Pravopis na forumu

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#26 Re: Pravopis na forumu

Post by Big Boy »

Najljepsa wrote:mene inace nervira koriscenje tih nepismenih izraza..ali ako vec neko i hoce da ih koristi fazona radi..onda me jos vise nervira kada pise veliko slovo ,kao da pokaze kako eto on zna da je to nepravilno ali ga ipak koristi..
dakle po meni bi bilo...
ili ne koristi te rijeci..ili ako ih vec koristis ne naglasavaj kako ih koristis zezanja radi..jer ljudi sa kojima komuniciras ovdje mogu da provale da li si seljak ili nisi tj da li znas sta je pravilno a sta ne ,i da ih koristis samo zezanja radi, ne moras da se pravis pametan pa da te rijeci izdvajas od ostalih i pises ih velikim slovom ..
uh, nadam se da neko konta sta sam htjela da kazem:)
Sto cemo jednostavno kad mozemo i komplikovano. :-)

Ne znam... meni nije problem kad neko pismen tako citira nekog ne bas previse pismenog. :mrgreen:
pustopoljina

#27 Re: Pravopis na forumu

Post by pustopoljina »

ne slazem se s najljepsom.
odi na politiku,pa pogledaj koliko ljudi napise:" kad nemas argumenata,onda udaras po pravopisu." :lol:
kEN0

#28 Re: Pravopis na forumu

Post by kEN0 »

ne mogu da vjerujem...

odakle si ti pasHa ?
Op3r4t0r

#29 Re: Pravopis na forumu

Post by Op3r4t0r »

Najljepsa wrote:mene inace nervira koriscenje tih nepismenih izraza..ali ako vec neko i hoce da ih koristi fazona radi..onda me jos vise nervira kada pise veliko slovo ,kao da pokaze kako eto on zna da je to nepravilno ali ga ipak koristi..
dakle po meni bi bilo...
ili ne koristi te rijeci..ili ako ih vec koristis ne naglasavaj kako ih koristis zezanja radi..jer ljudi sa kojima komuniciras ovdje mogu da provale da li si seljak ili nisi tj da li znas sta je pravilno a sta ne ,i da ih koristis samo zezanja radi, ne moras da se pravis pametan pa da te rijeci izdvajas od ostalih i pises ih velikim slovom ..
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Najljepsa

#30 Re: Pravopis na forumu

Post by Najljepsa »

pustopoljina wrote:ne slazem se s najljepsom.
odi na politiku,pa pogledaj koliko ljudi napise:" kad nemas argumenata,onda udaras po pravopisu." :lol:
to je tacno:) ali se zna koje su greske pravopisne a koje su zajebancija:)
Najljepsa

#31 Re: Pravopis na forumu

Post by Najljepsa »

inace jezik koji smo mi ucili u skoli i sto je bilo tada pravilno ,svakako vise i ne vazi ,taj jezik vise i ne postoji :(
atko

#32 Re: Pravopis na forumu

Post by atko »

ZajebaTa situVacija kad je rijec o gramatiKi ... ako ne kontas oda jebi ga :-) :lol:
black

#33 Re: Pravopis na forumu

Post by black »

atko wrote:ZajebaTa situVacija kad je rijec o gramatiKi ... ako ne kontas oda jebi ga :-) :lol:
provaljen si...sad si seljak :lol: :mrgreen:

shta sve covjek nece procitati (ne mislim na tebe atko) :mrgreen:
atko

#34 Re: Pravopis na forumu

Post by atko »

black wrote:
atko wrote:ZajebaTa situVacija kad je rijec o gramatiKi ... ako ne kontas oda jebi ga :-) :lol:
provaljen si...sad si seljak :lol: :mrgreen:

shta sve covjek nece procitati (ne mislim na tebe atko) :mrgreen:
ma znOdem :D :lol:
chengaba

#35 Re: Pravopis na forumu

Post by chengaba »

Ma ne sekyray se ty meny nysta, to sy sve namyerne greske...
Najljepsa

#36 Re: Pravopis na forumu

Post by Najljepsa »

kako vam se samo da stalno pisati ta velika slova :-)
milijarder

#37 Re: Pravopis na forumu

Post by milijarder »

slazem se sa @najljepsom :) pa nece nam valjda lektorisati tekstove... :-D
Najljepsa

