Her Flick wrote:uvjek dobar gost wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /090813008
U najmanju ruku ovo je strašno..... mogao sam ja biti jedan od gostiju il mogao sam biti ja taj konobar, mogao je moj dobar drug biti ovaj nesretni mladi momak koji je samo radi svoj posao. Mogao je biti to tvoj brat il rođak neki, neko od nas u svakom slučaju skončao je svoj život zahvaljujući dvojici maloumnika koji se dok ja ovo pišem kriju u nekoj rupi u Sarajevu, Vogošći... Reljevu ili bilo gdje....
Kako čitam komentare na ovom članku navodno su ta dva nadri lika iz kaubojskih filmova već poznati policiji, trebali su biti poznati i tužilaštvima i zatvorskom osoblju ali ne..... danas su oni predmet čak i obožavanja određene populacije koja još uvijek obitava na "divljem zapadu"....
Mi kao građani BiH, kao stanovnici Sarajeva zaslužujemo sigurnije okruženje, naša djeca zaslužuju nešto bolje, gdje je kraj bezočnom i bespotrebnom nasilju. Zahtjevajmo od nadležnih da učine nešto jer pitanje je samo vremena kada će se neko od nas ,koji smo se do sada provukli nekako bez čakije il metka, palije il štoca, biti na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme.
Zahtjevajmo od tužilaštava, nadležnih službi i ministarstava, od policije da počne raditi svoj posao... tražimo odgovornost, tražimo nešto bolje za sebe i svoju djecu, za sebe i svoje komšije, za sebe i svoje najbliže. Ukoliko to ne učinimo uskoro, pristajemo na gerilski način života, na kobnu rečenicu, ša je ba ša me gledaš...!!!!!
ne ne ne i ne dobri goste
mi kao gradjani sarajeve na zasluzujemo bolje, treba nas jos vise karati (da izvines) i to u mozak pa ponekad i guzu
sto ce nama bezbjednije okruzenje mi to ne zasluzujemo, nista mi ne zasluzujemo
dok smo se pojedinci mrzli i bili budale i rulje pokusavali da promjenimo situaciju
pojedinci su bili na toplom ispijali kafe itd itd
ma neka divljeg zapada da Bogda nam jo 10000 puta gore bilo
@Her Flick i @uvijek dobar gost,
obadvojicu vas razumijem jer se i ja osjecam isto.
Razocarana sam, bijesna a tako nemocna da bilo sta, ja kao pojedinac uradim....
Casa naseg strpljenja je vec odavno prepuna, svaki dan doljevaju u nju, a mi sutimo i gledamo, jer da je, ne daj Boze neko nam blizak ovako stradao, ne bismo sjedili i kuckali po forumu, vec bi uveliko organizirali PROTEST protiv maloljetnicke i punoljetnicke delikvencije. PROTEST, narocito protiv trule i neucinkovite vlasti, sudstva, policije i cjelokupnog korumpiranog i lopovskog sistema!
Dosta vise, stvarno je dosta, sta treba da se desi da gradjani izadju na ulicu, da odu pred kantonalnu vladu i sud i traze da se kriminalci i ubice pohapse....
Ja predlazem da koliko sutra, organizujemo PROTEST protiv kriminalaca na ulicama. Bas ovih dana, kada se nasa i svjetska "elita" sjatila na SFF, eto bas sada.
Pred pozoristem crveni tepisi, pompa i bljestavilo, kamere i paparaci, a 'vamo ni par kilometara dalje u gradu 2 nadrogirana kretena ubijaju konobara u kaficu onako, iz cejfa, jer ih navodno nije posluzio picem!
Hej ljudi moji, pa sta je to sa nama, zar smo postali neljudi i cega se to bojimo, cega i koga? Kazite vi meni dokle ide granica podnosljivosti, mozda sam ja previse osjetvljiva pa pravim galamu za sitnice, kazite mi gdje smo krenuli sa nasim nedjelovanjem i cutanjem? Gdje smo posli i gdje cemo stici?