Zasto padaju cijene Peugeot vozila???
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
AdnanSA
#26 Re: Zasto padaju cijene Peugeot vozila???
Padaju cijene svim vozilima a ne samo francuskim. Možda je kod francuza ili talijana to malo više izraženo nego kod njemaca. Uzmi samo koliko je koštao nov passat 2005 godine a koliko košta sada pa uporedi sa Peugeotom 407 vidjećeš da je procentualno pad vrijednosti vrlo sličan.
-
zonbirile
#27 Re: Zasto padaju cijene Peugeot vozila???
pa pežo ima jednu "manu" za nas kokuze,a to je FAP filter,koji sprečava onečišćenje okoliša.Jednostavno u filteru ima gel koji kupi čestice i na 150 000km se mjenja,cca 1000 e.Filter se ne može puniti ni čistiti,iako to naši dunđeri za 300KM odrade,ali opet za 10000km imaš iste probleme,a pošto su uvozni pežoi ,taman pred zamjenu,znalci ih zaobilaze.
-
adisk
#28 Re: Zasto padaju cijene Peugeot vozila???
Hm dobar, vidis....nesto korisno & zanimljivo ipakzonbirile wrote:pa pežo ima jednu "manu" za nas kokuze,a to je FAP filter,koji sprečava onečišćenje okoliša.Jednostavno u filteru ima gel koji kupi čestice i na 150 000km se mjenja,cca 1000 e.Filter se ne može puniti ni čistiti,iako to naši dunđeri za 300KM odrade,ali opet za 10000km imaš iste probleme,a pošto su uvozni pežoi ,taman pred zamjenu,znalci ih zaobilaze.
- atko
#29 Re: Zasto padaju cijene Peugeot vozila???
zonbirile wrote:pa pežo ima jednu "manu" za nas kokuze,a to je FAP filter,koji sprečava onečišćenje okoliša.Jednostavno u filteru ima gel koji kupi čestice i na 150 000km se mjenja,cca 1000 e.Filter se ne može puniti ni čistiti,iako to naši dunđeri za 300KM odrade,ali opet za 10000km imaš iste probleme,a pošto su uvozni pežoi ,taman pred zamjenu,znalci ih zaobilaze.
Cudi me da nasa "inteligencija" nije odmah odbacila filter umjesto pokusaja punjenja ... koji ce nam djavo ... zrak nam je cist skroz jer nam nista od industrije ne radi pa moze pokoji peugeot da cadi malo vise
-
ado-šampion
#30 Re: Zasto padaju cijene Peugeot vozila???
Nema potrebe za arogancijom, nemam ni ja te pare, ali sniženje je sa 66 na 49, pa se pitam u čemu je stvar. Šta bi ti, nov BMW za 20 milja?!Rambo-Amadeus wrote:evo ja odoh odmah kupiti, toliko je povoljno...49 krvnih zrnaca...ado-šampion wrote:Da se nadovežem na ovu temu, danas mi haver govori, BMW 318d, nov u Tomiću, nekakav comfort edition, 49 milja.Ne mogu da vjerujem da je istina. Ima reklama na sa-x. Baš neki dan gledam cijene u Hrvatskoj tih limuzina srednje klase, dizel sa oko 125 konja, druga oprema odozdo, samo Mondeo je ispod 50 milja, svi ostali (Mazda 6, Avensis, Insignia, C5, P 407...) su između 52 i 55, osim ovih "premium". Taj isti 318d je u Hrvatskoj 70 milja, a na cjenovniku na Tomićevoj stranici je 33 milje €. Ima li iko ikakvih saznanja otkud toliko niska cijena i kako to komentarišete? Mora da ima neka caka. Jer ako nema, to je UVJERLJIVO najbolja ponuda u klasi trenutno.
-
zonbirile
#31 Re: Zasto padaju cijene Peugeot vozila???
---------------------------------------------------------------------------atko wrote:zonbirile wrote:pa pežo ima jednu "manu" za nas kokuze,a to je FAP filter,koji sprečava onečišćenje okoliša.Jednostavno u filteru ima gel koji kupi čestice i na 150 000km se mjenja,cca 1000 e.Filter se ne može puniti ni čistiti,iako to naši dunđeri za 300KM odrade,ali opet za 10000km imaš iste probleme,a pošto su uvozni pežoi ,taman pred zamjenu,znalci ih zaobilaze.
Cudi me da nasa "inteligencija" nije odmah odbacila filter umjesto pokusaja punjenja ... koji ce nam djavo ... zrak nam je cist skroz jer nam nista od industrije ne radi pa moze pokoji peugeot da cadi malo vise
pa pežo nisu zaprežna kola,da osovinu zapišaš ako škripi,skontali ljudi,bez FAP filtera nema vožnje u bibiju.
