U slucaju raspada BiH

Post Reply
Drvosjeca iz Dejcica

#26 Re: U slucaju raspada BiH

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Cpncku wrote:Zamislimo da Zapad riješi pitanje BiH tako što će dati pravo referenduma RS gdje bi ona stekla nezavisnost.
U tom slučaju, Bošnjacima bi preostale dvije mogućnosti:
1. Ostanak u federaciji sa Hrvatima
2. Formiranje sopstvene Republike na područjima Tuzlanskog, Zeničkog, Unsko-Sanskog, te pola Srednjebosanskog i pola Hercegovačkoneretvanskog kantona.

U slučaju br. 2. postavlja se pitanje kako bi bošnjačke teritorije ostvarile teritorijalni kontinuitet sa USK? Da li bi od bosanskih Hrvata tražili Drvar a zauzvrat im dali Istočni Mostar ili bi od RS tražili područje planine Vitorog i put ZAVNOBiH-a preko Mrkonjić grada a zauzvrat dali RS-u svoju polovinu distrikta Brčko i Goražde. Time bi i RS i bošnjačka republika bile teritorijalno kompaktnije teritorije.

Hajmo Bošnjacvi da vas čujem. Samo nemojte odmah sa gnušanjem odbaciti ovu mogućnost raspada Bosne jer je, složićete se, u politici sve moguće!
U slucaju ovog scenarija treba eksplicitno traziti izlaz na Savu - Brcko, izlaz na more - dio Neuma i koridor sa Bihacem. Srbi ce imati kompaktnu R.S sa izuzetkom ustupka Bosnjacima izlaza na Savu. Hrvati ce dobiti Z.Hercegovinu dio Mostara, dio Neuma. Ako cemo se vec dijeliti onda i Bosnjaci moraju imati kao i ostala dva naroda izlaz na more i izlaz kopnom na Hrvatsku.
margareta

Post by margareta »

znam dovoljno da ti mogu reci da bih NIJE republika, a srpska to je.
(molim bez atomskih bombi sada - to je realnost svidjelo se to nekome ili ne!)
"u_prolazu2"

Da li ti to sharmirash Srbe ko' sto ih je Franjo sharmirao pa sad Slobo zrtveni jarac ?

Mislis li da ce ti Srbi povjerovati u TVOJU (tudjmanovsku) latinicu ?

Koketiras i zavodis Srbe da im opet NOZ u ledja po staroj povijesnoj navici OPET ucinis NESTO za hrvate ?

Nadam se da Srbi vishe NIKADA nece nasjesti na smjesteni im rat od Franje koji je isto tako koketirao sa Slobom u Karadjordjevu ?

Franjo zaspa a Slobo godinama placa taj latinski cvrkut i sladunjavi poj
lesinarski.

Ne vjerujte Srbi NISTA Hrvatima osobito Bh. ili "hb" hrvatima.

u_prolazu2

#28 Re: U slucaju raspada BiH

Post by u_prolazu2 »

vodolija_33 wrote:
Valjda ti je do sada jasno, da ti i tvoj haver srbin upravo mo¾ete samo da zami¹ljate ovakve i sliène varijante. RS æe imati istu sudbinu kao i ona vje¹taèka tvorevina tzv HB. Htjeli vi to priznati ili ne, vi ste bosanci i hercegovci i za srbiju, a Boga mi i za hrvatsku. ©to se nas tièe mo¾ete sad da odete, ali bez teritorije :P.

Zna¹ kako bi vas prihvatila va¹a braæa srbi i hrvati u susjednim nam dr¾avama: pucali bi na vas na granici. :P ©to æe im gamad koja po¹tovanja nemaju prema vlastitoj dr¾avi!? Kako li æe tek njihovu da po¹tuju kad svoju ovako olako razgraðuju?
a bih ce imati istu sudbinu kao i jugoslavija - zahvaljujuci kretenima kao sto si ti !
margareta

Post by margareta »

Sta ce jaaaadni vjekovno ugrozeni uzoriti hrvati ?

Ja cu vam reci. Sprema NAM Pedy podjelu da se zakrve Srbi i Bosnjaci kako bi hrvati opet profitirali kao sto vec jesu. RS crkava od jada i bijede kao i Bosanci i Bosnjaci u Federaciji.

Zato pogledajte Vitez , Kiseljak, Stup u Sa., i cio mali raj na zemlji bosanskoj pod 'kontrolom' ugrozenih hrvata ?
Sta mislite kako ONI to uspijevaju ?
Podrska sa Vatikana i sa svih 'zapadnih' velesila .
Ovdje imaju svoje jake lobije a "u_prolazu2" je tipican stil osvajanja srdasca pa onda i glave i glavnice.
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

margareta wrote:Sta ce jaaaadni vjekovno ugrozeni uzoriti hrvati ?

