Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#26 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by ladyblue18 »

Ja bih stvarno voljela da mi imamo ko ljudi otici negdje film pogledati, ovako mi se fakat ne mili ici, vec skinem sebi i gledam sta me interesuje.
Meni su uvijek pojam bila ona americka kina i kako je odlazak u ista dio njihove kulture, navike, to je bas nesto odlicno.
A mi jos multiplex jedan nemamo, a u svijetu je multiplex vec zastario i neke nove generacije kina vec djeluju.
:( :roll:
Toffee karamela

#27 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Toffee karamela »

ladyblue18 wrote:Ja bih stvarno voljela da mi imamo ko ljudi otici negdje film pogledati, ovako mi se fakat ne mili ici, vec skinem sebi i gledam sta me interesuje.
Meni su uvijek pojam bila ona americka kina i kako je odlazak u ista dio njihove kulture, navike, to je bas nesto odlicno.
A mi jos multiplex jedan nemamo, a u svijetu je multiplex vec zastario i neke nove generacije kina vec djeluju.
:( :roll:
Kakav crni multiplex, počela su se graditi na sve strane IMAX-kina a mi tek o multiplexima pričamo. Pa to je zbilja, ali zbilja sramota za jedan glavni grad!Što se tiče manjih gradova, u njima (nažalost) i ovo kino dvorana što ima je nepotrebno, omladina kad skucka koju markicu u kafić ili folk-diskoteku i bog te vidio!
texas

#28 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by texas »

Eno finalni radovi su počeli...
texas

#29 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by texas »

Eno finalni radovi su počeli...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#30 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by ladyblue18 »

Toffee karamela wrote:
Kakav crni multiplex, počela su se graditi na sve strane IMAX-kina a mi tek o multiplexima pričamo. Pa to je zbilja, ali zbilja sramota za jedan glavni grad!Što se tiče manjih gradova, u njima (nažalost) i ovo kino dvorana što ima je nepotrebno, omladina kad skucka koju markicu u kafić ili folk-diskoteku i bog te vidio!
Da. :cry: Ja kada vidim "kina" u ostatku svijeta, covjece pravi mali grad. :shock: :roll: :sad:
Skyfox

#31 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Skyfox »

Gledao jednom na NGC o novoj generaciji kina. Ekran je od nekih kristala i zakrivljen je kao ogromno socivo. Svako sjediste je pokretno i kako se odvija radnja u filmu pokrece se i sjediste.
NPR auto se trucka na drumu truckas se i ti :)
Prikazuju testno neki dokumentarac o prasumi i pustaju sve mirise koje vidis u dvoranu, miris biljaka, vlage, kise a istovremeno ti kapljice padaju po faci. Magla na ekranu magla i oko tebe, vjetar... Neki HiTech zvicnici posvuda. Raja hipnotizirana... Mozda jednom...
Toffee karamela

#32 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Toffee karamela »

Skyfox wrote:Gledao jednom na NGC o novoj generaciji kina. Ekran je od nekih kristala i zakrivljen je kao ogromno socivo. Svako sjediste je pokretno i kako se odvija radnja u filmu pokrece se i sjediste.
Prikazuju testno neki dokumentarac o prasumi i pustaju sve mirise koje vidis u dvoranu, miris biljaka, vlage, kise a istovremeno ti kapljice padaju po faci. Magla na ekranu magla i oko tebe, vjetar... Neki HiTech zvicnici posvuda. Raja hipnotizirana... Mozda jednom...
Sve je to bilo divno, dok nisu pustili i neki film sa pacovima u glavnoj ulozi....pa su počeli udarati gledaoce po nogama nekakvim konopcima da bi dočarali pacovske repove....pa mogu misliti ako ih je tu bilo koji se boje tih životinja, da je onda i hitna pomoć radila tu noć. :?

Nedostatak tih IMAX kina je u tome što su pogodni jedino za kojekakve akcijske igrane filmove i dokumentarce o prirodi. Njihova zakrivljenost i kristali ništa nam neće pomoći ako prikazuju dramu ili komediju.
vox-populi

#33 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by vox-populi »

Ima takvo slicno kino ovdje, u Bavaria Film Studios. Jos je 3-D, kaze lik dole da se trenutno ne isplati jer je preskupo praviti takve filmove. Ali uzitak je samo takav.
pipka

#34 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by pipka »

Nadam se da ste svjesni da kina nove generacije itekako kostaju, i da nasa publika ne bi dala nekih 15KM, ako ne i vise, za ulaznicu. Tako da je to u startu osudjeno na propast.

Bas me zanima koliko ce biti karta u multiplexu, ne bi trebalo vise od nekih 8KM po mom misljenju.
zemo_online

#35 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by zemo_online »

texas wrote:Jeste li primijetili reklame za multiplex kino (ex Dubrovnik)? Kad će bit otvoreno kino? ZNa li neko nešto više? Kad sam zadnji put prolazio vidio sam da su radovi stali...

