Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
TakashiAmano wrote:
OK lijepe slike i fino je sto si se pridruzila temi koju je postavio kolega....namjena teme je da se predstave vlastiti akvariji te da se ujedno nadopunjujemo u iskustvima i idejama oko akvarija i uredjenja istih...
dobrodosao na forum.
kao sto rekoh nisam cula ranije za ovu ribicu pa reko obradovacu jos nekoga...ja ne mogu postaviti slike svog akvarija...jer mi puzevi sve unistise...(nova biljka = havarija). To mi neuskracuje pravo da kazem da je ova ribica prelijepa i da bi je mozda htjela kupiti. (jesi li razmishljao o tome)
Evo i emchin akvarij meni veoma prirodan i zdrav akvarij to mu je prvi ali koliko sam primjetio da mu je poslo za rukom....LP Stanovnici : Black moli,neonke ,skalari,zivorotke,gupije...itd mix svega u jednom Bilja imao puno vishe ali su se za to pobrinuli puzevi..koji su se lijepo castili dok je on bio odsutan..Ima lijeka i za to
uradi sam wrote:Iste slike samo bolji kvalitet, malo sam se potrudio.
Mrjest u malom akvarijumu...koji nema veze sa malwcima radi se o ribama iz Emchinog akvarija da ne bih napravio zabunu
dao mi je nesto ribica koje je mrijestio pa da se reko malo oprobam sa drugacijim vrstama....
Last edited by uradi sam on 10/08/2009 09:55, edited 1 time in total.
Amazonka27 wrote:ma kad sam rekla "jer mi puzevi sve unistise" htjela sam reci da je to vec gotovo...da ribica vise nema...ali razmishljam da to opet pokrenem...
Nevidim razlog zbog cega nema ribica ako je bilje zaplatilo... nisi ih valjda po kratkom postupku
zato so su to bili mali puzevi koji su se razmnozavali nevjerovatnom brzinom...i u akvarijumu vise nije bilo mjesta nizakoga...pogledas u akvarij i vidis na staklu hiljade malih kuglica. sta god da sam pokusala nije uspjelo...
...svaku biljku sam prala prije nego je stavim u akvarij...
vejrovatno zbog guzve ribice su pocele oboljevati...sve je izgubilo smisao...svi pokusaji da sve ocistim nisu uspjeli...
Amazonka27 wrote:zato so su to bili mali puzevi koji su se razmnozavali nevjerovatnom brzinom...i u akvarijumu vise nije bilo mjesta nizakoga...pogledas u akvarij i vidis na staklu hiljade malih kuglica. sta god da sam pokusala nije uspjelo...
...svaku biljku sam prala prije nego je stavim u akvarij...
vejrovatno zbog guzve ribice su pocele oboljevati...sve je izgubilo smisao...svi pokusaji da sve ocistim nisu uspjeli...
Kao sto je naveo Takashiamano Bottia vise njih ako su manje ili koja veca,kazem ovo da nebi bottie nastradale zbog prejedenosti...a ja imam svoj sistem koji nebih preporucio svima NE POKUSAVAJTE OVO KOD KUCE Zica faza znaci povaditi sve ribe i porokat strujom i gotova stvar
uradi sam wrote:Evo i emchin akvarij meni veoma prirodan i zdrav akvarij to mu je prvi ali koliko sam primjetio da mu je poslo za rukom....LP Stanovnici : Black moli,neonke ,skalari,zivorotke,gupije...itd mix svega u jednom Bilja imao puno vishe ali su se za to pobrinuli puzevi..koji su se lijepo castili dok je on bio odsutan..Ima lijeka i za to
o ovom akvariju vishe od vlasnika emche....
@uradi sam, ja bih nesto ovako! Eto da znas! Samo sa manje zivorotki jer su mi pomalo dosadile!
bez_ideje wrote:Nije da je uber-akvatistika..........al kad ste vec tu:
Elem,mene zanima ona najobicnija kugla i zlatna ribica...........negdje poslije rata sam imala tu kuglu i ribice i bilo je sve super,zivjele su po nekoliko godina(sa izmjenama postave) .........znaci nista specijalno,obicna hrana za te ribice,mjenjanje vode,gledala da bude ona stajaca !
Prije 2 godine,kupim opet kuglu i 2 ribice.....nakon 5 dana umru....ja kontam,da nije kakva fabricka greska sa ribicama,kupim nove ...i te mozda 15 dana i umru ....Hranila po propisima,mjenjala vodu svako nekoliko dana(ono odspes pola i dospes nove) .......i odem ja po treci put po ribice i pitam ciku u prodavnici sto bi moglo da bude,kaze mozda je do vode,tvrda voda i sl...ok,ja kupovala kupovnu vodu pa im mjenjala,pazila na temperaturu .......i ove 10-15 dana i otegnu papke..........i ja odustanem od ribica
u cemu je fazon?
