Milkos - kvalitet proizvoda

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#26 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by anjusha »

Zbog veoma subjektivnih razloga najradje kupujem tuzlansko mlijeko Dar prirode. Međutim, kad nema njega (a nema ga nazalost u nekim radnjama) onda kupim Milkos- i to obicno ona 1.5 ili vec koliko je... Nikad jos nisam naisla na pokvareno mlijeko. Jednom sam ga ja pokvarila kad ga nisam vratila u frizder nakon sto sam ga otvorila, vec mi prenocilo van po ovoj vrucini. Ali to je opet do mene. A od njihovog kefira bih mogla zivjeti! S ostalim proizvodima nemam iskustva. Kupujem tuzlanske obicno.
Nije da branim nekoga ovdje, samo i ja iznosim svoje iskustvo.
A slovenačko- NIKAD :x
Opet nesto licno :D
*mima*

#27 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by *mima* »

Najbolje mlijeko.............

Image
Drvosjeca iz Dejcica

#28 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

lupusinfabula wrote:
Hunkar wrote:imas na temi "kupujmo domace" objasnjenje ... krivi su likovi u centrima a ne milkos ...
[ hem su vrucine hem milkosovo mlijeko puno krace traje ... zato sto ne stavljaju raznorazne hepeke ... :) ]
Ovo vam je bio jedini normalan odgovor na čitavu temu. ZNAČI NISU PROIZVODŽAČI KRIVI ŠTO PRODAJNI CENTRI DRŽE PROIZVODE NEPROPISNO. Znači DP drzi npr. to isto mlijeko pet dana u nekom skladištu u kome je toplo i naravno da će se svako mliijeko, koje nije napumpano aditivima kao omiljeno mlijeko ( Alpsko slovenačko sranje ) vas većine šupaka na ovom forumu , pokvartiti. Jer naravno da vi volite sve strano više nego svoje, tako i slovenački shit bolje miriše nego bosanski itd. itd. :x
Nemoj biti bezobrazan i agresivan jer nismo balavci, obrazlozenje koje ti nudis je nelogicno jer tom logikom bi se pokvareni proizvodi pojavljivali i kod ostalih proizvođaca? Tetrapak mlijeko je trajno mlijeko i temperatura skladistenja ne zahtijeva drzanje u frizideru, osim ako se ne otvori! Pitam se kako moze biti do skladistenja ako je mlijeko proizvedeno pocetkom 6-tog mjeseca a danas je 19.06.2009. godine? WTF?

Supak mozda jesam ali terorista nisam... :mrgreen:
Aprilica

#29 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by Aprilica »

Milkos kupim kad hocu da razdrama crijeva i olaksam probacu,jer i dushu izvuce prodorom 8)
stvarno su losi, al dobro pa u ovoj zemlji bar proizvodjaca mlijeka mozes da biras do mile bolje . Zenica, Inmer, Meggle, Tz... Kupujem vecinom domace proizvode, al Milkos zaobilazim ko da je iz Cernobila, pokusala sam mlijeko-pokvareno, "vocni" jogurt- ko da je neko ukiselio nesto sto je kao voce, jedino jogurt u casi cvrsti moze proci
ružmarin-a

#30 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by ružmarin-a »

Her Flick wrote:
karanana wrote:ako vec ganjas domace, onda uzimaj mig/inmer iz herojskog gradacca. jeftinije a dobro, a jogurt razvaljuje.
e moj karanana,nije vise, kupio ih dukat, aliiiiiiii sreca nisu promjenili nista sto se sastojaka tice
znaci sve je ostalo isto osim gazde
i btw praaaaavo dobar jogurt, a ni dukatov nije los
a mlijeko samo megle druge opcije ne dolaze u obzir

:sad: a ja mislila naše mlijeko

pa hajd jesu naše krave barem, ako jije gazda

http://www.suvremena.hr/4947.aspx
zonbirile

#31 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by zonbirile »

u mileramu od 800g,kantica,u dva navrata zatičem vodu i dvije supene kašike pavlake.Nikad više.
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#32 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by grunt »

od milkosa jedino sto uzimam je mlijeko i to zadnjih par godina
potpuno sam zadovoljan :)
patrius

#33 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by patrius »

Her Flick wrote:u eeri globalizacije samo mi je kvalitet bitan
ostalo su sve nijanse
Interesantno.A glavna odlika novca jeste kvantitet.Njegova mjera je neumjerenost.Od svega,dakle,covjek najvise juri za onom stvari ciji je kvantitet daleko iznad kvaliteta :D
Rauber

