Bosna i Hercegovina na koljenima!

Post Reply
sodom

#26 Re: Bosna i Hercegovina na koljenima!

Post by sodom »

negativ wrote:Image
hahaha, zamisli fkt napraviti ovakve balone :lol:

Igorstak vam je rekao najbitniju stvar , da ako ugroze bih bice rata, da se velikosprstvo nemoze iskorijeniti ali se moze drzati pod kontrolom.
Bih definitivno nije izgubljena potpisivanjem dejtona, jer sada i da dodjemo u stanje rusenja mirovnog sporazuma sigurno bi imali mnogo bolje izglede nego sto smo to tada imali. Jaca pc, pa sada to je malo pipavo pitanje, jer jaca u kojem smislu?
Ako je to u ekonomskom a pri tome da nastavi postojati na istim postulatima mrznje i fasizma, onda je to losa stvar jer ce teziti odcjepljenju, cime je bih slabija. U tom pogledu mozda da, ali ako to jaca znaci u ljudskim pravima, zivotnom standardu, ravnopravnosti za sve tim ce i bih biti jaca.
Pitanje o tome da li smo spremni praviti normalnu drzavu treba postaviti žiteljima manjeg entiteta, jer su oni 92ge bili za razdvajanje.!
Srpski nacionalizam je stvar koja je toliko uzela maha da premašuje granice realnosti, stvar koja je koštala i koštaće srbe van srbije mnogo. U biti najbitnija stvar je to sto se podmeće kukavičije jaje, i što će ti srbi van srbije biti žrtvovani zarad interesa srbije cim to bude potrebno.
Peto pitanje je malo cudno, jer izgleda da gledas to pitanje kroz prizmu politike i trenutne retorike politicara, sjetimo se da je oruzani otpor austrougarima pruzen od bosnjaka i svih ostalih stanovnika bosne.
Da su nacije nastale tek nakon dolaska austrougara kao podmetanja iz hrvatske i srbije, jer su do tada stanovnici bosne bili bosanci i hercegovci, katolici,pravoslavci, jevreji ili muslimani.
Vlasima se poturilo da su srbi, pa danas u srbskoj naciji imas i bugara i rumuna, vlaha kojih ima oko 2 miliona u srbima sada i čega više ne...
Bosanskim katolicima, koji su bili bosnjaci je podmetnuto da su hrvati, na sto su i nasjeli.
I sada ti isti hrvati vise vole hrvate iz hrvatske nego bosnjake iz bosne sa kojim su u krvnom srodstvu.
Za srbe se da reci isto, jer bosnjaci, hrvati i srbi iz bosne imaju vise zajedničkog nego sto ce naši srbi imati sa srbijanskim srbima, ili naši hrvati imati sa hrvatima iz hrvatske...
Da shvatimo ovo zadnje, lako bi bilo napraviti drzavu...
essex

#27 Re: Bosna i Hercegovina na koljenima!

Post by essex »

a3tec wrote:Hoću da sve vas ovdje upitam par stvari:

