Lexus u Sarajevu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- johntra
#26 Re: Lexus u Sarajevu
respo, nisi rekao koju bi mašinu uzeo u Golfu?
jel 2.0 TDI Oca Mi ili neka druga?
- respo
#27 Re: Lexus u Sarajevu
zar su postojale te masine u tricama i dvicamajohntra wrote:respo, nisi rekao koju bi mašinu uzeo u Golfu?
al moze tdi sve crveno ocam
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#28 Re: Lexus u Sarajevu
Lexus je gospodsko auto i kao takvo ocigledno nije za svakogg..
http://www.youtube.com/watch?v=1U_F7HFT ... re=related
- respo
#29 Re: Lexus u Sarajevu
lexus? sta je to nikad cuo
reci mi hoce li lexus izvuci u mene za kucu materijala podno treskavice?
hocu li moci kurban u njemu prevuci?
hocu li moci sipati floriol kad ne stane goriva?
vidis li bolan da je vw limuzina za razliku od nekog tamo lexusa
reci mi hoce li lexus izvuci u mene za kucu materijala podno treskavice?
hocu li moci kurban u njemu prevuci?
hocu li moci sipati floriol kad ne stane goriva?
vidis li bolan da je vw limuzina za razliku od nekog tamo lexusa
- johntra
#30 Re: Lexus u Sarajevu
Lexus nema šanse protiv sve crvenog TDI-ja, oca mi 
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
#31 Re: Lexus u Sarajevu
ocigledno, svako auto nadje svog kupcaa..

- respo
#32 Re: Lexus u Sarajevu
ne stavljaj golfa u obicna auto to je limuzina za razliku od lexusa
- anonimni clan
#33 Re: Lexus u Sarajevu
Ja nazalost nemogu.ludilo konstantno wrote:Nista,sutra pred BBI i naruci sebi jedan primjerak
Ali ima ko moze.
Ja pitam moze li Lexus ugroziti BMW i Merc[/quote]
Pa pogledaj i znati ces.
- corolla02
#34 Re: Lexus u Sarajevu
Ova gore 7 ista Lexus LS, pa sad reci ti meni ko koga kopira tu 
- anonimni clan
#35 Re: Lexus u Sarajevu
Jes.jes......BMW kopira Lexus-a.........corolla02 wrote:Ova gore 7 ista Lexus LS, pa sad reci ti meni ko koga kopira tu
Kao i ovi ostali.......
http://www.spiegel.de/auto/aktuell/0,15 ... 60,00.html
- olensoner
#36 Re: Lexus u Sarajevu
uredu sve izdrzljivost, kvalitet, pouzadnost itd. sve to stoji, ali fakat kopiraju europska auta nenormalno
- corolla02
#37 Re: Lexus u Sarajevu
Nista niscim ali eto, ovdje se ne prepoznaju nikakve kopije nego samo izvor informacije od koga je ista potekla!anonimni clan wrote:Jes.jes......BMW kopira Lexus-a.........corolla02 wrote:Ova gore 7 ista Lexus LS, pa sad reci ti meni ko koga kopira tu![]()
![]()
Kao i ovi ostali.......![]()
-
ado-šampion
#38 Re: Lexus u Sarajevu
Evo da i ja malo zakuham.
Lexus GS 2005:

Mercedes E-klase 2009:

Lexus GS 2005:

Mercedes E-klase 2009:

- anonimni clan
#39 Re: Lexus u Sarajevu
Koliko god se ti trudio ne mozes zanemariti cinjenicu da su Japanci pa tako i tvoja Toyota razvili svoju automobilsku industriju 70-tih i 80-tih godina kopirajuci evropske autoproizvodjace.Isto kao sto to po istoj mustri i cak agresivnije trenutno rade kineski proizvodjaci automobila.corolla02 wrote:Nista niscim ali eto, ovdje se ne prepoznaju nikakve kopije nego samo izvor informacije od koga je ista potekla!anonimni clan wrote:Jes.jes......BMW kopira Lexus-a.........corolla02 wrote:Ova gore 7 ista Lexus LS, pa sad reci ti meni ko koga kopira tu![]()
![]()
Kao i ovi ostali.......![]()
Ne poricem,kao i u svemu cega se dotaknu,japanci to dovode do perfekcije pa tako i svoje aute.
