Superliga Srbije

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

shalaedin

#26 Re: Superliga Srbije

Post by shalaedin »

Plavih_11 wrote:Ljudi dragi bespotrebna je svaka prica o poredjenju Zelje ili Sarajeva sa Zvezdom, Partizanom, Dinamom pa i Hajdukom. Zvezda je sad u nekoj nebulozi ali oni ce prije stati na noge nego nasi klubovi.

ALI ni jedan od ova 4 navedena za duuugo godina nece nista postici u Evropi iz razloga sto u toku sezone imaju samo 4 "jace" utakmice. Dinamo i Hajduk medjusobno i Zvezda i Partizan medjusobno. Sve ostalo je buranija. I cim izadju u Evropu osjete "jacinu" klubova iz boljih i jacih liga.
Za Evropu su buranija svi iz ex. Juge. Ali srbijanska liga se popravlja, postaje konkurentnija. Ove godine su nemalo puta Partizan i Zvijezda, gubili bodove na gostovanjima i kuci od malih ekipa u odnosu na proslu godinu. Prosle godine 4 kluba su bila na pragu ulaska u Ligu Uefa. Cini mi se da je Partizan jedino usao u nju.
U Hrvatskoj je Dinamo napravio zapazen rezultat plasmanom u ligu Uefa i Slaven Belupo koji je bio nadomak istog takmicenja.

Mi u BiH-a, nismo ni osjetili kako je kad nas natrpa neka velika ekipa. Nase klubove mahom su trpali srbijanski, rumunski, bugarski, svicarski i neki drugi klubovi. Recimo prvak Zrinjski je u dvomecu sa Partizanom popusio 11 golova. Zeljo sa Litexom je prosao sa malo manjom go razlikom. Sarajevo je popusilo od Bazela sramotno sa ukupnom ko razlikom 7-1u njihovom dvomecu. Jedini kvalitet u Evropi je pokazao Amarov Zeljo one godine kada su igrali sa Njukastlom i Malagom i Sarajevo u godini kada su igrali sa Dinamom i Bazelom jer to je najveca stepenica koju je dotakao nas fudbal. Ostali su itekako podbacili...

Partizan je bio u Ligi prvaka, zadnji sa ovih prostora i opet ce neki srbijanski ili hrvatski klub uci prije nego to nama podje za rukom.
Charuga
Globalni moderator

#27 Re: Superliga Srbije

Post by Charuga »

shalaedin wrote:
Plavih_11 wrote:Ljudi dragi bespotrebna je svaka prica o poredjenju Zelje ili Sarajeva sa Zvezdom, Partizanom, Dinamom pa i Hajdukom. Zvezda je sad u nekoj nebulozi ali oni ce prije stati na noge nego nasi klubovi.

ALI ni jedan od ova 4 navedena za duuugo godina nece nista postici u Evropi iz razloga sto u toku sezone imaju samo 4 "jace" utakmice. Dinamo i Hajduk medjusobno i Zvezda i Partizan medjusobno. Sve ostalo je buranija. I cim izadju u Evropu osjete "jacinu" klubova iz boljih i jacih liga.
Za Evropu su buranija svi iz ex. Juge. Ali srbijanska liga se popravlja, postaje konkurentnija. Ove godine su nemalo puta Partizan i Zvijezda, gubili bodove na gostovanjima i kuci od malih ekipa u odnosu na proslu godinu. Prosle godine 4 kluba su bila na pragu ulaska u Ligu Uefa. Cini mi se da je Partizan jedino usao u nju.
U Hrvatskoj je Dinamo napravio zapazen rezultat plasmanom u ligu Uefa i Slaven Belupo koji je bio nadomak istog takmicenja.