1. Mislite li da je BiH izgubljena potpisivanjem Dejtonskog sporazuma?
Republika je okupirana od strane dva velikonebulozna projekta a treci ih podrzava iz kvislinskih razloga i nade da mu ta tva veliko***** mogu povratiti neki stari sjaj i vratiti ih u prosle vijekove. sve je to dayton i danasnja daytonijada sa otetim vilajetom i blentaracijom. okupirana zemlja nikada nije izgubljena, njen narod ce da je vrati u normalu...koliko brzo? sve zavisi kada ce narod poceti da misli svojim glavama i poceti odgurivati od sebe kvislinge, odnosno one velikonebulozne. litvanija je povratila svoju drzavu nakon 50 godina, mi bosanci cemo to puno brze odraditi.
a3tec wrote:2. Da li za vas jača RS znači slabiju Bosnu i Hercegovinu?
oteti vilajet je nastao na genocidu i velikonebuloznim srpskim aspiracijama, prema tome jacanje tih pozicija jaca i okupaciju moje drzave, Republike... jedine koja moze da bude zapadno od drine, istocno od une, juzno od save pa do plavoga mora...Republika Bosna i Hercegovina. svako ko i razmislja o jacanju otetog vilajeta razmislja srpski velikonebulozno, sto je protivustavno djelovanje. nadam se da iz ovoga mozes izvuci odgovor koji te zanima...
a3tec wrote:3. Jesmo li spremni u dogledno vrijeme napraviti normalnu državu Bosnu i Hercegovinu, državu Srba, Hrvata i Bošnjaka, državu u kojoj bismo svi bili ravnopravni i zadovoljni?
prvo, dokle god imas segragaciju bosanskih naroda imat ces problem sa tim narodima. bosna ce postati normalna onog dana kada se usvoji gradjanski ustav JEDNAKIH PRED JEDNAKIMA bez imenovanja konstitutivnih naroda i ostalih manjina. djeleci bosanski narod na i+i+i+ostali+manjine samo pomazes da se ta normalnost potisne a na povrsinu isplivaju prenapuhani problemi velikonebuloza. Republika JEDNAKIH PRED JEDNAKIM se mora ostvariti, sto prije to bolje...
a3tec wrote:4. Može li se srpski nacionalizam jednom za sva vremena vratiti u okvire Republike Srbije, gdje mu je i mjesto?
pitaj dudakovicevu raju...pitaj Republiku Hrvatsku...vidis, problem velikosrpske nebuloze je sto je zajahala bosansko pravoslavno stanovnstvo u posljednjih 150 godina i nije tako jednostavno pitanje kao u Hrvatskoj. bilokakvo protjeriravanje bi samo bilo tjeranje svoga naroda. svi bosanci treba da rade na razumjevanju svoje historije i nasih korijena i da shvatimo i isticemo u prvi plan one koji to negiraju i s vremenom cemo rijesiti problem velikosrpskih nebuloza. dapace, velikohrvatskih takodje...
a3tec wrote:5. Kako su Srbi u Bosni i Hercegovini živjeli vijekovima prije 1992. godine kada nije bilo RS-a da "čuva" nacionalni identitet?
prvo, pogresna postavka...srbi se pocinju naseljavati u BiH u vecim brojevima poslije prvog svjetskog rata, poznati sulunari koji zajahase begovu zemlju agrarnom reformom...znaci, nije ni citav vijek jos...drugo, brkas pravoslavlje i srpstvo. pravoslavlje je postojalo jer je bosna kroz svoju historiju bila i pod vizantijom, ali to nema nikakve veze sa srpstvom. bosna od svojih postanaka ima svoje pravoslavca, ne kao politicki faktor ali sigurno kao narod koji je pripadao toj vjeri i bosni kao takvi. doduse, jesu turci naseljavali srbe po bosni kao radnu snagu i oni su s vremenom preuzimali islam pa vjerujem da odatle velikonebulozni srbi crpe svoje ideje o bosancima da su se poturcili iz "prededovske vere"...
a sada da ti odgovorim kako su srbi zivjeli u nepunih 100 godina. mislim da je neko vec odgovorio jako dobro...imali su unitaristicki sistem koji ih je stitio i zato oni vrlo dobro znajuci sta to znaci negiraju nekakvu unitarnost ostalima narodima na zapadnom balkanu. nisu znali kroz tu svoju unitarnost da grade nego su porobljavali i znaju da ce im se to vratiti kroz bilokoji drugi oblik unitarnosti nad kojim nemaju kontrole. zaboravili su onu staru, narodnu (a toliko se pozivaju na nekakve umotvorine iz proslosti i predanja) "kako si posijao tako ces i poznjeti". doduse, svjesni su jer negiraju svima pravo na njihove drzave sto ih samo jos vise podcrtava u fasizmu.
nazalost, velikosrpske nebuloze su od srba napravile turke 21-og vijeka, zivjeti od rata i porobljavanja a ne od svoje glave i rada...valjda ovi geni isplivavaju na povrsinu sto se jasno da vidjeti iz srbo(turko)turbo folka.
pozdrav domovini.
zonbirile

#28 Re: Bosna i Hercegovina na koljenima!

