Drzavljanstvo BiH za Grafite-a !?
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- nellington
#26 Re: Drzavljanstvo BiH za Grafite-a !?
Šta je reći Edin Džeko Dijamant i Edinaldo Batista Grafite... sve alotropske modifikacije ugljika u špicu naše reprezentacije 
-
convict
#27 Re: Drzavljanstvo BiH za Grafite-a !?
da je 7-8 godina mladji pa hajde...
sta bi sad s njim, da grije klupu - ne ide, da zbog njega ibisevic grije klupu - ni to ne ide. samo bi nam unio konfuziju u reprezentaciju k'o onaj domercant sto smo ga zvali da igra kosarke, svaka mu cast, ali ne vidim kako nam je to pomogao
sta bi sad s njim, da grije klupu - ne ide, da zbog njega ibisevic grije klupu - ni to ne ide. samo bi nam unio konfuziju u reprezentaciju k'o onaj domercant sto smo ga zvali da igra kosarke, svaka mu cast, ali ne vidim kako nam je to pomogao
- zenny
#28 Re: Drzavljanstvo BiH za Grafite-a !?
kad je vec krenulo, samo da kazem da se po novom ne broje prijateljske... tako da, ako je igrao samo u prijateljskoj, a ne u nekoj zvanicnoj tekmi, moze promjeniti drzavljanstvo... idemo dalje
-
musac
#29 Re: Drzavljanstvo BiH za Grafite-a !?
Zasto da mi dovodimo nekog brazilca sad kad imamo dovoljno talentovanih igraca? To dovode tamo neki sto ne znaju lopte igrat ba.
- jeza u ledja
#30 Re: Drzavljanstvo BiH za Grafite-a !?
Dugo nista beveznije nisam procitao.DobroJutroKolumbo wrote:Posto i ovaj put nije pozvan u Brazilsku selekciju , a nikad nije nastupio za Brazil ,ni za U21, niti za A selekciju Brazila , a Grafite je na zalasku karijere , 30 mu je godina i vjerovatno vise nikad nece dobiti sansu da nastupi na Svjetskom prvenstvu , da li postoji mogucnost da mu se ubrzano da drzavljanstvo BiH , i da do septembra nastupi za A selekciju BiH , ako bi prihvatio ,a ja mislim da bi on objerucke prihvatio , a i nasi provtimci Dzeko i Misimovic bi mogli odigrati veliku ulogu u dovodjenju Brazilca , u buducnosti kao naturalizovanog Bosanca-Hercegovca... Zamislite Wolfsburgov trojac na celu reprezentacije , to bi bilo fantasticno , a i Ciro bi trljao ruke... Hajmo ljudi dajte peticije , kontakte , folove , da se ovo izvede ... Sarajevo-x raja je dosad izvela toliko dobrih akcija , ja mislim da mozemo i ovu... Grafite mora biti nas!
Mislim ono....
Prvo Grafite je Brazilac, koji sa BiH apsolutno nikakve veze nema, i kao takav nam ne treba. Drugo, ima 30 godina, dakle na zalasku je karijere. Trece, on je napadac, a takvih imamo napretek. Cetvrto, zasto bas on? Zasto ne bilo koji Brazilac ili Argentinac ili statijaznam kakva shusha, uvalimo mu $10.000 i on dodje igra za nas...
Stvarno, kako vam mogu pasti na pamet ovakve gluposti?
- Baltazar_khan
- Eweleen
#32 Re: Drzavljanstvo BiH za Grafite-a !?
ma daj ne budi žensko kakav grafite čovječe 
-
kijameta
#33 Re: Drzavljanstvo BiH za Grafite-a !?
