakijom u čarapi. generacije koje je ovaj obrazovni sistem naučino svemu ali ne znanju i pravim vrijednostima... jeste kad tako gledamo nismo bolje ni zaslužili i ne postoji pravda, već samo krivda more !

No Her Flick i svi mi koji jesmo bili dijelom "rulje" pred kantonom... zar taj dan nije za nas značio mnogo, zar se tada nismo osjećali kao na "Olimpijadi" zar nismo tog 13. feb hodali uspravno i nekako bar na taj dan živjeli smo u gradu a da nam nije trebao SFF il neki kvazi crveni ćilim od cirka 12 metara dužine... tada meni nije trebala Emina i Miro da me kao podsjete da živim u gradu... ja sam se tada osjetio ponosnim, gordim, uspravnim... kao da sam izašao iz rupe u koju su me natjerali oni koji su sve ovo i kreirali...

Tuga je da će je grad izgubio jednog svog stanovnika a da će danas glavna misao stanovnika tog istog grada biti zasnovana na mimikriji na laži, na obmani i opsjeni koja se zove SFF, a ovo svirepo ubistvo treba u stvari da nam pokaže da ni zahvaljujući festivalu nismo sigurniji, treba da nas dozove pameti ali jeste mi ko mi skupina kloceva, kamenih spavača.... trupaca hrasta il bukve....

Da mi je nagovoriti jedno pet ljudi da idemo skupa u Kanadu da tražimo azil..... lakše bi mi bilo !

E to ti je to Her Flick a ti jesi u pravu..... i pitanje za kraj je gdje ima kupiti pancira pojeftino...?

Momku koji je sinoć ubijen nek je vječni rahmet a nama nek je fizika ili Bog na pomoći zavisi ko u šta vjeruje...!

A zasto ste odustali?
Macan Online

#28 Re: Konobari

Post by Macan Online »

UnscarD wrote:Grad je kao oko pun spida i oruzja...
Dodatno, pravosudni sistem ocigledno ne funkcionise jer su ova dvojica zbog te ranije pucnjave trebali biti u zatvoru.

Ovo je u rangu sa Denisom samo mislim da trebamo traziti ovoga puta ne samo kaznu za ovu cetvoricu nego zahtijevati od vlasti da se pravosudni sistem promjeni tako da se nikada vise ne desi da neko ko je osudjen na 12 godina ceka praznu celiju sa slobode ili da dvojica koja su pucala prije 20 dana slobodno hodaju gradom. Dok se to ne promjeni, bavimo se samo posljedicama i jednostavno ne ispravljamo stvari u korijenu.

Treba dati policiji ovlasti da biju sve redom kao ranije sto je bilo i promjeniti pravosudni sistem totalno...treba identifikovati razlog zbog kojeg ova dvojica nisu bili u zatvoru i kazniti krivicno odgovorne.

Nema mi druge, moram se i ja naoruzati...zivimo na divljem zapadu i nisam siguran da imamo snage kao gradjani da bilo sta promjenimo.

Svaka ti je na mjestu.
Naročito ova: "Treba dati policiji ovlasti da biju sve redom kao ranije sto je bilo".
mrtva kokoš

#29 Re: Konobari

Post by mrtva kokoš »

demonstracije protiv tuzilastva,zakona,drzave DA ali ovo nije slucaj Denis nemojte me pogresno shvatiti!!
uvjek dobar gost

#30 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by uvjek dobar gost »

Mi nismo odustali... možda neki jesu....

http://www.akcijagradjana.org

ko je odustao neka se upita sam.... ne volim ta pitanja, da si upitao zašto smo odustali... razumio bih, ali ovako.. ti u pitanju pokazuješ da nisi ni pokušao-pokušala....
Skyfox

#31 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Skyfox »

gurabija78

#32 Re: Konobari

Post by gurabija78 »

Asana wrote:Jos jedan dokaz da je prioritet u ovoj drzavi IZGRADNJA ZATVORA !

Ako je istina da je ovog momka ubio isti tip koji je nedavno pucao pred Katedralom i ranio nekoga, pa onda nekaznjeno slobodno i dalje naoruzan hoda gradom - sta reci na to?