Post by zonbirile »

essex wrote:

Republika je okupirana od strane dva velikonebulozna projekta a treci ih podrzava iz kvislinskih razloga i nade da mu ta tva veliko***** mogu povratiti neki stari sjaj i vratiti ih u prosle vijekove. sve je to dayton i danasnja daytonijada sa otetim vilajetom i blentaracijom. okupirana zemlja nikada nije izgubljena, njen narod ce da je vrati u normalu...koliko brzo? sve zavisi kada ce narod poceti da misli svojim glavama i poceti odgurivati od sebe kvislinge, odnosno one velikonebulozne. litvanija je povratila svoju drzavu nakon 50 godina, mi bosanci cemo to puno brze odraditi.
a3tec wrote:2. Da li za vas jača RS znači slabiju Bosnu i Hercegovinu?
oteti vilajet je nastao na genocidu i velikonebuloznim srpskim aspiracijama, prema tome jacanje tih pozicija jaca i okupaciju moje drzave, Republike... jedine koja moze da bude zapadno od drine, istocno od une, juzno od save pa do plavoga mora...Republika Bosna i Hercegovina. svako ko i razmislja o jacanju otetog vilajeta razmislja srpski velikonebulozno, sto je protivustavno djelovanje. nadam se da iz ovoga mozes izvuci odgovor koji te zanima...
a3tec wrote:3. Jesmo li spremni u dogledno vrijeme napraviti normalnu državu Bosnu i Hercegovinu, državu Srba, Hrvata i Bošnjaka, državu u kojoj bismo svi bili ravnopravni i zadovoljni?
prvo, dokle god imas segragaciju bosanskih naroda imat ces problem sa tim narodima. bosna ce postati normalna onog dana kada se usvoji gradjanski ustav JEDNAKIH PRED JEDNAKIMA bez imenovanja konstitutivnih naroda i ostalih manjina. djeleci bosanski narod na i+i+i+ostali+manjine samo pomazes da se ta normalnost potisne a na povrsinu isplivaju prenapuhani problemi velikonebuloza. Republika JEDNAKIH PRED JEDNAKIM se mora ostvariti, sto prije to bolje...
a3tec wrote:4. Može li se srpski nacionalizam jednom za sva vremena vratiti u okvire Republike Srbije, gdje mu je i mjesto?
pitaj dudakovicevu raju...pitaj Republiku Hrvatsku...vidis, problem velikosrpske nebuloze je sto je zajahala bosansko pravoslavno stanovnstvo u posljednjih 150 godina i nije tako jednostavno pitanje kao u Hrvatskoj. bilokakvo protjeriravanje bi samo bilo tjeranje svoga naroda. svi bosanci treba da rade na razumjevanju svoje historije i nasih korijena i da shvatimo i isticemo u prvi plan one koji to negiraju i s vremenom cemo rijesiti problem velikosrpskih nebuloza. dapace, velikohrvatskih takodje...
a3tec wrote:5. Kako su Srbi u Bosni i Hercegovini živjeli vijekovima prije 1992. godine kada nije bilo RS-a da "čuva" nacionalni identitet?
prvo, pogresna postavka...srbi se pocinju naseljavati u BiH u vecim brojevima poslije prvog svjetskog rata, poznati sulunari koji zajahase begovu zemlju agrarnom reformom...znaci, nije ni citav vijek jos..
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
naseljavanje je počelo progonom muslimana iz čitave zapadne Srbije,koji naseljavaju podrinje i posavlje u velikom broju.Ti muslimani su bili etički Srbi,i vidiš kako je ružno i neodmjeren tekst koji pišeš,iako je tačan fakat da se pod kraljevinom SHSD vrši naseljavanje.
essex

#29 Re: Bosna i Hercegovina na koljenima!

Post by essex »

zonbirile wrote:
prvo, pogresna postavka...srbi se pocinju naseljavati u BiH u vecim brojevima poslije prvog svjetskog rata, poznati sulunari koji zajahase begovu zemlju agrarnom reformom...znaci, nije ni citav vijek jos..
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
naseljavanje je počelo progonom muslimana iz čitave zapadne Srbije,koji naseljavaju podrinje i posavlje u velikom broju.Ti muslimani su bili etički Srbi,i vidiš kako je ružno i neodmjeren tekst koji pišeš,iako je tačan fakat da se pod kraljevinom SHSD vrši naseljavanje.
ovo ne pobijam i ovo je takodjer istina koju sam previdio. tacno je da su to etnicki srbi, (doduse, ne svi jer su bosnjaci naseljavali taj dio isto kao i slavoniju kroz postojanje turske imperije) medjutim moj je fokus vise bio na onima preko kojih je taj velikonebulozni projekat pumpao sebe. nema nista ruzno i neodmjereno, i sam si potvrdio da je istina...
MuaDib

#30 Re: Bosna i Hercegovina na koljenima!

