R. Srpska. Bosnjacima Biliću i Berbiću 26 godina robije

Post Reply
Bosanac sa dna kace

#26 Re: R. Srpska. Bosnjacima Biliću i Berbiću 26 godina robije

Post by Bosanac sa dna kace »

evo u havazu su se konacno podrpali po necem da i o ovome koju napisu
U Banjoj Luci 26 godina zatvora dobili Sulejman Berbić i Ćamil Bilić, koji su učestvovali u odbrani sela nad kojim su Srbi vršili genocid.
Sulejman Berbić i Ćamil Bilić, mještani sela Večići kod Kotor-Varoši, osu|eni su jučer na ukupno 26 godina zatvora. Biliću je izrečena kazna od 13 godina i šest mjeseci, a Berbiću godinu manje. Osudio ih je Okružni sud u Banjoj Luci zbog toga što su, navodno, u drugoj polovini 1992. godine počinili ratni zločin nad civilnim stanovništvom i ratnim zarobljenicima nebošnjačke nacionalnosti.

Advokat optuženih Mensur Radončić izjavio je jučer novinarima u Banjoj Luci da presudu ne smatra zakonitom. Najavljujući žalbu, Radončić je rekao da je duboko razočaran.
- Očigledno je da predmet ima težinu, ali je preusmjeren prema živima. Svi koji su preživjeli zarobljeništvo imali su priliku da to odmah kažu, ali su to učinili 16 godina poslije odnosno 2008., a iste godine kada je CIPS preseljen u Banju Luku, mnoge stvari su tada usmjerene prema mojim branjenicima - izjavio je Radončić za "Dnevni avaz".

On je dodao i da je upravo zbog toga za potrebe dnevne politike trebalo po svaku cijenu stvoriti okolnosti u kojima Bošnjaci slove za krive na tom teritoriju RS.
- Od prvog dana je jasno da je proces politički motiviran i montiran iste godine kada je uhapšen Żupljanin. Mi smo ti koji su mučki ubijani 1992. godine u Večićima, pa bih ovo nazvao ponovnim ubijanjem žrtava. Strašno i sramotno. Nismo očekivali ovakvu neobjektivnost suda -rekao je „Dnevnom avazu“ Suad Berbić, Sulejmanov brat.

Inače, Berbić i Bilić nisu uhapšeni nego su se na poziv sudske policije drugi put javili na informativni razgovor, a potom prebačeni u KPZ Tunjice krajem decembra 2008., prilikom dolaska iz Austrije u rodno selo na novogodišnje praznike.

Potpredsjednik RS Adil Osmanović najoštrije je reagirao na presudu, pitajući organe pravde šta je s počiniocima genocida nad Bošnjacima? Osmanović je rekao kako je zapanjen saznanjem da su dvojica Bošnjaka iz sela Večići kod Kotor-Varoši optužena za ratni zločin nad zarobljenicima i civilima, dodajući da se ovdje radi o motivu protivtežnje zločina, a zbog hapšenja donedavno jednog od najtraženijih haških bjegunaca Stojana Żupljanina.

- Zapanjen sam načinom rada istražnih i sudskih organa RS, gdje je evidentno da niko ne istražuje i ne procesuira zločine počinjene nad Bošnjacima, narodom koji je prošao genocid, logore, silovanja- kazao je Osmanović.

@tetak je tu, pitajte njega, imate temu na diskusijama o prodoru iz Vecica
Bosanac sa dna kace

#27 Re: R. Srpska. Bosnjacima Biliću i Berbiću 26 godina robije

vidim da je mnogima promaklo, citiracu @tetka sa teme o prdoru iz Vecica
tetakk wrote:Sulejman i Camil su danas osudjeni na po 13 i 14 godina zatvora. :(
Sudinica je svoju odluku objasnila rijecima da vise vjeruje srpskim svjedocima nego bosnjackim.
http://www.sarajevo-x.com/forum/posting ... &p=2785124
Novi_Nick

#28 Re: R. Srpska. Bosnjacima Biliću i Berbiću 26 godina robije

Post by Novi_Nick »

Druge teme vezane za ovu temu!