-
gaius
#32 Re: Zasto padaju cijene Peugeot vozila???
u hrvatskoj pored PDV-a (23% kod nas 17%) postoji sistem trošarina koji raste s vrijednošću automobila (ili kubikaže - nemam pojma ali nije ni bitno),... prema tome daleko su veća davanja državi nego kod nas.. čudi me da se naši nisu do sada sjetili da uvedu trošarine..ado-šampion wrote:Nema potrebe za arogancijom, nemam ni ja te pare, ali sniženje je sa 66 na 49, pa se pitam u čemu je stvar. Šta bi ti, nov BMW za 20 milja?!Rambo-Amadeus wrote:evo ja odoh odmah kupiti, toliko je povoljno...49 krvnih zrnaca...ado-šampion wrote:Da se nadovežem na ovu temu, danas mi haver govori, BMW 318d, nov u Tomiću, nekakav comfort edition, 49 milja.Ne mogu da vjerujem da je istina. Ima reklama na sa-x. Baš neki dan gledam cijene u Hrvatskoj tih limuzina srednje klase, dizel sa oko 125 konja, druga oprema odozdo, samo Mondeo je ispod 50 milja, svi ostali (Mazda 6, Avensis, Insignia, C5, P 407...) su između 52 i 55, osim ovih "premium". Taj isti 318d je u Hrvatskoj 70 milja, a na cjenovniku na Tomićevoj stranici je 33 milje €. Ima li iko ikakvih saznanja otkud toliko niska cijena i kako to komentarišete? Mora da ima neka caka. Jer ako nema, to je UVJERLJIVO najbolja ponuda u klasi trenutno.
ali ta razlika je ništa.. možeš misliti koliko u danskoj izađe taj bmw
- atko
#33 Re: Zasto padaju cijene Peugeot vozila???
zonbirile wrote:---------------------------------------------------------------------------atko wrote:zonbirile wrote:pa pežo ima jednu "manu" za nas kokuze,a to je FAP filter,koji sprečava onečišćenje okoliša.Jednostavno u filteru ima gel koji kupi čestice i na 150 000km se mjenja,cca 1000 e.Filter se ne može puniti ni čistiti,iako to naši dunđeri za 300KM odrade,ali opet za 10000km imaš iste probleme,a pošto su uvozni pežoi ,taman pred zamjenu,znalci ih zaobilaze.
pa pežo nisu zaprežna kola,da osovinu zapišaš ako škripi,skontali ljudi,bez FAP filtera nema vožnje u bibiju.
Ma zezam se ... ali se nasa "inteligencija" ne zeza ... nema tu neke mudrosti da zeznes par senzora ... ali sto je jos gore nema sistema i tehnickog da im stane u kraj
-
ado-šampion
#34 Re: Zasto padaju cijene Peugeot vozila???
Razumijem ja to, u Hrvatskoj je skuplji, ok, ali po zvaničnom cjenovniku u BiH je 33000 €, a na "sniženju" 25000. Ne vidim računicu.gaius wrote:u hrvatskoj pored PDV-a (23% kod nas 17%) postoji sistem trošarina koji raste s vrijednošću automobila (ili kubikaže - nemam pojma ali nije ni bitno),... prema tome daleko su veća davanja državi nego kod nas.. čudi me da se naši nisu do sada sjetili da uvedu trošarine..ado-šampion wrote: Nema potrebe za arogancijom, nemam ni ja te pare, ali sniženje je sa 66 na 49, pa se pitam u čemu je stvar. Šta bi ti, nov BMW za 20 milja?!
ali ta razlika je ništa.. možeš misliti koliko u danskoj izađe taj bmwkao ovdje x5
-
zonbirile
#35 Re: Zasto padaju cijene Peugeot vozila???
]
---------------------------------------------------------------------------
pa pežo nisu zaprežna kola,da osovinu zapišaš ako škripi,skontali ljudi,bez FAP filtera nema vožnje u bibiju.[/quote]
Ma zezam se ... ali se nasa "inteligencija" ne zeza ... nema tu neke mudrosti da zeznes par senzora ... ali sto je jos gore nema sistema i tehnickog da im stane u kraj[/quote]
------------------------------------------------------
nema naše "inteligencije" za taj tip bibija.Jaran otiša u u servis u Bare,naravno na Stupu je 1000e,i frajer mu dosuo gel,očistio filter-300km.Nije prošlo dugo,auto se gasi,trza,opet servis,test mašina 50km i nalaz-FAP filter.Jebi ga sada je blamaža što se sve pohranjuje kompjuterski,još ga napali koji kurac radiš,zadnji put ti rekli,daj 1000e i vozaj bibija.
---------------------------------------------------------------------------
pa pežo nisu zaprežna kola,da osovinu zapišaš ako škripi,skontali ljudi,bez FAP filtera nema vožnje u bibiju.[/quote]
Ma zezam se ... ali se nasa "inteligencija" ne zeza ... nema tu neke mudrosti da zeznes par senzora ... ali sto je jos gore nema sistema i tehnickog da im stane u kraj[/quote]
------------------------------------------------------
nema naše "inteligencije" za taj tip bibija.Jaran otiša u u servis u Bare,naravno na Stupu je 1000e,i frajer mu dosuo gel,očistio filter-300km.Nije prošlo dugo,auto se gasi,trza,opet servis,test mašina 50km i nalaz-FAP filter.Jebi ga sada je blamaža što se sve pohranjuje kompjuterski,još ga napali koji kurac radiš,zadnji put ti rekli,daj 1000e i vozaj bibija.