Ovo je nesto najgluplje sto sam ikada u zivotu procitao.Poenta nacionalnog tima-reprezentacije je da tu igraju igraci iz te zemlje,tu i tamo poneki naturalizirani igrac,koji je dugo zivio ili igrao u toj zemlji ili ima porodicne veze. A ako bi svaka zemlja dovodila igrace odakle bi stigla,onda bi u svakoj reprezentaciji igralo po 7-8 Brazilaca.A i inace takav oblik fudbalskog organiziranja gdje dovodis igrace za pare se zove fudbalski/nogometni klub i izmislili su to Englezi prije jedno 150 godina a razvio Real Madrid 50-ih godina proslog stoljeca. Ako pocnes za pare kupovati igrace za reprezentaciju,komotno mozes sve reprezentacije rasformirati,ima dovoljno fudbalskih klubova na svijetu.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#34 Re: Drzavljanstvo BiH za Grafite-a !?
Grafite bi se tesko kod nas i za klupu izborio...
..nema on BA mjesta za Cirine LAVOVE
Eventualno bi mogao u selekciju novinara,kao sparing napadac
Sta ce Grafite.....

Eventualno bi mogao u selekciju novinara,kao sparing napadac
Sta ce Grafite.....
Last edited by -LIBERO- on 16/06/2009 19:00, edited 1 time in total.
-
lolo_lolo
#35 Re: Drzavljanstvo BiH za Grafite-a !?
pa bolji je vedo od brazilca,a jos je i mladji 10-ak godina 
- zecko_kupuz
#36 Re: Drzavljanstvo BiH za Grafite-a !?
Hajde dobro, iako se zafrkavate, mislim da je stvarno nepravedno kako je Ibišević odbačen u drugi plan.
Sad će mi neko napisati kako se o Ibiševiću nema šta pisati, jer momak i ne igra
.
Sad će mi neko napisati kako se o Ibiševiću nema šta pisati, jer momak i ne igra
- Altsa
#37 Re: Drzavljanstvo BiH za Grafite-a !?
ja mislim da bi bilo bolje da si predlozio nekog odbrambenog igraca. ipak napadaca imamo ko salateDobroJutroKolumbo wrote:Posto i ovaj put nije pozvan u Brazilsku selekciju , a nikad nije nastupio za Brazil ,ni za U21, niti za A selekciju Brazila , a Grafite je na zalasku karijere , 30 mu je godina i vjerovatno vise nikad nece dobiti sansu da nastupi na Svjetskom prvenstvu , da li postoji mogucnost da mu se ubrzano da drzavljanstvo BiH , i da do septembra nastupi za A selekciju BiH , ako bi prihvatio ,a ja mislim da bi on objerucke prihvatio , a i nasi provtimci Dzeko i Misimovic bi mogli odigrati veliku ulogu u dovodjenju Brazilca , u buducnosti kao naturalizovanog Bosanca-Hercegovca... Zamislite Wolfsburgov trojac na celu reprezentacije , to bi bilo fantasticno , a i Ciro bi trljao ruke... Hajmo ljudi dajte peticije , kontakte , folove , da se ovo izvede ... Sarajevo-x raja je dosad izvela toliko dobrih akcija , ja mislim da mozemo i ovu... Grafite mora biti nas!
- zecko_kupuz
#38 Re: Drzavljanstvo BiH za Grafite-a !?
Koma je što trenutno imamo pet-šest štopera koji redovno konkurišu za tim, ali svi su bogami
.
- Edin H.
#39 Re: Drzavljanstvo BiH za Grafite-a !?
Ja jedva cekam da Grafite zaigra za nas
To je onda pravi napad - Misimovic, Dzeko i Grafite
To je onda pravi napad - Misimovic, Dzeko i Grafite
-
TheMule
#40 Re: Drzavljanstvo BiH za Grafite-a !?
Jeli ikad zivio u Bosni? Ako nije, sta ce nam?
- Eweleen
#41 Re: Drzavljanstvo BiH za Grafite-a !?
TheMule wrote:Jeli ikad zivio u Bosni? Ako nije, sta ce nam?