1. Savez logoraša R. Srpske pokreću tužbe protiv Federacije Bosne i Hercegovine, njenih gradjana i poreskih obveznika: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=64071

2. Zasto Srbija i BH Srbi sute i ignorisu clan 386. Presude: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=63557

3. Zeljko Komsic poručio Srbiji i R. Srpskoj: "Ne vucite đavola za rep!": http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=63225

4. R. Srpska. Bosnjacima Biliću i Berbiću 26 godina robije): http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=64400
vezano za ovu temu
4.1. Večići i prodor iz Večića: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=32547

BaileyS

#29 Re: R. Srpska. Bosnjacima Biliću i Berbiću 26 godina robije

Post by BaileyS »

Kakvih ovde ljudi ima, stvarno da ne povjerujes sta se pise.

Hajd' @generator kojem je hobi mrznja spram svega sto ima veze sa Bosnjacima ali kad se neki drugi likovi pitaju da li je moguce da je ovaj proces montiran od istih onih koji se evo petnest godina napinju da izjednace krivicu, istih onih koji su fabrikovali lazi o Markalama, Brcanskoj Malti, Dobrovoljackoj, istih onih koji negiraju Srebrenicu e onda se zapitam kad cemo doci pameti.
Ako nista drugo zar vi stvarno mislite da bi se ljudi koji su kao napravili ovakva zlodjela vratili da zive pod vlascu onih ciji su navodni katili bili? Pa vi stvarno nemate dvije ciste ili se pravite ludi.

Danas pricam poznaniku o ovim ljudima i komentarisemo to bosnjacko zabijanje glave u pijesak. Prica mi kad su za vrijeme rata u Hrvatskoj Marticevci presli granicu i odveli aktiviste SDA na porciju maltretiranja (radi se o pogranicnoj opstini) prvi komentar lokalnih Bosnjaka je bio, "ma i sami su krivi, sta se imaju petljati u politiku". Ja taj fenomen ne mogu sebi da objasnim, valjda je taj zivot u neprijateljskom okruzenju koji evo traje jos od odlaska Osmanlija pridonio razvijanju nekakvog odbrambenog mehanizma koji se manifestuje bjezanjem od realnosti i negiranjem ocigledne mrznje koja dolazi iz tog njihovog okruzenja.

Nejse, da se ovo desilo na Kosovu sad bi bilo 50.000 Albanaca na mostu u Mitrovici a njihovi neprijatelji ne bi imali mira ni u misijoj rupi. Zato ce oni imati drzavu a mi cemo imati qurac od ovce. Na kraju krajeva sve po zaslugama. Nama se cetnici svakodnevno setaju po gradu, metar onih koji su bili u vojsci RS-a se doselilo ili radi u Sarajevu. Umjesto da nafataju toga, ako treba i lazno optuze da bi se digla prasina i sve podiglo na neki veci nivo, mi cemo opet klapnuti usima i cekati da vidimo ko je sljedeci.

Akcioni plan je neophodan, plan koji ce obuhvatiti sve vidove djelovanja vezano sa novonastalom situacijom. Danas su problem montirani procesi, vec su bile paljevine imovine i ubistva povratnika, sutra ce biti presretanja na putu itd.itd. Mi samo stihijski djelujemo od slucaja do slucaja ili najcesce ne djelujemo nikako. Defanziva totalna.
maki77

#30 Re: R. Srpska. Bosnjacima Biliću i Berbiću 26 godina robije

Post by maki77 »

sud je sud,tako je sud u bihacu osudio srbina na 12 godina zatvora zbog ubitstva 2 bosnjaka...
BaileyS

#31 Re: R. Srpska. Bosnjacima Biliću i Berbiću 26 godina robije

Post by BaileyS »

maki77 wrote:sud je sud,tako je sud u bihacu osudio srbina na 12 godina zatvora zbog ubitstva 2 bosnjaka...

Ovdje se ne radi o sudu vec o montiranom procesu. Ukljuci se malo prije nego izneses svoje mudre zakljucke.
Mr.No

#32 Re: R. Srpska. Bosnjacima Biliću i Berbiću 26 godina robije

Post by Mr.No »

BaileyS wrote:
maki77 wrote:sud je sud,tako je sud u bihacu osudio srbina na 12 godina zatvora zbog ubitstva 2 bosnjaka...

