Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Mascherano

#26 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Mascherano »

Cafe Camargue wrote:
nova_korisnica wrote:ali danas sam vidjela tipa duga kosa, citroen neki stariji, maslinasto zelene boje, kako na sred mosta kod careve dzamije otvara vrata i istresa pepeljaru :shock: fuuuuuuuuuuuj
:lol: car

p.s.

ova info da je kazna za vožnju sa 1 promilom alkohola u krvi 50 KM je fakat smiješna, ako je istinita
pa zar nije vožnja pod uticajem alkohola oduzimanje vozačke??? bar je tako prije bilo

Pogledaj sta kaze clan 236 ZOBS-a na putevima u BiH: ukratko, voznja pod dejstvom alkohola od 0,3 - 1,0 promila predviđa kaznu od 50KM i 1 kazneni bod, bez zabrane. Dakle, vozacka se na licu mjesta oduzima od vozaca, ali on sutradan dođe po nju u stanicu, plati alkotestiranje 20KM i dobija vozacku nazad, ponavljam bez izrecene zastitne mjere. :|
Mahalac

#27 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Mahalac »

Dragan Marinkovic Maca, bijeli bijesni Mercedes SUV sa americkim tablama, lize sladoled i hladno kroz prozor tresnu papir od sladoleda na ulicu.
Sta reci onda ovim sa kutijama cigareta i pepeljarama....

...uglavnom nam je sve smece :(
HAVANA

#28 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by HAVANA »

Sad sam vidio ovog clia ako je to taj,novi model,sport,crni bez tablica.
Malo sam ga zajebavo sa kočenjem :D dok nisam vidio dijete na zadnjem sjedištu :shock:
Jel to ta budala?
Još dijete voza u autu. :evil:
francelol

#29 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by francelol »

Neelix wrote:danas sam smeknuo nekog "sportskog" citroena saxo :lol: bijeli, sa nekim kromiranim dijelovima na volanu, fol spusten nesto :D čoban švera iz trake u traku bez žmigavca, i na kraju ga vidim u retrovizoru, a ja se nisam mako iz lijeve :D to mi je najdraze :D
ok, shvacam tvoju potrebu za komentarisanjem i izrazavanjem stava koji je potekao vjerovatno sa okolnog sela. Bez tog coberu..
Kako god da vozim, nikog nisam ni ogrebo a ne sta vise. A to oko kaznih, 2-3 po godini i to ne radi voznje nego recimo radi toga sto sam parkirao 2 cm na travu i takve gluposti ili sto se vracam mrtav umoran sa posla u 3 ujutru pa mi kreten napsie kaznu jer se nisam zavezao.
Neelix

#30 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Neelix »

ako si to ti, čobančino jedna iz centra new yorka, mogao si 15 nesreća izazvati u ono malo što sam te upratio. uvaljuješ se ljudima bez žmigavca, i sve što treba je da neko malo neiskusniji naglo nagazi na kočnicu, i eto lančanog sudara. i šta si postigao? ništa, opet si bio iza mene. svoje seksualne frustracije liječi na bukvi, a ne tamo gdje ugrožavaš druge.
francelol

#31 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by francelol »

Neelix wrote:ako si to ti, čobančino jedna iz centra new yorka, mogao si 15 nesreća izazvati u ono malo što sam te upratio. uvaljuješ se ljudima bez žmigavca, i sve što treba je da neko malo neiskusniji naglo nagazi na kočnicu, i eto lančanog sudara. i šta si postigao? ništa, opet si bio iza mene. svoje seksualne frustracije liječi na bukvi, a ne tamo gdje ugrožavaš druge.

e radi takvih kao ti bas volim voziti kako sam taj dan vozio :)
Neelix

#32 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Neelix »

neces dugo, ne sekiram se ja :) zov bandere je neodoljiv :D zao mi samo nevinih koji bi mogli stradat s tobom :roll:
francelol

#33 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by francelol »

