Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

sisley

#26 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Post by sisley »

Za dobrim se konjem prašina diže :D. Za njega je Sarajevo misaona imenica, zato ga ne vadi
iz usta. Meni nisu jedino jasni ljudi, koji se uspiju iznervirati zbog njegovih izjava :-? .
Pa on je najobičnija budaletina, bez kućnog odgoja, a da bude komičnije, takva jedna budaletina
predvodi jedan cijeli narod u Bosni i Hercegovini i predstavlja u bijelom svijetu.
Pametnom dosta. Najjači mi je bio s' onom izjavom:
" Ja sam ovu zgradu napravio, da vama vadim živce. " :D :D

I da se nerviram?? Meni je on zanimljiviji od Muppet Showa, al uvijek zaboravim napraviti kokice
kad ga vidim na tv-u :D.
opet ja

#27 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Post by opet ja »

sisley wrote:Za dobrim se konjem prašina diže :D. Za njega je Sarajevo misaona imenica, zato ga ne vadi
iz usta. Meni nisu jedino jasni ljudi, koji se uspiju iznervirati zbog njegovih izjava :-? .
Pa on je najobičnija budaletina, bez kućnog odgoja, a da bude komičnije, takva jedna budaletina
predvodi jedan cijeli narod u Bosni i Hercegovini i predstavlja u bijelom svijetu.
Pametnom dosta. Najjači mi je bio s' onom izjavom:
" Ja sam ovu zgradu napravio, da vama vadim živce. " :D :D

I da se nerviram?? Meni je on zanimljiviji od Muppet Showa, al uvijek zaboravim napraviti kokice
kad ga vidim na tv-u :D.

:thumbup:
Bandierra Rossa

#28 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Post by Bandierra Rossa »

Pa ne može se Sarajevo počistiti sa pet-šest zamaha metlom kao što je slučaj sa Laktašima...

(Ruku na srce,da je prljavo,prljavo je...).
Biznis

#29 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Post by Biznis »

Jes vala sirovina. To je najbolji primjer gdje je srpska politika trenutno. Narod uvijek zasluzuje tacno onakvu vlast koju ima tako da i ovi iz RS taman zasluzuju Dodu za lidera. I meni je bio extra jak sa izjavom da je zgradu napravio u inat :D

Nego nije covjek nista pogrijeso za Sarajevo. To ej jedan seljacki primitivni smetljarnik cije stanovnike pokusavaju ubijediti da se voo zove metropola a od toga je barem milijardu svjetlosnih godina. Tuga je da nikad vise nije bilo price o demokratiji, vjeri, vrijednostima a nikad grad nije bio prljaviji. Samo odes i vidis kako se auta parkiraju, vidis razrovane ulice, stambenu gradnju, smeca na kamare i sve ti je jasno. Jos upale neonske reklame na Carsiji i htjeli bi je na UNESCO listu...e te gluposti samo kod nas prolaze. Jednako kao i ona idiotarija sa olimpijadom novom. To niko nece dozivjeti da vidi novu olimpijadu. Nego ebes ga problem je to sto e to Dodo rekao u nekom politickom kontekstu, a ne onako iz dobrih pobuda...
sisley

#30 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Post by sisley »

Ne znam da li ste gledali kad je za nekoga, možda čak za visokog predstavnika..ili tako neku
"bitnu ličnost" izjavio:

Šta on priča? Pa pogledajte kakav je ulojen, bolje mu je nek' se okupa. Ja se kad idem na posao,
sredim ko pjevačica!

:D

Njega frustrira što je predmet šprdačine u Sarajevu.. a ko je lud, nek se nervira :wink: .
Last edited by sisley on 16/06/2009 17:57, edited 1 time in total.
Rauber

#31 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Post by Rauber »

Stvarno je ovo vise neshvatljivo. Svaki dan nas nasi mediji bombarduju dodikovim izjavama ( citaj nebulozama ), sa-x svaki dana ali bas svaki objavi nesto o dodiku. Pa majka mu stara moze li se vise cenzura staviti na njega, pa mi sami od njega pravimo velicinu u rs-*u jer dok god nas nervira,dokle god mu dajemo paznju i dokle god nam je trn u oku sa svojim nebulozama on je njima jos drazi.
Pa pitam se moze li sa-x biti pametniji od ostalih i ignorisati idiota, nadam se da nisam jedini kojem je vise dosta svaki dan dodikove glave na sred omiljenog nam portala.
Bandierra Rossa

#32 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Post by Bandierra Rossa »

Sarajevo će biti,sve drugo će proći...

