svekrve i snahe

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Irm@

#26 Re: svekrve i snahe

Post by Irm@ »

pa rekla sam ti ja..ne smatra on ljude iz mahale prijetnjom :-D :D
burek_in_space

#27 Re: svekrve i snahe

Post by burek_in_space »

Lijepo li je zhivjeti u zabludi. :oops: :D
Irm@

#28 Re: svekrve i snahe

Post by Irm@ »

ja se izvinjavam na zachatavanju teme... nisam ja kriva :-D :D
burek_in_space

#29 Re: svekrve i snahe

Post by burek_in_space »

Vid' je shto se prepala reakcije shto dragog,shto moderatorskog tima. :oops: :mrgreen:

Tvoj problem je rijeshen,tema se mozhe prebaciti na bez cenzure. :lol:

Od mene dosta do neke nove snahe i svekrve. :D
duboka_misao

#30 Re: svekrve i snahe

Post by duboka_misao »

Robijasica wrote:
duboka_misao wrote:od mamine prijateljice ozenio se sin,dugo hodali upoznale se jako dobro buduca snaha i svekrva i sad se zali mojoj mami ta prijateljica kako je snaha konstantno zove `VI` hocete li VI? mozete li Vi? a zive u istoj kuci, zhena ko hljeb ne mjesa se u njihove zivote, ai je bode to VI :D
15 godina sam u braku i jos uvijek govorim VI svekru i svekrvi. Nesto u meni ne dozvoljava da im se obracam sa TI. To je do mene…

Od prvog dana sam sa svekrvom koja ima 55 godina u super odnosima. Zena ima normalna shvatanja i ne pravi razliku izmedju mene i svoje djece. Prve dvije godine smo zivjeli u zajednici, funkcioniralo je bez ikakvih problema kao i sto danas funkcionira nas odnos. Odvojili smo se na muzevo insistiranje. Vidimo se s njima jednom ili dva puta sedmicno, popijemo kafu, popricamo i svako sebi. Nema iznenadnih dolazaka s njene strane, cak je moramo par puta pozivati da dodje kod nas. Buduci da radim u Sarajevu, a suprug isto puno putuje zbog posla, rano odemo i kasno se vracamo, ona nam cesto skuha rucak iako to ne trazimo od nje i jako sam joj zahvalna na tome. Dok je sin bio manji, vodila ga je cesto kod sebe na “konak” da se i mi ponekad mozemo naspavati, jer je malac znao biti na nogama prije 6 ujutro. Nikada, ama bas nikada, se nije mijesala u nas brak i jako je postujem i cijenim radi toga.

Moja mama je ista kao i ona. Nikada se nije petljala u brak ni meni ni mome bratu. Obadvije znaju da zivimo ubrzanim tempom kakav nije bio dok su radile i nastoje nam, sto je vise moguce, olaksati svakodnevni zivot. Moja mama zivi u drugom gradu i moj muz cesto navrati kod nje, jer prolazi tuda. I njih dvoje imaju super odnos, cak je nekad “nenajavljeno dofura” kod nas na par dana i iznenadim se kad je vidim. Ponekad mi u sali muz kaze: “ako se budemo rastajali, vodim punicu sa sobom”. :lol:
priznaj da zivite u istoj kuci da bi ti se omaklo nekad Ti :-D
bez_ideje

#31 Re: svekrve i snahe

Post by bez_ideje »

Normalan odnos se uvijek moze postici,sve zavisi od toga kako se postavis.
Naravno da ces postovati neciju majku u njenoj kuci,razmijeniti misljenja ,podijeliti savjete i sugestije.......ono gledati da odnos bude najnormalniji.....vala nikad nisam imala bauk a a a a a a a :shock: :shock: :shock: svekrva......pa clan porodice,kao i svi......a sa porodicom valjda nastojimo imati dobre odnose. U svojoj kuci opet,zna se ko je glavni ( udruzeni clanovi domacinstva JA I ON ) ,zovnut na kafu,rucak......"ove ti zavjese na krivo stoje,treba to popraviti"..."znam,nek stoje,meni pasu kad su malo krive" .....ha ya
Robijasica