Trude se i daje se 100% u onom sto rade. To stoji. U tu svrhu ulazu jako puno,dovode najbolje strucnjake,vecinom menadzere iz evropskih autokoncerna (kao sto je zadnji ovaj iz VW na mjestu planiranja prodaje u Evropi) izmisljaju nove automarke i prilagodjavaju svoje proizvode zahtjevima razlicitih trzista (USA Evropa Azija).
Sad pokusavaju konkurisati sa ovim tvojim Lexusom u Evropi........u Njemackoj.......
Sve je to OK.
Ali...........uvijek postoji ono ali.......
Njemacko ekonomsko cudo 60-tih,70-tih lezi velikim dijelom na njihovoj autoindustriji.Ona je pokretacka snaga njemacke ekonomije........
Njemacka vlada planira vec sada da 2020 godine na trzistu u ponudi bude 1 milion elektricnih automobila sa svom potrebnom infrastrukturom za punjenje istih i posebnim istrazivackim paketom za razvoj tehnologije kad su baterije u pitanju.........i u tu svrhu izdvaja malo povece brdo sopstvenih Eura.........
Znaci ....ovi u Evropi ne sjede skrstenih ruku i cekaju da im dodju Japanci i prodaju svoja auta..........vec ulazu u inovacije i razvoj novih tehnologija kao sto su to oduvijek i cinili.
Japanci imaju jako malo svojih inovacija kako u auto tako i u ostalim industrijskim granama. O istrazivanju kad su u pitanju alternativni izvori i koristenje alternativne energije,jos su jako daleko od svjetskog vrha.
Opet ces reci nigdje veze......ali ako malo pazljivije procitas i razmislis o cemu pisem shvatit ces da tu itekako ima veze.Cak i kad su u pitanju tvoje Toyote.
- madner
#40 Re: Lexus u Sarajevu
Najsmjesnije mi je kad nehko hvali Toyotu a pljuje VW. 
- corolla02
#41 Re: Lexus u Sarajevu
"Koliko god se ti trudio ne mozes zanemariti cinjenicu da su Japanci pa tako i tvoja Toyota razvili svoju automobilsku industriju 70-tih i 80-tih godina kopirajuci evropske autoproizvodjace.Isto kao sto to po istoj mustri i cak agresivnije trenutno rade kineski proizvodjaci automobila.
Ne poricem,kao i u svemu cega se dotaknu,japanci to dovode do perfekcije pa tako i svoje aute.
Trude se i daje se 100% u onom sto rade. To stoji. U tu svrhu ulazu jako puno,dovode najbolje strucnjake,vecinom menadzere iz evropskih autokoncerna (kao sto je zadnji ovaj iz VW na mjestu planiranja prodaje u Evropi) izmisljaju nove automarke i prilagodjavaju svoje proizvode zahtjevima razlicitih trzista (USA Evropa Azija).
Sad pokusavaju konkurisati sa ovim tvojim Lexusom u Evropi........u Njemackoj.......
Sve je to OK.
Njemacko ekonomsko cudo 60-tih,70-tih lezi velikim dijelom na njihovoj autoindustriji.Ona je pokretacka snaga njemacke ekonomije........
Njemacka vlada planira vec sada da 2020 godine na trzistu u ponudi bude 1 milion elektricnih automobila sa svom potrebnom infrastrukturom za punjenje istih i posebnim istrazivackim paketom za razvoj tehnologije kad su baterije u pitanju.........i u tu svrhu izdvaja malo povece brdo sopstvenih Eura.........
Znaci ....ovi u Evropi ne sjede skrstenih ruku i cekaju da im dodju Japanci i prodaju svoja auta..........vec ulazu u inovacije i razvoj novih tehnologija kao sto su to oduvijek i cinili.
Japanci imaju jako malo svojih inovacija kako u auto tako i u ostalim industrijskim granama. O istrazivanju kad su u pitanju alternativni izvori i koristenje alternativne energije,jos su jako daleko od svjetskog vrha.
Opet ces reci nigdje veze......ali ako malo pazljivije procitas i razmislis o cemu pisem shvatit ces da tu itekako ima veze.Cak i kad su u pitanju tvoje Toyote."
