Vas prijedlog ucesnika za Festival prijateljstva

Svakodnevna dešavanja u Goraždu, Višegradu, Foči, Vlasenici, Han-Pijesku i ostalim mjestima regije.
Liberalism

#26 Re: Vas prijedlog ucesnika za Festival prijateljstva

Post by Liberalism »

Izgleda da ce se zvati Festival prijateljstva da samo Emir Bukovica i Zona iskljucenja ucestvuju...

Al tada treba biti iskren i reci da Festival prijateljstva nije ''najveca manifestacija'' bilo gdje u regonu pa cak ni u Gorazdu, pa bolji ce dogadjaj u toku godine organizovati i ''Ludnica'' i ''Bumerang''.

E na sta je spalo sve ovo, al i dalje cemo vrtiti istu plocu: Najveci dogadjaj (mozda i u Evropi), 100.000 posjetilaca (vise nego Exit) i tako dalje. Samo pravite da nas jos vise ismijavalju ljudi po Bosni :bih:
chicha-glisha

#27 Re: Vas prijedlog ucesnika za Festival prijateljstva

Post by chicha-glisha »

gemiga wrote: ?????????????????????????????????????????????
Zbog novaca!!!!!!!!!
p.s. gosti iz Francuske nam jos uvijek nisu dostavili ko su njihovi ucesnici u pop rock programu,i neznamo dali ce ih uopste biti!Sve je jos uvijek neizvjesno jer sredstva od sponzora sporo dolaze i niko nije bas darezljiv ove godine!Nijedan ugovor jos nije potpisan,a to bi se moglo desiti naredne sedmice,poslije sjednice opcinskog vijeca!inace sa cesima smo u kontaktu i oni zbog rada na novom matrijalu mogu doci tek naredne godine!Kontaktirali smo i Van Gogh-a i Aleksandru Radovic i Cetinskog i Nena Belana i mnoge druge, ali su njihovi honorari za nas neprihvatljivi,jer smo za pop rock program dobili na raspolaganje 17 000 km,a sami nismo mogli prikupiti sredstva zbog kasnog formiranja organizacionog odbora(krajem maja)!Tako stoje stvari sto se tice pop rock programa!?!
Ocigledan nedostatak organizacionih sposobnosti!
sodom

#28 Re: Vas prijedlog ucesnika za Festival prijateljstva

Post by sodom »

paradox da niko iz francuske nece doci ili nece doci onoliko koliko bi ih trebalo ali sa druge strane mi je kao Bosancu drago!
radije cu da zemlja ne zaradi par hiljada maraka nego da se brukamo pred strancima sto nas u buducnosti moze kostati milione!
kao sto je bilo pretprosle godine kad je decko otisao sa fixatorom u francusku, drugima pokradena oprema, svakodnevne provokacije i neugodnosti od lokalnog stanovništva!!!

a naravno na TV GZ i DEBILNOM HAYATU limunada :) sve divno i bajno, gosti iz bratske nam francuske odusevljeni docekom i najljepsim gradom u evropi a o mentalitetu lokalnog življa nije potreno ni spominjati, na daleko nema tako dobrih i prijatnih ljudi...

mi smo stoka!!!!!!!!!!
inspire_me

#29 Re: Vas prijedlog ucesnika za Festival prijateljstva

Post by inspire_me »

Zna li iko sta li ce biti sa radnim vremenom? Hoce li kaficima biti dozvoljeno da za vrijeme trajanja festivala rade duze nego obicno?
Last edited by inspire_me on 07/07/2009 11:48, edited 1 time in total.
inspire_me

#30 Re: Vas prijedlog ucesnika za Festival prijateljstva

Post by inspire_me »

Prvo, covjek se zove Sergej Ćetkovic..
Drugo, ako vec ne znas, progooglaj malo, prije nego pocnes lupati gluposti, da je folker ne bih predlagala da nastupa zajedno sa Aleksandrom....

