VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
Moderator: anex
- trinaesti
#26 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
e fakat, sad sam se sjetio. prosle sedmice vozim se taxijem i sa drveta na bulevaru /u zenici/ padne nesto i skotnam da je to vrabac. mrtav.
- Ridjobrki
#27 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
A da ih farbamo u plavo i prodajemo pod norveške plave papige?
- covjek_sam_zeno
#28 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
nije ovo sala ljudi, moj prijedlog je da ko ima vremena i volje da se obrati veterinaru, objasni ovaj fenomen (ako ne zna za njega) dovede ga na lice mjesta pa neka ga pokupi.... mozda od toga da se krene... meni to s vrucinama zvuci malo vjerovatno...
-
duboka_misao
#29 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
C: Never mind that, my lad. I wish to complain about this parrot what I purchased not half an hour ago from this very boutique.Ridjobrki wrote:A da ih farbamo u plavo i prodajemo pod norveške plave papige?
O: Oh yes, the, uh, the Norwegian Blue...What's,uh...What's wrong with it?
C: I'll tell you what's wrong with it, my lad. 'E's dead, that's what's wrong with it!
O: No, no, 'e's uh,...he's resting.
- Vitamin C
#30 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
Duboka misao, pa to mi je jedan od omiljenih.
-
duboka_misao
#31 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
pa hajd ne oplachi od shegeVitamin C wrote:![]()
![]()
![]()
Duboka misao, pa to mi je jedan od omiljenih.![]()
C: 'E's not pinin'! 'E's passed on! This parrot is no more! He has ceased to be! 'E's expired and gone to meet 'is maker!
'E's a stiff! Bereft of life, 'e rests in peace! If you hadn't nailed 'im to the perch 'e'd be pushing up the daisies!
'Is metabolic processes are now 'istory! 'E's off the twig!
'E's kicked the bucket, 'e's shuffled off 'is mortal coil, run down the curtain and joined the bleedin' choir invisibile!!
- Ridjobrki
#32 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
Velim ja, s obzirom na naše trgovačko umijeće nisku, cijenu plave farbe i aktuelni pomor vrabaca - norveška plava papiga bi mogao biti naš izlaz iz recesije!

- Sarayman
#33 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
Ovi nasi vrapcici su dozivjeli temperaturni shock, a africki to ne mogu. Da li ti je to u medjuvremenu moglo pasti na pamet, ili si ipak trebala objasnjenje?beautyfool wrote:A jeli tebi palo napamet da isti vrapci zive i u Africi i da svaki dan na temperaturama cak i iznad 50 stepeni sasvim normalno cvrkucu ?Sarayman wrote:Da li je ikom palo na pamet da su i oni ziva bica kojima smeta nesnosna vrucina?
-
Pepelina
#34 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
Ubijaju ih vrane.Njih je sve vise po naseljima jer se smece baca na sve strane.Tamo gdje su one,nema manjih ptica.Nekad smo imali i laste a sad vise ni njih nema
- *miara*
#35 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
ah sto se ovaj barcafan navio. da je mrvicu ozbiljniji prvi post bio, mozda bi i bilo ozbiljnih odgvora. kakav ti je prvi post, takva ti je citava tema. disi malo. bice vrabaca uvijek, ima ih od japana do amerike. i ja sam neki dan dvije mrtve vrane vidjela. mozda je neki virus, mozda vrucina. sta god da je, nece oni jos izumrijeti.
- karanana
#36 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
ja pored ovih nekih kontejnera vidim svaki dan mrtvog goluba. eto ja vrapca nisam niti jednog vidio mrtvog. pepelina je u pravu, vrane ubijaju i golube i vrapce. vrana ima kao nikad i napasnije su nego ikad. raznose smece i prljaju vise nego sami ljudi.
joj sjecam se kad je bilo i lasta.
-
Pepelina
#37 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
karanana wrote:ja pored ovih nekih kontejnera vidim svaki dan mrtvog goluba. eto ja vrapca nisam niti jednog vidio mrtvog. pepelina je u pravu, vrane ubijaju i golube i vrapce. vrana ima kao nikad i napasnije su nego ikad. raznose smece i prljaju vise nego sami ljudi.