Neelix wrote:neces dugo, ne sekiram se ja :) zov bandere je neodoljiv :D zao mi samo nevinih koji bi mogli stradat s tobom :roll:
volim i ja tebe
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#34 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Romeo 80 »

francelol wrote:
Neelix wrote:ako si to ti, čobančino jedna iz centra new yorka, mogao si 15 nesreća izazvati u ono malo što sam te upratio. uvaljuješ se ljudima bez žmigavca, i sve što treba je da neko malo neiskusniji naglo nagazi na kočnicu, i eto lančanog sudara. i šta si postigao? ništa, opet si bio iza mene. svoje seksualne frustracije liječi na bukvi, a ne tamo gdje ugrožavaš druge.

e radi takvih kao ti bas volim voziti kako sam taj dan vozio :)
Vozićeš tako koliko hoćeš, ali ne i koliko možeš! :roll:
Ne mogu vjerovati da ću ovo reći ali neka i naše bandere imaju neku pozitivnu funkciju...
Sve do jednom "drajveru"! Sve do jednom... :!:
Neelix

#35 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Neelix »

na tvoju zalost, ne uzvracam ljubav muskarcima.

pamet u glavu dok nije kasno. razmisli o tome da se mozda neka mama koja vozi dijete u obdaniste, moze prestraviti kad joj uletis sa strane onako, naglo zakociti, krkan koji ne drzi odstojanje zabiti se u nju, dijete ispasti , razbiti glavu, jos ako je u sjedalici naprijed a airbag se aktivira....

dotad ces ti biti 500 metara daleko, naravno. i nosit ces ga na dusi. mozda ti ovo djeluje kao fikcija, ali vjeruj da je vrlo realno.
terra_incognita

#36 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by terra_incognita »

skojotovski wrote:crni Clio Sport je lociran u Dobrovoljackoj ulici, uvijek parkiran u lijevoj traci ispod samoposluge Utok, prema Skenderiji.
bice fotka...
Da uvijek u lijevoj traci, na sred džade. :shock:
francelol

#37 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by francelol »

Neelix wrote:na tvoju zalost, ne uzvracam ljubav muskarcima.

pamet u glavu dok nije kasno. razmisli o tome da se mozda neka mama koja vozi dijete u obdaniste, moze prestraviti kad joj uletis sa strane onako, naglo zakociti, krkan koji ne drzi odstojanje zabiti se u nju, dijete ispasti , razbiti glavu, jos ako je u sjedalici naprijed a airbag se aktivira....

dotad ces ti biti 500 metara daleko, naravno. i nosit ces ga na dusi. mozda ti ovo djeluje kao fikcija, ali vjeruj da je vrlo realno.
ma sve je to ok , razumijem i tebe i sve to, najgore sto nevozim tako stalno al et. samo ti je bezveze sto me nazivas kojekakvim imenima uokolo
Neelix

#38 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Neelix »

francelol wrote:
Neelix wrote:na tvoju zalost, ne uzvracam ljubav muskarcima.

ma sve je to ok , razumijem i tebe i sve to, najgore sto nevozim tako stalno al et. samo ti je bezveze sto me nazivas kojekakvim imenima uokolo
nemoj nikako tako voziti i niko te nece nazivati "kojekakvim imenima". ZOBS postoji sa razlogom, i ako zuris, mozes pruziti faking prst da zakacis rucicu od zmigavca, nece ti otpast.
SAAdnan

#39 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by SAAdnan »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Neelix wrote::lol: eto, ljudi nemaju sta da jedu, plate se svugdje kresu, otkazi u svim mogucim granama privrede, a neko da pravi stazu da bi drkosi imali gdje drkat :lol:

neka, jedan po jedan, bandere uzimaju danak. ocistice se i sarajevo od govana :)

:thumbup:
POTPIS :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
SAAdnan

#40 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by SAAdnan »

Better Man wrote:
SAAdnan wrote:Evo vec duze hocu da napisem ovaj post..al nesto mi se ne dade, al sad kontam bolje da napisem mozda uspijem sprijeciti da ko nastrada.

Dajte da pokusamo izaci na kraj na nekim vozacima ...seljacima...divljacima u nasem gradu, koji jure ulicama, preskacu iz trake u traku, prolaze kroz crveno..apelujte na policiju da im pisu kazne...busite im gume ...ili ih cekajte na pik :-D.