(Za pet-šest godina Dodu niko ni spomenuti neće).
darkpitar

#33 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Post by darkpitar »

Drugovi da se niko ne uvrjedi ja iznosim samo svoje misljenje....
Za mene je dodik jedan VELIKI MANGUP koji prci sve zivo za svoj narod.
narod braco koji je klao i ubijao i palio i rusio.
i pored svega on laje i rezi a BOGA mi ponekad i ujede.
a mi kao fin i ono posten i tolerantan narod blenuli kao telad i samo gledamo.
pa kad smo tolika telad bolje nismo ni zasluzili.
jer isti taj DODIK zastupa RS i svoj narod isti taj narod koji je 92 god.
napao moj grad i prekinuo moje preljepo djetinstvo.
iste te 92 istjerase me iz moje kuce i zapalise je.
a od te 92 pa sve do 94 su rusili,palili,ubijali moju BiH i bas te proklete 94god,izgubim oca i nije proslo ni dva mjeseca mene snajper pogodi.
i onda se desi 95.DEJTONSKI SPORAZUM gdje nas bas naguzise.
a od te 95god. pa sve do dana danasnjeg gledamo kako nase politicko vodstvo kojima je ovaj rat dosao kao brat.
Bogate se preko ledza BOSANACA i HERCEGOVACA koji su dali sve za ovu drzavu a mnogi i svoje zivote i jos uvjek sutimo i gledamo kako nas nasi ljudi koje smo mi postavili prcaju u mozak.
pa zar smo bolje zasluzili??? :run:
sisley

#34 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Post by sisley »

darkpitar wrote:Drugovi da se niko ne uvrjedi ja iznosim samo svoje misljenje....
a od te 92 pa sve do 94 su rusili,palili,ubijali moju BiH i bas te proklete 94god,izgubim oca i nije proslo ni dva mjeseca mene snajper pogodi.
a od te 95god. pa sve do dana danasnjeg gledamo kako nase politicko vodstvo kojima je ovaj rat dosao kao brat.
Bogate se preko ledza BOSANACA i HERCEGOVACA koji su dali sve za ovu drzavu a mnogi i svoje zivote i jos uvjek sutimo i gledamo kako nas nasi ljudi koje smo mi postavili prcaju u mozak.

Ne postoji Bosna i Hercegovina, to je samo na papiru, svi smo mi Srbi :D.
Suncica79

#35 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Post by Suncica79 »

Ne bi komentarisala karikaturu Dodika, pravi medvjed, medjutim stvarno Sarajevo je dosta prljavo.
Eto nisam dole, kad sam bila u posjeti drugarica mi rece oprala tepih i stavila na balkon da se susi,medjutim komsije iznad nje prosipaju pepeljare s opuscima , grah i ostalu kuhanu hranu kroz prozor tako da ga je morala dati na ciscenje jer je bio uzas opet. I to ne samo sto se baca sa zgrada, vec se otvori prozor dok se vozi kolima i izbacuju prazne plasticne flase, limenke, kese i ostalo..
Taj se medvjed moram reci mnogo zalaze za svoj narod ,iako je lazov i seljacina s dna kace :D

Znaci ima tu istine. :run:
jasko_ba

#36 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Post by jasko_ba »

ignorisati krmorada :x šovinista teški
p.s. gdje su sada ona medijska stvorenja tipa sanja vlaisavljević i sl. je li ovo kako oni kažu demokratski "kultura dijaloga", samo su mi oni gori od ovih nacionalističkih govana poput dodika, ivanića, jovića i sl
Bistra_boza

#37 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Post by Bistra_boza »

Lud i ponosan wrote:
Šandor wrote:
jazzer wrote:Moze Sarajevo biti najsmrdljiviji grad na svijetu ali Dodo cetnik ovo ne izjavljuje zbog
toga nego zbog svoje svima poznate bahatosti. Jedan dan je teheran, drugu dan smrdi, treci dan...
Sirovina neotesana pa to ti je :x .
Dodik uopšte nije četnik. On ovakvim ponašanjem jača svoju poziciju i ugled koji uživa u RS. Da je pristojan i kulturan poput Mladena Ivanića, nikad ne bi bio ni blizu izborne pobjede. Istina, Ivanić je bio premijer RS i ministar na državnom nivou, ali u koaliciji sa pobjednicima.