Sa mog gledista ti nisi akvarista ti si ubica... Mala sala nemoj sta zamjerit samo malo sale... Pozdrav temi drago mi je da se o oveme raspravlja i zbog toga sam i registrovo acc... Preporucujem samo da nabavis tj. kupis akvarijum sa svom pratecom opremom i tek tada mozes ocekivat neke rezultate i navuc se na ljepotu koju pruza ovaj hobi... Uskoro i moje slike novog akvarijuma koji sam napravio prije 15 dana koji je u fazi cikliranja...
O ovoj ja kugli pricam.....i ribice (2 kom) i kugla i kamencici i hrana i nesto ukrasno zeleno kupljeni u Zoo centru Grbavica ,po savjetu cike sto radi mijenjala vodu kako je rekao (stavljala i kupovnu vodu) i crkavaju li crkavaju !
A koliko je meni poznato ove zlatne ribice zive u kuglama
bez_ideje wrote:Nije da je uber-akvatistika..........al kad ste vec tu:
Elem,mene zanima ona najobicnija kugla i zlatna ribica...........negdje poslije rata sam imala tu kuglu i ribice i bilo je sve super,zivjele su po nekoliko godina(sa izmjenama postave) .........znaci nista specijalno,obicna hrana za te ribice,mjenjanje vode,gledala da bude ona stajaca !
Prije 2 godine,kupim opet kuglu i 2 ribice.....nakon 5 dana umru....ja kontam,da nije kakva fabricka greska sa ribicama,kupim nove ...i te mozda 15 dana i umru ....Hranila po propisima,mjenjala vodu svako nekoliko dana(ono odspes pola i dospes nove) .......i odem ja po treci put po ribice i pitam ciku u prodavnici sto bi moglo da bude,kaze mozda je do vode,tvrda voda i sl...ok,ja kupovala kupovnu vodu pa im mjenjala,pazila na temperaturu .......i ove 10-15 dana i otegnu papke..........i ja odustanem od ribica
u cemu je fazon?
Sa mog gledista ti nisi akvarista ti si ubica... Mala sala nemoj sta zamjerit samo malo sale... Pozdrav temi drago mi je da se o oveme raspravlja i zbog toga sam i registrovo acc... Preporucujem samo da nabavis tj. kupis akvarijum sa svom pratecom opremom i tek tada mozes ocekivat neke rezultate i navuc se na ljepotu koju pruza ovaj hobi... Uskoro i moje slike novog akvarijuma koji sam napravio prije 15 dana koji je u fazi cikliranja...
O ovoj ja kugli pricam.....i ribice (2 kom) i kugla i kamencici i hrana i nesto ukrasno zeleno kupljeni u Zoo centru Grbavica ,po savjetu cike sto radi mijenjala vodu kako je rekao (stavljala i kupovnu vodu) i crkavaju li crkavaju !
Zive tamam koliko si i napisala u prethonom postu, One se vecinom praktikuju za vrtna jezerca sa jakom filtracijom itd..
a ti sto prodaju naravno da ce sve reci sto ti godi samo da ti proda ribu ili nesto drugo...
uradi sam wrote:Evo i emchin akvarij meni veoma prirodan i zdrav akvarij to mu je prvi ali koliko sam primjetio da mu je poslo za rukom....LP Stanovnici : Black moli,neonke ,skalari,zivorotke,gupije...itd mix svega u jednom Bilja imao puno vishe ali su se za to pobrinuli puzevi..koji su se lijepo castili dok je on bio odsutan..Ima lijeka i za to
o ovom akvariju vishe od vlasnika emche....
@uradi sam, ja bih nesto ovako! Eto da znas! Samo sa manje zivorotki jer su mi pomalo dosadile!
Ma ne sikiraj se skonto sam ja sta ti hoces ...kad bude vrijeme..radimo akvac....
Evo malo slika na youtube od mastera akvarija i setup-a pa pogledajte raj za oci i stan http://www.youtube.com/watch?v=uafmRtpK7T0 prvi link je za biljne akvariste.
A ovaj http://www.youtube.com/watch?v=xVVKQDIkkks malo o mojim vrstama Malawi Lake habitat..tj odakle poticu ribe iz mog akvarija i njihovo prirodno staniste
Uzivajte u slikama i VIdeu..LP
Last edited by uradi sam on 10/08/2009 22:42, edited 3 times in total.
Istina je da zlatne ribice ljudi drze u kuglama. Ali ta sredina nije predvidjena za nju, jedini ralog sto one mogu je taj sto su one hladnovodne ribice i zato sto imaju jak imunoloski sistem te mogu da zive tamo gdje niti jedna druga ribica ne moze... Mislim zamisli da moras da zivis u jednoj sobi 3 sa 3 i da nemas haman pa nikavu filtraciju zraka, koliko bi bila ziva...