Napisite ovdje koja su to auta u gradu koja vas najvise nerviraju...ili ako uspijete snimite pa ko god uspije posliej toga da ih bar malo sprijeci da divljaju...dobro je.

Ja licno imam pik na tri auta
CRNI CLIO SPORT ...bez tablica vjecno
PLAVA OPEL ASTRA
ZELENI GOLF PLUS
Ja licno samo cekam da me jednom zakace ili nesto slicno ..... :x :evil: :x :evil: :x :evil:
Izgleda da je riječ o žešćem papku i primitivcu.
To je taj zelena tablica zutim slovima I AM A MUSLIM coban pravi. Nek samo ceka da ga dosta raje ceka na zicer da nekome uleti, daq nemom svirne ...pa ce zaliti sto je sljegao u SA pa nismo ni mi majmuni da sve pustamo
Last edited by SAAdnan on 31/08/2009 18:53, edited 1 time in total.
SAAdnan

#41 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by SAAdnan »

francelol wrote:
Neelix wrote:danas sam smeknuo nekog "sportskog" citroena saxo :lol: bijeli, sa nekim kromiranim dijelovima na volanu, fol spusten nesto :D čoban švera iz trake u traku bez žmigavca, i na kraju ga vidim u retrovizoru, a ja se nisam mako iz lijeve :D to mi je najdraze :D
ok, shvacam tvoju potrebu za komentarisanjem i izrazavanjem stava koji je potekao vjerovatno sa okolnog sela. Bez tog coberu..
Kako god da vozim, nikog nisam ni ogrebo a ne sta vise. A to oko kaznih, 2-3 po godini i to ne radi voznje nego recimo radi toga sto sam parkirao 2 cm na travu i takve gluposti ili sto se vracam mrtav umoran sa posla u 3 ujutru pa mi kreten napsie kaznu jer se nisam zavezao.
To sto kazes vozis kako vozis uzmi neku dobru igricu pa se kuci igraj, a vjeruj mi ja takve kao ti smo cekam da mi proradi zivac...pa ste jebali jeza, a ima drugih nacina da vam dohakamo.

I sto kazes da nisi nikoga dotakao...jel treba da se neka zena...cura...neki pocetnik istraumira, pa napravi udes radi tvog divljanja?????????
SAAdnan

#42 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by SAAdnan »

Ljudi....malo dajte slika ili clipova ako je neko u mogucnosti...Ja cu nastojati sto prije nesto uslikati
HAVANA

#43 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by HAVANA »

Better Man wrote:
Dali je u pitanju novi Clio sport. Lik postavio tablicu sa natpisom "ja sam musliman". Izgleda da je riječ o žešćem papku i primitivcu.

:shock: :-) :lol:
Čas mi se smije ,čas mi se plače.
tataratira

#44 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by tataratira »

He needs Jesus :lol:
iPlay

#45 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by iPlay »

Mislim da imaju dva slicna, jedan je VTS, a drugi ima samo VTS opremu...

Evo jedan slucaj, pozitivan naravno. (Spreman sam na kritike :D ).
Bio sam jedan od onih racera na koje se zalite, zahebavo se po gradu, proleto po XXX km/h po gradu itd.
Jednom me murija cak ganjala 16 km prema Rogatici, (nisam znao da je policija) stigli me u na ulazu u Rogatici. helem... onda sam zaradio 500 KM kazne i kamere su me slikale nekoliko puta... zatim sam sina dobio. Onda sam zamjenio svoju vozilicu na 4 tocka (600kg sa 130ks) i postao normalan insan. :bih:
Last edited by iPlay on 14/07/2009 09:36, edited 1 time in total.
gaius

#46 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by gaius »

mene neizmjerno nervira krkanluk na našim ulicama.. pa imam ideju.. hajde da smislimo način za izmjenu ZOBS-a koji bi u pogledu novčanih kazni imao drugačije rješenje.. zašto se visina kazni ne bi vezala za vrijednost vozila? upravo zbog onog što je rečeno - papci sa nešto dubljim džepom lako plaćaju 50 KM.. a da li bi ponavljali prekršaj i nakon 500 ili 5000 KM kazne srazmjerne vrijednosti vozila?