Mi u BiH-a, nismo ni osjetili kako je kad nas natrpa neka velika ekipa. Nase klubove mahom su trpali srbijanski, rumunski, bugarski, svicarski i neki drugi klubovi. Recimo prvak Zrinjski je u dvomecu sa Partizanom popusio 11 golova. Zeljo sa Litexom je prosao sa malo manjom go razlikom. Sarajevo je popusilo od Bazela sramotno sa ukupnom ko razlikom 7-1u njihovom dvomecu. Jedini kvalitet u Evropi je pokazao Amarov Zeljo one godine kada su igrali sa Njukastlom i Malagom i Sarajevo u godini kada su igrali sa Dinamom i Bazelom jer to je najveca stepenica koju je dotakao nas fudbal. Ostali su itekako podbacili...

Partizan je bio u Ligi prvaka, zadnji sa ovih prostora i opet ce neki srbijanski ili hrvatski klub uci prije nego to nama podje za rukom.
Ja sam i rekao da je bespotrebno porediti nase klubove sa bivsom velikom cetvorkom!

A kazem i da ta cetvorka zadugo nece postici neki veliki rezultat u Evropi. Nemaju oni taj kvalitet jer nemaju puno JAKIH utakmica. Nekad je LP-a bilo takmicenje prvaka zemalja i moglo se nesto i uraditi. Mali klubovi ili klubovi iz siromasnijih zemalja su mogli nesto i uraditi ali sad kad u LP-a idu i drugi, treci pa i cetvrti iz liga petice sanse su skoro nikakve.
shalaedin

#28 Re: Superliga Srbije

Post by shalaedin »

Plavih_11 wrote:
shalaedin wrote:To sto je Zeljo los u ovoj sezoni nisu krivi sudci jer istom tom Zelji sa Amarom nisu mogli nista ni kuci kad je igrao ni na gostovanju jer su uvijek mogli dati go vise od onoga koliko bi sudije njihovim domacinima dali. Ovaj Zeljo nije u dvije sezone spojio 5 gostujucih pobjeda. Ne znam dali je ove godine imao ijednu. Prema tome nemozes kriviti za sve nekoga drugog, mora se krenuti prvo od sebe. Ovaj zeljo nije jak. Tek ce biti jaci jer su se u Zelju vratili oni koji ga i vole. Ponovo sa Osimom Zeljo bi mogao itekakva cuda da napravi i dobre rezultate.
U dvije godine nije spojio NI JEDNU gostujucu pobjedu!! Ovaj Zeljo ne da nije jak nego je katastrofa a to najbolje znamo mi koji smo ga gledali i pratili bez prestanka. Samo je sreca sto je i ostatak lige u 5-10 deka pa imaju zagarantovano mjesto u sredini tabele. O kvalitetu igraca govori to da je Amar od 32 igraca izabrao njih 20 za pripreme u Medjugorju i to, kako je rekao, da ima dovoljno igraca da igraju jedni protiv drugih a kad se vrate u Sarajevo jos ce njih 5 (tako kaze) otpasti. Znaci da ce se rjesiti oko 17 igraca ...
Pa ja nisam bio siguran u to sto si ti sada rekao, zato sam rekao neznam jesu li spojili (a mislio sam dobili) 5 gostujucih pobjeda u zadnje 2 godine.
Pitar sam, ali mogu ti reci da pored voljenog Sarajeva, sa svojom rajom sam rado isao i na utakmice Zelje. sve dok nam fudbal nije pao na ovaj nivo koji ima danas. Nekoliko sam puta i na derbiju bio sa Manijacima i to na juznoj tribini Koseva i Grbavice. Jbg nije njima smetalo, nije ni meni. Pozdu, Miku, Enisa, Ulču, Tobeta i mlađe narastaje Zeljinih navijača sigurno znaš poput Ptice, Vekija, Picuge i drugih. Uz ovu malo stariju generaciju navijaca Zelje ja sam zavolio i Zelju i pratio njegove rezultate. Iskreno Zeljo za mene nikada nece biti ono sto je FK Sarajevo, ali ako Fk Sarajevo nije prvo, milije mi je da titulu osvoji Zeljo nego bilo ko drugi u BIH-a jer to daje car rivalitetu izmedju ova dva kluba, daje znacaj ovome gradu i kao sto je Sarajevo grad najbolji reprezent Bosne, tako su ova dva klubovi uvijek najbolji reprezenti svojih gradova i zemalja. Meni su ova dva kluba najbolji reprezenti Bosne i najmilije mi je i najbolje prvenstvo kada je Sarajevo prvo, a Zeljo drugo ili obratno. Sa slabim Zeljom ili Sarajevom ni car derbija nije isti. Jedva cekam da i Olimpik udje u prvu ligu, pa da on sa jakim Gracicem, podigne trenutni imidz Sarajevskih ekipa i otvari zapazen rezultat u premijer ligi. Zalosno je sto i Zeljo pored Sarajeva nije obezbijedio mjesto u Evropi, ali ako bog da sa Osimom ce to biti puno puno bolje.