Ovdje se ne radi o sudu vec o montiranom procesu. Ukljuci se malo prije nego izneses svoje mudre zakljucke.

mozda si i ti prije svojih mudrih zakljucaka mogao da izneses dokaze o montiranom postupku :)
Bosanac sa dna kace

#33 Re: R. Srpska. Bosnjacima Biliću i Berbiću 26 godina robije

Mr.No wrote:
BaileyS wrote:

mozda si i ti prije svojih mudrih zakljucaka mogao da izneses dokaze o montiranom postupku :)
mozda si ti malo mogao da procitas na ovoj temi o cemu se radi :oops:
Hunkar

#34 Re: R. Srpska. Bosnjacima Biliću i Berbiću 26 godina robije

Post by Hunkar »

BaileyS wrote:Kakvih ovde ljudi ima, stvarno da ne povjerujes sta se pise.

Hajd' @generator kojem je hobi mrznja spram svega sto ima veze sa Bosnjacima ali kad se neki drugi likovi pitaju da li je moguce da je ovaj proces montiran od istih onih koji se evo petnest godina napinju da izjednace krivicu, istih onih koji su fabrikovali lazi o Markalama, Brcanskoj Malti, Dobrovoljackoj, istih onih koji negiraju Srebrenicu e onda se zapitam kad cemo doci pameti.
Ako nista drugo zar vi stvarno mislite da bi se ljudi koji su kao napravili ovakva zlodjela vratili da zive pod vlascu onih ciji su navodni katili bili? Pa vi stvarno nemate dvije ciste ili se pravite ludi.

Danas pricam poznaniku o ovim ljudima i komentarisemo to bosnjacko zabijanje glave u pijesak. Prica mi kad su za vrijeme rata u Hrvatskoj Marticevci presli granicu i odveli aktiviste SDA na porciju maltretiranja (radi se o pogranicnoj opstini) prvi komentar lokalnih Bosnjaka je bio, "ma i sami su krivi, sta se imaju petljati u politiku". Ja taj fenomen ne mogu sebi da objasnim, valjda je taj zivot u neprijateljskom okruzenju koji evo traje jos od odlaska Osmanlija pridonio razvijanju nekakvog odbrambenog mehanizma koji se manifestuje bjezanjem od realnosti i negiranjem ocigledne mrznje koja dolazi iz tog njihovog okruzenja.

Nejse, da se ovo desilo na Kosovu sad bi bilo 50.000 Albanaca na mostu u Mitrovici a njihovi neprijatelji ne bi imali mira ni u misijoj rupi. Zato ce oni imati drzavu a mi cemo imati qurac od ovce. Na kraju krajeva sve po zaslugama. Nama se cetnici svakodnevno setaju po gradu, metar onih koji su bili u vojsci RS-a se doselilo ili radi u Sarajevu. Umjesto da nafataju toga, ako treba i lazno optuze da bi se digla prasina i sve podiglo na neki veci nivo, mi cemo opet klapnuti usima i cekati da vidimo ko je sljedeci.

Akcioni plan je neophodan, plan koji ce obuhvatiti sve vidove djelovanja vezano sa novonastalom situacijom. Danas su problem montirani procesi, vec su bile paljevine imovine i ubistva povratnika, sutra ce biti presretanja na putu itd.itd. Mi samo stihijski djelujemo od slucaja do slucaja ili najcesce ne djelujemo nikako. Defanziva totalna.
svaka cast :thumbup:
i da su krivi, ima da skocimo svi za njih -- mi cemo ih osuditi ako treba, ali ne sudinica sa obrazlozenjem "ne vjeruje bosnjackim svjedocima". kad rs moze bez ikakvih problema davati milione karadzicu i ostalim katilima za odbranu u hagu mozemo i mi skociti i pomoci nasim ljudima, borcima koji su na udaru cetnicke masinerije jer su ostali zivi.

ozbiljno, sta mislite da prikupimo novac za advokate i pravni tim?

p.s. evo opet najezda klonova cetalja ... ignorisite ih ljudi ...
kiky

#35 Re: R. Srpska. Bosnjacima Biliću i Berbiću 26 godina robije

Post by kiky »

pa glasajmo za tihića i silajđiča i evo gdje smo dospjeli ...
tako nam treba ...
Hunkar

#36 Re: R. Srpska. Bosnjacima Biliću i Berbiću 26 godina robije

Post by Hunkar »

mozemo li da preskocimo rasprave kako su nam krivi politicari, mz, srbi, marsovci i sl. ? hajmo da nesto uradimo korisni :D mislim da je bolje to, i korisnije nego pricati kako je tihic kriv -- da, on jeste -- no sama konstatacija ne pomaze Bog zna sta puno ovim ljudima. nemojte da budemo kao nacionalni front judeje :D
jasko_ba

#37 Re: R. Srpska. Bosnjacima Biliću i Berbiću 26 godina robije

Post by jasko_ba »

Sudinica je svoju odluku objasnila rijecima da vise vjeruje srpskim svjedocima nego bosnjackim.
:x :x :x
te bog i bosna više, ovo je prešlo sve mjere
Mx

#38 Re: R. Srpska. Bosnjacima Biliću i Berbiću 26 godina robije

Post by Mx »

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/kome ... na-presuda

Sramotna presuda - Sulejmana i Ćamila strpali su iza rešetaka "profesionalci" koji nikada nisu procesuirali Korićanske stijene, Omarsku, Srebrenicu, Višegrad, Foču...

