Propao dnevni list AS - ko je sljedeći

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

bach

#26 Re: Propao dnevni list AS - ko je sljedeći

Post by bach »

Lekler wrote:JOJ HAMO VIDI JOJ GLAVE :-)
A vidi ovo. Navodni razlozi za gašenje navodnog dnevnog lista
Posljednji broj bh. dnevnika "AS", čiji je izdavač "avaz-roto press", odštampan je jučer, saznaje ** No links ** PORTAL. Time je oko 20 uposlenih u ovom listu ostalo bez posla.

Pravi razlozi prestanka izlaska jednog od najmlađih "Avazovih" izdanja za sada nisu poznati. U kuloarima se nagađa da je jedan od mogućih razloga negativno poslovanje i pad tiraža, te da je teška finansijska situacija u kojoj se "AS" našao posljedica recesije koja uzima sve više maha i među printanim medijima. S druge strane, neki navode da je gašenju "AS"-a kumovala ekspanzija interneta, kao sve moćnijeg medija, koji nudi bržu i efikasniju informaciju, prilagođeniju zahtjevima savremenog života.

** No links **, također, saznaje da je još prije pet dana bilo naznaka o prestanku izlaženja ovog lista. Međutim, tada se tvrdilo kako od toga nema ništa, te da će "AS" nastaviti izlaziti kao i do sada. Prema nezvaničnim informacijama, za odluku o gašenju lista uposlenici su saznali u srijedu, na dan gašenja, tek u popodnevnim satima.
Image
Lekler

#27 Re: Propao dnevni list AS - ko je sljedeći

Post by Lekler »

Po ovome nijedan dnevni list na planeti zemlji nebi opstao :-)
studeni76

#28 Re: Propao dnevni list AS - ko je sljedeći

Post by studeni76 »

...
Last edited by studeni76 on 24/06/2009 19:09, edited 1 time in total.
bach

#29 Re: Propao dnevni list AS - ko je sljedeći

Post by bach »

Kažu da je sljedeći [b]GLOBAL[/b] za odstrijel.
Neelix

#30 Re: Propao dnevni list AS - ko je sljedeći

Post by Neelix »

bil volio? :)
nigdje.nikog

#31 Re: Propao dnevni list AS - ko je sljedeći

Post by nigdje.nikog »

Kako stvari idu, sljedeci medij za gasenje je - BHT !
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#32 Re: Propao dnevni list AS - ko je sljedeći

Post by Truba »

sljedeći bi trebao biti FPN :mrgreen:
janje_

#33 Re: Propao dnevni list AS - ko je sljedeći

Post by janje_ »

Raspored wrote:Radim na poslu na kojem je potrebno pratiti vijesti ali novine sam prestao davno citati zbog tako ociglednog "usađivanja" mišljena čitateljstvu o tome šta je ispravno a šta ne. Kod nas ne postoji medij koji daje samo čistu informaciju bez primjese komentara i mišljenja...zadnje što trebam od profesije novinara da mi govori šta je dobro a šta ne.
Kada se pojave novine koje daju samo čistu informaciju (koji zakon je usvojen, kakva su dešavanja u zemlji, sport i vrijeme) to su novine na koje ću se pretplatiti. Do tada imam stranice na kojima mogu sve saznati i sam zaključiti karakter određenog događaja.
i ja mislim da bi kvalitetne novine, objektivne, sa pismenim novinarima, bez talova i carova itekako imale prostora na BH trzistu.. moje "citanje" avaza se svelo na prelistavanje.. ponekad se zadzrim na dijelu "sport", i potrazim na dijelu "crna hronika" sta se desavalo u mojoj mahali (poprilicno smo aktivni na ovim stranicama) i to je to.. ono ostalo je uglavnom prepucavanje, velicanje avaza i pljuvanje ostalih, koji u datom trenutku ne pasu radoncicima..
rado_vidjen

#34 Re: Propao dnevni list AS - ko je sljedeći

Post by rado_vidjen »

bach wrote:Kažu da je sljedeći [b]GLOBAL[/b] za odstrijel.
akobogda :oops: (iako mi to cudo jos nije doslo pod ruke :D )

ne znam zasto ne ugase i onaj Sport :roll:

sve sto mi treba nadjem na netu
stare vijesti, a nigdje exluzive
nikog ne zanima sta je izjavio neki krezubi trener modrice
ne udaraju na savez (zasto bi kad lete o munibovom trosku)
nemaju kolumnistu koji bi privlacio svojim stilom pisanja, nego mi prepricava sansu, kad je bila stativa, a kad zuti karton...

na kraju ce od avazovih izdanja ostati samo express, kao obelisk seoskoj drzavi i mentalitetu
bach

#35 Re: Propao dnevni list AS - ko je sljedeći

Post by bach »

Neelix wrote:bil volio? :)
Svejedno mi je, nikad nisam kupio niti jedan primjerak. Jednom sam od prijatelja posudio drugi ili treći broj. Smeće umotano u dobar prelom i štampano u drugoj državi.

Za one koji ne znaju Avaza je na tako visokom stpunju razvoja da ne mogu štampati na masni papir, te koriste usluge drugih firmi. "AZRA" (bljak) se štampa u Hrasnici u Bemustu, a umirući GLOBAL u Zagrebu u Radin printu.