Kad se smece pocne bacati u kontejnere i isti odvoziti na vrijeme i kad ljudotinje skontaju da se smece ne baca kroz balkon onda ce i vrane otici van naselja a tada ...vratit ce se laste
- covjek_sam_zeno
#38 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
ja sam juce vidio mrtvog krokodila na autobuskoj
-
duboka_misao
#39 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
ima na cwili kod mene vala samo lastavice da vidis predvece kad pocnu sa zgrade na zgradu da lete ,inace samo ponosni vlasnik lastavicijeg gnjezda na prozoru spavace sobePepelina wrote:Ubijaju ih vrane.Njih je sve vise po naseljima jer se smece baca na sve strane.Tamo gdje su one,nema manjih ptica.Nekad smo imali i laste a sad vise ni njih nema
- Vitamin C
#40 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
Šta imate protiv vrana? Ti isti vrapci u čiju korist riječima diskriminirate vrane su dugim nizovima godina smatrani štetočinama. Ne ograničavajte se. Lijepe su i laste, i vrane, i vrapci, i golubovi, i sokolovi, i orlovi, i svrake...Pepelina wrote:karanana wrote:ja pored ovih nekih kontejnera vidim svaki dan mrtvog goluba. eto ja vrapca nisam niti jednog vidio mrtvog. pepelina je u pravu, vrane ubijaju i golube i vrapce. vrana ima kao nikad i napasnije su nego ikad. raznose smece i prljaju vise nego sami ljudi.
Kad se smece pocne bacati u kontejnere i isti odvoziti na vrijeme i kad ljudotinje skontaju da se smece ne baca kroz balkon onda ce i vrane otici van naselja a tada ...vratit ce se laste
-
Pepelina
#41 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
Vitamin C wrote:Šta imate protiv vrana? Ti isti vrapci u čiju korist riječima diskriminirate vrane su dugim nizovima godina smatrani štetočinama. Ne ograničavajte se. Lijepe su i laste, i vrane, i vrapci, i golubovi, i sokolovi, i orlovi, i svrake...Pepelina wrote:karanana wrote:ja pored ovih nekih kontejnera vidim svaki dan mrtvog goluba. eto ja vrapca nisam niti jednog vidio mrtvog. pepelina je u pravu, vrane ubijaju i golube i vrapce. vrana ima kao nikad i napasnije su nego ikad. raznose smece i prljaju vise nego sami ljudi.
Nevidim da sam i u jednom trenutku rekla da imam nesto protiv vrana.Onaj ko voli zivotinje,nevoli samo jednu vrstu.Ljudi su krivi zbog poremecaja eko sistema,to je sve na sto sam aludirala
-
duboka_misao
#42 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
sve zivotinje su jednake...samo neke vishe od ostalih 
-
Pepelina
#43 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
duboka_misao wrote:sve zivotinje su jednake...samo neke vishe od ostalih
e ta je extra duboka
- Vitamin C
#44 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
Čim želiš da odu, protiv njih nešto imaš. No, nebitno. Za mene dolazak vrana nije poremećaj eko sistema.Pepelina wrote:Vitamin C wrote:Šta imate protiv vrana? Ti isti vrapci u čiju korist riječima diskriminirate vrane su dugim nizovima godina smatrani štetočinama. Ne ograničavajte se. Lijepe su i laste, i vrane, i vrapci, i golubovi, i sokolovi, i orlovi, i svrake...Pepelina wrote: Kad se smece pocne bacati u kontejnere i isti odvoziti na vrijeme i kad ljudotinje skontaju da se smece ne baca kroz balkon onda ce i vrane otici van naselja a tada ...vratit ce se laste
Nevidim da sam i u jednom trenutku rekla da imam nesto protiv vrana.Onaj ko voli zivotinje,nevoli samo jednu vrstu.Ljudi su krivi zbog poremecaja eko sistema,to je sve na sto sam aludirala
Slažem se, mi ljudi smo krivi za sve.