SDS-ovim kadrovima bilo je dovoljno da se pohvale četničkim porijeklom. Dodik je shvatio da taj nedostatak mora nadomjestiti na druge načine. I odlično mu ide! Ima dobre šanse da sljedeće godine odnese još ubjedljiviju pobjedu.

Mladen Ivanić će padati do izbornog praga. A Dragan Čavić možda neće ni preći izborni prag.

Kakva bahatost, kakvi bakrači. Sve je ovo proračunato. On je prije neke 3 i po godine shvatio kako se dobijaju izbori u RS. A kad je bio kooperativan, govorio o tragičnim posljedicama rata, suživotu, bio je tek za dlaku uspješniji od Ivanića. :kravata:
Apsolutno tacno, ljudi se zavaravaju misleci da je ovakav kakvim se prikazuje, ali ja mislim da je ipak njemu fotelja najdrza i da se ponasa u skladu sa onim sto kod ljudi prolazi (pogotovu onih polupismenih, iz ruralnih podrucja).

Tako da :thumbup: za ovaj komentar.
Najnoviji Pazar.....ups Sarajevo........Kome ba da se mi prilagodjavamo???????????? vidi boldano.......
  • :run:
Bistra_boza

#38 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Post by Bistra_boza »

Biznis wrote:Jes vala sirovina. To je najbolji primjer gdje je srpska politika trenutno. Narod uvijek zasluzuje tacno onakvu vlast koju ima tako da i ovi iz RS taman zasluzuju Dodu za lidera. I meni je bio extra jak sa izjavom da je zgradu napravio u inat :D

Nego nije covjek nista pogrijeso za Sarajevo. To ej jedan seljacki primitivni smetljarnik cije stanovnike pokusavaju ubijediti da se voo zove metropola a od toga je barem milijardu svjetlosnih godina. Tuga je da nikad vise nije bilo price o demokratiji, vjeri, vrijednostima a nikad grad nije bio prljaviji. Samo odes i vidis kako se auta parkiraju, vidis razrovane ulice, stambenu gradnju, smeca na kamare i sve ti je jasno. Jos upale neonske reklame na Carsiji i htjeli bi je na UNESCO listu...e te gluposti samo kod nas prolaze. Jednako kao i ona idiotarija sa olimpijadom novom. To niko nece dozivjeti da vidi novu olimpijadu. Nego ebes ga problem je to sto e to Dodo rekao u nekom politickom kontekstu, a ne onako iz dobrih pobuda...
  • :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :shock: :lol: :lol: :lol:
Eweleen

#39 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Post by Eweleen »

Nije više gradonačelnica. Imamo novog gradonačelnika ima već vremena :P
elSaik

#40 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Post by elSaik »

Jedan001 wrote: Izmedju ostalog i ulozci zenski sve moguce vrste smeca od obicnog do kabastog otpada.
Mada nije on to rekao sto to njemu smeta nego cisto da izazove reakciju sa druge strane.... vjerovatno ni kod njega nije puno bolje... ali ja na ovo gledam kao provokatorsku izjavu koja je ipak svidjalo se to nama ili ne tacna :o
Oprosti, ali čovjek sjedi u Banja Luci, a ona je za Sarajevo nedostižan cilj. Makar po pitanju sređenost. E sad, da je prljavo, možda poneko naselje i ima problema s tim, kao što navodiš za Alipašino, iako ja to ne primijetih a imam prijatelja tamo, ali dobr... Uglavnom, želim reći, da imamo problema, ali da je tako kako on reče, da je čitav grad prljav, nije.
Lesli Eldridž

