VOTE: GEORGE W.BUSH or JOHN F.KERRY

pitt

Post by pitt »

Suljo, Suljo, Suljo......... (nekom Ugljanin a nekom Tihic) :D :D :D
BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

a nekom Sultan Sulejman Velicanstveni :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

BosnjakAga wrote:a nekom Sultan Sulejman Velicanstveni :D
Aga, nije ti ovo Chat :D:D:D
BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

Image

Nije ni mIRC :D
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

jel ovo skinuto mozda s http://www.islamicweb.com
tek toliko jer mene optuzujes da skidam s cionistickih stranica sto nije tocno.
i ne znam kakve veze ima ova slika, sta si htio reci s ovim ?
BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

nije tacna ta karta, nacrtano da Bosna ima 10-29% Muslimana :D
manijak1

Post by manijak1 »

Pitt :D je labav :D Šeha de ga pritegni malo i ustroj :D inače kako ću ja doći na vašu veliku radost ? :D :D :D :D
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

BosnjakAga wrote:nije tacna ta karta, nacrtano da Bosna ima 10-29% Muslimana :D
sigurno se usuljao neki cionista i promjenio kartu, a mozda i neki krizari, sto ti mislis? i kina je protiv muslimana i indija, mozda su ubacili spijuna nekog u islamicweb.....nije ni vama lako....
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

[quote="u_prolazu2"][quote="BosnjakAga"]nije tacna ta karta, nacrtano da Bosna ima 10-29% Muslimana :D[/quote]

sigurno se usuljao neki cionista i promjenio kartu, a mozda i neki krizari, sto ti mislis? i kina je protiv muslimana i indija, mozda su ubacili nekog spijuna u islamicweb.....nije ni vama lako....[/quote]
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

BosnjakAga wrote:nije tacna ta karta, nacrtano da Bosna ima 10-29% Muslimana :D
sigurno se usuljao neki cionista i promjenio kartu, a mozda i neki krizari, sto ti mislis? i kina je protiv muslimana i indija, mozda su ubacili nekog spijuna u islamicweb.....nije ni vama lako....al nek su filipini muslimanski, to je vazno! :D
davis.ba

Post by davis.ba »

Ja bih i ovdje predložio da posjetite http://www.globalvote2004.org jer ona tema koju sam pokreno nije imala puno posjeta. Radi se o stranici koja prikuplja glasove ljudi koji nisu amerikanci, znači iz drugih zemalja, a rezultati će biti poslani medijima dan-dva prije samih izbora, pa će se moći vidjeti kako je koja zemlja glasala. Dobro bi bilo kad bi i iz BiH bilo što više glasova, pa eto, ako ste raspoloženi -> http://www.globalvote2004.org

P.S.
Valjda će biti na CNN-u :-D
BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

Dobro ba nemoras tri put ponavljat, nisam Srbin :D

----------------------------------------------------------------------------------------
i kina je protiv muslimana i indija...
----------------------------------------------------------------------------------------

SHOCK :D

Ako nisi znao predsjednik Indije je musliman SHOCK :D

DR. A.P.J. ABDUL KALAM
PRESIDENT OF INDIA

http://www.presidentofindia.nic.in/scri ... rofile.jsp

Koji je naucnik, i izmislio za Indiju balisticke rakete. U Indiji ima vise muslimana nego u Pakistanu ako nisi znao.

Pakistan ima 150 miliona, u Indiji ima 200 miliona muslimna.

Sa Kinom jos nikad nismo ratovali.

Oce mene srbenda ucit :D
CPETEH

Post by CPETEH »

Ево нек' се нађе и ово овдје...Има занимљивог штива :)

http://www.serbsforbush.com/balkanterrorism.html

http://www.serbsforbush.com/
BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

Ma Bush je kralj, on ce da unisti USA ko sto je vas Sloba unistio Seribiju :D
Boske

Post by Boske »

Kerry mora uzeti Ohio ili Floridu
Ne mora, mada bi uzimanjem jedne od ovih drzava definitvno unistio Bushove bilo kakve nade.

Bez jedne od drzava, Kerry opet ima sanse, ali ce biti onda pravo tijesna borba.

Obratno, Bush mora uzeti Ohio ili je kraj price za njega.

