Nije da branim nekoga ovdje, samo i ja iznosim svoje iskustvo.
A slovenačko- NIKAD
Opet nesto licno
Moderator: anex
Nemoj biti bezobrazan i agresivan jer nismo balavci, obrazlozenje koje ti nudis je nelogicno jer tom logikom bi se pokvareni proizvodi pojavljivali i kod ostalih proizvođaca? Tetrapak mlijeko je trajno mlijeko i temperatura skladistenja ne zahtijeva drzanje u frizideru, osim ako se ne otvori! Pitam se kako moze biti do skladistenja ako je mlijeko proizvedeno pocetkom 6-tog mjeseca a danas je 19.06.2009. godine? WTF?lupusinfabula wrote:Ovo vam je bio jedini normalan odgovor na čitavu temu. ZNAČI NISU PROIZVODŽAČI KRIVI ŠTO PRODAJNI CENTRI DRŽE PROIZVODE NEPROPISNO. Znači DP drzi npr. to isto mlijeko pet dana u nekom skladištu u kome je toplo i naravno da će se svako mliijeko, koje nije napumpano aditivima kao omiljeno mlijeko ( Alpsko slovenačko sranje ) vas većine šupaka na ovom forumu , pokvartiti. Jer naravno da vi volite sve strano više nego svoje, tako i slovenački shit bolje miriše nego bosanski itd. itd.Hunkar wrote:imas na temi "kupujmo domace" objasnjenje ... krivi su likovi u centrima a ne milkos ...
[ hem su vrucine hem milkosovo mlijeko puno krace traje ... zato sto ne stavljaju raznorazne hepeke ...]
Her Flick wrote:e moj karanana,nije vise, kupio ih dukat, aliiiiiiii sreca nisu promjenili nista sto se sastojaka ticekaranana wrote:ako vec ganjas domace, onda uzimaj mig/inmer iz herojskog gradacca. jeftinije a dobro, a jogurt razvaljuje.
znaci sve je ostalo isto osim gazde
i btw praaaaavo dobar jogurt, a ni dukatov nije los
a mlijeko samo megle druge opcije ne dolaze u obzir
Interesantno.A glavna odlika novca jeste kvantitet.Njegova mjera je neumjerenost.Od svega,dakle,covjek najvise juri za onom stvari ciji je kvantitet daleko iznad kvalitetaHer Flick wrote:u eeri globalizacije samo mi je kvalitet bitan
ostalo su sve nijanse
Supak ti je onaj ko te tako odgojio!lupusinfabula wrote:Ovo vam je bio jedini normalan odgovor na čitavu temu. ZNAČI NISU PROIZVODŽAČI KRIVI ŠTO PRODAJNI CENTRI DRŽE PROIZVODE NEPROPISNO. Znači DP drzi npr. to isto mlijeko pet dana u nekom skladištu u kome je toplo i naravno da će se svako mliijeko, koje nije napumpano aditivima kao omiljeno mlijeko ( Alpsko slovenačko sranje ) vas većine šupaka na ovom forumu , pokvartiti. Jer naravno da vi volite sve strano više nego svoje, tako i slovenački shit bolje miriše nego bosanski itd. itd.Hunkar wrote:imas na temi "kupujmo domace" objasnjenje ... krivi su likovi u centrima a ne milkos ...
[ hem su vrucine hem milkosovo mlijeko puno krace traje ... zato sto ne stavljaju raznorazne hepeke ...]
zonbirile wrote:raja shvatila kupujmo domaće,ali shvatili i proizvođaći pa prodaju muda pod bubrege.O kontroli ti samo sanjaj
--------------------------------------------------------------------------------muda=bijeli bubreziružmarin-a wrote:zonbirile wrote:raja shvatila kupujmo domaće,ali shvatili i proizvođaći pa prodaju muda pod bubrege.O kontroli ti samo sanjaj
ja sam čula za "bele bubrege" je li te?
Pa kupujes Dukatovo jer to nije nas ratni profiter vec hrvatskiVjecitiStudent wrote:Milkosovo mlijeko i da je najbolje na svijetu ne bih nikada kupovao, zaobilazim u sirokom luku sve proizvode osudjenog (i poslije naravno pomilovanog) ratnog profitera.
-----------------------------------------ružmarin-a wrote:doduše, najlakše je servirati gotrovo, ali naravoučenije je bilo da se i pozitivno malo gleda na stvari, pa i dalje mislim da nisam pogrešno shvatila i da nije mislio vrijeđat forumaše kao forumaše, već kritikovat kupovne navike
------------------------------------------------------------------ružmarin-a wrote:pitanje: ko je taj naš ratni profiter,pošto ne znam? molim odgovor
sve ovo gore pomenuto u svom domaćinstvu ne koristim, već adekvatne sustitute:zonbirile wrote:-----------------------------------------ružmarin-a wrote:doduše, najlakše je servirati gotrovo, ali naravoučenije je bilo da se i pozitivno malo gleda na stvari, pa i dalje mislim da nisam pogrešno shvatila i da nije mislio vrijeđat forumaše kao forumaše, već kritikovat kupovne navike
jes vala,uzimaš Vegetu svjetski hrvatski brend,a domaći šipac na Herci ga pravi u garaži i to stavlja i tucane cigle,da poboljša aromu i boju.
Cedevita je isto sranje imaš naš sok nisam siguran za idiotsko ime,ali zubi ti se oboje od prirodnog sadržaja.
Vispak čaj,ako ne utrošiš 10KWh i ne osjetiš,uz uslov da ti se ne raspadne vrečica-Milford 2x skuplji,18 bolji.
Summamed 3 dana po 1 tableta,Bosnalijekov 7dana sa upitnim izlječenjem.
I tako dalje,i tako dalje,da ne spominjem Bira-u i njena postignuća-dobra kada bi davali i servisera pride.
Patriotizam je dobar,ali s mjerom i razumom.
Probaj ovo vrhnje ako ga možeš nabaviti. Ovdje kod mene ga drže samo veliki centri, ali kad ga jednom probaš teško da će te zadovoljiti bilo koje drugo.latinalover wrote:ja jednom kad uzeh milkosovo mlijeko..gusto skoro ko pavlaka..
a uvijek cu prije uzeti dukatov mileram..jer kad vidim milkosovu ambalazu...ko da je iz kontejnera ofucana..