#32 Re: svekrve i snahe

Post by Robijasica »

duboka_misao wrote:
Robijasica wrote:
duboka_misao wrote:od mamine prijateljice ozenio se sin,dugo hodali upoznale se jako dobro buduca snaha i svekrva i sad se zali mojoj mami ta prijateljica kako je snaha konstantno zove `VI` hocete li VI? mozete li Vi? a zive u istoj kuci, zhena ko hljeb ne mjesa se u njihove zivote, ai je bode to VI :D
15 godina sam u braku i jos uvijek govorim VI svekru i svekrvi. Nesto u meni ne dozvoljava da im se obracam sa TI. To je do mene…

Od prvog dana sam sa svekrvom koja ima 55 godina u super odnosima. Zena ima normalna shvatanja i ne pravi razliku izmedju mene i svoje djece. Prve dvije godine smo zivjeli u zajednici, funkcioniralo je bez ikakvih problema kao i sto danas funkcionira nas odnos. Odvojili smo se na muzevo insistiranje. Vidimo se s njima jednom ili dva puta sedmicno, popijemo kafu, popricamo i svako sebi. Nema iznenadnih dolazaka s njene strane, cak je moramo par puta pozivati da dodje kod nas. Buduci da radim u Sarajevu, a suprug isto puno putuje zbog posla, rano odemo i kasno se vracamo, ona nam cesto skuha rucak iako to ne trazimo od nje i jako sam joj zahvalna na tome. Dok je sin bio manji, vodila ga je cesto kod sebe na “konak” da se i mi ponekad mozemo naspavati, jer je malac znao biti na nogama prije 6 ujutro. Nikada, ama bas nikada, se nije mijesala u nas brak i jako je postujem i cijenim radi toga.

Moja mama je ista kao i ona. Nikada se nije petljala u brak ni meni ni mome bratu. Obadvije znaju da zivimo ubrzanim tempom kakav nije bio dok su radile i nastoje nam, sto je vise moguce, olaksati svakodnevni zivot. Moja mama zivi u drugom gradu i moj muz cesto navrati kod nje, jer prolazi tuda. I njih dvoje imaju super odnos, cak je nekad “nenajavljeno dofura” kod nas na par dana i iznenadim se kad je vidim. Ponekad mi u sali muz kaze: “ako se budemo rastajali, vodim punicu sa sobom”. :lol:
priznaj da zivite u istoj kuci da bi ti se omaklo nekad Ti :-D
Pa kad mi se nije omaklo tokom te dvije godine zajedničkog života, čisto sumnjam da bi se desilo i da smo nastavili živiti skupa. Jednostavno rečeno, ima nešto u glavi što mi ne dozvoljava da se svekrvi i svekru obraćam sa TI. Uostalom, to i nije toliko bitno koliko je bitan naš super odnos. :)
*mima*

#33 Re: svekrve i snahe

Post by *mima* »

Irm@ wrote::D
nisam sigurna ima li tema vec ak ima halilite...
a evo sta me nagnalo da je otvorim... naime Dragi i ja bili na moru i kupili i mojoj i njegovoj mami isti suvenir vazne predivne morske sa skoljkama i kamencicima ma kad ih pogledate vidite more...
i tako pitam ja njega danas sta kaze mama na vaznu a on: a rekla je da je obicna vazna i da je stavim pored tv-a... :x :x :x
i inace uvijek nekako se trudi nametati savjetima da ja nekad imam osjecaj da me smatra najvecim idiotom zenom koja ama bash nista ne zna (a nije tako...pitu ne znam napraviti ali ostalo sve super) :-D
a prijateljica mi je pricala... naime ona je poklonila svom momku psa i sve divno krasno cijela njegova porodica obozava psa... i jednom tako ona bila kod njih i kaze njegova mama: ja tako uvijek psu prijetim ako ne bude dobar da ce tebe A da ostavi i da cemo morati da ga vratimo tebi :-D :D ona pogledala momka a on nista kao ono to je njemu sala... a nas dvije kontamo mozes misliti koliko puta je svekrva to ponovila...
a inace je sve divno krasno svi se super slazu...
po meni je to neka ugrozenost koju majke osjecaju...jer je u zivotu njihovog sincica sad nova zena koju on voli i obigrava oko nje kao sto je nekad "oko mamine suknje obigravao"...pa im je to neki obrambeni mehanizam :D

i tako... :-D :D
zene kakve ste vi sa svojim svekrvama sadasnjim/buducim?
muski... vas opis odnosa vase supruge i majke? :-D :D