Evo jedan link: http://www.youtube.com/watch?v=C6JKeiL_ang

A evo i zasto njih dvoje skupa:

http://www.youtube.com/watch?v=urNoOFI4EIs[/quote]

e sad ozbiljno: TIP JE TURBO FOLK!!!
i ako mislis da je turbo folk samo ono gdje ima harmonika gadno grijesis sine... po toj bi ti i dino merlin, rizo ruza, selma muhedinović bili urbana mjuza- e hoćeš ...
slusaj malo vise rambo amadeusa sve ce ti biti jasno... :)[/color]

strasno me nervira njegova boja glasa, ma sve vezano za ove turbo gaj ajnšpric pekave pjevače! FUJ!!!
i ja svoj glas dajem zisku prije neg njemu- zisko je bar smiješan a ovaj je smrtno monoton i iritantan.

p.s. nemam namjeru da te provociram ili oponiram al fakat je tip odron!
najdalje vlado georgijev kad su u pitanju ovi pekavi pjevači...al i on 2-3 pjesme maximalno :):):)

[/b] :dance: :dance:[/quote]

No comment :run:
idealnaM

#31 Re: Vas prijedlog ucesnika za Festival prijateljstva

Post by idealnaM »

Bezvezno trosenje novca...ideja je bila dobra...ali taj festival je postao seljačka buna...Gz može puno bolje... :skoljka:
Liberalism

#32 Re: Vas prijedlog ucesnika za Festival prijateljstva

Post by Liberalism »

Vazno je da su Semsi platili 8000 KM... a mozda i ne dodje, sto i nije puno :bih:
BarbaDue

#33 Re: Vas prijedlog ucesnika za Festival prijateljstva

Post by BarbaDue »

Ako ste pratili zadnje opcinsko vijece mogli ste vidjeti da vijecnici SDA i SDP nastoje srusiti ovogodisnji festival prijateljstva i samim tim slomiti kicmu nacelniku opcine. Tacnije nacelnik je trazio da vijece poveca i odobri novce
od festivala da bi se mogli potpisivati ugovori, no ovi nisu htjeli udovoljiti zahtjevu, nego su predlozili da se taj zahtjev
nađe na krajem mjeseca na OV.
Skontajte sta to znaci...nece biti festivala?!
idealnaM

#34 Re: Vas prijedlog ucesnika za Festival prijateljstva

Post by idealnaM »

Pa bolje i da ne bude tog dogadjaja nego da je iz godine u godinu sve gori...Ta manifestacija moze sama sebe finansirati ,ali nece niko jos uvijek da se potrudi i da razmisli malo o ovome...ja ne znam stvarno sta onoliki "odbor"radi osim sto ispijaju kahve na onim sjednicama na kojima se eto kobajagi nesto odlucuje :skoljka: ...
lolo_lolo

#35 Re: Vas prijedlog ucesnika za Festival prijateljstva

Post by lolo_lolo »

pitanje
ova anabela sto se spominje,jel to iz funky g grupe
Liberalism

#36 Re: Vas prijedlog ucesnika za Festival prijateljstva

Post by Liberalism »

Evo cujem da Lijanovic hoce da kupi 2-3 dana festivala

On tada placa sve troskove i ucesnike koje on odabere, naravno u saglasnost sa festivalom. Kao moze i Zdravka Colica dovesti i sta ja znam tako neke zvijezde, mozda cak i neke strane.
sharwoodforest

#37 Re: Vas prijedlog ucesnika za Festival prijateljstva

Post by sharwoodforest »

Liberalism wrote:Evo cujem da Lijanovic hoce da kupi 2-3 dana festivala

On tada placa sve troskove i ucesnike koje on odabere, naravno u saglasnost sa festivalom. Kao moze i Zdravka Colica dovesti i sta ja znam tako neke zvijezde, mozda cak i neke strane.
ma i ja sam to nesta nacula, pa kazem daj boze pa makar i zdravko.....a nije on kao jedini, spominju se neke firme iz rs-a.....to bi bilo super :thumbup: :thumbup:
Liberalism

#38 Re: Vas prijedlog ucesnika za Festival prijateljstva

Post by Liberalism »

Neznam to za RS, ali sam cuo valjda sutra treba biti sastanak u opcini povodom ovog sponzorstva.