Helem, za 10 km se moze napraviti vrlo uspjesan filter koji bi zadovoljio 10+ zlatnih ribica... Ako se odlucis da ponovo kupis zlatne ribice, ja cu se postarat da ti pozive puno duze nego dosadasnje...
Istina je da zlatne ribice ljudi drze u kuglama. Ali ta sredina nije predvidjena za nju, jedini ralog sto one mogu je taj sto su one hladnovodne ribice i zato sto imaju jak imunoloski sistem te mogu da zive tamo gdje niti jedna druga ribica ne moze... Mislim zamisli da moras da zivis u jednoj sobi 3 sa 3 i da nemas haman pa nikavu filtraciju zraka, koliko bi bila ziva...
Helem, za 10 km se moze napraviti vrlo uspjesan filter koji bi zadovoljio 10+ zlatnih ribica... Ako se odlucis da ponovo kupis zlatne ribice, ja cu se postarat da ti pozive puno duze nego dosadasnje...
Bravo amano to je velikodusno od tebe meni bi trebao josh jedan Fluval kanistar kakav si na tom polju hahahaahah
evo ija se pridruzujem da ti nabacimo jedan fin setup po tvojoj zelji ....Kako malci iz plivackog drustva plivaju li ribeki
uradi sam wrote:
Bravo amano to je velikodusno od tebe meni bi trebao josh jedan Fluval kanistar kakav si na tom polju hahahaahah
evo ija se pridruzujem da ti nabacimo jedan fin setup po tvojoj zelji ....Kako malci iz plivackog drustva plivaju li ribeki
Mali zezaju jer se zavlace gdje im nije mjesto... Za one koji ne znaju o cemu je rjec, radise o prebacivanju mladih riba Guppy-a i Black Molly-a iz karantin akvarijuma u moj novi akvarijum... Bazno novi akvarijum nije planiran za male ribe jer ima dosta kamena sa brazdama i puno sitnih procjepa... Posto je doslo vrjeme da se karantin temeljito ocisti postupio sam ovako... Evo par fotki novog akvarijuma kad se pripremala voda za ribe... Slike nisu bas neke kvalitete ali dosta se vidi...
uradi sam wrote:
Mali zezaju jer se zavlace gdje im nije mjesto... Za one koji ne znaju o cemu je rjec, radise o prebacivanju mladih riba Guppy-a i Black Molly-a iz karantin akvarijuma u moj novi akvarijum... Bazno novi akvarijum nije planiran za male ribe jer ima dosta kamena sa brazdama i puno sitnih procjepa... Posto je doslo vrjeme da se karantin temeljito ocisti postupio sam ovako... Evo par fotki novog akvarijuma kad se pripremala voda za ribe... Slike nisu bas neke kvalitete ali dosta se vidi...
a ovo su ti malci koji su ubaceni juce...
Vidi ti njih sto su se one ufatile dna,bestije.. Ma u tom tanku ce plivat malawci polako skuhat cu ja tebe...
Sta je dokle si sa lampom
Sta je ba ovo niko akvarijuma nema hahahahahahah samo macke i cuke hahahhaahahaah ovo sam se sam sebi ismijao....ma ja Sarajevo je u pitanju da ima bar ko kakvog goluba ili gustera eeeeeeeeeeeeeee
Qler wrote:ma slabo ima akvarista na forumu, a ovo sto je ovdje pokazano je prelijepo.
Qler hvala ti sto si rekao koji utisak...nista taraba je ovo sve,,nas entuzijasta ima jos malo a ovo je inace u BiH totalni tac..generalno....kad ogledam portale Hr.. i Srb...stid me vise sta bilo pisat i radit nego za svoju dusu u glavnom...ja se nadam da grijesim..LP
Super tema!!!
Menu su nedavno zarazili sa Ciklidima i sada imam 120l 30-ak ribica.
Kako se koja zove pojma nemam ali znam da su prelijepe.
Svi savjeti su dobro dosli...
PS: kako da dodam slike u post?Hvala
SARAJKA75 wrote:Super tema!!!
Menu su nedavno zarazili sa Ciklidima i sada imam 120l 30-ak ribica.
Kako se koja zove pojma nemam ali znam da su prelijepe.
Svi savjeti su dobro dosli...
PS: kako da dodam slike u post?Hvala
Dobro dosla upravo sam se pakovao sa ovog foruma kad ti heheh super idemo dalje http://fileden.com/. uploadiraj slike pokusaj smanjiti rezoluciju na 800 x600 i kada odradis upload na ponudjenoj stranici onda copy paste na post koji ces potaviti na temu...ako ti nebude jasno posalji opet poruku pa cemo te navesti step by step
koliko sam vidio imas finih ribica..cekat cemo bolje slike pa cemo nesto napisat o vrstama koje imas...LP