Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ja bih stvarno voljela da mi imamo ko ljudi otici negdje film pogledati, ovako mi se fakat ne mili ici, vec skinem sebi i gledam sta me interesuje.
Meni su uvijek pojam bila ona americka kina i kako je odlazak u ista dio njihove kulture, navike, to je bas nesto odlicno.
A mi jos multiplex jedan nemamo, a u svijetu je multiplex vec zastario i neke nove generacije kina vec djeluju.
ladyblue18 wrote:Ja bih stvarno voljela da mi imamo ko ljudi otici negdje film pogledati, ovako mi se fakat ne mili ici, vec skinem sebi i gledam sta me interesuje.
Meni su uvijek pojam bila ona americka kina i kako je odlazak u ista dio njihove kulture, navike, to je bas nesto odlicno.
A mi jos multiplex jedan nemamo, a u svijetu je multiplex vec zastario i neke nove generacije kina vec djeluju.
Kakav crni multiplex, počela su se graditi na sve strane IMAX-kina a mi tek o multiplexima pričamo. Pa to je zbilja, ali zbilja sramota za jedan glavni grad!Što se tiče manjih gradova, u njima (nažalost) i ovo kino dvorana što ima je nepotrebno, omladina kad skucka koju markicu u kafić ili folk-diskoteku i bog te vidio!
Toffee karamela wrote:
Kakav crni multiplex, počela su se graditi na sve strane IMAX-kina a mi tek o multiplexima pričamo. Pa to je zbilja, ali zbilja sramota za jedan glavni grad!Što se tiče manjih gradova, u njima (nažalost) i ovo kino dvorana što ima je nepotrebno, omladina kad skucka koju markicu u kafić ili folk-diskoteku i bog te vidio!
Da. Ja kada vidim "kina" u ostatku svijeta, covjece pravi mali grad.
Gledao jednom na NGC o novoj generaciji kina. Ekran je od nekih kristala i zakrivljen je kao ogromno socivo. Svako sjediste je pokretno i kako se odvija radnja u filmu pokrece se i sjediste.
NPR auto se trucka na drumu truckas se i ti
Prikazuju testno neki dokumentarac o prasumi i pustaju sve mirise koje vidis u dvoranu, miris biljaka, vlage, kise a istovremeno ti kapljice padaju po faci. Magla na ekranu magla i oko tebe, vjetar... Neki HiTech zvicnici posvuda. Raja hipnotizirana... Mozda jednom...
Skyfox wrote:Gledao jednom na NGC o novoj generaciji kina. Ekran je od nekih kristala i zakrivljen je kao ogromno socivo. Svako sjediste je pokretno i kako se odvija radnja u filmu pokrece se i sjediste.
Prikazuju testno neki dokumentarac o prasumi i pustaju sve mirise koje vidis u dvoranu, miris biljaka, vlage, kise a istovremeno ti kapljice padaju po faci. Magla na ekranu magla i oko tebe, vjetar... Neki HiTech zvicnici posvuda. Raja hipnotizirana... Mozda jednom...
Sve je to bilo divno, dok nisu pustili i neki film sa pacovima u glavnoj ulozi....pa su počeli udarati gledaoce po nogama nekakvim konopcima da bi dočarali pacovske repove....pa mogu misliti ako ih je tu bilo koji se boje tih životinja, da je onda i hitna pomoć radila tu noć.
Nedostatak tih IMAX kina je u tome što su pogodni jedino za kojekakve akcijske igrane filmove i dokumentarce o prirodi. Njihova zakrivljenost i kristali ništa nam neće pomoći ako prikazuju dramu ili komediju.
Ima takvo slicno kino ovdje, u Bavaria Film Studios. Jos je 3-D, kaze lik dole da se trenutno ne isplati jer je preskupo praviti takve filmove. Ali uzitak je samo takav.
Nadam se da ste svjesni da kina nove generacije itekako kostaju, i da nasa publika ne bi dala nekih 15KM, ako ne i vise, za ulaznicu. Tako da je to u startu osudjeno na propast.
Bas me zanima koliko ce biti karta u multiplexu, ne bi trebalo vise od nekih 8KM po mom misljenju.
texas wrote:Jeste li primijetili reklame za multiplex kino (ex Dubrovnik)? Kad će bit otvoreno kino? ZNa li neko nešto više? Kad sam zadnji put prolazio vidio sam da su radovi stali...
Multiplex je prosao tehnicki prijem. Otovrenje kako kazu za SFF. Nije sve zavrseno (mislim na sminku i dekoracije) ali valjda ce se potruditi da sve stignu do 12.08. Koliko im je za vjerovati vidjet cemo za 3 sedmice.:-P
Potencijal da budemo europska metropola je davno izgubljen. Iz dana u dan o pokazujemo. Multiplexi se grade kao zasebni centri (imamo iznad onaj slovenacki primjer) ili u sklopu velikih shopping centara zbog prostornih zahtjeva. Ovaj pokusaj multipleksa koji mi imamo, a kojeg toliko dugo da su stadion do sada mogli napraviti je jos jedan primjer provincijske sramote. Multipleks je sam po sebi atrakcija i iz brojnih postova forumasa se vidi koliko je "raja zagrijana" za takvo nesto. Ali ni taj potencijal nismo u stanju iskoristiti i dok "sranje" proradi, mnogi ce izgubiti volju za tim. Veliki sam obozavatelj filmova i kina, ali sam strasan skeptik kad je ovaj multipleks u pitanju. Nadam se da grijesim:)
Sve je propalo, sve je izgubljeno, ništa nema smisla. Zakazano je kolektivno samoubistvo za 17. august u 09:00 sati. Tablete cijankalija počinju se dijeliti za dva dana.
Skyfox wrote:Gledao jednom na NGC o novoj generaciji kina. Ekran je od nekih kristala i zakrivljen je kao ogromno socivo. Svako sjediste je pokretno i kako se odvija radnja u filmu pokrece se i sjediste.
Sve je to bilo divno, dok nisu pustili i neki film sa pacovima u glavnoj ulozi....pa su počeli udarati gledaoce po nogama nekakvim konopcima da bi dočarali pacovske repove....pa mogu misliti ako ih je tu bilo koji se boje tih životinja, da je onda i hitna pomoć radila tu noć.
Nedostatak tih IMAX kina je u tome što su pogodni jedino za kojekakve akcijske igrane filmove i dokumentarce o prirodi. Njihova zakrivljenost i kristali ništa nam neće pomoći ako prikazuju dramu ili komediju.
Ja gledala 3D koncert U2-a u IMAX-u. Covjece, koji dozivljaj! Kao da si s njima na pozornici, pa momenti kad mislis da ti je Bono 2mm pred nosom i da ce te sad dotaci, a o zvuku da ne pricamo. Slijede Star Wars -- to bi trebao biti dozivljaj.
A, kad ce multiplex narodna kuhinja...? Multiplex kontejneri postoje na vise lokacija u gradu, ali jos nemamo multiplex narodnu kuhinju... Znal' neko...?
Toffee karamela wrote:
Gdje ima ovo kino?
Ima li igdje u regionu?
Znate li od prilike koliko kostaju karte?