Post by MuaDib »

2. Da li za vas jača RS znači slabiju Bosnu i Hercegovinu?
3. Jesmo li spremni u dogledno vrijeme napraviti normalnu državu Bosnu i Hercegovinu, državu Srba, Hrvata i Bošnjaka, državu u kojoj bismo svi bili ravnopravni i zadovoljni?
4. Može li se srpski nacionalizam jednom za sva vremena vratiti u okvire Republike Srbije, gdje mu je i mjesto?
5. Kako su Srbi u Bosni i Hercegovini živjeli vijekovima prije 1992. godine kada nije bilo RS-a da "čuva" nacionalni identitet?
1. Bosna i Hercegovina je spašena Daytonskim mirovnim sporazumom, te je promjenila svoj Ustav.
2. Republika Srpska je jedan od entiteta uspostavljen u Daytonu, sa jako velikom autonomijom, koje se ne namjeravaju tako lako odreči.
3. Sve dok postoje nacionalne i nacionalističke stranke, to nije moguće postići jer se njihova vlast zasniva na etnocentrizmu i etničkom unitarizmu.
4. Loše definisano pitanje, srpski nacionalizam nije jedini problem u BiH, već su problem i hrvatski i bošnjački nacionalizam, koji samo hrane jedan drugog.
5. Zato što se srpska politika nije zasnivala na etničkom centrizmu, zato što su Srbi dugo bili većina u BiH i zato što se Bosna i Hercegovina posmatrala kao domovina, a ne "nametnuto riješenje".

Ovo o doseljavanju Srba, neću ni komentarisati, jer ta romantičarska historiografija hrvatskih i bošnjačkih nacionalista me ne zanima. Pravoslavlje je u BiH prisutno još od 9 vijeka, i srpska plemena su naselila dijelove BiH još za vrijeme dolaska Slavena na Balkan. I ovakve teorije idu na ruku samo srpskim nacionalistima.
essex

#31 Re: Bosna i Hercegovina na koljenima!

Post by essex »

MuaDib wrote: Ovo o doseljavanju Srba, neću ni komentarisati, jer ta romantičarska historiografija hrvatskih i bošnjačkih nacionalista me ne zanima. Pravoslavlje je u BiH prisutno još od 9 vijeka, i srpska plemena su naselila dijelove BiH još za vrijeme dolaska Slavena na Balkan. I ovakve teorije idu na ruku samo srpskim nacionalistima.
ono prije je velikonebulozno srpstvo, nevrijedno za odgovoarati...ovo quotirano je istina uz jednu ispravku i osvjetljenje...
kao sto i sam kazes, srpska plemena su se doselila sa seobom slavena a zaboravio si ko je tu od postojanja rimljana zivio...izvinjavam se, jeste historija, ali se koristi kao politicki argument u jednoj raspravi gdje ista ta historija igra znacajan faktor pa zbog toga ulazim u ovo...elem, taj narod se i tada odupirao slavenima i pobjegao je u brda i planine. a sada se zapitaj gdje imas najvise brda i planina na zapadnom balkanu? s vremenom se smirilo, jezik se preuzeo i zivot nastavio. hvala bogu za nauku, koja sa danasnjicim dokazuje da jedino u bosni, hercegovini i dalmaciji postoji jedna vrsta gena koja ukazuje na staroevropske narode. kao sto vidis, genetski cak iako su neka srpska plemena uspijela naseliti neke dijelove bosne oni su se utopili genetski u starosjedioce jer je preovladavao gen koji se kroz rodjenje najvise pojavljivao. pojava pravoslavlja nema nikakve veze sa srpstvom, to sam i ranije napomenuo...
i da, ovo nije historija romantizma nego podataka i nauke, a ponajmanje nekakvih bosnjackih odnosno hrvatskih nacionalista. ja sam prostojednostavno bosanac kao sto su bili i oni prije mene kao sto ce biti i oni poslije mene, bez romantizma i guslanja, sa vjerom u sebe i svoju domovinu...
pozdrav domovini.
privlat

#32 Re: Bosna i Hercegovina na koljenima!

Post by privlat »

[quote="sodom"
Bosanskim katolicima, koji su bili bosnjaci je podmetnuto da su hrvati, na sto su i nasjeli.
I sada ti isti hrvati vise vole hrvate iz hrvatske nego bosnjake iz bosne sa kojim su u krvnom srodstvu.