#41 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Post by Lesli Eldridž »

darkpitar wrote:Drugovi da se niko ne uvrjedi ja iznosim samo svoje misljenje....
Tačno, većina nije bolje ni zaslužila... :thumbup:
elSaik

#42 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Post by elSaik »

Priča o njemu njemu imponuje i samim tim, što mi više o njemu pričamo to više on laprda.
negativ

#43 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Post by negativ »

sisley wrote:Ne postoji Bosna i Hercegovina, to je samo na papiru, svi smo mi Srbi :D.
Ma ja ba, samo što biti srbin nije nacionalnost, to je dijagnoza.
Jara

#44 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Post by Jara »

Miljacka jeste prljava. Kaže mi drugarica da je Sarajevo sada čistije od Beča... :) Meni izgleda lijepo i čisto...parkovi, behar, sadnice...cvijeće... :)
Ali...otvoreni kontejneri, pa kad puhne, a ono sve kese po drveću ...:x
A Dodik...nije ravnodušan prema onome šta se priča i piše o njemu, mada se pravi da jeste :D ...pa ne zna više šta će.
Btw, BL nije čistija...Muzej na Kozari pun četničkih simbola, Alije i mudžahedina :-), niđe veze s bitkom na Kozari .
Prava prljavština!!! Nacionalni park Kozara prljaviji od Miljacke! :sad:

P.S. Miljacki a ne Miljackoj :-)
Jara

#45 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Post by Jara »

negativ wrote:
sisley wrote:Ne postoji Bosna i Hercegovina, to je samo na papiru, svi smo mi Srbi :D.
Ma ja ba, samo što biti srbin nije nacionalnost, to je dijagnoza.
Ako je to tako, onda je dijagnoza biti i Bošnjsk, i Hrvat, i Rom i ostali "ostali"... :D
Van Halen

#46 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Post by Van Halen »

jazzer wrote:Moze Sarajevo biti najsmrdljiviji grad na svijetu ali Dodo cetnik ovo ne izjavljuje zbog
toga nego zbog svoje svima poznate bahatosti. Jedan dan je teheran, drugu dan smrdi, treci dan...
Sirovina neotesana pa to ti je :x .
Uvlači stalno mržnju u narod iz RS-a prema Sarajevu. To je smišljeno ne bi li se taj narod što više udaljio od svog glavnog grada,a samim tim i od svoje države.
negativ

#47 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Post by negativ »

Jara wrote: Ako je to tako, onda je dijagnoza biti i Bošnjsk, i Hrvat, i Rom i ostali "ostali"... :D
:?: Dobar si ti meni, mora da pratiš ovo sve kod nas preko kablovske, a Bogati kakav je prijem Hayatovog satelitskog u vas :?:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#48 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Post by Chmoljo »

negativ wrote:
Jara wrote: Ako je to tako, onda je dijagnoza biti i Bošnjsk, i Hrvat, i Rom i ostali "ostali"... :D
:?: Dobar si ti meni, mora da pratiš ovo sve kod nas preko kablovske, a Bogati kakav je prijem Hayatovog satelitskog u vas :?:
dobro ti nadobudni čuvaru Bošnjaštva. nabij malo forumskog staža, upoznaj malo ljude okolo pa onda dijeli etikete. :-)
johnnykola

#49 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Post by johnnykola »

jasko_ba wrote:...
p.s. gdje su sada ona medijska stvorenja tipa sanja vlaisavljević i sl. je li ovo kako oni kažu demokratski "kultura dijaloga", samo su mi oni gori od ovih nacionalističkih govana poput dodika, ivanića, jovića i sl
nemoj po njoj, ona ima svoj kejs! :kravata:
odronuce cara lazara.
negativ

#50 Re: Dodik;Smetljarsko Sarajevo

Post by negativ »

Chmoljo wrote: dobro ti nadobudni čuvaru Bošnjaštva. nabij malo forumskog staža, upoznaj malo ljude okolo pa onda dijeli etikete. :-)
Bošnjak, ko je ikad spomenuo da sam ja Bošnjak? I koji staž ti spominješ? Smiješno...
Post Reply