Eto ta cinjenica koju si rekao da je Amar izbacio pola tima govori dovoljno kakva je situacija u Zelji. Nadam se da ce abd do godine biti puno bolje i Zeljo i Sarajevo.
shalaedin

#29 Re: Superliga Srbije

Post by shalaedin »

Plavih_11 wrote:
shalaedin wrote:

Ja sam i rekao da je bespotrebno porediti nase klubove sa bivsom velikom cetvorkom!

A kazem i da ta cetvorka zadugo nece postici neki veliki rezultat u Evropi. Nemaju oni taj kvalitet jer nemaju puno JAKIH utakmica. Nekad je LP-a bilo takmicenje prvaka zemalja i moglo se nesto i uraditi. Mali klubovi ili klubovi iz siromasnijih zemalja su mogli nesto i uraditi ali sad kad u LP-a idu i drugi, treci pa i cetvrti iz liga petice sanse su skoro nikakve.
Zvijezda i Partizan su zadnje ekipe koje su dogurale do 4-finala Kup Uefa. Ali i ti rezultati su bili davno i igrao se nakaut sistem. Danas takav rezultat tesko da mogu ostvariti. U ovome se slazem sa tobom. Takav uspjeh bi mogli ostvariti klubovi iz nase regije jedino kada bi se svi nasi proslavljeni asovi, mahom treneri vratili u svoje maticne klubove i pomogli ih sto svojim novcem, znanjem i primjenom toga znanja u praksi. Recimo mozda bi se cudo desilo kada bi recimo, Zelju vodio I.Osim ili Bazdarevic, Sarajevo Susic ili Hadzibegic, Velez Kodro ili Halilhodzic, Celik Bolic i td. Ali takvo sto je nerealno ocekivati kao i kupovinu nasih klubova od nekog ekstra bahatog Arapa. Rezultati ovih klubova bi se gradili kroz mozda 5-10 godina i neki od navedenih klubova bi mogao biti jedan od stalnih ucesnika u LP.
vjecnobordo

#30 Re: Superliga Srbije

Post by vjecnobordo »

Šat se bezveze raspravljate sa ovim Art-Vandaley tj paja_patkom, koji je teško Srbin, da ne kažem četnik :roll: Siguran sam da bi većina navijača Želje voljela da i ne navijaš za taj klub.
Čovječe, Sarajevo i Željo su dosta ispod Zvezde i Partizana. Sa ostalim klubovima bi se još dalo nositi, neću da kažem da bi Želji bilo teže, ali sa sastavom iz prošle sezone, teško. Ja živim za sezone u kojima će Sarajevo i Žejo voditi glavnu politiku i u kojima će derbi odlučiuvati poziciju na vrhu. Da neće biti igrača koji će izabrati prije neko Orašje nego Želju, Široki nego Sarajevo..
strong69

#31 Re: Superliga Srbije

Post by strong69 »