Ja cu vam reci. Sprema NAM Pedy podjelu da se zakrve Srbi i Bosnjaci kako bi hrvati opet profitirali kao sto vec jesu. RS crkava od jada i bijede kao i Bosanci i Bosnjaci u Federaciji.

Zato pogledajte Vitez , Kiseljak, Stup u Sa., i cio mali raj na zemlji bosanskoj pod 'kontrolom' ugrozenih hrvata ?
Ovdje imaju svoje jake lobije a "u_prolazu2" je tipican stil osvajanja srdasca pa onda i glave i glavnice.
nisam primjetio da je je visoki diktator u biti hrvatski agent? hvala na informaciji. onda ga vise necu zvati diktator. jebiga taj zapad je za sve kriv. mozda iza svega stoji "sejtan" neki, tko ce mu znati....ili ti vise odgovaraju zavjere o kraju svjeta, samo reci....covjek svoj neuspjeh mora nekako opravdati, uvjek postoje krivci....
vodolija_33

#31 Re: U slucaju raspada BiH

Post by vodolija_33 »

u_prolazu2 wrote:
vodolija_33 wrote:
Valjda ti je do sada jasno, da ti i tvoj haver srbin upravo možete samo da zamišljate ovakve i slične varijante. RS će imati istu sudbinu kao i ona vještačka tvorevina tzv HB. Htjeli vi to priznati ili ne, vi ste bosanci i hercegovci i za srbiju, a Boga mi i za hrvatsku. Što se nas tiče možete sad da odete, ali bez teritorije :P.

Znaš kako bi vas prihvatila vaša braća srbi i hrvati u susjednim nam državama: pucali bi na vas na granici. :P Što će im gamad koja poštovanja nemaju prema vlastitoj državi!? Kako li će tek njihovu da poštuju kad svoju ovako olako razgrađuju?
a bih ce imati istu sudbinu kao i jugoslavija - zahvaljujuci kretenima kao sto si ti !
To se ti ko meni obraćaš?! Slušaj me sad dobro, hajvane jedan!
BiH definitivno ima "svojih" kretena koji ju iznutra narušavaju i zbog kojih na svetskoj sceni gore kotiramo od Albanije. To su, hajvane jedan, upravo nacionalisti poput tebe i tvog vrlog havera srbina.

Non stop vam nešto smeta, ugroženi ste, bošnjaci vam ne daju mira, ne možete da dišete od njih, ne možete da radite zajedno s njima i td dok se boje ne istope. Zaista, duga je lista razloga zašto su bošnjaci uvijek "bad guys".

Neki dan si kakio na nekoj od tema, kako je Javi servis i FTV javni WC za koje hrvate niko nije ni pitao da li ih žele. Istu priču imaju i srbi. Samo za tvoju informaciju, nisu bošnjaci stvorili te TV kuće pa nema razloga da ih tako mrziš. Nametnute su nam na isti način kao i vama s tom razlikom što mi šutimo i pušimo.

Ti meni kažeš da će se BiH raspasti zbog kretena poput mene!? A hajde molim te, pokušaj prebrojati teme koje su napravljene samo radi provokacije i koje tretiraju ovu i sl teme. Tada ćeš (valjda) shvatiti ko je stvarni negativac, mišu jedan.

Valjda će vam djeca na drugačiji način razmišljati, mada čisto sumnjam. Već im sada punite glavice o tome kako su svi loši osim hrvata/srba.
Cpncku

#32 Re: U slucaju raspada BiH

Post by Cpncku »

Vodolija 33, citat: Non stop vam nešto smeta, ugroženi ste, bošnjaci vam ne daju mira, ne možete da dišete od njih, ne možete da radite zajedno s njima i td dok se boje ne istope. Zaista, duga je lista razloga zašto su bošnjaci uvijek "bad guys".