#38 Re: Pravopis na forumu

Post by Najljepsa »

milijarder..samo da se zna, ja nisam protiv pravopisa :wink: , ali sam protiv naglasavanja velikim slovom ,ako se zezanja radi koriste neki nepismeni izrazi.. :-)
musac

#39 Re: Pravopis na forumu

Post by musac »

dakle po meni bi bilo...
Ja ne volim kad neko drugom pametuje o necemu, a on sam to isto ne radi. Recimo, trebas znati da svaka recenica pocinje velikim slovom. Isto tako, recenice se ne odvajaju sa dvije tacke. Na kraju svake recenice ide tacka ili drugi interpunkcijski znak. I tako to.
milijarder

#40 Re: Pravopis na forumu

Post by milijarder »

Najljepsa wrote:milijarder..samo da se zna, ja nisam protiv pravopisa :wink: , ali sam protiv naglasavanja velikim slovom ,ako se zezanja radi koriste neki nepismeni izrazi.. :-)
pa nisam ni rekao da jesi...ali mislimda postoje teme gdje je potrebno voditi racuna o pravopisu.
Najljepsa

#41 Re: Pravopis na forumu

Post by Najljepsa »

Ja ne volim kad neko drugom pametuje o necemu, a on sam to isto ne radi. Recimo, trebas znati da svaka recenica pocinje velikim slovom. Isto tako, recenice se ne odvajaju sa dvije tacke. Na kraju svake recenice ide tacka ili drugi interpunkcijski znak. I tako to.[/quote]

oh ,please :zzzz:

ovi su najgori :D

neka sloboda izrazavanja treba da postoji ,tako se prenosi karkater, temperament i sl..
totalno sam protiv bilo kakve uniformisanosti...ali kao sto rekoh ,zna se sta je karakter ,zna se sta je temperament, zna se sta je sarm, zna se sta je zezanje, smatram da za to nisu potrebna velika slova. Toliko :wink:
milijarder

#42 Re: Pravopis na forumu

Post by milijarder »

jesi li perfekcionista :)
Najljepsa

#43 Re: Pravopis na forumu

Post by Najljepsa »

musac ,dobro je da nisi rekao i da su ove znakici nepravilni u pravopisu :skoljka:
Najljepsa

#44 Re: Pravopis na forumu

Post by Najljepsa »

milijarder wrote:jesi li perfekcionista :)
perfekcionista mozda i jesam ,ali po nekim mojim pravilima a ne po tudjim i univerzalnim:)
Op3r4t0r

#45 Re: Pravopis na forumu

Post by Op3r4t0r »

Najljepsa wrote:
milijarder wrote:jesi li perfekcionista :)
perfekcionista mozda i jesam ,ali po nekim mojim pravilima a ne po tudjim i univerzalnim:)
Kad koristis zarez prvo se on stavi pa ide prazno mjesto, a nikako obrnuto kako ti radis :lol:
Op3r4t0r

#46 Re: Pravopis na forumu

Post by Op3r4t0r »

Najljepsa wrote:musac ,dobro je da nisi rekao i da su ove znakici nepravilni u pravopisu :skoljka:
Ista greska i u ovom postu :lol:
milijarder

#47 Re: Pravopis na forumu

Post by milijarder »

a, uopste kakve veze to ima gdje ide zarez...na kraju krajeva tvoj post ce mozda neko procitati jednom i mozda jos neko..ali to nece biti nesto na osnovu cega ce tebe definisati kako pismenog ili nepismenog...
Op3r4t0r

#48 Re: Pravopis na forumu

Post by Op3r4t0r »

milijarder wrote:a, uopste kakve veze to ima gdje ide zarez...na kraju krajeva tvoj post ce mozda neko procitati jednom i mozda jos neko..ali to nece biti nesto na osnovu cega ce tebe definisati kako pismenog ili nepismenog...
Kad neko pocne pametovati o pravopisu a isti ne poznaje ili poznaje jako lose onda ima veze, velike veze, tolike veze da se tom drugom na kulturan nacin ukaze da ne pametuje
milijarder

#49 Re: Pravopis na forumu

Post by milijarder »

Vec pocinje cjepidlacenje, a zaista nema potrebe.
black

#50 Re: Pravopis na forumu

Post by black »

Najljepsa wrote:
Najljepsa wrote:ali sam protiv naglasavanja velikim slovom ,ako se zezanja radi koriste neki nepismeni izrazi.. :-)

ali bi da nametnes svoja "pravila" :oops: :mrgreen:
Post Reply