Rasprava ima veze sa temom. Kao i inace...
vjecnobordo

#32 Re: Superliga Srbije

Post by vjecnobordo »

Lud i ponosan wrote:
vjecnobordo wrote:Šat se bezveze raspravljate sa ovim Art-Vandaley tj paja_patkom, koji je teško Srbin, da ne kažem četnik :roll: Siguran sam da bi većina navijača Želje voljela da i ne navijaš za taj klub.
Čovječe, Sarajevo i Željo su dosta ispod Zvezde i Partizana. Sa ostalim klubovima bi se još dalo nositi, neću da kažem da bi Želji bilo teže, ali sa sastavom iz prošle sezone, teško. Ja živim za sezone u kojima će Sarajevo i Žejo voditi glavnu politiku i u kojima će derbi odlučiuvati poziciju na vrhu. Da neće biti igrača koji će izabrati prije neko Orašje nego Želju, Široki nego Sarajevo..
Ti si kralju indijanac, da ne kazem poglavica Veliki konj... Kako izgleda ovo prozivanje?

Kakve veze ima sta je on u temi koja se bavi sportom? Cetnik, wtf.? Jesi mu to prepoznao veliku bradu i ostar noz? :-? :-?

A Zeljo I Sarajevo nece jos dugo vremena imati neku priliku za veci sporstki poduhvat, jer iza njih ne stoji ni grad, niti neka jaka korporacija koja ih moze finansirati.. Za sada su ovo crna vremena u kojima je pitanje egzistencije osnovno i nadam se da ce sto prije izaci iz ove magle u koju su zapali. A ne mogu se porediti sa vecim klubovima Srbije i Hrvatske ni pod razno, osim u istorijskom smislu.
To tvrdim na osnovu njegovih izjava ;-) I provokatorskih komentara na ovom forumu.

A na temu "Superliga Srbije" niko ne govori ništa, jer 90% stanovništa BiH ne prati tu ligu. Ja pogledam par tekmi, najčešće Vojvodine, jer po menijedini igraju neki atraktivan fudbal, i imaju gledljive utakmice.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#33 Re: Superliga Srbije

Post by -LIBERO- »

Nema govora,i Srbija i Hrvatska imaju kvalitetniju ligu,prije svega kvalitetnija prva dva-tri kluba tih liga.
Kolicina novca koji se ulaze ZA JEDNU SEZONU, evo recimo, u Dinamo,Partizan,Zvezdu i Hajduk je proporcionalno kolicini novca koji se ulaze u nasu cijelu ligu i to za pet godina :D :D

Automatski je logicno da su puno kvaltetniji.

Budjet za jednu sezonu naseg kluba je izmedju 800.000 i 1.500.000,sto nije dovoljno ni za juniorske pogone recimo Dinama i Partizana,pa skontajte onda.

Sta bi se desilo da samo jednu sezonu u Sarajevo,Zeljeznicar ,Zrinjski,Celik,Borac,Siroki itd. se po jednoj sezoni ulozi 7-8 miliona eura :shock: :shock: :?:

Ja sam uvjeren da bi barem tri kluba od ovih navedenih sa tolikom kolicinom novca uslo u grupnu fazu sto LP sto Lige UEFA.

A sada skontajte da kontinuirano imate stalne prilive tolikih sredstava iz sezone u sezonu.

Uporedjujete neuporedljivo,ogromne su razlike u ulaganjima tu.

Meni licno je totalno i to katastrofalno dosadno i hrvatska i srbijanska liga.

Od osamostaljenja u 95% slucajeva prvaci Srbije su Zvezda i Partizan,a Hrvatske Dinamo i Hajduk,rijetko se kada neko upetlja u taj dvomec i to svakih par godina .