-
Pepelina
#45 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
Čim želiš da odu, protiv njih nešto imaš. No, nebitno. Za mene dolazak vrana nije poremećaj eko sistema.
Slažem se, mi ljudi smo krivi za sve.[/quote]
Bitno je,zelim da odu iz naselja jer im tu nije mjesto i zbog toga sto druge ptice nemogu da opstanu.Ako zelim da odu ne zelim da umru.Cak sta vise,imala sam Homera na balkonu ,djete od vrane koje je ispalo kroz polomljenu letvicu na krovu i to vislilo naglavacke jer mu se noga zapetljala u neku spagicu u gnjezdu,hranila ga,branila od moje cetiri macke koje su bile znatizeljne i on je otisao zajedno sa citavom porodicom od 10-15 odraslih vrana koje su po citave dane bile na mojoj terasi.... Bas pravi nacin da se pokaze koliko mi smetaju zar ne?!Daj boze da svi nevole zivotinje na isti nacin na koji i ja!
Slažem se, mi ljudi smo krivi za sve.[/quote]
Bitno je,zelim da odu iz naselja jer im tu nije mjesto i zbog toga sto druge ptice nemogu da opstanu.Ako zelim da odu ne zelim da umru.Cak sta vise,imala sam Homera na balkonu ,djete od vrane koje je ispalo kroz polomljenu letvicu na krovu i to vislilo naglavacke jer mu se noga zapetljala u neku spagicu u gnjezdu,hranila ga,branila od moje cetiri macke koje su bile znatizeljne i on je otisao zajedno sa citavom porodicom od 10-15 odraslih vrana koje su po citave dane bile na mojoj terasi.... Bas pravi nacin da se pokaze koliko mi smetaju zar ne?!Daj boze da svi nevole zivotinje na isti nacin na koji i ja!
- Eweleen
#46 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
a vi kako te?
-
samo malo
#47 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
Cijenim da cemo se uskoro posvadjati oko vrana i vrabaca.
Ima onaj vic, sta je to malo, leti, zivi na grani i opasno je?
vrabac sa mitraljezom
a sta je to malo, leti, zivi na grani i nije opasno?
vrabac sa mitraljezom ostao bez metaka
vrabac sa mitraljezom
-
duboka_misao
#48 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
samo malo wrote:Cijenim da cemo se uskoro posvadjati oko vrana i vrabaca.
vrabac sa mitraljezom
ja sam u opoziciji navijam za laste
- Vitamin C
#49 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
Ovo boldirano očito nije ljubav prema životinjama. Suludo je bilo od mene kada sam očekivao da voliš vrane, to jest sve životinje. Ko ne voli životinje, ne može voljeti ni ljude. Čovjek sam i ne mogu da se pomirim sa tim da ne voliš životinje, to jest ljude.Pepelina wrote:Bitno je,zelim da odu iz naselja jer im tu nije mjesto i zbog toga sto druge ptice nemogu da opstanu.Ako zelim da odu ne zelim da umru.Cak sta vise,imala sam Homera na balkonu ,djete od vrane koje je ispalo kroz polomljenu letvicu na krovu i to vislilo naglavacke jer mu se noga zapetljala u neku spagicu u gnjezdu,hranila ga,branila od moje cetiri macke koje su bile znatizeljne i on je otisao zajedno sa citavom porodicom od 10-15 odraslih vrana koje su po citave dane bile na mojoj terasi.... Bas pravi nacin da se pokaze koliko mi smetaju zar ne?!Daj boze da svi nevole zivotinje na isti nacin na koji i ja!Vitamin C wrote:Čim želiš da odu, protiv njih nešto imaš. No, nebitno. Za mene dolazak vrana nije poremećaj eko sistema.
Slažem se, mi ljudi smo krivi za sve.
Ja, kao čovjek i ljubitelj životinja i ljudi, ne želim da nas vrane napuste. Smatram da je suživot svih vrsta ptica moguć, sve dok ih je dovoljno da jedne drugima, lancem ishrane, popunjavaju trbuh. To je sasvim prirodno.
- karanana
#50 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
vrane su ok, ali ih je previse.