Jah, kao sve smo to samo umilsili? Ko stalno trubi o ukidanju RS? Ko stalno mlati praznu slamu oko etničkog čišćenja kao da i Srbi nisu ''očišćeni'' iz Federacije, ili ćeš mi reći da su ''dobrovoljno'' otišli? Ko stalno pokušava isključivu krivicu za rat svaliti na Srbe? A vi Bošnjaci ste lafo naivni? Mojne mi te priče, matere ti... kad budeš znao objasniti rovove iskopane prije rata u pojedinim bošnjačkim mjestima, onda mi pričaj o vašoj ''naivnosti''.
Možemo mi Srbi (a pretpostavljam i Hrvati) i da dišemo sa vama ovaj bosanski vazduh, možemo i da radimo sa vama, ali samo kao RAVNOPRAVNI i nikako drukčije. Kad to shvatiš jarane, tad ni tvoj san o multietničkoj Bosni (gdje unutrašnje granice neće biti bitne) nije toliko daleko.
vodolija_33

#33 Re: U slucaju raspada BiH

Post by vodolija_33 »

Cpncku wrote:
Jah, kao sve smo to samo umilsili? Ko stalno trubi o ukidanju RS? Ko stalno mlati praznu slamu oko etničkog čišćenja kao da i Srbi nisu ''očišćeni'' iz Federacije, ili ćeš mi reći da su ''dobrovoljno'' otišli? Ko stalno pokušava isključivu krivicu za rat svaliti na Srbe? A vi Bošnjaci ste lafo naivni?

Odgovor je Međunarodna zajednica, ako nisi znao. A što se tiče naivnosti, mislim da broj bošnjačkih žrtava za vrijeme vašeg krvavog pira od 3,5 godine govori za sebe.
Mojne mi te priče, matere ti... kad budeš znao objasniti rovove iskopane prije rata u pojedinim bošnjačkim mjestima, onda mi pričaj o vašoj ''naivnosti''.
Kada ti meni objasniš spiskove ljudi za likvidaciju pronađene kod vaših, u svakom mjestu i gradu, onda ćeš dobiti odgovor na svoje pitanje. I ako je bilo tih navodnih rovova, bilo ih je jer su vam nenamjerno curile informacije koje su našle svoj put do balija.
Možemo mi Srbi (a pretpostavljam i Hrvati) i da dišemo sa vama ovaj bosanski vazduh, možemo i da radimo sa vama, ali samo kao RAVNOPRAVNI i nikako drukčije.
... ali na vodećim pozicijama. Za tvoju informaciju u Sarajevu je lakše naći posao ako si srbin ili hrvat nego bošnjak. Ne bih rekla da je slična situacija u tzv RS ili Hercegovini.
Kad to shvatiš jarane, tad ni tvoj san o multietničkoj Bosni (gdje unutrašnje granice neće biti bitne) nije toliko daleko.
Glupane, to bi trebao da bude i tvoj san. Zato što to nije i jesmo u gabuli. Gladni ste i žedni ali vam je vaše srpstvo važnije. Sikter!!!
StLouis

#34 huh

Post by StLouis »

u_prolazu2

#35 Re: U slucaju raspada BiH

Post by u_prolazu2 »

vodolija_33 wrote:

... ali na vodeæim pozicijama. Za tvoju informaciju u Sarajevu je lak¹e naæi posao ako si srbin ili hrvat nego bo¹njak. Ne bih rekla da je slièna situacija u tzv RS ili Hercegovini.

Glupane, to bi trebao da bude i tvoj san. Zato ¹to to nije i jesmo u gabuli. Gladni ste i ¾edni ali vam je va¹e srpstvo va¾nije. Sikter!!!
kakve ste to pozicije spremili za srbe i hrvate begovi a ?
lakse naci posao kao srbin i hrvat :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
gluposti i lazi !!!!!!
zato sto nije i jesmo u gabuli - pa onda gladni ste i zedni. sad objasni tko je u gabnuli i tko je gladan i zedan. ili ti je mozda zao srba u rs pa bi da ih ujedinis s federacijom koja je tako bogata, kako bi ih spasila gladi i zedji ???? e jadan ih spas ceka onda......
nepoznat

Post by nepoznat »

sta bih bilo kad bih se republika srpska odcijepila,

to bi ovako nesto bilo

otcjepljenje rep.srpske = novi rat na balkanu

pa bih vam ja svima vam bratski nesto prepourcio , okani te se gluposti i ne razmisljaje te o tim stvarima, kontatje kako ce te zivjeti bolje, naci sebi posao, skolovati djecu, normalno zivjeti , brate ako vam se ne svidja BIH seliti se iz nje :-?

sta bih vi imali od toga ako bih se otcijepili od Bosne, i zaratimo ponovo , zar bih imali ista od toga kad bih lezali mrtvi u grobu

nego ugledaj te se u rep. BIH u fudbalu, kako se zajedno bori za svoju drzavu
Matej

Post by Matej »

To ti naš slično kao Treći Reich Židove karakteriziraš?
Matej

Post by Matej »

Evo prenosim temu sa bljeska , navodno CIA predviđa ovakvo federalno uređenje , Brčko gl. grad države sva građanska prava svima u svakoj republici!

