Policijska akademija Vrace - Sarajevo
- coinspinner
#26 Re: Policijska akademija Vrace - Sarajevo
ima li neko ko je prošao sve to
-
Redzo96
#27 Re: Policijska akademija Vrace - Sarajevo
Pozdrav ljudi da li neko zna kakav test bude za granicnu policiju kako tece ta procedura prijavio sam se ali nmg nista nac da se malo bolje informisem kao sto je npr sta je na prijemnom sta treba radit i to jer nezz kako da se pripremim.
- vješalica
#28 Re: Policijska akademija Vrace - Sarajevo
pročitaj malo detaljnije oglas pa ćeš vidjeti šta ti pišeRedzo96 wrote:Pozdrav ljudi da li neko zna kakav test bude za granicnu policiju kako tece ta procedura prijavio sam se ali nmg nista nac da se malo bolje informisem kao sto je npr sta je na prijemnom sta treba radit i to jer nezz kako da se pripremim.
- dobojlija81
#29 Re: Policijska akademija Vrace - Sarajevo
jebo ga ti redžo u sta si gledo,nauči plivat
a) testa opšteg znanja (koji obuhvata poseban pisani test, interpretaciju, esej i gramatiku.);
b) testa fizičke sposobnosti, uključujući i provjeru vještine plivanja;
c) ljekarskog pregleda, uključujući i psihološki pregled;
d) usmenog dijela testa-intervjua.
Test opšteg znanja biće u skladu sa minimalnim stepenom obrazovanja potrebnim za nivo obuke za koji kandidat pristupa i istim će biti obuhvaćena i pitanja iz nadležnosti Granične policije. Pitanja iz nadležnosti Granične policije obuhvataju slijedeće oblasti: Ustav BiH; Zakon o Graničnoj policiji BiH; Zakon o policijskim službenicima BiH i Zakon o graničnoj kontroli.
Kandidat koji ne ostvari eliminacioni prag bodova na jednom od testova iz tačaka a),b) i d) ili se utvrdi da ne zadovoljava kriterije pod tačkom c), isključuje se iz daljeg procesa odabira.
a) testa opšteg znanja (koji obuhvata poseban pisani test, interpretaciju, esej i gramatiku.);
b) testa fizičke sposobnosti, uključujući i provjeru vještine plivanja;
c) ljekarskog pregleda, uključujući i psihološki pregled;
d) usmenog dijela testa-intervjua.
Test opšteg znanja biće u skladu sa minimalnim stepenom obrazovanja potrebnim za nivo obuke za koji kandidat pristupa i istim će biti obuhvaćena i pitanja iz nadležnosti Granične policije. Pitanja iz nadležnosti Granične policije obuhvataju slijedeće oblasti: Ustav BiH; Zakon o Graničnoj policiji BiH; Zakon o policijskim službenicima BiH i Zakon o graničnoj kontroli.
Kandidat koji ne ostvari eliminacioni prag bodova na jednom od testova iz tačaka a),b) i d) ili se utvrdi da ne zadovoljava kriterije pod tačkom c), isključuje se iz daljeg procesa odabira.
- vješalica
#30 Re: Policijska akademija Vrace - Sarajevo
pitanje je jel redžo poslao papire kako treba,da ne bude opet kako je neki dušman odbio prijavu,jer je sve namješteno
- dobojlija81
#31 Re: Policijska akademija Vrace - Sarajevo
ma profulo i temu i Mostar
-
El Mumin
#32 Re: RE: Re: Policijska akademija Vrace - Sarajevo
Ne zamaraj se učenjem testova, ako nemaš štelu i to dobru.Redzo96 wrote:Pozdrav ljudi da li neko zna kakav test bude za granicnu policiju kako tece ta procedura prijavio sam se ali nmg nista nac da se malo bolje informisem kao sto je npr sta je na prijemnom sta treba radit i to jer nezz kako da se pripremim.
Rijetki su oni kandidati koji počnu raditi u policiji samo na osnovu znanja i fizičke spremnosti.
armin2501 wrote:kakva je situacija kod upisa cura na akademiju,jel tesko upisat,budel ih puno,kad je konkurs za upis u 2013/2014,jel slicno kao studiranje na dr.fakultetima mislim na vrijeme trajanja studiranja,jal se tu uopste nesto studira :DD ili je to samo obuka??
Eto ako neko zna nesto nek odg.nisam bas upucen tek sam poceo da se zanimam za policisku akademiju i za ovu vozacku B kategorije nesto mi bas nije jasno jel neophodno da imas polozen vozacki??