Ko je vama podmetnuo pa promjeniste vjeru,ostaviste krscanstvo i uzeste islam,i samo s turcima mozete biti u krvnom srostvu, s hrvatima,cisto sumnjam
i istina je da smo nekad bili bosnjaci,kao sto su postojali (i postoje dan danas) dalmatinci,slavonci,hercegovci,ali kakve veze danasnji muslimani-bosnjaci imaju stim,nikakve,i to ste ukrali od sadasnjih hrvata,vasa povjest pocinje fakticki od dolaska turaka a ono prije mozete zaboraviti,jos danas, prezimena bosnjak, ima samo u hrvata i nigdje vise,kraj price.
essex

#33 Re: Bosna i Hercegovina na koljenima!

Post by essex »

privlat wrote:[quote="sodom"

Ko je vama podmetnuo pa promjeniste vjeru,ostaviste krscanstvo i uzeste islam,i samo s turcima mozete biti u krvnom srostvu, s hrvatima,cisto sumnjam
i istina je da smo nekad bili bosnjaci,kao sto su postojali (i postoje dan danas) dalmatinci,slavonci,hercegovci,ali kakve veze danasnji muslimani-bosnjaci imaju stim,nikakve,i to ste ukrali od sadasnjih hrvata,vasa povjest pocinje fakticki od dolaska turaka a ono prije mozete zaboraviti,jos danas, prezimena bosnjak, ima samo u hrvata i nigdje vise,kraj price.
decko, mislim da si neobavjesten...vidim da imas kompjuter, progooglaj malo sve se moze naci...
privlat

#34 Re: Bosna i Hercegovina na koljenima!

Post by privlat »

essex wrote:

decko, mislim da si neobavjesten...vidim da imas kompjuter, progooglaj malo sve se moze naci...
hajd ti mi reci sto je to ,ja n znam majke mi
Chisum

#35 Re: Bosna i Hercegovina na koljenima!

Post by Chisum »

Joj kakvi ovdje mongoloidi pisu.

Ajde ljakse skini se s neta i postedi i sebe i nas.
hadzofield

#36 Re: Bosna i Hercegovina na koljenima!

Post by hadzofield »

A ko je vama podmetnuo pa promijeniste vjeru ostaviste svoju staru vjeru i uzeste krscanstvo???
Mi smo sa svim slavenima u krvnom srodstvu ..
drago mi je sto prooznajes da ste bar nekad bili bosnjaci .... i mi imamo veze s tim... nasi su preci bili krscani ..to niko od nas ne spori.. al to ne znaci da ste vi nesto uzviseniji narod od nas..
Mi ne mozemo zaboraviti kulina bana, bana borica i druge vladare koju su bili progodnjeni i ucjenjivani od strane tvoje, katolicke crkve...
Jos danas prezimena Bosnjak ima i u bosnjaka ... provjeri u maglaju, tesnju i zavidovicima

kraj price
privlat

#37 Re: Bosna i Hercegovina na koljenima!

Post by privlat »

zagazaga wrote:
privlat wrote:

treći put te pitam "jesmo li mi to spali s marsa" a ti svaki put pobjegneš

mi smo tu.........činjenica koju ti izgleda ne možeš nikako da svariš
Ja to nikad nisam rekao ,to da ste spali s marsa ,ali ako ti tako mislis ,ok ,ja cu ti vjerovati.
essex

#38 Re: Bosna i Hercegovina na koljenima!

Post by essex »

privlat wrote:
essex wrote:

hajd ti mi reci sto je to ,ja n znam majke mi
e jesi ljencuga...GOOGLAJ! ja sam vec neke stvari i ovdje napisao, samo se vrati i procitaj...
privlat

#39 Re: Bosna i Hercegovina na koljenima!

Post by privlat »

hadzofield wrote:

A ko je vama podmetnuo pa promijeniste vjeru ostaviste svoju staru vjeru i uzeste krscanstvo???
drago mi je sto prooznajes da ste bar nekad bili bosnjaci .... i mi imamo veze s tim... nasi su preci bili krscani ..to niko od nas ne spori.. al to ne znaci da ste vi nesto uzviseniji narod od nas..
Mi ne mozemo zaboraviti kulina bana, bana borica i druge vladare koju su bili progodnjeni i ucjenjivani od strane tvoje, katolicke crkve...
Jos danas prezimena Bosnjak ima i u bosnjaka ... provjeri u maglaju, tesnju i zavidovicima

kraj price
Pa po ponasanju velike vecine i mahanjem zastavama koje su strane za mene ne bih rekao da imate ikakve veze sa slavenima ili uopce sa evropom
BaileyS

#40 Re: Bosna i Hercegovina na koljenima!