Inače kvalitet štampe svih Avazovih izdanja je katastrofalan a imaju vlastitu štampariju.
Rottweiler

#36 Re: Propao dnevni list AS - ko je sljedeći

Post by Rottweiler »

nigdje.nikog wrote:Kako stvari idu, sljedeci medij za gasenje je - BHT !
To nas nebi trebalo radovati, ma kakav program da nam nude, oni su javni emiter ove zemlje. Gasenje BHT i FTV bi obradovalo jedino ove koji ruse drzavnost BiH, a svi znamo koji su to debili.

lp
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#37 Re: Propao dnevni list AS - ko je sljedeći

Post by dr.gog »

U sreći i radosti neka ste :D :D

ali pazite na opciju Citiranja Postova :D ..pravi karambol :D
Compact

#38 Re: Propao dnevni list AS - ko je sljedeći

Post by Compact »

Otvaram Sa-x kladionicu:

Ponuda sedmice

1.05
Dani, Bosna, Oslobođenje, San, Dnevni list i Nezavisne novine (uložiš marku i ako se ugase dobiješ 5 feninga)Image

15.00

Avaz, Saff i Preporod (uložiš marku i ako se ugase dobiješ 15 maraka) Image

Koga nema u ponudi znači da se gasi ili se ugasio! Image

Uplate primam do nedjelje.
sasa_t

#39 Re: Propao dnevni list AS - ko je sljedeći

Post by sasa_t »

Avaz redovno citam ali ne placa... ili sa interneta (najnovije.net) ili kad sjednem kafu piti uvijek imaju novine :) ne dam propagandi marku
Rambo-Amadeus

#40 Re: Propao dnevni list AS - ko je sljedeći

Post by Rambo-Amadeus »

ok sve, ali zena je bila bolesna i kosa joj je opala zbog hemoterapija. mislim da je "malo" neumjesan komentar...
stochar

#41 Re: Propao dnevni list AS - ko je sljedeći

Post by stochar »

sljedeci propada sporazum sa MMF-om... :run:
dakcu

#42 Re: Propao dnevni list AS - ko je sljedeći

Post by dakcu »

bach druze stari, postavi koji svoj clanak iz As-a. :D ;)
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#43 Re: Propao dnevni list AS - ko je sljedeći

Post by Pera Trta »

Rambo-Amadeus wrote:
ok sve, ali zena je bila bolesna i kosa joj je opala zbog hemoterapija. mislim da je "malo" neumjesan komentar...
Odakle ti to? :?
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#44 Re: Propao dnevni list AS - ko je sljedeći

Post by Pera Trta »

Kada neko oboli od bilo čega, pa to dospije u trač novine, obično je to sa njegovim odobrenjem. Šta se koga tiče moja bolest? Ko je ona da o njenoj bolesti pišu? Patrick Swayze sigurno nije...
heronja

#45 Re: Propao dnevni list AS - ko je sljedeći

Post by heronja »

Koliko sam čuo iz pouzdanog izvora zadnji (doslovno) broj AS-a je prodan, slovom i brojem u 18 primjeraka! I to u cijeloj BiH!

:lol:

Toliko o "kćerki novini".

A o "babi novini" imenom Avaz: cifre se kreću u donjim hiljadarkama... Helem, još vrtoglavo opadaju. Jooš maloooo pa nestalooooo, najvaliii naroodeeeee :D
Rambo-Amadeus

#46 Re: Propao dnevni list AS - ko je sljedeći

Post by Rambo-Amadeus »

Pera Trta wrote:Kada neko oboli od bilo čega, pa to dospije u trač novine, obično je to sa njegovim odobrenjem. Šta se koga tiče moja bolest? Ko je ona da o njenoj bolesti pišu? Patrick Swayze sigurno nije...
Hajd ne seri bespotrebno :D
nigdje.nikog

#47 Re: Propao dnevni list AS - ko je sljedeći

Post by nigdje.nikog »

Listovi poput ovog ASa se danas dijele besplatno.
Nije se ni od ASa ocekivalo da donosi pare, njegova je svrha bila nesto sasvim drugo - Avaz je naime cesto prenosio vijesti iz AS-a :shock: :lol:
bach

#48 Re: Propao dnevni list AS - ko je sljedeći

Post by bach »

Vidi ovo:

SAN
Avaz u teškoj krizi, pljušte otkazi radnicima

Bez obzira na sve što radi, Fahrudinu Radončiću, vlasniku „Avaza“, ne polazi za rukom da sakrije da teška kriza trese tu firmu – uposlenici „Avaza“ javno i otvoreno pričaju o onome šta se posljednjih mjeseci događa. Radončić masovno dijeli otkaze radnicima, a nedavno je ukinuo i list „As“ čije je uposlenike poslao na ulicu. Priča se da se sprema na ukidanje i sedmičnika „Global“.

Ne birajući sredstva, Radončić sada grozničavo nastoji da nađe pare kako bi zakrpio finansijske rupe svoje firme i otplatio milionske dugove i kreditne rate, upuštajući se u poslove sa sumnjivim osobama iz Srbije i Crne Gore. Pri tome, on preko svog lista napada banke kojima je dužan, pravosudne i druge institucije zbog istraga koje se vode o njegovim mutnim poslovima, pojedine federalne funkcionere koji su mu zatvorili dosadašnje izvore novca. Na meti njegovog „Avaza“ su i neke strane diplomate s ciljem da napadima na njih, domaćim političkim strankama i njihovim liderima demonstrira silu i natjera ih da mu pomognu, uz smiješnu tvrdnju da su on i njegov list „kičma Bošnjaka“.

S obzirom da je „Avaz“ izgubio ne relevatnosti i da je javnost prepoznala da taj list služi za reketašenje i ucjenjivanje i privatne interese Radončića i njegovih nalogodavaca, on nailazi na sve više zatvorenih vrata.
bach

#49 Re: Propao dnevni list AS - ko je sljedeći

Post by bach »

...
Neelix

#50 Re: Propao dnevni list AS - ko je sljedeći

Post by Neelix »

SAN
Post Reply