veze ti nemaš sa životom i molim te nemoj generalizirati!ado-šampion wrote:Ma džaba ti instruktorov instruktor, ako nisi vozila prije polaganja nema šanse da iz prve položiš. Znači, ako u auto-školi prvi put sjedneš za volan, još jednom ponavljam, NEMA ŠANSE da se iz prve položi, šta god ko pričao. A i tad nije sigurno. Ja sam recimo naučio "voziti" (misli se: prva-druga) u 13. godini, sa 16 sam vozio pomalo po magistrali, komisija me u toku vožnje pitala jesam li prije vozio, i opet sam imao sreću da mi je došla poštena komisija da sam položio iz prve. Plus, imao sam "nekoga" koji im je rekao da mene "obrade" pošteno.
ja sam prvi put u životru sjeo za volan nekog automobila kad sam krenuo na obuku i položio sam vozački iz prve, bez ikakve štele i to prvenstveno zahvaljujući instruktoru o kojem sam pisao.
isto tako, zahvaljujući njegobom učenju sam mjesec dana nakon polaganja, nakon prve kratke relacije do tz u društvu, sam samcat se zaputio i obišao balkan sa autom, bez ikakvih problema! itekako je važno koliko i kako instruktor radi s tobom i kakav je taj isti instruktor pedagog! mozda je ulogu igralo i to da nisam polagao sa 18 godina nego malo stariji, ali i ako je igralo neku ulogu, ne mislim da je bila prevelika...možda samo da sam ozbiljnije pristupio obuci i polaganju.
ja sam većinu stvari o vožnji, saobraćaju i autu naučio od instruktora tokom 35 sati obuke, jer se nisam libio postaviit pitanje oko svega što me je interesovalo a vezano je za vožnju i saobraćaj uopšte a kasnije samo potvrdio i dodatno unaprijedio to što mi je on govorio. Moram naglasiti da sam od dobitka vozačke prije godinu i po do danas napravio preko 40000 km, vozeći se širom balkana, bez ijednog prekršaja, kazne ili gluposti!!!