Ili - -nabaviti pucu, pa - istom mjerom????
(svasta mi pada na pamet ...:((( )
kakvih ba zatvora, pa da takvi papci budu na punom pansionu meni i tebi na grbaci... sto se mene tice, ja ne bih nikog zatvarao, nek spava, jede i pije kod kuce, a svaki dan od 6-18 ima da bude na dionici neke ceste u izgradnji/rekonstrukciji sa lopatom u ruci.... kad vec nismo u EU, koji ce nam k... njihovi standardi, zemlja svakako treba da nam se izgradi....
Mascherano

#33 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Mascherano »

uvjek dobar gost wrote:Mi nismo odustali... možda neki jesu....

http://www.akcijagradjana.org

ko je odustao neka se upita sam.... ne volim ta pitanja, da si upitao zašto smo odustali... razumio bih, ali ovako.. ti u pitanju pokazuješ da nisi ni pokušao-pokušala....

I ja cu sigurno biti na tim protestima, ali sa druge strane, sa sljemom i stitom... i opet mi nece tesko pasti da slusam uvrede i izbjegavam kamenice, jer i sam kao građanin Sarajeva shvatam revolt naroda i zelim da se nesto konacno promjeni...
Nadam se da sad razumijes. ;-)
Asana

#34 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Asana »

" Divlji zapad " je bio bolji

Obicnim ljudima policija nije oduzimala oruzje, nisu osudjivani zbog"prekomjerne upotrebe sile u samoodbrani" nego su lijepo smjeli sami ukokati nekoga ko im se prisuljao u privatni posjed, ne razglabajuci o njegovim namjerama...

Za kriminalcima i visestrukim ubojicama bile su raspisivane nagrade, moglo se covjeku posreciti da ulovi nekog od njih i osigura si egzistenciju ... ako su bili na potjernici, takvi nisu imali vise mirnog sna...

Uhvaceni kriminalac je bio objesen na sred trga, da svi vide... da razmisle, da li bi htjeli biti na njegovom mjestu, da vide kako se zadnji put upisao u gace ...

ako je doslo do sudjenja, *&^alo se sudiji za njegova ljudska prava... kazne su bile za primjer, uslovi izdrzavanja teski, u JEFTINIM ZATVORIMA bez klime i interneta

Divlji zapad je bio bolji, hocu divlji zapad sad i ovdje!
Asana

#35 Re: Konobari

Post by Asana »

gurabija78 wrote:
Asana wrote:Jos jedan dokaz da je prioritet u ovoj drzavi IZGRADNJA ZATVORA !

Ako je istina da je ovog momka ubio isti tip koji je nedavno pucao pred Katedralom i ranio nekoga, pa onda nekaznjeno slobodno i dalje naoruzan hoda gradom - sta reci na to?

Ili - -nabaviti pucu, pa - istom mjerom????
(svasta mi pada na pamet ...:((( )
kakvih ba zatvora, pa da takvi papci budu na punom pansionu meni i tebi na grbaci... sto se mene tice, ja ne bih nikog zatvarao, nek spava, jede i pije kod kuce, a svaki dan od 6-18 ima da bude na dionici neke ceste u izgradnji/rekonstrukciji sa lopatom u ruci.... kad vec nismo u EU, koji ce nam k... njihovi standardi, zemlja svakako treba da nam se izgradi....
Kakav zatvor - pod, postelja i katanac na vratima... umjesto rekreativne setnje i bavljenja sportom, podrzavam rekraciju koju si opisao
ma_zdra'o

#36 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ma_zdra'o »

Asana wrote:" Divlji zapad " je bio bolji

Obicnim ljudima policija nije oduzimala oruzje, nisu osudjivani zbog"prekomjerne upotrebe sile u samoodbrani" nego su lijepo smjeli sami ukokati nekoga ko im se prisuljao u privatni posjed, ne razglabajuci o njegovim namjerama...

Za kriminalcima i visestrukim ubojicama bile su raspisivane nagrade, moglo se covjeku posreciti da ulovi nekog od njih i osigura si egzistenciju ... ako su bili na potjernici, takvi nisu imali vise mirnog sna...