Predosadno je i monotono,to isto kao da je svako prvenstvo borba izmedju samo i iskljucivo Sarajeva i Zeljeznicara za prvaka,ma dosadilo bi i najzagrizenijim navijacima ta dva kluba.
Last edited by -LIBERO- on 02/07/2009 00:29, edited 1 time in total.
Stoik

#34 Re: Superliga Srbije

Post by Stoik »

Voša je juče odigrala drugu prijateljsu utakmicu u sklopu priprema i to protiv Hercegovca iz Gajdobre (mesto kraj Novog Sada). Rezultat... :lol: Utakmica je čisto poslužila za uigravanje tima.

Hercegovac - Vojvodina 0:9

Slike sa meča
Image
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#35 Re: Superliga Srbije

Post by Admir_1984 »

Koliko dugo pratis Vojvodinu? Znas li za onu situaciju iz neke otprilike 1975 kada je Vojvodina igrala 1/4 finale kupa sa Famosom u Hrasnici (Hrasnica-mjesto pored Sarajeva) i izgubila na penale, a odlucujuci penal neregularno priznat kao gol :D :D
Stoik

#36 Re: Superliga Srbije

Post by Stoik »

Admir_1984 wrote:Koliko dugo pratis Vojvodinu? Znas li za onu situaciju iz neke otprilike 1975 kada je Vojvodina igrala 1/4 finale kupa sa Famosom u Hrasnici (Hrasnica-mjesto pored Sarajeva) i izgubila na penale, a odlucujuci penal neregularno priznat kao gol :D :D
Nisam tad bio još ni u planu :D ali, daj pričaj mi o tome. Volim da čujem stare priče. Evo recimo, od sredine ove stranice pa na dalje su prezentovani sportski izveštaji iz Vošine šampionske sezone: link

Uzgred, kapiten kamerunske reprezentacije Rigobert Song potpisao je četvorogodišnji ugovor sa FK Vojvodina 8)
cyprus

#37 Re: Superliga Srbije

Post by cyprus »

Stoik wrote:Voša je juče odigrala drugu prijateljsu utakmicu u sklopu priprema i to protiv Hercegovca iz Gajdobre (mesto kraj Novog Sada). Rezultat... :lol: Utakmica je čisto poslužila za uigravanje tima.
Jel ovo ima ikakve veze sa našom Hercegovinom? :D :D
burek_in_space

#38 Re: Superliga Srbije

Post by burek_in_space »

Stoik wrote:
Admir_1984 wrote:Koliko dugo pratis Vojvodinu? Znas li za onu situaciju iz neke otprilike 1975 kada je Vojvodina igrala 1/4 finale kupa sa Famosom u Hrasnici (Hrasnica-mjesto pored Sarajeva) i izgubila na penale, a odlucujuci penal neregularno priznat kao gol :D :D
Nisam tad bio još ni u planu :D ali, daj pričaj mi o tome. Volim da čujem stare priče. Evo recimo, od sredine ove stranice pa na dalje su prezentovani sportski izveštaji iz Vošine šampionske sezone: link

Uzgred, kapiten kamerunske reprezentacije Rigobert Song potpisao je četvorogodišnji ugovor sa FK Vojvodina 8)
Ko su sada glavni sponzori Voshe @Stoik?!
Ima li tu mutnih radnji ili je oformljena neka grupa poduzetnika koja ce finansirati rad kluba na duzhe staze?!
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#39 Re: Superliga Srbije

Post by Admir_1984 »

Stoik wrote:
Nisam ni ja, al tu sam pricu nekako zapamtio :-D Famos nikada prije nije stigao tako daleko u kupu, tako da je to druga najposjecenija utakmica Famosa u istoriji kluba (prva je ona iz 1973 kada su igrali kvalifikacije za prvu ligu sa Zagrebom). Na golu Vojvodine stajao cuveni Svilar, a utakmcia zavrsila 0-0. Odlucujuci penal puca igrac Famosa, lopta pogadja precku, odbija se od Svirala i ulazi u gol. Igraci Famosa digoshe ruke u zrak, u tom momentu sudija prizna gol, a igraci Vojvodine poludili :D :D U penalima se ne pika tako postignut gol, precka je precka, nema vishe igre.