Eh sad po tvojoj prici trebamo se vratiti nazad 100 godina, pa da diskutujemo ko je pronasao celik, gumu, ko je proizveo prvo auto, struju, itd itd, tj. da nadjemo korjene cijele industrije, eto meni licno se ne ide tamo
Prvo sam te pustio da prepravis onaj svoj post sa linkom, hajd' de, a sad vidim da mjesas pojmove o kopiranju odnosno o KONKURENCIJI! Danasnja auto industrija nije stvar kopiranja nego KONKURENCIJE, a kopiranje, kako je vec neko rekao, karakteristicno je i moze se primjetini na obje strane ako vec hoces da ides u krajnost. Svi mi ovdje na forumu imamo srecu da zivimo u modernom dobu, tj.protok informacija, pa kad neko vec zamisli da nesto proizvede na jednoj, ovi s druge strane planete imaju vec taj proizvod!
Sve je to OK.
Opet ces reci nigdje veze......ali ako malo pazljivije procitas i razmislis o cemu pisem shvatit ces da tu itekako ima veze.Cak i kad su u pitanju tvoje Toyote."
Eh sad po tvojoj prici trebamo se vratiti nazad 100 godina, pa da diskutujemo ko je pronasao celik, gumu, ko je proizveo prvo auto, struju, itd itd, tj. da nadjemo korjene cijele industrije, eto meni licno se ne ide tamo
Prvo sam te pustio da prepravis onaj svoj post sa linkom, hajd' de, a sad vidim da mjesas pojmove o kopiranju odnosno o KONKURENCIJI! Danasnja auto industrija nije stvar kopiranja nego KONKURENCIJE, a kopiranje, kako je vec neko rekao, karakteristicno je i moze se primjetini na obje strane ako vec hoces da ides u krajnost. Svi mi ovdje na forumu imamo srecu da zivimo u modernom dobu, tj.protok informacija, pa kad neko vec zamisli da nesto proizvede na jednoj, ovi s druge strane planete imaju vec taj proizvod!
- anonimni clan
#42 Re: Lexus u Sarajevu
corolla02 wrote:"Koliko god se ti trudio ne mozes zanemariti cinjenicu da su Japanci pa tako i tvoja Toyota razvili svoju automobilsku industriju 70-tih i 80-tih godina kopirajuci evropske autoproizvodjace.Isto kao sto to po istoj mustri i cak agresivnije trenutno rade kineski proizvodjaci automobila.
Sve je to OK.
Eh sad po tvojoj prici trebamo se vratiti nazad 100 godina, pa da diskutujemo ko je pronasao celik, gumu, ko je proizveo prvo auto, struju, itd itd, tj. da nadjemo korjene cijele industrije, eto meni licno se ne ide tamo![]()
Ponovo se ne razumijemo.............. ja ti upravo ovim postom pisem o buducnosti.......ne o proslosti.
Helenejse.........
- corolla02
#43 Re: Lexus u Sarajevu
OK, do mene je onda, ja sam o oboma!

- corolla02
-
whow
#45 Re: Lexus u Sarajevu
Po mom misljenju voziti Lexus u BiH je kao da dodes na Carsiju na klopu sjednes kod Zelje ili u Peticu pa onda narucis McDonallds Big Mac sa extra velikim pomfrijem. Neko kao ono u sali spomenu Golfa iako , hajmo biti iskreni, ovo nije nimalo daleko od istine . Prvo za BiH zivotni standard Novi Golf je sto je za jednog amera ili Njemca BMW 750 ili neki veliki Lexsus . Dakle ako je prosjek prihoda u SA Kantonu 14 000 km a novi Golf TDI te na cesti izade preko 40 K . Dok recimo prosjecna godisnja plata jednoh Njemca je najmanje 60 hiljada KM a Lexus kosta 100 K da je najbolji, onda je lako zakljuciti da je za BiH standard Novi Golf i puno vise od Lexusa i zato ne pljujte po Golfu. Lexus samim konceptom nema sta traziti u BiH , a bogami niti ostatku Europe obzirom da je ovo vozilo pravljeno za Americko trziste i potrebe prosjecnog stanovnika Miniapolisa ili L.A. Neko je jednom rekao da je Lexsus najbolji Buick koji GM nikada nije napravio i ja se potpuno slazem sa ovom tvrdnjom. BMW je sasvim drugoj ligi u kojoj Lexus jos uvijek ne igra. Na stranu to sto je ispod karoserije Lexsus u stvari Toyota , jer koristi Toyotine motore , platforme , transmisije ,Nesto poput Audija i VW. U Canadi Lexus niji niti u klasi Audija a kamoli BMW-a . Naravno sve je stvar ukusa i percepcije a da ni velika Toyota nije sto je nekad bila govori podatak da je prosle godine po prvi put zabiljezila gubitak od nekoliko milijardi dollara . Njemci sa druge strane jos uvijek ostvaruju profit