Uhvaceni kriminalac je bio objesen na sred trga, da svi vide... da razmisle, da li bi htjeli biti na njegovom mjestu, da vide kako se zadnji put upisao u gace ...

ako je doslo do sudjenja, *&^alo se sudiji za njegova ljudska prava... kazne su bile za primjer, uslovi izdrzavanja teski, u JEFTINIM ZATVORIMA bez klime i interneta

Divlji zapad je bio bolji, hocu divlji zapad sad i ovdje!
Apsolutno se slazem.
Pa dokle vise?Ovo stvarno nikud ne vodi.Samo uvodjenjem zestokih kazni ce se ovo drustvo malo popravit.
alica.k

#37 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by alica.k »

pogledajte film city of god.....za par godina ce i nama onako isto biti. djeca od 10tak godina ce nositi pistolje i ubijati ljude samo jer im se ne svidjaju. pocelo je pocelo...itd.
visocicaguy

#38 Re: Konobari

Post by visocicaguy »

Splinter wrote:demonstracije protiv tuzilastva,zakona,drzave DA ali ovo nije slucaj Denis nemojte me pogresno shvatiti!!
protiv svih redom!
Asana

#39 Re: Konobari

Post by Asana »

protiv svih - bez ironije - koji nista nisu ucinili u preteklih godinu dana na zahtjeve gradjana za sigurnost, sto i dalje niko ne odgovara za ovakvo stanje!

ovo naravno vise nije tema konobari ...
Asana

#40 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Asana »

alica.k wrote:pogledajte film city of god.....za par godina ce i nama onako isto biti. djeca od 10tak godina ce nositi pistolje i ubijati ljude samo jer im se ne svidjaju. pocelo je pocelo...itd.
Bice, ako pristanemo na to

Nasu "vlast" debelo placamo, mogli bi nesto i za nas da rade za te pare!
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/05/2015 16:55, edited 2 times in total.
zlatiborka

#42 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zlatiborka »

Her Flick wrote:
uvjek dobar gost wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /090813008

U najmanju ruku ovo je strašno..... mogao sam ja biti jedan od gostiju il mogao sam biti ja taj konobar, mogao je moj dobar drug biti ovaj nesretni mladi momak koji je samo radi svoj posao. Mogao je biti to tvoj brat il rođak neki, neko od nas u svakom slučaju skončao je svoj život zahvaljujući dvojici maloumnika koji se dok ja ovo pišem kriju u nekoj rupi u Sarajevu, Vogošći... Reljevu ili bilo gdje....

Kako čitam komentare na ovom članku navodno su ta dva nadri lika iz kaubojskih filmova već poznati policiji, trebali su biti poznati i tužilaštvima i zatvorskom osoblju ali ne..... danas su oni predmet čak i obožavanja određene populacije koja još uvijek obitava na "divljem zapadu"....

Mi kao građani BiH, kao stanovnici Sarajeva zaslužujemo sigurnije okruženje, naša djeca zaslužuju nešto bolje, gdje je kraj bezočnom i bespotrebnom nasilju. Zahtjevajmo od nadležnih da učine nešto jer pitanje je samo vremena kada će se neko od nas ,koji smo se do sada provukli nekako bez čakije il metka, palije il štoca, biti na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme.

Zahtjevajmo od tužilaštava, nadležnih službi i ministarstava, od policije da počne raditi svoj posao... tražimo odgovornost, tražimo nešto bolje za sebe i svoju djecu, za sebe i svoje komšije, za sebe i svoje najbliže. Ukoliko to ne učinimo uskoro, pristajemo na gerilski način života, na kobnu rečenicu, ša je ba ša me gledaš...!!!!!
ne ne ne i ne dobri goste

mi kao gradjani sarajeve na zasluzujemo bolje, treba nas jos vise karati (da izvines) i to u mozak pa ponekad i guzu
sto ce nama bezbjednije okruzenje mi to ne zasluzujemo, nista mi ne zasluzujemo
dok smo se pojedinci mrzli i bili budale i rulje pokusavali da promjenimo situaciju
pojedinci su bili na toplom ispijali kafe itd itd

ma neka divljeg zapada da Bogda nam jo 10000 puta gore bilo
@Her Flick i @uvijek dobar gost,

obadvojicu vas razumijem jer se i ja osjecam isto.

Razocarana sam, bijesna a tako nemocna da bilo sta, ja kao pojedinac uradim.... :x :x

Casa naseg strpljenja je vec odavno prepuna, svaki dan doljevaju u nju, a mi sutimo i gledamo, jer da je, ne daj Boze neko nam blizak ovako stradao, ne bismo sjedili i kuckali po forumu, vec bi uveliko organizirali PROTEST protiv maloljetnicke i punoljetnicke delikvencije. PROTEST, narocito protiv trule i neucinkovite vlasti, sudstva, policije i cjelokupnog korumpiranog i lopovskog sistema! :x :x

Dosta vise, stvarno je dosta, sta treba da se desi da gradjani izadju na ulicu, da odu pred kantonalnu vladu i sud i traze da se kriminalci i ubice pohapse.... :evil: :evil:

Ja predlazem da koliko sutra, organizujemo PROTEST protiv kriminalaca na ulicama. Bas ovih dana, kada se nasa i svjetska "elita" sjatila na SFF, eto bas sada.

