Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post Reply
BHCluster

#26 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by BHCluster »

Incub wrote:Evo nam Hareta opet na velika vrata.
Jucer ga vidim na dnevniku kako je posjetio lokaciju logora Manjaca (ako nisam pogrijesio u nazivu) a evo danas je i na Igmanu.
Stavrno otrcano pa jeli stvarno misli da raja nije dovoljno skontala njegovu providnu pojavu.
Iako sam glasao za njega na proslim izborima (eto neka uzdje u zapisnik) sinoc kad ga ugledah na dnevniku smucilo mi se- neprijatno zbog onih napacenih ljudi,logorasa,porodica a on dosao kao tu poene skupljati...
Dokle vise pa daj se povuci covjece pa zar ne vidis da si svima ohladio...
Gdje je tihic bio? na krku?

Silajdzic kao clan Predsjednistva mora to raditi isto tako kao sto Predsjednik Komšić to radi!
sheilak

#27 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by sheilak »

Pa, zar Haris Silajdzic ikada prestaje s kampanjom ?
BlentoBoy

#28 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by BlentoBoy »

E nabio nas na neku stvar i srb i hrvat, kad smo ovakva naivna stoka.
stidimo se svoje proslosti i sve zaboravjamo i svi se nesto furate na neku islamofobiu kao da je SARAJEVO postalo TEHERAN.
I ja sam prezivio ovaj prokleti rat i odlicno se sjecam sta je i kako je bilo.
evo jedan samo primjer-godina je 93god. 3h je ujutru meni 12god.stojim u redu za vodu dugom 70metara i u njemu stoje i muslimani i srbi i hrvati i nije bilo nikakve razlike ni povlastica medzu nama i ko je prije dosao taj sipa vodu.
ovo je banalan primjer ali takvi slucajeva je bilo milion uglavnom poenta je da su tad svi ljudi koji su bili u opkoljenom SARAJEVU isto sve prezivjavali.
A sto se tice te islamofobie pa HALLOO mi smo ovde vecinsko stanovnistvo a to sad sto vas to toliko bode onda se fino spakujes i odes ili u srbiju ili hrvatsku pa tamo ispoljavaj nacionalizam i svo sranje koje ide uz to.
A koliko se jos sjecam nase(moje) ljepo SARAJEVO uvjek je bilo otvoreno za sve nacije i religije tako je bilo prije 500god. pa sve do danas.
A zasto mislis da je tvoj nacionalizam bolji od nekog drugog nacionalizma?
Zato sto ja imam brace(drugova)hrvata i srba i to su fina sarajevska gradska raja koja je isto kao i ja sve prosla a ne neki sumadinci koji su sisli s brda.
P.S.znam ja odlicno jos Dok je nas dragi TITO bio ziv u kojim su republikama pendreci masivno radili zbog nacionalizma.[/quote]
Otidji u BG i oni ce ti pricati o divnim Hrvatima i Muslimanima s kojima se druze. To nije odgovor na pitanje, a odgovor je - nije bolji! Nacionalizam je nacionalizam, a ti ga mnogo ispoljavas smatrajuci da si privilegovan, vise vrijedan, samo zato jer si vecina na jednom teritoriju.[/quote][/quote]
hahahahahahahaahaq
brate bas slucajno imam u nemanjinoj u BG tetku i vjeruj ako je makar pola tacno sto sam cuo e onda nabijem ja njih i njihovu demokratiju.a U HR sam bio milion puta i ako mi nevjerujes udzi u prodavnicu i trazi hljeb ili mljeko pa ce ti sve biti jasno.
A ti otidzi na carsiju i udzi u bilo koju radnju i odglumi HRVATSKI ili SRPSKI naglasak pa se sam uvjeri.
:bih:[/quote]

a kako se to u hrvatskoj po pravilu traži mlijeko.[/quote]
hahahaha
do mene je :mrgreen:
mislio sam na pavlaku
neretvaa

#29 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by neretvaa »

lerdi wrote: Pa valjda general ima uvid u brojno stanje svoje vojske. Mislim trebalo bi da ima. Razmisli malo o tome. ;-)
Nadam se da je bila dobra kafica sa frendom koji ti ovo pripovjedi.
Pitaj ga da nije preplacen na "DANI" ....