prodajuci svoja vozila. Pa cak i u samom Japanu ,Njemacka luxsuzna vozila se cijene vise od domacih .Shalu na stranu , Lexsus je u redu ako se svaki dan vozite od Miniapolisa da Farga ili od St. Alberta do Ft. Saskatchewana no ako je vasa dnevna ruta od Cvile do Skenderije onda je Golf Lexsus a Skoda Toyota 
- respo
#46 Re: Lexus u Sarajevu
pomenuh golfa al ne 6-icu nego dvicu u koju se raja jos kune i kosta od 3 do 5 milja a godina ima prosjecno kao neko dijete koje je maturiralo
-
whow
#47 Re: Lexus u Sarajevu
Ma kontam , mada " treba skinuti kapu" i toj dvicugi koja je bukvalno motorizirala posljeratnu BiH. G2 je svojevrstan BiH fenomen i ta nervno-emotivna veza izmedu Bosanaca i VW vjerovatno ima korjene u cinjenici da se VW proizvodi sklapali u Sarajevu tj. Vogosci i da je taj Golf bih najtrazeniji "BiH" proizvod na ciju se isporuku svojevremeno cekalo i preko godinu dana nakon dana uplate. Cinjenica da ogroman broj tih punoljetnih G2 jos uvjek voza svaki dan samo potvrduje kako je ovo solidno auto. Golf 3 &4 nisu bili solidni i izdrzljivi poput g1 ili g2 made je g5 na putu da povrati ugled koji je stekao g2. Sto reci za Lexus. Svako auto im je uradeno da bi konkuriralo BMW, Mercedesu , Audiju. Evo listam 2009, 2010 ocjene Motor Trenta koji je tradicionalno naklonjen japanskim proizvodacima i cak i oni jasno daju do znanja da Lexus nije u istoj klasi sa BMW ili Mercedesom a bogami niti Audijem koji ima modele kakve Lexus jos uvijek moze samo sanjati .respo wrote:pomenuh golfa al ne 6-icu nego dvicu u koju se raja jos kune i kosta od 3 do 5 milja a godina ima prosjecno kao neko dijete koje je maturiralo
- corolla02
- anonimni clan
#49 Re: Lexus u Sarajevu
whow wrote:Ma kontam , mada " treba skinuti kapu" i toj dvicugi koja je bukvalno motorizirala posljeratnu BiH. G2 je svojevrstan BiH fenomen i ta nervno-emotivna veza izmedu Bosanaca i VW vjerovatno ima korjene u cinjenici da se VW proizvodi sklapali u Sarajevu tj. Vogosci i da je taj Golf bih najtrazeniji "BiH" proizvod na ciju se isporuku svojevremeno cekalo i preko godinu dana nakon dana uplate. Cinjenica da ogroman broj tih punoljetnih G2 jos uvjek voza svaki dan samo potvrduje kako je ovo solidno auto. Golf 3 &4 nisu bili solidni i izdrzljivi poput g1 ili g2 made je g5 na putu da povrati ugled koji je stekao g2. Sto reci za Lexus.Svako auto im je uradeno da bi konkuriralo BMW, Mercedesu , Audiju. Evo listam 2009, 2010 ocjene Motor Trenta koji je tradicionalno naklonjen japanskim proizvodacima i cak i oni jasno daju do znanja da Lexus nije u istoj klasi sa BMW ili Mercedesom a bogami niti Audijem koji ima modele kakve Lexus jos uvijek moze samo sanjati .respo wrote:pomenuh golfa al ne 6-icu nego dvicu u koju se raja jos kune i kosta od 3 do 5 milja a godina ima prosjecno kao neko dijete koje je maturiralo
Upravo pogadjas u sridu.......
Zamisli da BMW,Audi ili nedajboze Mercedes prave auta da bi konkurisali jednom Lexus-u........ili........... tobejarabi Toyoti.
- corolla02
#50 Re: Lexus u Sarajevu
Uce Svabe uce!