A dje po tebi treba da stoji ta vaza?
wileyX

#34 Re: svekrve i snahe

Post by wileyX »

mima wrote:
a evo sta me nagnalo da je otvorim... naime Dragi i ja bili na moru i kupili i mojoj i njegovoj mami isti suvenir vazne predivne morske sa skoljkama i kamencicima ma kad ih pogledate vidite more...
i tako pitam ja njega danas sta kaze mama na vaznu a on: a rekla je da je obicna vazna i da je stavim pored tv-a... :x :x :x
i inace uvijek nekako se trudi nametati savjetima da ja nekad imam osjecaj da me smatra najvecim idiotom zenom koja ama bash nista ne zna (a nije tako...pitu ne znam napraviti ali ostalo sve super) :-D
a prijateljica mi je pricala... naime ona je poklonila svom momku psa i sve divno krasno cijela njegova porodica obozava psa... i jednom tako ona bila kod njih i kaze njegova mama: ja tako uvijek psu prijetim ako ne bude dobar da ce tebe A da ostavi i da cemo morati da ga vratimo tebi :-D :D ona pogledala momka a on nista kao ono to je njemu sala... a nas dvije kontamo mozes misliti koliko puta je svekrva to ponovila...
po meni je to neka ugrozenost koju majke osjecaju...jer je u zivotu njihovog sincica sad nova zena koju on voli i obigrava oko nje kao sto je nekad "oko mamine suknje obigravao"...pa im je to neki obrambeni mehanizam :D

I mene bas interesuje dje bi to trebala da stoji,mislim razumijem da je to vaza gdje se vidi i osjeti more na njoj :lol: :lol:
Irm@

#35 Re: svekrve i snahe

Post by Irm@ »

mima wrote:

kraj srca, sto pitas :-D :D
semmy

#36 Re: svekrve i snahe

Post by semmy »

@irma ne kontam u cemu je problem :? al fakat
zelenashica

#37 Re: svekrve i snahe

Post by zelenashica »

semmy wrote:@irma ne kontam u cemu je problem :? al fakat
možda nije primijetila da se svekrva obradovala,....jbg nije svako raspoložen u datom momentu,...pa ja to i ne uzimam za zlo....a na kraju krajeva nismo svi isti,...ja recimo svojoj svekrvi kad bi donijela vazu rekla bi mi de ba snaho ne kupuj mi te džigabeze samo mi praviš posla da imam šta brisati :lol: jbg ja bi se nasmijala uzel i vaznu i rekla ha ja vala ja sam još mlada meni vala ne smeta glancanje,uzeću je ja sebi baš mi se svidjela :lol: i sljedeći puta kupila neku bižuteriju,ono hajde eto bar da pokažem pažnju......jednostavno nikad nisam analizirala ničiji odgovor ja sve to na šalu otkačim i mirna bosna :bih: ..
semmy

#38 Re: svekrve i snahe

Post by semmy »

zelenashica wrote:
semmy wrote:@irma ne kontam u cemu je problem :? al fakat
možda nije primijetila da se svekrva obradovala,....jbg nije svako raspoložen u datom momentu,...pa ja to i ne uzimam za zlo....a na kraju krajeva nismo svi isti,...ja recimo svojoj svekrvi kad bi donijela vazu rekla bi mi de ba snaho ne kupuj mi te džigabeze samo mi praviš posla da imam šta brisati :lol: jbg ja bi se nasmijala uzel i vaznu i rekla ha ja vala ja sam još mlada meni vala ne smeta glancanje,uzeću je ja sebi baš mi se svidjela :lol: i sljedeći puta kupila neku bižuteriju,ono hajde eto bar da pokažem pažnju......jednostavno nikad nisam analizirala ničiji odgovor ja sve to na šalu otkačim i mirna bosna :bih: ..
ista sam ti, pa ne kontam u cemu je problem...ja sa sa svojom odlicno slazem pa mi sve ove gluposti nejasne...cuj smeta joj da vaza stoji kod tv-a...e svasta...
iskreno takve gluposti s mora joj nikad nisam ni kupovala niti je ona meni...ako vec onda joj radije kupim kremice i kupke za koje znam da ce se obradovati i koristiti...jebes vazu, jos da se nerviram oko toga
maybelline

#39 Re: svekrve i snahe

Post by maybelline »