Mislim da do toga nece doci. Ohio ide sigurno za Kerry.
Takoder Pennsylvania nadam se Kerry
Jeste, ovdje nema dileme. Stara demokratska drzava, Bush je tu dosta nezaposlenosti napravio. Nema govora, ovo ide Kerry.
Iowa ce biti tijesno
Bice donekle, ali isto ide sigurno za Kerry. Vecinom demokratska sa dosta naprednih republikanaca, nije radikalno desnicarska, ne odgovara Bushu. Ima dosta novo-registrovanih demokrata.
New Hampshire (vjerovatno za Kerry): 4 Ja mislim Isto
Nevada (vjerovatno za Busha): 5 Kerry
Jeste, slazem se.
New Mexico (vjerovatno za Kerry): 5 tijesno
Ne ova je cisto za Kerry. Novi polls su izasli. Bush je ostao mnogo pozadi, izvan granica statisticke greske. Hispanici ovdje su pomrsili republikanske racune. Nema sansi ovdje za Busha.

Ova nece biti toliko tijesna.
West Virginia (vjerovatno za Busha): 5 Bush
Nazalost, mada jos nije sve izgubljeno. Ova drzava je malo ludja po pitanju oruzja, pa to vuce na Bushovu stranu.

Istorijski gledano, ne mislim da ce je Kerry uzeti.
Ne slazem se sa Nevadom
To ti je ista prica kao i WV. Nazalost, ide za Busha. Cak mnogo prije nego WV. Znam da su polls prilicno uski ovdje, ali zaista istorijski gledano i populacijski i po broju novo registrovanih biraca, Bush ovdje ima prednost.

Arkansas je blizi Kerry nego Nevada. Nekad davno je Clinton ovu drzavu pomeo u cugu. Nazalost, isto ovoga puta ne mislim da ce je Kerry uzeti.

Moguce je da bude pomjeranja, narocito ako Kerry uhvati neki ludji tempo u zavrsnici, moze on okrenuti i jos koju drzavu. Moje prognoze su bile manje vise minimalno sta ce Kerry osvojiti.
violentjack

Post by violentjack »

Indija ima 138 miliona muslimana..ali to je bilo prije 4 godine skoro..sad ih ima 150 miliona a ne 200
violentjack

Post by violentjack »

Jos 9 dana 8-)
KUJTA

Post by KUJTA »

Bush je na proslim izborima 2000 god provukao sada valjda nece biti zavrzlame? :?
Ne ocekujem da ce se nesta bitnije promjeniti i ako Kerry pobjedi??
Za USA je bolje da pobjedi Kerry medjutim USA ce i dalje se umisljeno ponasati i ratovati ce opet negdje i bacati bombe :)
Boske

Post by Boske »

Bush je prosle izbore dobio na izbornu prevaru. Jednom se to moze, ne moze svaki put - tu imas pravo.

Sto se tice medjunarodne pozicije, Kerry donosi sasvim drukciju politiku nego Bush.

Bush zajedno sa neo-konzervativcima se zalaze za medjunarodnu politiku prema kojoj je Amerika neograniceni kauboj i moze da napadne bilo koga bilo kad cak i kad nema nikakvog razloga i/ili smisla. Oni to zovu od milja politikom "prevencije".

Bush se zalaze da UN nemaju nikakvu ulogu, vec da on diktira svijetu.

Bush je srozao ugled jednog americkog predsjednika laganjem pred ocima cijelog svijeta da je Sadam Husein imao oruzje za masovno unistenje, kad ih nije imao.

Bush je unistio gotovo postignuti napredak ka istorijskom sporazumu izmedju Izraela i Palestine. Bezrazlozno se stavio 100% na stranu Sharona i Izraela.

Razvalio je postignuti napredak sa Sjevernom Korejom. Uveo je termin "osovina zla". Ohrabrio je sve fanatike duz cijelog svijeta. Doveo je do cijene nafte evo gotovo i do $60 po barelu.

Isti se zestoko protivi naucnom pogledu na svijet i glavni je propagator unistenja ozonskog omotaca i covjek koji je jedva docekao da se povuce iz Kijoto sporazuma.

Cak je u nekim momentima govorio i o religijskom pogledu na svijet i njegovoj vjeri da je on pozvan od vise sile da upravlja svijetom.

Njegovoj pobjedi se mogu radovati samo maloumni papci duz Amerike i vjerski fanatici na svim stranama. Radikalni islamisti trljaju bradu, jer nikad nisu vise skupili budala za samoubilacke akcije i besmisleni rat od kako je Bush dosao na vlast.

Svijet ce bez Busha biti mnogo bolje za zivot. Jedan polu-uracunjiv covjek kojim vladaju mracnjaci poput Dicka Cejnija je veoma opasan za stabilnost svijeta.