Uskoro Cinema City...
http://www.cinemacity.ba/

sta ce ti to? najbolja su dobra stara kina.
jaskolo

#36 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by jaskolo »

Multiplex je prosao tehnicki prijem. Otovrenje kako kazu za SFF. Nije sve zavrseno (mislim na sminku i dekoracije) ali valjda ce se potruditi da sve stignu do 12.08. Koliko im je za vjerovati vidjet cemo za 3 sedmice.:-P
Gasho

#37 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Gasho »

Potencijal da budemo europska metropola je davno izgubljen. Iz dana u dan o pokazujemo. Multiplexi se grade kao zasebni centri (imamo iznad onaj slovenacki primjer) ili u sklopu velikih shopping centara zbog prostornih zahtjeva. Ovaj pokusaj multipleksa koji mi imamo, a kojeg toliko dugo da su stadion do sada mogli napraviti je jos jedan primjer provincijske sramote. Multipleks je sam po sebi atrakcija i iz brojnih postova forumasa se vidi koliko je "raja zagrijana" za takvo nesto. Ali ni taj potencijal nismo u stanju iskoristiti i dok "sranje" proradi, mnogi ce izgubiti volju za tim. Veliki sam obozavatelj filmova i kina, ali sam strasan skeptik kad je ovaj multipleks u pitanju. Nadam se da grijesim:)
Klodovik

#38 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Klodovik »

Sve je propalo, sve je izgubljeno, ništa nema smisla. Zakazano je kolektivno samoubistvo za 17. august u 09:00 sati. Tablete cijankalija počinju se dijeliti za dva dana.
Skyfox

#39 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Skyfox »

dje bas 17. nadje, ja odo na more :D

nista novo, nekim su davno sve lade potonule, neki jos plivaju i cekaju multiplex :-)
piupiu

#40 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by piupiu »

Toffee karamela wrote:
Skyfox wrote:Gledao jednom na NGC o novoj generaciji kina. Ekran je od nekih kristala i zakrivljen je kao ogromno socivo. Svako sjediste je pokretno i kako se odvija radnja u filmu pokrece se i sjediste.
Sve je to bilo divno, dok nisu pustili i neki film sa pacovima u glavnoj ulozi....pa su počeli udarati gledaoce po nogama nekakvim konopcima da bi dočarali pacovske repove....pa mogu misliti ako ih je tu bilo koji se boje tih životinja, da je onda i hitna pomoć radila tu noć. :?

Nedostatak tih IMAX kina je u tome što su pogodni jedino za kojekakve akcijske igrane filmove i dokumentarce o prirodi. Njihova zakrivljenost i kristali ništa nam neće pomoći ako prikazuju dramu ili komediju.
Ja gledala 3D koncert U2-a u IMAX-u. Covjece, koji dozivljaj! Kao da si s njima na pozornici, pa momenti kad mislis da ti je Bono 2mm pred nosom i da ce te sad dotaci, a o zvuku da ne pricamo. Slijede Star Wars -- to bi trebao biti dozivljaj. :thumbup:
Eweleen

#41 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Eweleen »

kad smo već kod kina znal iko kad će harry reporter u sarajevo? :mrgreen:
felichi

#42 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by felichi »

pravi potez u ovom gradu je - multifolkoteka!

koliko je ostalo musterija za kino mogu svi zajedno stati u meeting point i apolo.
bez da se guraju.
Dori

#43 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Dori »

I zna li se (konacno) tacan datum otvaranja Multiplex-a? :?
nosara

#44 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by nosara »

Napokon... :thumbup: :bih: Sminku na les... :lol:

A, kad ce multiplex narodna kuhinja...? Multiplex kontejneri postoje na vise lokacija u gradu, ali jos nemamo multiplex narodnu kuhinju... :-) Znal' neko...? :D
Eweleen

#45 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Eweleen »

kažu otvorenje ovih dana, jaran pitao čiku u kinu xD
Jara

#46 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Jara »

Toffee karamela wrote: Sve je to bilo divno, dok nisu pustili i neki film sa pacovima u glavnoj ulozi....pa su počeli udarati gledaoce po nogama nekakvim konopcima da bi dočarali pacovske repove....pa mogu misliti ako ih je tu bilo koji se boje tih životinja, da je onda i hitna pomoć radila tu noć. :?
:lol: :lol: :lol: :run:
pipka

#47 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by pipka »

Eweleen wrote:kažu otvorenje ovih dana, jaran pitao čiku u kinu xD
i ja sam pitala onog ciku, valjda je cuvar, sta li.. kaze koliko on zna da je 6. otvaranje :D
dinkemk

#48 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by dinkemk »

Image

jos tri dana do otvaranja :)
Sajo---:

#49 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Sajo---: »

Gdje ima ovo kino?
Ima li igdje u regionu?
Znate li od prilike koliko kostaju karte?
Hrvatinich

#50 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Hrvatinich »

kosmos wrote:sjebase najreprezentativnije kino u Sarajevu
Šta ga čini najreprezentativnijim - to što ne radi? :D
Post Reply