digital wrote:
Tako je, bebe imaju visoko razvijen stepen inteligencije i dobro znaju sta je cokolino i kako se ne moze zamjeniti domacom alternativom.
Na
http://www.kupujmodomace.ba imas listu svih domacih proizvodjaca, ne mogu da vjerujem da nema ama bas nikakva domaca alternativa

da, bebama treba trpati u usta smece koje proizvodi neki bosnjak u garazi, a ne hipp...
da vidimo alternative...
ja za dorucak zderem vitalis s bademima... a poznato je da smo mi vodeca sila u proizvodnji muesli i cereal proizvoda... kutija kosta 5km
vocni jogurt, koji takodjer jedem za dorucak... ne pravi skoro niko u bosni... 1-2km
sir? sretno s tim... livanjski je ok, ali ako hoces zuti, mekani sir za sendvice i pizdarije, valja ti uzet uvozni... pravi poljorad "livadski sir"... koji nakon 3 dana u frizideru pocne smrditi kao jebeni aceton... 12-15km po kili
usput, cesto kuham talijanske furke, paste, pizze itd... mozzarelu ne pravimo, ni parmezan... maslinovo ulje, zacinsko bilje, kvalitetnu tjestenitu i umake takodjer... recimo da barilla umak i pasta kostaju po 5km...
smrznuto voce... ni tu nas nema... kvalitetni mlijecni/sirni namazi, nema, feta sir nema... majoneza, senf, kecap - nema...
konzerve ribe? jedino jedem eva tunjevinu, i to filete... a svi znamo da se u neumu love tune... 3km
fakat mi nije jasno kako neko moze braniti ovaj idiotizam...ok, ja iskreno ne vjerujem da ce poskupljenje biti i blizu 70%, vjerovatno 10-20... ali ovo je cisti harac na potrosace... em mi nemamo svoje kapacitete da zadovolje ni dio potraznje, em uopste ne proizvodimo dobar dio prehrambenih proizvoda potrebnih prosjecnom domacinstvu...
ali u jednu ruku mi je drago, cisto zato jer ce narodu biti teze, i jer ce cviliti, gladovati, moliti se bogu da sta padne s vedra neba, pa ce mozda makar dio njih skontati da sljedeci put drugacije glasa... a ko ne skonta, nek crkne od gladi, zaboli me kurac