Nista nije savrseno, ali Bush je katastrofa. To se ne moze porediti sa Kerijem.
KUJTA

Post by KUJTA »

Da Bush ima katastrofalnu vanjsku politiku to svako ko iole prati politiku moze da uoci ali sta ti mislis sta ce Kerry da uradi [ako pobjedi?] sa hvatanjem Osame Bil Ladena??
On je u debatama istakao kao nesto u stilu da ce ici da ga likvidira. Ne mislis da nece opet biti Iraka ili izabrane zemlje gdje potencijalno ima sledbenika Ladena i gdje se on "nalazi"??
Mislis da USA i sa Kerryom sjediti skrstenih ruku a Osama da se sece?? :-)
Ja mislim isto da Kerry nece moci lako da povuce vojsku iz Iraka jer zemlja je u velikom sukobu u drzavi postoji vlada koju podrzava Bush i USA, kako da se povuce iz Iraka??
USA i bez Busha ima probleme tipa Sjeverna Koreja, u Venecueli presjednika koji otvoreno je protiv USA bio u White House Bush ili Kerry.
Amerika otvoreno tolerise jednu Somaliju bez vlade i presjednika gdje otvoreno moze sutra da se rodi mnogo terorista.
Zato ja kazem USA kao najveca sila i najmocnija nece moci a da ne salje vojnike svoje negdje da ne intervenisu.
Bush jeste zasrao i sa Evropom i sa Azijom itd i ako on pobjedi moze doci da Evropa pocne da radi ono sto je radio SSSR u vrijeme Breznjeva ne mozda u onom obimu ali ocekujem da Evropa se ujedini protiv USA i njihove politike.
violentjack

Post by violentjack »

Kerry ako dode sanse za nezavisnost Kosova su vec za njegovog mandata..sto je dobro li lose..zavisi kako nas Albanci gotive

Srbija gubi jos pola Vojvodine..nije dzaba Tarabic napisao Kremansko prorocanstvo..ako meni ne vjeruju samo nek skopcaju situaciju ovih 12 zadnjih godina
KUJTA

Post by KUJTA »

violentjack wrote:Kerry ako dode sanse za nezavisnost Kosova su vec za njegovog mandata..sto je dobro li lose..zavisi kako nas Albanci gotive

Srbija gubi jos pola Vojvodine..nije dzaba Tarabic napisao Kremansko prorocanstvo..ako meni ne vjeruju samo nek skopcaju situaciju ovih 12 zadnjih godina
Kosovo moze da dobije nezavisnost a Vojvodina nikada nece imati ni pricu o ocjeplenju jer tamo je oko 77% Srba :)
A ako i Albanci dobiju nezavisnost to ce biti lose za BIH, kako ce onda da se odbrani USA politika??
Ne zaboravi da je Clinton potpisao Dejtonski sporazum, i da Srbi imaju u USA dva guvernera [demokrate] :-D
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

BosnjakAga wrote:
Ako nisi znao predsjednik Indije je musliman

DR. A.P.J. ABDUL KALAM
PRESIDENT OF INDIA

Koji je naucnik, i izmislio za Indiju balisticke rakete. U Indiji ima vise muslimana nego u Pakistanu ako nisi znao.

Pakistan ima 150 miliona, u Indiji ima 200 miliona muslimna.

Sa Kinom jos nikad nismo ratovali.
zanimljivo ime tih raketa :D
nego super se nesto slazu indija i pakistan, a dobro ce im doci ove rakete.
samo hoce li on onda biti sehid ako njegova raketa sroka islamabad ?

s kinom se ne mozete zajebavati, ona preseli nekoliko sela i promjeni etnicku sliku stanovnistva na cijelom zapadu kine gdje ima nesto muslimana :D
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

KUJTA wrote:
Kosovo moze da dobije nezavisnost a Vojvodina nikada nece imati ni pricu o ocjeplenju jer tamo je oko 77% Srba :)
A ako i Albanci dobiju nezavisnost to ce biti lose za BIH, kako ce onda da se odbrani USA politika??
Ne zaboravi da je Clinton potpisao Dejtonski sporazum, i da Srbi imaju u USA dva guvernera [demokrate]
izgleda kujta da vas bosnjaci ipak vise vole - zato su oni toliko za demokrate :D :D
BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

u prolazu

ma kosovo ste izgubili jos odavno, ne 1999 vec 1389 :D

Ja sam za Busha, zeli neprijatelju loseg vodju pa ces pobjedit GO BUSH :D
Post Reply