Da pokusamo obnoviti temu :-D

Kako reagovati na svekrvinu izjavu "Ma ne snalazis se ti meni ovdje", misleci pritom na njenu kuhinju. Izjavila je ovo nakon sto sam ja oprala sudje kod nje nakon rucka par puta. Zivimo u odvojenim gradovima, vidjamo se mozda jednom do dva puta mjesecno. Inace nisam tip koji se namece drugima i svojevoljno nesto podjem prckati, cistiti po tudjim stanovima pa ni kod nje, ali se uvijek ponudim za pomoc oko bilo cega (koid svekrve obicno rasklonim sto nakon rucka, operem sudje).
Kal El

#40 Re: svekrve i snahe

Post by Kal El »

Uzeli mi poveci tv (42") jer je taman za dnevnu(32" premal bio)kaže zet, stari mu hoće kupiti još veći tv nego kod nas :lol: Ali fkt njegova dnevna je 3m široka i jedno 5m dugačka, još kad tu dođe namještaj i sve preveliko je,a nemaju digitalnu,izgleda da se takmiče s nama što je stvarno glupo :lol:

Morat će probiti zid da bi dobro vidjeli :mrgreen:
manekenka u penziji

#41 Re: svekrve i snahe

Post by manekenka u penziji »

Takmiče se ciji je veći? Ovo ipak nije za ovu temu...
:lol:
maybelline

#42 Re: svekrve i snahe

Post by maybelline »

krvava wrote:Skuliraj :)
U tom trenu i jesam skulirala, ali znas kad ti nesto poslije ostane i odjekuje u glavi... :-) Inace je stvarno ok zena, nema nekih prepiranja, podjebavanja i slicno.... Bar ne jos, hehe...
avetinja

#43 Re: svekrve i snahe

Post by avetinja »

Svekrva i snaha to su ti kao dva komarca, ali ona džinovska. Onaj koji najviše nahebe je sin/muž, jer mu obje sisaju krv. :mrgreen:
Zoya

#44 Re: svekrve i snahe

Post by Zoya »

maybelline wrote:Da pokusamo obnoviti temu :-D

Kako reagovati na svekrvinu izjavu "Ma ne snalazis se ti meni ovdje", misleci pritom na njenu kuhinju. Izjavila je ovo nakon sto sam ja oprala sudje kod nje nakon rucka par puta. Zivimo u odvojenim gradovima, vidjamo se mozda jednom do dva puta mjesecno. Inace nisam tip koji se namece drugima i svojevoljno nesto podjem prckati, cistiti po tudjim stanovima pa ni kod nje, ali se uvijek ponudim za pomoc oko bilo cega (koid svekrve obicno rasklonim sto nakon rucka, operem sudje).
Ovo je za bljucnuti. Ko ti si njena pa nesto... :lol: :lol: Postoje zene koje misle da svi moraju raditi ko one i tacka. Ako si ti dosla sa nekim "novitetima" tipa okrenula tanjir da se osusi sam a nisi ga obrisala i stavila na mjesto, to moze biti uzasno za osobu koja je navikla da je sve na svom mjestu. Ako nastavi ovako, reci joj na primjer da istrpi da neke stvari nece biti bas kako ona misli dok ste tu ali da ces se truditi da to popravis.
Svekrve i snahe su neiscrpne teme :-D
maybelline

#45 Re: svekrve i snahe

Post by maybelline »

Zoya wrote:
maybelline wrote:Da pokusamo obnoviti temu :-D

Ovo je za bljucnuti. Ko ti si njena pa nesto... :lol: :lol: Postoje zene koje misle da svi moraju raditi ko one i tacka. Ako si ti dosla sa nekim "novitetima" tipa okrenula tanjir da se osusi sam a nisi ga obrisala i stavila na mjesto, to moze biti uzasno za osobu koja je navikla da je sve na svom mjestu. Ako nastavi ovako, reci joj na primjer da istrpi da neke stvari nece biti bas kako ona misli dok ste tu ali da ces se truditi da to popravis.
Svekrve i snahe su neiscrpne teme :-D

Skoro su nam dolazili na rucak i ja sad kontam sta fino napraviti da ih ugostim. Volim kuhati i mislm da sam dobra kuharica. Ocito nemam godine iskustva kao ona, ali ima stvari za koje sam ekspert (posebno ova modernija jela). Par dana pred dolazak zove ona da pita sta ce nam skuhati za rucak da ponese :-) Nek je i iz najbolje namjere bilo (muz tvrdi da jeste jer sam trudna pa eto da se ne zamaram) ali me je naljutilo i kazem ja i muzu da joj prenese, a i dan poslije (nakon sto vidim da ne odustaje) ja joj sama kazem da cu se dobro naljutiti ako donese hranu! Nije ju donijela na kraju, a moj rucak se smaz`o za cas :)
Zoya