17.06.2009. 07:07

Edina Latif ([email protected])
Image

Sulejman Berbić i Ćamil Bilić iz Kotor-Varoši osuđeni su na 26 godina zatvora zbog, kako se navodi u presudi, zločina počinjenih 1992. nad civilima i ratnim zarobljenicima nebošnjačke nacionalnosti.

Samo suđenje i presuda su skandalozni i politički obojeni. Jer, da se htjelo zaista biti pravednim, sudilo bi se za mučka ubistva Bošnjaka iz Večića. Scenarij isti kao i kada su prije 14 godina sedmoricu Srebreničana, koji su uspjeli izbjeći četničkoj kami, uhapsili i sudili im za zločine nad Srbima. Jedan od njih i danas truhne u bijeljinskom zatvoru.

Pravosuđe po mjeri Milorada Dodika radi punom parom. Dokazuje navodne zločine nad Srbima na prostoru manjeg bh. entiteta. Pri tome, ne pada na pamet tamošnjim "profesionalcima", sudijama i tužiocima, da procesuiraju zločine kakav je onaj na Korićanskim stijenama. Niti da se zarove u dokumente i kažu napokon gdje su posmrtni ostaci više od 200 Bošnjaka koje su ubili i bacili u tu provaliju.

Zlikovce iz tvornica smrti Keraterm i Omarska, iako im ispred nosa prolaze svaki dan, ma ni da pogledaju. Kao ni one koji su u jednom danu ubili 10.000 Srebreničana... one koji se i danas slobodno šetaju po Višegradu, Foči, Zvorniku... i cerekaju se u lica preživjelim žrtvama, s porukom da im niko ništa ne može.

Ali, zato Sulejmana i Ćamila, koji su se, vjerujući u pravo i pravdu i znajući da nisu krivi, uredno odazvali na informativne razgovore, vrli Dodikovi profesionalci očas posla strpaše iza rešetaka i osudiše na 26 godina zatvora. Tako to radi "pravna država"!

Cjelokupan tekst dostupan je čitaocima "Dnevnog avaza" i pretplatnicima online izdanja...
hamza_sa

#39 Re: R. Srpska. Bosnjacima Biliću i Berbiću 26 godina robije

Post by hamza_sa »

Na okupiranom dijelu Bosne i Hercegovine koji se naziva "rs", sve se odvija pod nadzorom tzv. "senata rs", a ciji su clanovi (Milorad Ekmecic, Aleksa Buha, Manojlo Milovanovic, Borislav Paravac, Nenad Kecmanovic, Dragan Cavic, Nikola Poplasen, mitropolit Nikolaj i drugi) zaduzeni za ocuvanje genocidom stecenog.

Ako pomnije pratite Dodikove izjave i nastupe u javnosti, mozete primjetiti da se njihov radikalizam pojacava nakon svake sjednice tog tzv "senata".

Sa druge strane politicari koji bi trebali biti zaduzeni za ocuvanje Bosne i Hercegovine, bave se samo svojim licnim interesima i kako se sto vise nakrasti.

Jedini moguci rezultat ovakvog ponasanja politicara i sa jedne i sa druge strane, jeste situacija u kojoj se nalazimo. Ona se moze promjeniti, ali prvo treba uloziti mnogo truda u to. Medjutim ja ne vidim nikoga spremnog da ga ulozi.
generator

#40 Re: R. Srpska. Bosnjacima Biliću i Berbiću 26 godina robije

Post by generator »

Hunkar wrote:
BaileyS wrote:Kakvih ovde ljudi ima, stvarno da ne povjerujes sta se pise.