Samo pitanje je hoce li to odboru nasem biti prihvatljivo. Ipak, odbor festivala odlucuje ko ce nastupati a ko ne, moze se desiti da ucesnici ne ispunjavaju kriterije festivala :thumbup:
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#39 Re: Vas prijedlog ucesnika za Festival prijateljstva

Post by Pera Trta »

Liberalism wrote:Neznam to za RS, ali sam cuo valjda sutra treba biti sastanak u opcini povodom ovog sponzorstva.

Samo pitanje je hoce li to odboru nasem biti prihvatljivo. Ipak, odbor festivala odlucuje ko ce nastupati a ko ne, moze se desiti da ucesnici ne ispunjavaju kriterije festivala :thumbup:
Zar se može vjerovati u ozbiljnost organizatora, kada se ne zna ni ko će sve nastupati, ni ko će finansirati, ni kako će to sve izgledati...20 DANA PRIJE PLANIRANOG POČETKA FESTIVALA.
sharwoodforest

#40 Re: Vas prijedlog ucesnika za Festival prijateljstva

Post by sharwoodforest »

ima to svoje ime. neodgovornost.
Liberalism

#41 Re: Vas prijedlog ucesnika za Festival prijateljstva

Post by Liberalism »

Jel' to bilo na vijestima da se festival odgadja?
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#42 Re: Vas prijedlog ucesnika za Festival prijateljstva

Post by Pera Trta »

Liberalism wrote:Jel' to bilo na vijestima da se festival odgadja?
Kad to? Ne čuh.
Liberalism

#43 Re: Vas prijedlog ucesnika za Festival prijateljstva

Post by Liberalism »

U petak ili subotu
burekodsira

#44 Re: Vas prijedlog ucesnika za Festival prijateljstva

Post by burekodsira »

znaci ipak ga nece biti :x
sharwoodforest

#45 Re: Vas prijedlog ucesnika za Festival prijateljstva

Post by sharwoodforest »

eto, nisam uznenadjena.jel zbog para?
postoji rjesenje, nek im saban vrati one pare sto su mu platili prosle godine. covjek bi to uradio, samo nek mu kazu, slobodno.
Liberalism

#46 Re: Vas prijedlog ucesnika za Festival prijateljstva

Post by Liberalism »

kao bice jedna bina tamo na trgu ali nece biti narodne muzike vec vise kao predavanja/poezija :bih: i to
Pera Trta

#47 Re: Vas prijedlog ucesnika za Festival prijateljstva

Post by Pera Trta »

Liberalism wrote:kao bice jedna bina tamo na trgu ali nece biti narodne muzike vec vise kao predavanja/poezija :bih: i to
A pred dvoranom?
sharwoodforest

#48 Re: Vas prijedlog ucesnika za Festival prijateljstva

Post by sharwoodforest »

Liberalism wrote:kao bice jedna bina tamo na trgu ali nece biti narodne muzike vec vise kao predavanja/poezija :bih: i to
mislis "sijelo na plocniku"?
Pera Trta

#49 Re: Vas prijedlog ucesnika za Festival prijateljstva

Post by Pera Trta »

sharwoodforest wrote:
mislis "sijelo na plocniku"?
:lol: :lol: :lol:
:thumbup:
BarbaDue

#50 Re: Vas prijedlog ucesnika za Festival prijateljstva

Post by BarbaDue »

70% je da ga nece biti (za mene je to mozda i logicno),...30% je da ce ga biti ali siromasan kao nikada do sada....

ako niste znali iduce godine je otkazana formula 1 (velika nagrada Japana)...silni Japan.
Post Reply