Post by BaileyS »

MuaDib wrote:

3. Jesmo li spremni u dogledno vrijeme napraviti normalnu državu Bosnu i Hercegovinu, državu Srba, Hrvata i Bošnjaka, državu u kojoj bismo svi bili ravnopravni i zadovoljni?
4. Može li se srpski nacionalizam jednom za sva vremena vratiti u okvire Republike Srbije, gdje mu je i mjesto?
5. Kako su Srbi u Bosni i Hercegovini živjeli vijekovima prije 1992. godine kada nije bilo RS-a da "čuva" nacionalni identitet?
1. Bosna i Hercegovina je spašena Daytonskim mirovnim sporazumom, te je promjenila svoj Ustav.
2. Republika Srpska je jedan od entiteta uspostavljen u Daytonu, sa jako velikom autonomijom, koje se ne namjeravaju tako lako odreči.
3. Sve dok postoje nacionalne i nacionalističke stranke, to nije moguće postići jer se njihova vlast zasniva na etnocentrizmu i etničkom unitarizmu.
4. Loše definisano pitanje, srpski nacionalizam nije jedini problem u BiH, već su problem i hrvatski i bošnjački nacionalizam, koji samo hrane jedan drugog.
5. Zato što se srpska politika nije zasnivala na etničkom centrizmu, zato što su Srbi dugo bili većina u BiH i zato što se Bosna i Hercegovina posmatrala kao domovina, a ne "nametnuto riješenje".

Ovo o doseljavanju Srba, neću ni komentarisati, jer ta romantičarska historiografija hrvatskih i bošnjačkih nacionalista me ne zanima. Pravoslavlje je u BiH prisutno još od 9 vijeka, i srpska plemena su naselila dijelove BiH još za vrijeme dolaska Slavena na Balkan. I ovakve teorije idu na ruku samo srpskim nacionalistima.
@Muadib je primjer kako srpski nacionalisti cak i kad zive u Sarajevu ne odustaju od srpske mitologije. Muadibu je jedno milion puta argumentovano objasnjeno da ovo sto on prica o srpskoj vecini u BiH i srpskom plemenu iz 9 vijeka fabrikovano u Beogradu a sve za rad prisvajanja Bosne ali dzaba, on nastavlja vjerujuci da dovoljno puta ponovljena laz postaje istina. Istu stvar prica kad je i Kosovo u pitanju, eto ko do juce su Srbi tamo bili vecina.
privlat

#41 Re: Bosna i Hercegovina na koljenima!

Post by privlat »

Chisum wrote:

Joj kakvi ovdje mongoloidi pisu.

Ajde ljakse skini se s neta i postedi i sebe i nas.
A ti gospodine nauci komunicirati,ba!
essex

#42 Re: Bosna i Hercegovina na koljenima!

Post by essex »

privlat wrote:
hadzofield wrote:

kraj price
Pa po ponasanju velike vecine i mahanjem zastavama koje su strane za mene ne bih rekao da imate ikakve veze sa slavenima ili uopce sa evropom
za mene i za sve normalne su strane zastave hrvatske odnosno srbije pa se njima mase...otklen si ga ti momak?
pita

#43 Re: Bosna i Hercegovina na koljenima!

Post by pita »

Sudbina BiH (zaklljucka na osnovu sto se dogodilo u zadnji 20 godina):
- za 5-10 godina RS ce biti drzava ili integralni dio srbije. Za to vrijeme ce srbi iz BiH biti drzavljani EU..jer ce Srbija biti clanica u roku 4-5 godina
- za max. 5 godina ce postojati Herceg Bosna...koja ce postati dio HR za 10 godina. Hrvati iz bih ce biti drzavljani eu za 3-4 godine
- za 10 godina ostaje jos muslimanski geto, koji izoliran, jadan, bijedan, ocajan, siromasan,...(palestina 2). Tu ce biti cca. 1.2mil. muslimana koji zbog psiholoskog i ekonomskog faktora odlaze ..tocnije bjeze...u getu ostaje max. 500 tisuca muslimana
- za 20 godina se geto podijeli izmedju hr i srbije.
BaileyS

#44 Re: Bosna i Hercegovina na koljenima!