svaka cast :thumbup:
i da su krivi, ima da skocimo svi za njih -- mi cemo ih osuditi ako treba, ali ne sudinica sa obrazlozenjem "ne vjeruje bosnjackim svjedocima". kad rs moze bez ikakvih problema davati milione karadzicu i ostalim katilima za odbranu u hagu mozemo i mi skociti i pomoci nasim ljudima, borcima koji su na udaru cetnicke masinerije jer su ostali zivi.

ozbiljno, sta mislite da prikupimo novac za advokate i pravni tim?

p.s. evo opet najezda klonova cetalja ... ignorisite ih ljudi ...
Evi sad ste pogodili bit svega , svi skacu samo za svoje ,dok su im drugi svi neprijatelji ili zlocinci,
Neka svatko cuva svoje i brani od mogucnosti opzuzbi i osuđenja za zlocine.
Svojima se klanjate samo jer su vasi ,a tuđe nimalo niti ne zelite razumijeti.Naravno tu ubrajam i sebe.
Znaci kad se bilo koji Hrvat osudi za zlocin, onda je automatizmom kriv ,bez obzira na svjedocenja pripadnika Hrvatskog naroda.
Kad se to desi Bosnjacima ,onda je to zlocin i montirano suđenje.
To da ja mrzim Bosnjake objesi mačku o rep. :evil:
Bosanac sa dna kace

#41 Re: R. Srpska. Bosnjacima Biliću i Berbiću 26 godina robije

generator wrote: Svojima se klanjate samo jer su vasi ,a tuđe nimalo niti ne zelite razumijeti.Naravno tu ubrajam i sebe.
Znaci kad se bilo koji Hrvat osudi za zlocin, onda je automatizmom kriv ,bez obzira na svjedocenja pripadnika Hrvatskog naroda.
pa de shta ces na ovoj temi i na ovom forumu uopste ako druge i tudje ne zeli cuti a niti razumjeti?
a to sto se tice svjedocenja evo ponovicu jos jednom izjavu sudinice koja bas odgovara tvom mentalnom sklopu:
tetakk wrote:Sulejman i Camil su danas osudjeni na po 13 i 14 godina zatvora. :(
generator

#42 Re: R. Srpska. Bosnjacima Biliću i Berbiću 26 godina robije

Post by generator »

Bosanac sa dna kace wrote:
generator wrote: Svojima se klanjate samo jer su vasi ,a tuđe nimalo niti ne zelite razumijeti.Naravno tu ubrajam i sebe.
pa de shta ces na ovoj temi i na ovom forumu uopste ako druge i tudje ne zeli cuti a niti razumjeti?
a to sto se tice svjedocenja evo ponovicu jos jednom izjavu sudinice koja bas odgovara tvom mentalnom sklopu:
Eto ucim se ispravnom nacinu ophođenja prema ..............
Ujedno i ucim o ispravnome narodu. :skoljka: i nemogucnostima njihovih gresaka. :thumbup:
Hunkar

#43 Re: R. Srpska. Bosnjacima Biliću i Berbiću 26 godina robije

Post by Hunkar »

jos uvijek 2 stranice ... :( ... i skoro niti jedne reakcije zvanicnika ...

i onda se pitamo wtf nam se ovo dogadja? evo zasto ... zato sto svaku priliku prokockamo ... :(
Mx

#44 Re: R. Srpska. Bosnjacima Biliću i Berbiću 26 godina robije

Post by Mx »

Hunkar wrote:jos uvijek 2 stranice ... :( ... i skoro niti jedne reakcije zvanicnika ...

i onda se pitamo wtf nam se ovo dogadja? evo zasto ... zato sto svaku priliku prokockamo ... :(
Tacno, nigdje nikakvih masovnih okupljanja i demonstracija gradjana po gradovima i mjestima Federacije Bosne i Hercegovine za davanje podrske zatvorenim i oslobadjanjem istih? a o politicarima, strankama i drugim iz Federacije da i ne spominjemo?
Pospanko

#45 Re: R. Srpska. Bosnjacima Biliću i Berbiću 26 godina robije

Post by Pospanko »

Tuga, jad i cemer... to je ono sto sam vec odavno shvatio. Generali ARBiH, su u Hagu osudivani po komandnoj odgovornosti, zbog manjeg broja zrtava nego sto ih je bilo u mom selu, a za koje do danas niko nije odgovarao, mada znamo imena, mada smo do sada napravili hiljadu i jednu prijavu...