By the way, ratno stanje.Sumnjam da se imao uvid u brojcano stanje bas ovako kao sto ti navidis.
Zamolio bih te, da se kanih bacanja sijena na armiju, na ovakav nacin.

Na kraju razmisli ko bih imao najvecu korist od ovakvih informacija, od tamo je info ovakav.
_majevica_

#30 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by _majevica_ »

neretvaa wrote:
lerdi wrote: Pa valjda general ima uvid u brojno stanje svoje vojske. Mislim trebalo bi da ima. Razmisli malo o tome. ;-)
Nadam se da je bila dobra kafica sa frendom koji ti ovo pripovjedi.
Pitaj ga da nije preplacen na "DANI" ....

By the way, ratno stanje.Sumnjam da se imao uvid u brojcano stanje bas ovako kao sto ti navidis.
Zamolio bih te, da se kanih bacanja sijena na armiju, na ovakav nacin.

Na kraju razmisli ko bih imao najvecu korist od ovakvih informacija, od tamo je info ovakav.

Svi su bjezali od 92 iz ABiH a najvise Bosnjaci.Sto se tice generala ima ih vise sto tvrde drukcije ;-)
homar

#31 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by homar »

_majevica_ wrote:

Svi su bjezali od 92 iz ABiH a najvise Bosnjaci.Sto se tice generala ima ih vise sto tvrde drukcije ;-)
Ako si se uključio da nešto kažeš i ništa da kažeš, bolje je ni to. Pojedinci hodaju po pijaci i slušaju švercere iz 13.minhenske brigade kako je bilo strašno u BiH. De ne prosipajte se. Okrenite se temi.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#32 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by KatarinaKosaca »

kakavdanakneiskustvu wrote:zanimljivo je da silajdžić,koji stalno govori da je za bih,građansku ,ovakvu-onakvu,nikada nije obišao mjesta gdje su u prošlom ratu stradali nebošnjaci,malo čudno od čovjeka koji je na čelu stranke za bih
U ovome se slažem sa tobom i mislim da nedostaje tog senzibiliteta naročito mislim na Grabovicu. Na izmišljenih hiljade pobijenih u Sarajevu, naravno ne. Ali jako, jako nedostaje pomen Grabovice i naravno posjeta tamo.
sodom

#33 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by sodom »

kakavdanakneiskustvu wrote:zanimljivo je da silajdžić,koji stalno govori da je za bih,građansku ,ovakvu-onakvu,nikada nije obišao mjesta gdje su u prošlom ratu stradali nebošnjaci,malo čudno od čovjeka koji je na čelu stranke za bih
nimalo čudno od čovjeka koji sa alijom zatajio grdne pare koje je skupljao dok su najbolji sinovi davali živote...
pa gdje si ti hare ljepotane bio do sredine 93će nego si po svijetu klepao pare koje su otisle na racune kojima je samo par ljudi imalo pristup i koji je na kraju rata iznosio 0.000$ jer su prebacili lovu, gdje su silne milijarde majku li mu lopovsku, ma bolan uniformi nije dovoljno bilo... a samo da je municije i puški bilo dovoljno...
Covjek koji ide da podjeli nekih traktora u istocnu bosnu, covjek koji vjecno govori o genocidu i o tome kako ce ukinut rs...
jednostavnije receno palamudi a ne radi nista.
blackepeace

#34 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by blackepeace »

Sad će se i ostali priključiti.
Moraju se pripremiti nacije za glasanje.
Zakuhati do ključanja, dok narodu pjena ne krene na usta a onda im daš olovku u ruke.
7 dana nakon izbora će opet biti hvatanje za glavu, "Kuku majko za koga glasah !", slijede 3 godine razočarenja, pa onda opet pripremanje nacija za glasanje... i tako su živili nesretno do kraja života. :-)
al_akhisari

#35 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by al_akhisari »