#34 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by Rauber »

lupusinfabula wrote:
Hunkar wrote:imas na temi "kupujmo domace" objasnjenje ... krivi su likovi u centrima a ne milkos ...
[ hem su vrucine hem milkosovo mlijeko puno krace traje ... zato sto ne stavljaju raznorazne hepeke ... :) ]
Ovo vam je bio jedini normalan odgovor na čitavu temu. ZNAČI NISU PROIZVODŽAČI KRIVI ŠTO PRODAJNI CENTRI DRŽE PROIZVODE NEPROPISNO. Znači DP drzi npr. to isto mlijeko pet dana u nekom skladištu u kome je toplo i naravno da će se svako mliijeko, koje nije napumpano aditivima kao omiljeno mlijeko ( Alpsko slovenačko sranje ) vas većine šupaka na ovom forumu , pokvartiti. Jer naravno da vi volite sve strano više nego svoje, tako i slovenački shit bolje miriše nego bosanski itd. itd. :x
Supak ti je onaj ko te tako odgojio!
ružmarin-a

#35 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by ružmarin-a »

ovdje je ovaj š-word (tur) upotrebljen kao neka vrsta revolta prema SLO proizvodima, a ne da su većina na forumu š

poručuje: kupujmo domaće :bih:

ja ga tako shvatila, pošto malo ko pominje te naizgled domaće proizvode, sve dukat vindija i ostali

skladištenje i jeste problem, al' eto neka im neko pošalje upit zašto i kako te situacije sa pokvarenim mlijekom, pa nek zalijepi ovdje njihov zvaničan odgovor, imaju li šta reći u svoju odbranu

pa moraju imati kontrolu kvaliteta i prehrambene tehnologe, nisu od juče

[email protected]
Last edited by ružmarin-a on 19/06/2009 11:50, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#36 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Evo poslat je mail na [email protected], [email protected] pa mozda dobijemo zvanican stav o sve cescoj pojavi pokvarenog Milkos mlijeka. :|
zonbirile

#37 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by zonbirile »

raja shvatila kupujmo domaće,ali shvatili i proizvođaći pa prodaju muda pod bubrege.O kontroli ti samo sanjaj
chuchumbamayumbe

#38 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by chuchumbamayumbe »

Ja od Milkosa jedino uzimam mileram, i to onaj, ja mislim da je 30% m.m., tamnozelena kantica.
Ovo ostalo je, u najmanju ruku, niskog i sumnjivog kvaliteta.
Megle tiiito.
ružmarin-a

#39 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by ružmarin-a »

zonbirile wrote:raja shvatila kupujmo domaće,ali shvatili i proizvođaći pa prodaju muda pod bubrege.O kontroli ti samo sanjaj

ja sam čula za "bele bubrege" je li te?

:run:
zonbirile

#40 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by zonbirile »

ružmarin-a wrote:
zonbirile wrote:raja shvatila kupujmo domaće,ali shvatili i proizvođaći pa prodaju muda pod bubrege.O kontroli ti samo sanjaj

ja sam čula za "bele bubrege" je li te?

:run:
--------------------------------------------------------------------------------muda=bijeli bubrezi
ružmarin-a

#41 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by ružmarin-a »

@herflick, meni nešto počesto naumpa'ne, (parafraziram): kad je bila neka životinja uginula i počela da truhne koliko je stajala, i svi se zgražavali, osim jedne osobe koja je rekla: a vidite kako ima lijepe i biserne zube :oops:
ružmarin-a

#42 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by ružmarin-a »

doduše, najlakše je servirati gotrovo, ali naravoučenije je bilo da se i pozitivno malo gleda na stvari, pa i dalje mislim da nisam pogrešno shvatila i da nije mislio vrijeđat forumaše kao forumaše, već kritikovat kupovne navike
:bih:
BaileyS

#43 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by BaileyS »

VjecitiStudent wrote:Milkosovo mlijeko i da je najbolje na svijetu ne bih nikada kupovao, zaobilazim u sirokom luku sve proizvode osudjenog (i poslije naravno pomilovanog) ratnog profitera.
Pa kupujes Dukatovo jer to nije nas ratni profiter vec hrvatski :D Kako god okrenes na Balkanu uvijek kupujes od nekog ratnog profitera ili tajkuna pa bolje onda kupovati od onog koji uposljava nase ljude.
ružmarin-a

#44 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by ružmarin-a »

pitanje: ko je taj naš ratni profiter,pošto ne znam? molim odgovor :oops:
zonbirile

#45 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by zonbirile »

ružmarin-a wrote:doduše, najlakše je servirati gotrovo, ali naravoučenije je bilo da se i pozitivno malo gleda na stvari, pa i dalje mislim da nisam pogrešno shvatila i da nije mislio vrijeđat forumaše kao forumaše, već kritikovat kupovne navike
-----------------------------------------
jes vala,uzimaš Vegetu svjetski hrvatski brend,a domaći šipac na Herci ga pravi u garaži i to stavlja i tucane cigle,da poboljša aromu i boju.
Cedevita je isto sranje imaš naš sok nisam siguran za idiotsko ime,ali zubi ti se oboje od prirodnog sadržaja.
Vispak čaj,ako ne utrošiš 10KWh i ne osjetiš,uz uslov da ti se ne raspadne vrečica-Milford 2x skuplji,18 bolji.
Summamed 3 dana po 1 tableta,Bosnalijekov 7dana sa upitnim izlječenjem.
I tako dalje,i tako dalje,da ne spominjem Bira-u i njena postignuća-dobra kada bi davali i servisera pride.
Patriotizam je dobar,ali s mjerom i razumom.
zonbirile