Kasnije u polufinalu Famos zijanio od Hajduka u Splitu, a Hajduk uzeo kup mensecini protiv Dinama i to golom Surjaka.

Imao sam negdje sliku sa te utakmice 1/4 finala kupa, pa ako hoces potrazicu je
Stoik

#40 Re: Superliga Srbije

Post by Stoik »

Bilo bi super ako ni našao sliku :-D

Postavljeno mi je pitanje za upravu kluba... Nema grupe preduzetnika već je na čelu kluba Ratko Butorović. Trebalo bi da ti je poznato to ime, tako da ne treba da ti objašnjavam kakav je to preduzetnik :D

Elem, u Srbji nisu regulisani zakoni, ni imovina, tako da klubovi u današnje vreme funkcionišu tako što ih uglavnom preuzimaju lokalni moćnici, mafioze,... i dok su oni u klubu, bude rezultata. Čim se nešto dogodi,... kad napuste klub, bilo je i ubistava u poslednjih nekoliko godina, klubovi drastično slabe, i na ivici su raspada.
LongDong

#41 Re: Superliga Srbije

Post by LongDong »

Otkud vašem predsjedniku nadimak " Bata Kan-Kan"?
misolino

#42 Re: Superliga Srbije

Post by misolino »

shalaedin................ SVAKA ČAST BURAZ,STO SI SPUSTIO NA ZEMLJU ONO SELJAKA KOJI POREDI Zelju I ZVEZDU... :thumbup:
Stoik

#43 Re: Superliga Srbije

Post by Stoik »

Zovu ga Bata Kan Kan zato što je devedesetih u novom sadu posedovao prodavnice sa tim nazivom.

Vojvodina - Rabotnicki 2:0

Fotografije sa meča
Image
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#44 Re: Superliga Srbije

Post by -LIBERO- »

Pripremna utakmica :
Borac BL-Crvena Zvezda 0 : 2
Stoik

#45 Re: Superliga Srbije

Post by Stoik »

Voša zvanično predstavlila Alina Stoiku

Opširnije (uz video i fotografije)
Image
staticx

#46 Re: Superliga Srbije

Post by staticx »

Hmmm zar vi tamo u srbiji nemamte foruma?
-LIBERO-
Čiča Gliša

#47 Re: Superliga Srbije

Post by -LIBERO- »

staticx wrote:Hmmm zar vi tamo u srbiji nemamte foruma?

Sta ti smeta momak? Zato sto je iz Srbije il' sta?

A sada da se vratimo na temu :D

Jedva cekam pocetak vase lige,i duboko se nadam da ce se Vojvodina do zadnjega boriti sa Partizanom za prvaka :D

Vrijeme je da Vojvodina prvak bude,a vidim,ti vasi iz uprave totalno poludili :D :D :D :thumbup:
karanana

#48 Re: Superliga Srbije

Post by karanana »

neka teme. sta ima veze? imamo temu o bundesligi i javljaju se raja iz njemacke. jeli sad i njima trebamo reci: zar u njemackoj nemate forum?

Lud i ponosan, pa dobro, vise se para vrti, eventualno zvezda, partizan, dinamo bi mogli ovdje savkod od nasih da nakantaju, ostalo je tu negdje. i kad skontas ni srpski ni hrvatski klubovi u evropi ne doguraju dalje od nasih. drugo pretkolo, eventualno trece i to je to.
Dr.Belajsuz

#49 Re: Superliga Srbije

Post by Dr.Belajsuz »

Stoik wrote:Voša zvanično predstavlila Alina Stoiku

Opširnije (uz video i fotografije)
Image

Ouuu. Odlično pojačanje :thumbup:
Stoik

#50 Re: Superliga Srbije

Post by Stoik »

Tako i ostali kažu, sad ostaje da se uverimo u te priče :-D
Locked