nervoza i stres

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Carmi

#26 Re: nervoza i stres

Post by Carmi »

Jeste naravno, samo još da netko izumi čarobnu formulu kako se ne sekirati još bi ljepši bio :-)
djani s

#27 Re: nervoza i stres

Post by djani s »

:lol: Pa eto ti imas formulu kako se sekirati :-) , probaj naci i onu drugu. :D
modesti

#28 Re: nervoza i stres

Post by modesti »

Carmi wrote:Ja mislim da ne trebamo nikakvu literaturu, trebamo samo odrveniti i postati barem malo bezosjećajniji. Samo tako ćemo biti manje pod stresom.
I Djani, malo mi grubo zvuči ovo da život ne uzimaš preozbiljno? Nego kako bi trebao?
Prije je Djani u pravu nego ti, Carmi. Odrveniti i postati malo bezosjećajniji je u rangu savjeta "Ma, nemoj se sekirati". To ti je kao da ti neko kaže "Nemoj misliti na zeleni balon." Na šta si pomislio?

Potrebno je stvari pravilno posložiti, naučiti kako to da uradiš i vježbati. Za to postoje stručnjaci ili stručna literatura. Nadati se da će proći samo od sebe neće puno pomoći, stvari se mogu samo više iskomplikovati.

@Komi, je li dermatitis u pitanju ili samo svrab? Obje stvari hoće od neadekvatnog načina suočavanja sa stresom.
Carmi

#29 Re: nervoza i stres

Post by Carmi »

djani s wrote::lol: Pa eto ti imas formulu kako se sekirati :-) , probaj naci i onu drugu. :D

Baš si okrutan :sad: ...pokušavam da pronađem i ovu drugu nemoj misliti da nisam.

Modesti, skontala sam poantu ;-)
djani s

#30 Re: nervoza i stres

Post by djani s »

Nisam okrutan, imam osjecaj da uzimas mnoge stvari preozbiljno :) , druzi se s ljudima koji ti gode, otidi s rajom u planine ili drugu prirodu, uzivaj zivot i stres ce nestati. :D
modesti

#31 Re: nervoza i stres

Post by modesti »

djani s wrote:Nisam okrutan, imam osjecaj da uzimas mnoge stvari preozbiljno :) , druzi se s ljudima koji ti gode, otidi s rajom u planine ili drugu prirodu, uzivaj zivot i stres ce nestati. :D
neće stres nestati :D možeš jedino promijeniti način na koji doživljavaš situacije koje ti sada izazivaju stres. Stres ne izaziva neki događaj već naše tumačenje toga događaja.
djani s

#32 Re: nervoza i stres

Post by djani s »

modesti wrote:
djani s wrote:Nisam okrutan, imam osjecaj da uzimas mnoge stvari preozbiljno :) , druzi se s ljudima koji ti gode, otidi s rajom u planine ili drugu prirodu, uzivaj zivot i stres ce nestati. :D
neće stres nestati :D možeš jedino promijeniti način na koji doživljavaš situacije koje ti sada izazivaju stres. Stres ne izaziva neki događaj već naše tumačenje toga događaja.
Lijepo objasnjeno i slazem se. :D
Carmi

#33 Re: nervoza i stres

Post by Carmi »

modesti wrote:

Djani, u pravu si, mnoge stvari doživljavam preozbiljno :sad:
Eeeee Modesti..o tomu se i radi! Da nađem formulu prema kojoj bi drugačije doživljavala situacije koje mi sada izazivaju stres, bila bih napola spašena :sad:
djani s

#34 Re: nervoza i stres

Post by djani s »

Probaj pronaci u knjizari knjigu od Dale Carnegie "Ne brini se-vec zivi! Umjetnost pronalaska jednog, od strahova i napetosti, oslobodenog zivota. Mislim da je to dobar nacin da pomognes samoj sebi. Glavu gore i vidjet ces da ide na bolje. :)
ružmarin-a

#35 Re: nervoza i stres

Post by ružmarin-a »

help!

ove dvije riječi me opisuju za svaku najmanju situaciju

dramim bez potrebe uvijek i iznova

iako znam da će se sve odvijati po planu :-)

a najgore je što sam toga svesna i prije situacije i u toku i nakon nje

:D

bojim se da ne fasujem šećer (najmanje što me može ne do Bog strefiti)

mislim da se previše uložim u svaki projekat, pa se onda sekiram hoće li sve izać na dobro...i kako treba
modesti

#36 Re: nervoza i stres

Post by modesti »

Carmi wrote:
modesti wrote:

Djani, u pravu si, mnoge stvari doživljavam preozbiljno :sad:
Eeeee Modesti..o tomu se i radi! Da nađem formulu prema kojoj bi drugačije doživljavala situacije koje mi sada izazivaju stres, bila bih napola spašena :sad:
Draga Carmi, nema čarobne formule osim da zasučeš rukave i počneš raditi na sebi. Pri tome ti mogu pomoći psiholozi, psihijatri i psihoterapeuti. Ako čekaš da se ujutro probudiš i budeš opuštenija, ništa od toga. Knjige ti mogu pomoći donekle ako budeš znala iskoristiti pročitano što implicira da knjiga mora biti kvalitetna i da želiš promjenu. Knjige tipa "Kako sebi pomoći u 3 koraka" su uglavnom smješne jer daju recepte tipa "nemojte se brinuti oko nevažnih stvari", dakle, sve ono što smo i prije znali ali se autor baš potrudio da nam to već poznato i napiše.
Post Reply