#46 Re: svekrve i snahe

Post by Zoya »

Gledaj jednu stvar, koliko god ti isla na zivce, ti nju ne mozes promjeniti. Jedino sto mozes je da joj se sto vise priblizis i imas korektan odnos sa njom. Kad kazem korektan, ne mislim onaj hladni glupavi odnos na Vi koji vidim da vecina snaha danas primjenjuje. Meni je zalosno to gledati a nadam se da cemo svi jednoga dana ako Bog da osjetiti sta znaci biti svekrva. Evo kako si ti lijepo skontala da nije imala losu namjeru kad je htjela da rucak donese. Gledaj (kako god negativno ti djelovalo), da te njene momente za koje sam sigurna da ce biti cesci kad prinova dodje nekako okrenes na pozitivno.
Kad se sljedeci put ponudi da vam nesto skuha, ti je preduhitri pa je pitaj za neki recept necega na sta je ona ponosna kad napravi. Samo pametno i saburli.
maybelline

#47 Re: svekrve i snahe

Post by maybelline »

Zoya wrote:Gledaj jednu stvar, koliko god ti isla na zivce, ti nju ne mozes promjeniti. Jedino sto mozes je da joj se sto vise priblizis i imas korektan odnos sa njom. Kad kazem korektan, ne mislim onaj hladni glupavi odnos na Vi koji vidim da vecina snaha danas primjenjuje. Meni je zalosno to gledati a nadam se da cemo svi jednoga dana ako Bog da osjetiti sta znaci biti svekrva. Evo kako si ti lijepo skontala da nije imala losu namjeru kad je htjela da rucak donese. Gledaj (kako god negativno ti djelovalo), da te njene momente za koje sam sigurna da ce biti cesci kad prinova dodje nekako okrenes na pozitivno.
Kad se sljedeci put ponudi da vam nesto skuha, ti je preduhitri pa je pitaj za neki recept necega na sta je ona ponosna kad napravi. Samo pametno i saburli.

Upitam ja nju za recept, upita i ona mene, stvarno upita. Zasad mi nisu smetali ti neki komentari, da li sada paraju usi zbog hormona ili neceg drugog - ne znam. Samo znam da je moja mama imala groozan odnos sa svekrvom i ja ni pod razno necu tolerisati neke stvari. Mozda i pretjerujem, jer dosad je stvarno sve bilo ok. Vidjet cemo aBd kad prinova dodje ;)
Zoya

#48 Re: svekrve i snahe

Post by Zoya »

Prepisat cemo to hormonima :lol: :kiss:

Moras tolerisati. Ne sad da ti jase po glavi, ali na neke stvari moras biti gluha-slijepa-nijema. Zasto? zato sto je to zena koja je rodila tvoju ljubav, zato sto je zena sa viska zivotnog iskustva, zato sto su te generacije malo tanke za zivcima i ne smiju im se zamjerati neke stvari.
maybelline

#49 Re: svekrve i snahe

Post by maybelline »

Zoya wrote:Prepisat cemo to hormonima :lol: :kiss:

Moras tolerisati. Ne sad da ti jase po glavi, ali na neke stvari moras biti gluha-slijepa-nijema. Zasto? zato sto je to zena koja je rodila tvoju ljubav, zato sto je zena sa viska zivotnog iskustva, zato sto su te generacije malo tanke za zivcima i ne smiju im se zamjerati neke stvari.

Ehh, to je pitanje sad - kako razgraniciti sta su nebitne sitnice, a sta je "jahanje po glavi"?
manekenka u penziji

#50 Re: svekrve i snahe

Post by manekenka u penziji »

Jahanje po glavi je kada ti se počne miješati u brak, u odgoj djeteta, kada među porodicom počne naglas preispitivati tvoje postupke i govoriti da si ovakva ili onakva, kada počne donositi neistine zaključke o tebi i širiti ih dalje. E to je jahanje :)
Ako je dovoljno postujes a isto tako drzis dovoljnu distancu neces imati tih problema.
Sve dok ona hoce napraviti ručak ili te postediti pranja suđa, ti si na konju ;)
Post Reply