Jedan od mnogih, kojima se moze spocitati ovo, s pravom...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#36 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by KatarinaKosaca »

kakavdanakneiskustvu wrote:nije samo grabovica,ima dosta mjesta na kojima su grobovi ljudi koji su ubijeni u ratu a nisu bošnjaci,silajdžić kao neko ko se zalaže za bih,kao čelnik stranke za bih,kao član predsjedništva bih bi trebao podjednako obilaziti i srebenicu i grabovicu i kazane,da spomenem samo ona najpoznatija mjesta na kojima su ljudi stradali
Opet da ti kažem da se slažem. Grabovica jeste najveći zločin počinjen od Armije BIH. Kazani kad se istraže i kad se utvrdi broj da ne bi bilo mitovanja, onda svakako. Sve dok postoje laži o nekoliko hiljada, nikako. Ovo govorim jer sam provela rat u saraejvu u starom Gradu i nikako nisu hiljade niti stotine. Dakle, utvrditi zločin i pokloniti se žrtvama. U tom smislu Grabovica ostaje najveći zločin, sramota koju nosi jedan narod i više pažnje tim nevinim žrtvama staraca, žena i djece.
BHCluster

#37 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by BHCluster »

KatarinaKosaca wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:nije samo grabovica,ima dosta mjesta na kojima su grobovi ljudi koji su ubijeni u ratu a nisu bošnjaci,silajdžić kao neko ko se zalaže za bih,kao čelnik stranke za bih,kao član predsjedništva bih bi trebao podjednako obilaziti i srebenicu i grabovicu i kazane,da spomenem samo ona najpoznatija mjesta na kojima su ljudi stradali
Opet da ti kažem da se slažem. Grabovica jeste najveći zločin počinjen od Armije BIH. Kazani kad se istraže i kad se utvrdi broj da ne bi bilo mitovanja, onda svakako. Sve dok postoje laži o nekoliko hiljada, nikako. Ovo govorim jer sam provela rat u saraejvu u starom Gradu i nikako nisu hiljade niti stotine. Dakle, utvrditi zločin i pokloniti se žrtvama. U tom smislu Grabovica ostaje najveći zločin, sramota koju nosi jedan narod i više pažnje tim nevinim žrtvama staraca, žena i djece.
Slazem se 100% sa tobom a isto tako treba naci odgovorne za oni 2000 srba sto su cetnici ubili u Sarajevu ko ce za to odgovarati. A svaki zlocin treba detaljno ispitati i prikladno obiljeziti da nebi mitomani svoje uradili opet.
BlentoBoy

#38 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by BlentoBoy »

BHCluster wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Slazem se 100% sa tobom a isto tako treba naci odgovorne za oni 2000 srba sto su cetnici ubili u Sarajevu ko ce za to odgovarati. A svaki zlocin treba detaljno ispitati i prikladno obiljeziti da nebi mitomani svoje uradili opet.
Bas me zanima kako su oni sumadinci s brda razlikovali koga ce granatirati 24h
BHCluster

#39 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by BHCluster »

BlentoBoy wrote:
BHCluster wrote:
KatarinaKosaca wrote: Opet da ti kažem da se slažem. Grabovica jeste najveći zločin počinjen od Armije BIH. Kazani kad se istraže i kad se utvrdi broj da ne bi bilo mitovanja, onda svakako. Sve dok postoje laži o nekoliko hiljada, nikako. Ovo govorim jer sam provela rat u saraejvu u starom Gradu i nikako nisu hiljade niti stotine. Dakle, utvrditi zločin i pokloniti se žrtvama. U tom smislu Grabovica ostaje najveći zločin, sramota koju nosi jedan narod i više pažnje tim nevinim žrtvama staraca, žena i djece.
Bas me zanima kako su oni sumadinci s brda razlikovali koga ce granatirati 24h
Radi se o civilima i civilnim objektima a ne vojnicima i vojnim ciljevima eto kako!
Prirodni

#40 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by Prirodni »

Selam / pozdrav svima na Forumu.

Molim vas, neka mi neko objasni, o kakvoj je kampanji ovdje riječ.
Napadate čovjeka koji se cijeli svoj život bori za multietničku Bosnu i Hercegovinu.Napadate jednog od najvećih boraca za pravdu.Oni koji se bore za pravdu oni nisu rušioci mira, oni su čuvari mira ,ne samo na ovim prostorima.