#46 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by zonbirile »

ružmarin-a wrote:pitanje: ko je taj naš ratni profiter,pošto ne znam? molim odgovor :oops:
------------------------------------------------------------------
pa Milkos-Čaušević
latinalover

#47 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by latinalover »

ja jednom kad uzeh milkosovo mlijeko..gusto skoro ko pavlaka..

a uvijek cu prije uzeti dukatov mileram..jer kad vidim milkosovu ambalazu...ko da je iz kontejnera ofucana..
ružmarin-a

#48 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by ružmarin-a »

zonbirile wrote:
ružmarin-a wrote:doduše, najlakše je servirati gotrovo, ali naravoučenije je bilo da se i pozitivno malo gleda na stvari, pa i dalje mislim da nisam pogrešno shvatila i da nije mislio vrijeđat forumaše kao forumaše, već kritikovat kupovne navike
-----------------------------------------
jes vala,uzimaš Vegetu svjetski hrvatski brend,a domaći šipac na Herci ga pravi u garaži i to stavlja i tucane cigle,da poboljša aromu i boju.
Cedevita je isto sranje imaš naš sok nisam siguran za idiotsko ime,ali zubi ti se oboje od prirodnog sadržaja.
Vispak čaj,ako ne utrošiš 10KWh i ne osjetiš,uz uslov da ti se ne raspadne vrečica-Milford 2x skuplji,18 bolji.
Summamed 3 dana po 1 tableta,Bosnalijekov 7dana sa upitnim izlječenjem.
I tako dalje,i tako dalje,da ne spominjem Bira-u i njena postignuća-dobra kada bi davali i servisera pride.
Patriotizam je dobar,ali s mjerom i razumom.
sve ovo gore pomenuto u svom domaćinstvu ne koristim, već adekvatne sustitute:
-vegeta-minimalno korištenje koji ide ka kategoričnom ne, (ima natrijum glutaminat, ta tvoja cigla) samo razne začine, zdrave
-cedevita-ne, rađe narandža svježe isjeđena
-čaj - prirodni, od ljekovitog bilja ili zeleni čaj ali ne iz kesice
-tablete- samo Krka Novo Mesto (tu nema patriotizma)
-Bira- ni pod razno, osim kao nužno zlo
sve što mogu kupiti naše a približnog je kvaliteta sa stranim, kupiću naše/domaće
doduše, meni je i srbijansko domaće :zoka: pa kupujem i to ali mi malo prevagu na tasu BH zauzima :D
dalmatinka

#49 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by dalmatinka »

latinalover wrote:ja jednom kad uzeh milkosovo mlijeko..gusto skoro ko pavlaka..

a uvijek cu prije uzeti dukatov mileram..jer kad vidim milkosovu ambalazu...ko da je iz kontejnera ofucana..
Probaj ovo vrhnje ako ga možeš nabaviti. Ovdje kod mene ga drže samo veliki centri, ali kad ga jednom probaš teško da će te zadovoljiti bilo koje drugo.
safran

#50 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by safran »

Milkosovo mllijeko, jogurt, pavlaku i mileram redovno kupujem u supermarketima (nikad u granapu) i nikad nisam naisla na neispravan proizvod ako je bio u roku.
I jos nesto, Milkosov jogurt je jedini jogurt koji nastavlja fermentaciju nakon sto ga otvorite. Drugim rijecima, ako ga zaboravite u frizideru on nastavi da fermentira, u svim ostalim jogurtima (ukljucujuci i Meggle, Mig, Maglaj ...) nastupi proces truljenja. Pavlaka ima kratak rok trajanja ali i manje hemije.

A prije par godina sin mi je prelazio sa bebi formule na kravlje mlijeko i muz kupi Z'bregov i Alpsko. Ja mu onako patriotski priprijetim da mi iduci put smije donijeti samo domaci proizvod. Dode Meggle i dijete koje je savrseno prihvatilo kravlje mlijeko pocinje bljuckati i konacno povracati. Podvijem rep i vratimo se Alpskom i poslije Tuzlanskom (sto ti ga je isto). I sve bi u redu do junskih vrucina. Mlijeko pokvareno, kisne i sl. Taman Mig izbacio one brikove i predemo na njega - nema problema. Tu nekad smo se nasli u Tuzli i odemo na onu njihovu veliku pijacu i gle cuda - na +40C i bog zna koliko jos na onom asfaltu, bez ikakve zastite stoje palete i palete Alpskog i Tuzlanskog mlijeka. Kazu nam ljudi da je taj koji drzi pijacu ujedno i glavni distributer.
Post Reply