Post by BaileyS »

pita wrote:
- za 5-10 godina RS ce biti drzava ili integralni dio srbije. Za to vrijeme ce srbi iz BiH biti drzavljani EU..jer ce Srbija biti clanica u roku 4-5 godina
- za max. 5 godina ce postojati Herceg Bosna...koja ce postati dio HR za 10 godina. Hrvati iz bih ce biti drzavljani eu za 3-4 godine
- za 10 godina ostaje jos muslimanski geto, koji izoliran, jadan, bijedan, ocajan, siromasan,...(palestina 2). Tu ce biti cca. 1.2mil. muslimana koji zbog psiholoskog i ekonomskog faktora odlaze ..tocnije bjeze...u getu ostaje max. 500 tisuca muslimana
Sanjaj, jedini koji odavde u kontinuitetu odlaze ste vi :) Znas onu, ko drugom jamu kopa...
essex

#45 Re: Bosna i Hercegovina na koljenima!

Post by essex »

pita wrote: Sudbina BiH (zaklljucka na osnovu sto se dogodilo u zadnji 20 godina):
da, ovo je i plan i program daytonskog mirovnog sporazuma. nadam se da je sada jasno gdje to sve vodi...
and

#46 Re: Bosna i Hercegovina na koljenima!

Post by and »

pita wrote:

:lol:
baxus

#47 Re: Bosna i Hercegovina na koljenima!

Post by baxus »

1. Ne mislimo :)
2. Ne mora da znaci. Zavisi od kursa i politike koju vode. S trenutnom garniturom, da!
3. Ne. Nismo mi za upravljanja, mi smo samo za robovanja
4. Moze, kad sve Srbe stjeras u Srbiju
5. glupo pitanje
bosna123

#48 Re: Bosna i Hercegovina na koljenima!

Post by bosna123 »

BaileyS wrote: Sanjaj, jedini koji odavde u kontinuitetu odlaze ste vi :) Znas onu, ko drugom jamu kopa...
@pita je peta kolona, ne uzimaj ga zaozbiljno...
sodom

#49 Re: Bosna i Hercegovina na koljenima!

Post by sodom »

MuaDib wrote:
essex wrote:
MuaDib wrote: Malo pogledaj popise stanovništva, pa češ vidjeti da su Srbi u Bosni od sredine XIX vijeka do 1971. godine bili većinski narod, pri tome ne mislim na apsolutnu većinu od 51%. Dalje tvoje bošnjačko romantičarstvo je bolesno, i neodoljivo me podsječaš na Šešelja. Ti nikako ne možeš sažvakati da je Bosna i bošnjačka, kao što je i hrvatska i srpska zemlja, naša zajednička domovina. Tvoj nacionalizam ne graniči s razumom, i bojim se da tvoja historija Bosne počinje, od turskog prosvjetljenja Bošnjana, u Bošnjake, što na turskom doslovno znači prazna glava. Što je pametnom na sramotu, budali je na diku kažu. Ne znam da li si ti ikada čuo za Zahumlje, Hum, Kosače, Pavloviće, za pravoslavne manastire u sjevernoj Bosni iz X, XI, XII stoljeća, prije navodne seobe Srba u Bosnu. Što je omiljena Tuđmanova teza. :x :x :x