Pred pozoristem crveni tepisi, pompa i bljestavilo, kamere i paparaci, a 'vamo ni par kilometara dalje u gradu 2 nadrogirana kretena ubijaju konobara u kaficu onako, iz cejfa, jer ih navodno nije posluzio picem!

Hej ljudi moji, pa sta je to sa nama, zar smo postali neljudi i cega se to bojimo, cega i koga? Kazite vi meni dokle ide granica podnosljivosti, mozda sam ja previse osjetvljiva pa pravim galamu za sitnice, kazite mi gdje smo krenuli sa nasim nedjelovanjem i cutanjem? Gdje smo posli i gdje cemo stici?
Last edited by zlatiborka on 13/08/2009 12:21, edited 1 time in total.
johnnykola

#43 Re: Konobari

Post by johnnykola »

Splinter wrote:demonstracije protiv tuzilastva,zakona,drzave DA ali ovo nije slucaj Denis nemojte me pogresno shvatiti!!
pa nije slucaj denis, ali je apsolutno isti kao taj ako se iscitava iz trenutno dostupnih informacija.
neko potpuno neduzan stradao i to ne kao kolateralna zrtva sukoba debila, nego sam bio cilj napada.
horor i teror. :(
Asana

#44 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Asana »

da odemo i mi na sff onda ...
Asana

#45 Re: Konobari

Post by Asana »

Falcon wrote: Well, mudrije bi bilo graditi gradjansku i civilizacijsku svijest uz napore na uspostavljanju pravne drzave :D
:lol: :lol: :lol:

Gradjanska i civilizacijska svijest se bez represije ne grade... suprotno misljenje je -> utopija
mrtva kokoš

#46 Re: Konobari

Post by mrtva kokoš »

johnnykola wrote:
pa nije slucaj denis, ali je apsolutno isti kao taj ako se iscitava iz trenutno dostupnih informacija.
neko potpuno neduzan stradao i to ne kao kolateralna zrtva sukoba debila, nego sam bio cilj napada.
horor i teror. :(
da slazem se sa tobom u potpunosti...ali nije isto stradati u tramvaju na putu iz skole kuci i straadati u kaficu u 3,4sata poslije ponoci...bez da minimiziram neciju smrt,daleko od toga.. :sad:
ja sam zbog ovakvih stvari i prestao izlaziti, kad me ne mogu zastititi oni koji trebaju, sto bih se izlagao nepotrebnom riziku. ne treba biti pametan i skontati kojim je putem ovo sve krenulo...
ja se jos jednom izvinjavam ako sam nekoga uvrijedio...off od mene na ovoj temi...Amare nek ti je lahka crna zemlja R.I.P. :( :(
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/05/2015 16:55, edited 2 times in total.
mrtva kokoš

#48 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mrtva kokoš »

Asana wrote:da odemo i mi na sff onda ...
mislis, ewo glave ako na kilometar ne bi bili kordoni policije...ne bi mogao prici...
ipak je to SFF...i oni sa akreditacijama bi mogli da pripomognu ipak uzimaju fine dnevnice :roll:
Asana

#49 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Asana »

Ma jok... znam ja da nisu ljudi ludi.
Vidis kako i teme za pola sata zamru ..

nego hajdemo filmove gledati, udri brigu na veselje
goldenlily

#50 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by goldenlily »

Sad mi da smo svjesni,kao što nismo...

http://www.nacional.hr/clanak/21588/u-p ... automobila

Pa da lijepo pokažemo gospodinu Liam Neeson-u da je Belfast smoke of pussy,kakvi smo mi kad nam dogori,a on dalje prenese vijest u bijeli svijet pa se onda ovi korumpirani i naopaki političari jednom za svagda obračunaju sa sitnim,krupnim i inim kriminalcima.Ovo kako je pošlo postaće potpuno normalna stvar da nosiš pištolj ako ti je život mio.
Post Reply