Prema Povelji UN-a mi smo imali puno pravo da se branimo, usljed napada JNA 1992 godine.Nama je to pravo bilo uskraćeno.Imal iko da se sjeća embarga na uvoz oruzija? Imal iko da se sjeća odbijanja zahtjeva čak i na ograničenu količinu defanzivnog oruzija? Uskraćeno je zbog toga sto smo Bošnjaci-muslimani. Eto zbog toga...
I mnogima je krivo sto smo mi prezivjeli.Jer, najviše bi voljeli i najsretniji bili da smo bespomoćni, da se naše žene i sestre siluju pred našim očima od strane monstruma raznih profila, a mi da smo prisiljeni da to gledamo i da ništa ne mozemo poduzeti.Imal iko da se sjeća granatiranja Sarajeva? Ubijanja motorkama i noževima u Srebrenici? Merkala? Tz Kapije? De neka se javi neko ko se sjeća svega!!! zar smo zaboravili silovanje djevojčice od 14 godine kada je četnik u toku silovanja upitao "Jel ti lepo pseto jedno?" A ona bila na ivici smrti zbog samog čina...
Trebao je Haris zajedno sa rahmetli Izetbegovićem potpisati kapitulaciju 1992 godine i tako dozvoliti JNA da nas sve pobije i da Genocid uradi svoj dio posla.Tada bi njega svi volili. Jel to trebalo???

Bošnjački narode opet si haman zaspao!!! Hoćeš li da te zvono na sahatu probudi ili novo granatiranje Sarajeva, ovog puta možda od Dodika i Kuzmanovića...

Pustite čovjeka tj. Harisa neka ustraje na borbi.Ako ne zelite pomoći, nemojte ni odmagati,jer i to je pomoć...

Pozdravljam sve.
Prirodni

#41 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by Prirodni »

Meni je jasna ta stvar da ga napadaju avazovi novinari i Avaz novine i njihov portal.
Napadaju ga ,jer on ne igra kako Radončić svira...eto zato ga napadaju.

Objasni mi sada argumentovano zašto da on obilazi stradališta drugih narada ako on za stradanja nebošnjačkog stanovništva nema ni promil krivice ???
Za stradanja nebošnjačkog stanovništva krivi su oni koji su napravili rat, oni koji su kreirali u Karadjordjevu to sto su kreirali.Krivi su oni koji su JNA bili podredili srpskom razlogu.

A to su: Karadzić, Mladić, Veljko Kadijević, Biljana Plavšić, razni Sredoji, razni Novići,Franjo Tudjman, Bobanovci, Abdić izdajnik...i ostali na čelu sa Slobodanom Miloševićem i na čelu sa UN-om , da UN-om koja je zabranila i oduzela nam pravo da se branimo.Oni su JNA podredili srpskom razlogu.Ne samo JNA, nego i Grcke i ruske snage.I Ukrajinske.
Svi nabrojani,i mnogi drugi krivi su zbog one djevojcice koju je četnik koji smrdi pitao jel ti lepo pseto dok je silovao.

Osim toga 12.jula ,recimo, nije bilo obiljezavanje stradanja srba, nego uriniranje po BH zastavi, orgijanje smrdljivih četnika, provodjenje 3 djevojke ,jer iste vole BiH i zastrasivanje povratnika. Drugim rijecima zasto da Silajdzic ucestvuje i bude dio krsenja Dejtonskog mirovnog ugovora.
Last edited by Prirodni on 08/08/2009 21:17, edited 1 time in total.
Prirodni

#42 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by Prirodni »

Da se dopuni.Svi nabrojani i mnogi drugi napali su BiH.Ako je BiH bila multietnička na svakom svom dijelu, a znamo da je bila onda nam zdrav razum i logika govore da je napad na bilo koji dio BiH značio napad na multietničnost i ostale multi kombinacije.Zasto su stradali srbi i ostali to pitaj Miloševića i Tudjmana i Karadzica...,jer su oni krivi za to.
Mada...najviše i uglavnom su stradali nesrpski civili.
Prirodni

#43 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by Prirodni »

Nisi u pravu.Evo sad cu da ti kazem zbog cega nisi u pravu.
Nikada nisam vidio Dodika ,ni Kuzmanovića u Srebrenici 11.jula.Nije ih bilo neki dan ni u Omarskoj...
Nikada na tim mjestima nisam vidio ni Radojičića, ni Borisa Tadića, pa čak ni Čedu Jovanovića.Nikog od srpskih zvaničnika.