I tvoje etiketiranje je dokaz tvog primitivnog ophođenja, sa mnogim forumašima.
pavlovici su jablanici, staro bosansko plemstvo...sta te zanima o jablanicima? kosaca, od hranica, tvrdokorni bogumili...herceg kosaca je uzeo titulu "od svetog save" da pridoda velicinu svojoj tituli hercega (nesto slicno sto tvrtko uradi da bi mu priznali kraljevinu kada je po babi i zauzecem (a u dogovoru sa lazarom hrebljanovicem) preuzeo neke dijelove koje su pripadale jednom od srpskih velikasa pa se proglasio kraljem bosne, srbije i dalmacije i tako natjerao papu da mu prizna krunu, jer je srpska kruna vec bila priznata) jer je tih godina bio u zestokom sukobu sa bosanskim kraljem tomasevicem zbog protjerivanja bogumila po naredjenju pape. citava ta porodica hranjic/kosace, zestoki bosanci...
ono po pitanju popisa...eh, romanticaru,,,to ti je slika prilika srpskog hegemonizma kada se dobar broj ljudi iz bosne pisao kao srbin upravo zbog rezima i pritisaka
a po pitanju onog boldanog se nadam da ce admini donjeti odluku jer prozivas citav jedan narod budalama...i to pogresnim kvotiranjem, nekakvog turskog jezika...ima izac'... :run:
Ne ja nikog ne prozivam budalama, već ti govorim šta na turskom znači Bošnjak (BOŠ prazan + NJAK glava), a adekvatnim nacionalnim imenom nek se bavi oni koji se trebaju baviti. A to nisu političari, već etnolozi.
Vrlo je važno reči da smo mi Bošnjani ili Bosanci, a ne Bošnjaci, što je pogrdni naziv za balkanske muslimane u Turskoj.
Što se tiće poznavanja historije Bosne, svako onaj ko u Bosni pominje bogumile, nema blage veze o njenoj historiji. U srednjovjekovnoj Bosni je postojala Crkva Bosanska čiji su se pripadnici nazivali krstjani i krstjanice, ne ne bogumili. Podsječam da je srpska historiografija, podmetnula Bosni bogumile, koji se živjeli u Makedoniji i Bugarskoj, a ne u Bosni. 8)
Matereti ne lupaj...
Ti isti bogumili-patareni o kojima govoris su protjerani iz srbije pa kada su dosli u bosnu koja im je dala zaklon od progona,
spojila se u crkvu bosansku jer su imali ista vjerovanja , a nazivi patereni,bogumili i krstjani se često mješaju.
Patareni su došli iz bugarske, a bogumili i krstjani su bili u bosni.
I sada si sam sebe zajebo jer pokusavas podmetnuti ideju da su bogumili dosli iz bugarske, a da nisu postojali u bosni što nije tacno.
Bogumili su postojali u bosni prije dolaska patarena, o njima mozes pronaci mnogo tekstova... i koliko su beznačajni i malobrojni bili najbolje govori da je papa slao vojsku da se bogumili odreknu "hereze"!
Legendarnu folušku kulina bana itd...
pao si mi u ocima jarane. :roll:

et moram mu odgovorit, pa obrisite kasnije nekad...
Ovo za praznu glavu... riječ bosnjak je izvedena iz riječi bošnjana i iz bosanskog jezika, i šta znači na turskom nema nikakve veze. Takvih primjera je milion i oni nemaju veze s vezom.

Bih nije na koljenima, jer se sada vec uspravlja i pomalo kleca zbog povelikog fasističkog tereta na ledjima, ali je najbitnije da je najgore proslo te da ona strana koja zagovara vladavinu prava, postivanje ljudskih prava uvijek imati vise sansi nego ona strana koja zagovara nacionalizam...
Najveci problem po meni predstavlja razmisljanje ljudi u manjem entitetu koje je odavno indoktrinirano, zatrovano nacionalizmom, umiksano sa fasizmom i zadojeno egocentričnim razmisljanjima...
Dodajte tu i volju za secesionizmom... to je nas najveci problem.!

p.s
Jel matereti a od čega je nastala riječ srb? -to je nagradno pitanje za muadiba ;)
Sensei

#50 Re: Bosna i Hercegovina na koljenima!

Post by Sensei »

MuaDib wrote: Malo pogledaj popise stanovništva, pa češ vidjeti da su Srbi u Bosni od sredine XIX vijeka do 1971. godine bili većinski narod, pri tome ne mislim na apsolutnu većinu od 51%. Dalje tvoje bošnjačko romantičarstvo je bolesno, i neodoljivo me podsječaš na Šešelja. Ti nikako ne možeš sažvakati da je Bosna i bošnjačka, kao što je i hrvatska i srpska zemlja, naša zajednička domovina. Tvoj nacionalizam ne graniči s razumom, i bojim se da tvoja historija Bosne počinje, od turskog prosvjetljenja Bošnjana, u Bošnjake, što na turskom doslovno znači prazna glava. Što je pametnom na sramotu, budali je na diku kažu. Ne znam da li si ti ikada čuo za Zahumlje, Hum, Kosače, Pavloviće, za pravoslavne manastire u sjevernoj Bosni iz X, XI, XII stoljeća, prije navodne seobe Srba u Bosnu. Što je omiljena Tuđmanova teza. :x :x :x

I tvoje etiketiranje je dokaz tvog primitivnog ophođenja, sa mnogim forumašima.
Image
Post Reply