čuo sam da u skandinavskim zemljama postoji sličan sistem progresivnog kažnjavanja pa bih zamolio nekog od raje da nam da više informacija.. ili još bolje da nam prevede član zakona kojim je progresivno kažnjavanje predviđeno..

možda se može preko Ministarstva pravde BiH progurati ideja za izmjenu ZOBS-a.. nešto mi govori da bi svako potencijalno povećanje budžetskih prihoda bilo široko prihvaćeno od političara..
karanana

#47 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by karanana »

gaius wrote:mene neizmjerno nervira krkanluk na našim ulicama.. pa imam ideju.. hajde da smislimo način za izmjenu ZOBS-a koji bi u pogledu novčanih kazni imao drugačije rješenje.. zašto se visina kazni ne bi vezala za vrijednost vozila? upravo zbog onog što je rečeno - papci sa nešto dubljim džepom lako plaćaju 50 KM.. a da li bi ponavljali prekršaj i nakon 500 ili 5000 KM kazne srazmjerne vrijednosti vozila?

čuo sam da u skandinavskim zemljama postoji sličan sistem progresivnog kažnjavanja pa bih zamolio nekog od raje da nam da više informacija.. ili još bolje da nam prevede član zakona kojim je progresivno kažnjavanje predviđeno..

možda se može preko Ministarstva pravde BiH progurati ideja za izmjenu ZOBS-a.. nešto mi govori da bi svako potencijalno povećanje budžetskih prihoda bilo široko prihvaćeno od političara..

....sto znaci da bi papci sa kantama golfovima II kojih i dalje ima najvise, placali jos manje kazne nego sto ih danas placaju. kod nas ovo ne bi islo.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#48 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by arman1 »

Mascherano wrote:chuchumbamayumbe@ Ma uzme se njima vozacka i bez bodova, ali oni voze i pod zabranom...

Neelix@ Pogledacu ;-)

SSemir@ Sumnjam da bi sta pomogla ta auto-staza, jer Boze moj, nema publike da gleda njihove vratolomije. Fora je proci kroz grad da ga cure vide... Zapitas li se zasto pojedinci ne nose kacige? Pa kako ce djevojke znati da je to on :lol:
Jedan od pametnijih postova na forumu, na ovu i slične teme.
Par puta sam prijavljivao kojekakva sranja, imam i par neprijatelja zbog toga. Ali ljudi moji ako ih svi pomalo ne pritisnemo neće se ništa promijeniti. Svi kukaju na policiju, a niko ništa da učini.
Malo smo svi kolektivno pičići.
I opet će se desiti kamare leševa na ulicama. Sljedeći put kad se desi sranje kao pred metropolisom predlažem da svi izađemo na ulicu i natjeramo državu da policiji da više SREDTAVA I OVLASTI. I nemoj te mi odmah pljuvati plavce zbog prekršajnog naloga zbog brzine, žmigavca ili parkiranja.
alica.k

#49 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by alica.k »

nova_korisnica wrote:u velikom sam iskusenju da ovdje generaliziram..ali kad vec cesljate, onda bi trebali veeeliki broj vozaca golf II precesljati...ja kada vidim nekog ispred mene da mu rade i da koristi zmigavac, svjetla kocenja i slicno bas se iznenadim..u vecini slucajeva to nazalost nije tako :( treba tehnicki pregled odraditi (a ne pro-forme izdavati ta odobrenja ili kako se vec zovu)
ja sam nedavno sestrino auto na tehnicki vozila i citavog su ga pregledali, i svjetla i zmigavce i sve.
francelol wrote:A to oko kaznih,
:lol: :lol: :lol: :lol:
hepek071

#50 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by hepek071 »

ne bih da vrijeđam seljake koji su gospoda ljudi...Sarajevo je kasaba divljaka koji ne znaju da voze
Locked