Hoću ja najprije da vidim Dodika, Kuzmanovića, Radojičića i Nebojšu Radmanovića u Srebrenici 11.jula. Bio bi red da oni dodju prvi, jer znamo ko je za sta kriv!!!

Hoću da čujem izvinjenje zvaničnog Beograda za Genocid kojeg je počinio Miloševićev rezim.

Onda cemo govoriti o tome sto ti pricas.

Jer, znamo ko je za sta kriv!!!
Prirodni

#44 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by Prirodni »

Ja hocu da vidim Milorada Dodika i Rajka Kuzmanovica kako su dosli 11. jula u Srebrenicu.
Apsolutno podrzavam Harisa Silajdzica u tome sto on nece da ide u Beograd sve dok Boris Tadic ne uputi izvinjenje za najcrnje zločine u historiji Balkana, kojeg je uradio Bg rezim u BiH. Bila je to genocidna agresija na jednu malu ,suverenu i nezavisnu drzavu u srcu Evrope, a od strane Srbije i CG.
Priznanje i izvinjenje nisu znak slabosti nego zrelosti.
Uz napomenu da nisam član ni jedne partije, niti ću više ikada biti. Posle veleizdaje koju je SDA napravila na čelu sa Sulejmanom Tihićem u Prudu prošle godine kada je Tihić pristao da nagrade ratne zločince drzavnom imovinom, da sve pokloni entitetima i da zabetonira postojeće stanje u beton sa zeljeznom armaturom-razočarao sam se...
jeza u ledja

#45 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by jeza u ledja »

Hare - Care!!! :bih: :bih: :bih: :bih:
yugi

#46 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by yugi »

A ko bi to kao mogao dobiti više glasova od Silajdžića na narednim izborima :oops:
Prpa.ba

#47 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by Prpa.ba »

yugi wrote:A ko bi to kao mogao dobiti više glasova od Silajdžića na narednim izborima :oops:

Za Predsjednika niko. Sto se tice SBiH kao stranke, e to je vec druga prica :mrgreen:
yugi

#48 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by yugi »

Prpa.ba wrote:
yugi wrote:A ko bi to kao mogao dobiti više glasova od Silajdžića na narednim izborima :oops:

Za Predsjednika niko. Sto se tice SBiH kao stranke, e to je vec druga prica :mrgreen:
Naravno da sam mislio na izbor člana predjedništva.Of cors ne mislim svakako da je Silajdžić najsretnije rješenje ali objektivno mislim da u ovom momentu nema na političkoj sceni nekoga ko bi mu se ozbiljnije mogao suprodstaviti.Dakako, mišljenja sam da su u zabludi i svi oni koji misle da će njegova stranka doživjeti fijasko na predstojećim izborima jer realnost je da naš narod glasa po inerciji.Da ne pričam o tome da će, kako se izbori budu primicali ponovo uzavreti nacionalne strasti što svakako ide u prilog kako Stranci za BiH tako naravno i SDA te ostatku njihovih koalicionih partnera.
Prpa.ba

#49 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by Prpa.ba »

kakavdanakneiskustvu wrote:evo pade mi na pamet bakir izetbegović,nisam baš siguran da bi silajdžić ubjedljivo pobijedio na izborima izetbegovića

On nema dovoljno politicke snage ni protiv Tihica, kamoli protiv Harisa.
Šandor

#50 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by Šandor »

Prpa.ba wrote:On nema dovoljno politicke snage ni protiv Tihica, kamoli protiv Harisa.
Mislim da će i Haris izgubiti ono moći što je preostalo. Vjerovatno će i onaj najzatupljeniji i najzatucaniji dio Bošnjaka svoje glasove preusmjeriti ka Tihiću i SDA.
Post Reply