Image

Veća:

http://www.phpbbhost1.biz/vipers/CPG/al ... future.jpg
AlisaWonder

Post by AlisaWonder »

kako bi bilo da nasi revnosni moderatori ukinu halucinogeno-cetnicku temu cirilicnog nika?

HVALA
margareta

Post by margareta »

Matej wrote:

To ti naš slično kao Treći Reich Židove karakteriziraš?
Da Sveti Matey. Zapravo NE ja nego NSP i MZ i Vatikan i EU i........Vi
AlisaWonder

Post by AlisaWonder »

matej, kako bi bilo da se brines da ne ostane hrvatska bez istre npr? ili finog dijela dalmacije? vrlo vam je krhak geografski prostor...vrlo vrlo krhak...nastao raspadom cak tri carstva....u 16 stoljecu su Hrvatsku nazivali reliquie reliqiarum ( ostaci ostataka)...sta mislis zasto?

znas ono...ko drugome jamu kopa...(osim sto je grobar )...

:roll:
margareta

Post by margareta »

kakve ste to pozicije spremili za srbe i hrvate begovi a ?
lakse naci posao kao srbin i hrvat
gluposti i lazi !!!!!!
zato sto nije i jesmo u gabuli - pa onda gladni ste i zedni. sad objasni tko je u gabnuli i tko je gladan i zedan. ili ti je mozda zao srba u rs pa bi da ih ujedinis s federacijom koja je tako bogata, kako bi ih spasila gladi i zedji ???? e jadan ih spas ceka onda......
Pedercino hrvatska ne poredi se sa SSSSSRBIMA ti kukavice OPET ko SRANJO UVALJUJES KUKAVICJE JAJE SRBIMA. Koji K***c mijesas SEBE sa SRBIMA ?
TVOJ VATIKAN je dolazio drito u Sa . i tvoji latino-afro i ini ameri i ludokravi bikovi pediyi spremaju rat izmadju Srba i Bosanaca - Bosnjaka a ti TO znas i farbas SSSRBE svojim providnim bojama i lakovima za visoki sjaj.
margareta

Post by margareta »

ZOVES svoj lobi jeli hrvatcicu olujni krvnice potpomognuti od svojih blelosvjetskih lobija usmrdili bi se od jada i bijede
u prolazu

Post by u prolazu »

margareta wrote:ZOVES svoj lobi jeli hrvatcicu olujni krvnice potpomognuti od svojih blelosvjetskih lobija usmrdili bi se od jada i bijede
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Sarajevska Princeza

Post by Sarajevska Princeza »

Matej wrote:Evo prenosim temu sa bljeska , navodno CIA predviða ovakvo federalno ureðenje , Brèko gl. grad dr¾ave sva graðanska prava svima u svakoj republici!

Image

Veæa:

http://www.phpbbhost1.biz/vipers/CPG/al ... future.jpg

CIA ne predvidja nista.
Ovo je VARIJANTA.
Fali ti link sa OSTALIM VARIJANTAMA :lol: :lol: :lol:

Kad dajes reference valjda dajes cjelokupan LINK a ne samo sliku. :lol:
Last edited by Sarajevska Princeza on 21/10/2004 21:48, edited 1 time in total.
alikante

Post by alikante »

winetou wrote:Ipak na zapadu zagovaraju ukidanje RS :D
POSTAVIMO TEZU,DA ZAPAD ZATRAŽI RASPAD DRŽAVA KOJI
OKRUŽUJU BOSNU I HERCEGOVINU I NJOJ PRIPADNU VELIKI
DJELOVI TIH DRŽAVA.
ŠTO MISLITE O OVOM VRLO REALNOM DOGAĐANJU.
u prolazu

Post by u prolazu »

Ma gde je onaj ustasa sto mi ime krade majke mu ga
Sarajevska Princeza

Post by Sarajevska Princeza »

:lol: :lol: :lol:
margareta

Post by margareta »

alikante wrote:
winetou wrote:Ipak na zapadu zagovaraju ukidanje RS :D
POSTAVIMO TEZU,DA ZAPAD ZATRAŽI RASPAD DRŽAVA KOJI
OKRUŽUJU BOSNU I HERCEGOVINU I NJOJ PRIPADNU VELIKI
DJELOVI TIH DRŽAVA.
ŠTO MISLITE O OVOM VRLO REALNOM DOGAĐANJU.
Samo hrvatski olujni vjetrovi ce dobiti poslije novoga sukoba islama i pravoslavlja. Druge opcije su nezamislive.
Post Reply