Vec odavno smo svjedoci da su Srbi pocinili toliko zlocina, tako da je jednostavno doslo do poremecaja u pogledu zlocina koje su pocinili pripadnici VRS i ostali. Za zlocine, koje je pocinila VRS, a manji su od stotinu zrtava, skoro da vise niko i ne obraca paznju. Jednostavno oni su bili zlocinacka vojska i kada bi im se sudilo, za svaki zlocin, bojim se da bi malo ko po RS hodao slobodno.

Za pripadnike AR BiH se trazi dlaka u jajetu, da bi se isti osudili za zlocine, tako da imamo i ovakve odluke suda, gdje se vise vjeruje srpskim svjedocima, koji nisu bili ni prisutni na licu mjesta, nego Bosnjacima, koji su to sve vidjeli.

Ovakvo stanje nije odrzivo i pitanje je dana, kada ce neko preuzeti zakon u svoje ruke, po meni se to vec davno trebalo desiti, jer drugacije izgleda da nije moguce.
elSaik

#46 Re: R. Srpska. Bosnjacima Biliću i Berbiću 26 godina robije

Post by elSaik »

Lincoln-Burrows wrote:
harka wrote:Zar nema vec odjeljenje za ratne zlocine pri drzavnom sudu BiH
sa stranim i domacim sudijama.Zasto ovim ljudima sudi entitet?
nekada je teško suditi na osnovu nečije izjave, a nekada je to presudno,
ja ne ulazim u to da li su oni krivi ili ne, stvar je vrlo individualna.

nego sam htio odgovoriti na ovo drugo: zašto ne sudi državni sud?
Postoje mnogi sudovi i neki sudovi neće nikada optužiti određene ljude,
recimo ruski državni sud nikada neće optužiti odgovorne za zločine u Čečeniji
nego naprotiv sudi Čečence.
Ovaj slučaj ne povezujem sa čečenijom samo dajem odgovor zbog čega je tako.
Čečenski sud bi vjerojatno sudio samo Rusima.
Zbog svega toga je osnovan i Haški sud, ali ga ne priznajem jer takav sud nikada neće biti oformljen i za Ruse, takvi sudovi su za "malene"
Hoćeš reći da je država bošnjačka? 8-)
sasa_t

#48 Re: R. Srpska. Bosnjacima Biliću i Berbiću 26 godina robije

Post by sasa_t »

Ista prica samo druga strana, svi zale svoje zrtve ali niko ne da svoje zlocince.
Vecina donosi zakljucke na osnovu pausalnih informacija iz medija? Da ja vas pitam gdje su ti mediji bili kad su ta dva lika uhapsena i optuzena? Je li tolikot tesko prihvatiti da je neko skrivio ratni zlocin.

Btw. Ima zalbeni rok, ima Sud BiH ima vrhovni sud, ako su stvarno nevini nema sanse da idu u zatvor.

Eto toliko, ah da na ovom forumu sam nekad davno procitao. NEGIRANJE ZLOCINA I PODRSKA ZLOCINCIMA JE UCESTVOVANJE U ISTOM !!!
dr trocki

#49 Re: R. Srpska. Bosnjacima Biliću i Berbiću 26 godina robije

Post by dr trocki »

sasa_t wrote:Ista prica samo druga strana, svi zale svoje zrtve ali niko ne da svoje zlocince.
Vecina donosi zakljucke na osnovu pausalnih informacija iz medija? Da ja vas pitam gdje su ti mediji bili kad su ta dva lika uhapsena i optuzena? Je li tolikot tesko prihvatiti da je neko skrivio ratni zlocin.

Btw. Ima zalbeni rok, ima Sud BiH ima vrhovni sud, ako su stvarno nevini nema sanse da idu u zatvor.

Eto toliko, ah da na ovom forumu sam nekad davno procitao. NEGIRANJE ZLOCINA I PODRSKA ZLOCINCIMA JE UCESTVOVANJE U ISTOM !!!
Tocno
MoHiKaNaC

#50 Re: R. Srpska. Bosnjacima Biliću i Berbiću 26 godina robije

Post by MoHiKaNaC »

Ukoliko postoji sumnja u pravicnost postupki, a ocigledno da postoji, zar nije najbolje rjesenje putem neke zalbe ili kako to vec ide podici proces na visi nivo? Mozda umijesati medjunarodni sud pravde ili nesto sl. ??? Obzirom da su ljudi vec osudjeni sumnjam da postoji bilo koji drugi nacin da im se pomogne osim da se trazi ponovljeni postupak na tom ili nekom od drugih sudova...
Post Reply