Jes prije rata živio u Grudama
-
lolo_lolo
#42 Re: Drzavljanstvo BiH za Grafite-a !?
pobjegao zadnjim autobusom sa majkom,otac poginuo,mislim da ima dovoljno emocija i sjecanja da igra za nasu reprezentacijuEweleen wrote:TheMule wrote:Jeli ikad zivio u Bosni? Ako nije, sta ce nam?
-
Elvo
#43 Re: Drzavljanstvo BiH za Grafite-a !?
Mi nezovemo nase dobre igrace ,koji su porijeklom iz BiH a da zovemu tudze ... 
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#44 Re: Drzavljanstvo BiH za Grafite-a !?
Stari mu je zapravo iz Nigerije,razmjena studenata ,tada,nesvrstanih zemalja...ona Titova pricaEweleen wrote:TheMule wrote:Jeli ikad zivio u Bosni? Ako nije, sta ce nam?
Stari mu medicinu studirao,mali se u Bosni rodio,ali uz rat u Brazil preselio...i onda ovo sa Njemackom i fudbalom.
Ako za koga imamo osnovu polagati pravo to je on,definitivno.
Grafite
- Fratris
#45 Re: Drzavljanstvo BiH za Grafite-a !?
Vidi, vidi, nisam in primjetio. Ima da ih zovemo C2.nellington wrote:Šta je reći Edin Džeko Dijamant i Edinaldo Batista Grafite... sve alotropske modifikacije ugljika u špicu naše reprezentacije
- cyprus
#46 Re: Drzavljanstvo BiH za Grafite-a !?
Još da ga @Majjah nađe na facebooku i stvar je gotova

- Fratris
#47 Re: Drzavljanstvo BiH za Grafite-a !?
Samo, haman je frajer malo umisljen. Sad sam gledo, i ima 6-7 Facebook profila.cyprus wrote:Još da ga @Majjah nađe na facebooku i stvar je gotova![]()
Mislim, znam da ga puno raje hoce kao Facebook jarana, al puno je, jebi ga.
-
TheMule
#48 Re: Drzavljanstvo BiH za Grafite-a !?
Ako su iz Fife dovoljno glupi da misle da je rat u Bih bio 70tih, mozda upali-LIBERO- wrote:Stari mu je zapravo iz Nigerije,razmjena studenata ,tada,nesvrstanih zemalja...ona Titova pricaEweleen wrote:TheMule wrote:Jeli ikad zivio u Bosni? Ako nije, sta ce nam?
Jes prije rata živio u Grudama![]()
Stari mu medicinu studirao,mali se u Bosni rodio,ali uz rat u Brazil preselio...i onda ovo sa Njemackom i fudbalom.![]()
Ako za koga imamo osnovu polagati pravo to je on,definitivno.
Grafite![]()
![]()
-
Majjah
#49 Re: Drzavljanstvo BiH za Grafite-a !?
Treba mi neko samo ucen, skolovan, po mogucnosti da je naucio portugalski iz brazilskih sapunica, nadasve antibosanski orijentisan, neko ko tvrdi da sandzak nema i nije imao veze sa Bosnom, radi prvog kontaktacyprus wrote:Još da ga @Majjah nađe na facebooku i stvar je gotova![]()
- cyprus
#50 Re: Drzavljanstvo BiH za Grafite-a !?
Vezano za boldirano, ja mislim da ti treba upravo suprotno. Treba biti probosanski orjentisan, jer bi Grafite bio veliki dobitak za našu reprezentaciju (osvojili bi svjetsko u formaciji 3-4-3Majjah wrote:Treba mi neko samo ucen, skolovan, po mogucnosti da je naucio portugalski iz brazilskih sapunica, nadasve antibosanski orijentisan, neko ko tvrdi da sandzak nema i nije imao veze sa Bosnom, radi prvog kontaktacyprus wrote:Još da ga @Majjah nađe na facebooku i stvar je gotova![]()
PS Za jezik se ne brini, ima valjda ovih google translationsa i za portugalski, mada Grafite mora znat i neki rašireniji evropski. A moguće da ga je Džeko naučio bosanski, jbg ipak je on Edinaldo